חזרתי מיציאה ובדיוק אני רואה חלוקת מדליות, אמנם זה ביאס אבל הרגיע ואז דיברו על שיא במאית השנייה ואמרתי מה פספסתי. ניסיתי למשוך את עצמי עד השידור החוזר שהיה אחרי משחי חצי גמר 50 מ' חופשי לנשים אבל נרדמתי עם טלויזיה פתוחה. ראיתי עכשיו באינטרנט. איזה משחה מטורף, לא האמנתי מה זה הפתיחה הגרועה הזאת, היה נדמה כאילו לא מספיק שהוא פתח גרוע הוא גם נחלש תוך כדי ב- 50 מ' האחרונים. ואיזה נגיעה גרועה של הסרבי, פשוט איום. כמה מזל, כמו שאמר הפרשן/שדר אלוהים איתו. ואולי אלוהים איתו כי הוא נקי? אני באמת מאמין במייקל המפלצת מים הזה. פשוט נדיר.
רק לי נדמה ששתיהם נגעו כמעט באותו זמן\הסרבי הגיע לפניו? בכל אופן עוד מקצה חלש של פלפס ועוד הפעם יש לו עזרה מהשופטים\שמיים.
הסרבים עירערו ונעשתה בדיקה נוספת בהילוכים איטיים יותר, אבל העירעור נדחה, והתוצאות אושרה באופן סופי. אבל שימו לב לעניין הזה: איגוד השחייה הבינלאומי סרב לספק את הצילומים של הפוטו פיניש לציבור. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3583243,00.html
אני לא אכביר במילים על הבן אדם המדהים הזה ואני אסכם את השחייה של פלפס היום במשפט אחד: עוד 15 שנה אנחנו נספר לילדים שלנו שיצא לנו לראות היסטוריה בהתהוות, וגם עד אז אני לא בטוח שיצא לעולם לראות יותר מדי משחים לא הגיוניים ומדהימים בו זמנית כמו גמר ה100 מ' פרפר היום. ארה"ב הם הפייבוריטים מחר מול האוסטרלים באירוע שיסגור את האול' המדהימה הזו בבריכה. סאליבאן הוא השחיין היחיד שלו יש יתרון על הנייר על פני מקבילו האמריקאי, אך כשמדובר בלייזק ובמשחה שליחים הקלפים נטרפים כי הוא פשוט שוחה בדרגה אחת מעל לנורמה שלו כשהוא בריליי. האנסן בחזה, פלפס בפרפר, פירסול בגב. אחד האירועים שאני יותר ציפיתי להם בקוביית המים.
שחייה לאט לאט הופך אחד הענפים הפייבוריטים עלי (אחרי כדורגל, סל וטניס). אשמח אם גם אחרי האולימפיאדה ייפתח דיון שחייה ויהיו בו עדכונים שוטפים. מתי תתקיים אליפות העולם או אירופה? יש לזה שידורים בד"כ?
שחייה זה הענף השני האהוב עלי אחרי כדורגל. יותר מאתלטיקה, אופניים, פורמולה 1, כדורסל וטניס. הבעיה בספורט הזה הוא שבשחייה אין כזה דבר עדכונים שוטפים. יש שני אירועים גדולים באמת - האולימפיאדה ואליפות העולם. אליפות אירופה לא באמת מהווה אינדיקציה כי האוסטרלים והאמריקאים לא שם ואני אישית אף פעם לא התחברתי לתחרות הזו, כנ"ל האירועים הבין ארציים כמו משחקי הקהילה, המשחקים הפאן פאסיפיים והפאן אסיאתיים, שלא לדבר על התחרויות בבריכות הקצרות שהן הרבה פחות אטרקטיביות. אליפות העולם הבאה תתקיים ברומא עוד שנה. עד אז נפשוט צטרך להתענג על השבוע האחרון בקוביית המים.
אם תלך אחורה בפורום הכללי, תראה שיש שם דיונים לאליפות אירופה האחרונה באיינדהובן ואליפות העולם בבריכות קצרות שהייתה במנצ'סטר, שתיהן היו השנה. כמו ששון אמר, אליפות העולם הבאה תיערך ברומא 2009 (חודש יולי). בד"כ אליפויות העולם משודרות ביורוספורט.
שון, האירוע שינעל את השחיה באולימפיאדה הוא ה-1500m גברים ביום האחרון. לייזאק בכלל לא "רמה אחת יותר" בשליחים. עד המשחה הקיצוני לפני כמה ימים הוא נחשב ללוזר ולאחד שהמשיך ופישל בתחרויות גדולות, לבד או ביחד. איך שגלגל מסתובב.
Ampelmann, תרשה לי לתקן אותך, ה-4*100 מ' מעורב לגברים כן יסגור את תחרויות השחייה (עניין של מסורת), ולפניו יערך אותו המשחה לנשים. הגמר השני יהיה ה-1500 מ' לגברים, והראשון יהיה ה-50 מ' חופשי לנשים.
טעות בידיך גל, המ"א אישי באופן מסורתי סוגר את תחרויות השחייה. ואני לא מסכים איתך. באתונה הוא שחה ברביעיית הגמר שקבעה שיא עולם במאה מ"א, במונטריאול ב 2005 (שיא עולם) ובמלבורן ב2007 (שיא תחרות) הוא היה שותף מלא בגמר בשליחים במאה חופשי וכמובן השחייה הנהדרת שלו השנה בבייג'ין. אם לו אתה קורא לוזר אז למי אתה קורא ווינר? ובשליחים הוא רמה אחת מעל יחסית לנורמה שלו וההישגים שלו ביחידים וזה בולט באופן סיסטמטי לאורך הקריירה שלו - ברשותו מדלייה אחת בלבד ביחידים במשחקים האולימפיים לעומת 4 בשליחים.
שימו לב לתמונה הזאת: http://img297.imageshack.us/img297/4716/pppnx9.Xxx באמת נראה לכם שפלפס הקדים אותו אחרי מצב כזה ? זה נראה ממש לא כשר..