נבחרת ישראל לנוער הפסידה היום לצרפת ולא עלתה לאליפות אירופה, מאמן העל של הנבחרות הצעירות של ישראל כבר כמה וכמה שנים הוא לא אחר מאשר הפרשן המהולל זאביק זלצר, האם זלצר יסיק את המסקנות של אי הצלחה עם הנבחרות הצעירות במשך הכהונה הארוכה שלו ויתפטר? לא נראה לי, לפני כמה שנים שזלצר סירב להצעה של יעקוב שחר לבוא ולאמן את מכבי חיפה ידעתי מה הוא שווה,לא הרבה,כי מי שמסרב להצעה כזו,מי שתומן את ראשו במשך שנים בחול למרות אי ההצלחות עם נבחרות הצעירים של ישראל,אחד כזה אין לי הערכה מקצועית לגביו, לשמחתי לי זה ממש לא משנה, לצערכם,אם לא יהיה שינוי משמעותי הוא ימשיך לקבל כסף מההתאחדות כמאמן העל של הנבחרות הצעירות מה שאומר שיהיה לו זמן פנוי לעצבן ולקשקש גם בשבתות הפנוייות שלו בעונה הבאה.
זה שהוא לא בדיוק פרשן אנגלי קלאסי, זה ברור. אבל אני לא חושב שהוא צריך לעזוב את הנבחרות הצעירות ואני לא חושב שלא לעלות לאליפות אירופה זה כישלון. המטרה הסופית היא גידול ופיתוח שחקנים. בקשר למכבי חיפה, זלצר כבר אימן בעבר קבוצות ויכול להיות שהוא לא רוצה לעשות את זה יותר. לגיטימי.
כשאתה נמצא בתפקיד שכזה כבר למעלה מעשור + ולהוציא את בניון באמת אף שם גדול לא צמח פה, נכון שלא דרך הקבוצות אבל גם לא דרך הנבחרות, כשבסופו של דבר ברוב הפעמים הנבחרות הצעירות לא מעפילות אפילו לאלפויות עצמן, כשלא רואים שום שינוי משמעותי,לא בנבחרות הללו,לא בשחקנים,חלק המאוד כישרוניים,אותם נבחרות ואותם שחקנים שזלצר עובד איתם צמוד, אז זה אומר דרשני, אני לא מכיר אף מדינת כדורגל נהור שמאמן על נשאר כל-כך הרבה שנים ללא תוצאות גדולות באמת, והרי תמיד מדברים על כמה הכדורגלן הישראלי לא נופל מזה האירופאי כשמדובר בשלבי הנוער, ובכן...איפה זה בשטח? לכן זה כישלון מתמשך,לכן הוא צריך לסיים את תפקידו, צריך רענון אבל מה פתאום שזה יבוא מצד זלצר,הוא ממשיך לקבל משכורת מבלי לנפק קבלות,מה רע לו? מאמן שמסרב לאתגר של לאמן את הקבוצה הגדולה במדינה וזה לאחר כמה שנים טובות בצל ובשקט של נבחרות הנוער,לאחר שמעולם לא אימן קבוצה גדולה באמת ברמת הבוגרים,לגיטמי כן,בהחלט,ויחד עם זה לוותר על אתגר שכזה זה ממש אבל ממש לא מרשים. תמשיכו לבלות איתו גם בעונה הבאה בשידורי הליגה האנגלית.
אמיר ע, כנראה שאני לא היחיד, גם חבריך למערכת מעלים תהיות לגבי זלצר: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShAr...SubContrassID=0
כן, ידוע. זה לא אומר שאני מסכים איתם. חוץ מזה שמי שכתב את הכתבה סירב בתוקף לקח ממני ציטוטים מתלוננים על הפרשנות שלו בשידורי הליגה האנגלית. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx
זלצר נכשל באופן מוחלט עם נבחרת הנוער. מה המשמעות של זה עבור צופי הליגה האנגלית? יותר משחקים שזלצר יפרשן בהם בעונה הקרובה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx
כן אני יודע שאתה לא מסכים, אבל אולי משהו שאתה לא יודע,זלצר עדיין מקבל משכורת ממקום אחר,עובד מדינה, אין לי עין צרה על הכסף שהוא מרוויח,שיבושם לו אבל כמו שכתבתי שאין מדינת כדורגל נהורה שמחזיקה במאמן כל-כך הרבה זמן ללא תוצאות כך גם אין מדינת כדורגל נהורה שמאמן העל של נבחרות הנוער והנערים עובד ב 2 עבודות צדדיות בנוסף לאימון הנבחרות, פרשן ועובד מדינה, רק בישראל מאמן ללא תוצאות ומאמן על שזה לא העיסוק היחידי שלו ממשיך לקבל קרדיט.
לא ידעתי שזלצר מקבל כסף ממקום עבודה אחר מלבד ההתאחדות וצ'רלטון, ולמרות שאני לא מת על הרעיון הוא גם לא כל כך מטריד אותי. בכל זאת, ישראל, והכדורגל הישראלי. יש מיליון ואחד דברים בהם צריך לטפל לפני שמתחילים לדון באיך הופכים את משרת מאמן העל של נבחרות הנוער לכזו שמי שמחזיק בה לא יעבוד בדבר נוסף. לעזאזל, אפילו באנגליה החזיקו מאמן נבחרת עד גיל 21 במקביל לעבודה שלו במועדון. מאמן הנבחרת לא יכול להמציא כישרונות. אם הם לא קיימים ומתקדמים בקבוצות, הם לא ייווצרו בנבחרת שלו. הוא יכול לקחת את מה שקיים ולנסות לקדם אותו ולהעניק לו ניסיון בינלאומי רב ככל האפשר לקראת השנים בהן יתקדם לנבחרת עד גיל 21 (והנה, היא באליפות אירופה. אולי דווקא כן יש תוצאות לעבודה שלו?) ולבוגרת. השאלה האם הנוער והנערים מגיעים לאליפויות אירופה (דבר קשה במיוחד כי רק 7+מארחת מגיעות לשם) אינה צריכה להיות המדד לקביעת ההצלחה שלו, לכן זה שהוא בתפקיד כל כך הרבה שנים אינו דבר בעייתי. להיפך. ושוב, זלצר כבר אימן בליגת העל וכנראה שהוא פשוט לא רוצה לחזור לשם ולא משנה כמו ששלמה שרף, להבדיל אלף אלפי הבדלות באופי, מצהיר בכל פעם ששמו עולה כמועמד לקבוצה זו או אחרת שהדבר היחיד שהוא רוצה לעשות זה לאמן נוער.
באנגליה מאמן הנבחרת עד גיל 21 מתעסק אך ורק בכדורגל,גם אני לא מת על זה שזה היה בו זמנית (וזה לא תמיד ככה )גם בקבוצה וגם בנבחרת אבל עדיין נטו כדורגל. ואתה משווה בין הכדורגל האנגלי לזה הישראלי!!!מה נהיה ממך? כמו שאייל ברקוביץ(ואני לא מרבה להסכים עם ברקוביץ אבל פה הוא צודק במאה אחוז)אומר ליורם ארבל כשזה משווה בין אנגליה לישראל מבחינת כדורגל,לדלג הלאה,כי זה בשר וזה...אפילו לא חלב,זה כלום,גורנישט מן גורנישט. זלצר מעבר לכדורגל,מעבר לפרשנות מתעסק בדברים אחרים, זו חובבנות, ואם לנקות את החולי מהכדורגל הישראלי אז פה !!! זה מתחיל. בשעה שיש משחקי נוער בארץ הוא נמצא באולפני צארלטון לפרשן את הליגה האנגלית, זה נראה לך ראוי?זה נראה לך רציני? הגעה לאליפויות זה רק דבר אחד מתוך המדד הכללי לעבודה שלו, גם בזה אין לו הצלחה מי יודע מה, ומעבר מה? מה התחדש אצל הכדורגלן הישראלי הצעיר שעבר תחת זלצר במשך השנים? היחידים שבולטים מעל כולם הם יוסי בניון שהוא אחד לאלפים מבחינת כישרון ואופי וגם הוא קיבל לא מעט מזה מהשהייה הקצרה אומנם ועדיין באייאקס. בן סהר התפרץ קדימה דרך צ'לסי, בוזגלו בכלל בברצלונה, השאר "כוכבי על" במדינת הגמדים בישראל. שלמה שרף הגיע לשובע לאחר שהגיע לשיא,אימן בקבוצות גדולות בארץ,זכה בכל תואר אפשרי,הגיע לנבחרת,עשה את שלו,עכשיו יש לו זמן ורצון לטפח את דור העתיד(ואצלו אגב רואים תוצאות,גם בזירה המקומית וגם מעבר,בוזגלו החל את דרכו בטוברוק תחת שלמה שרף), זלצר אימן אי שם בשנות ה 80,אולי תחילת ה 90,ממש לא ליגת על,יותר ליגה חצי מקצוענית דאז,היום מעדיף את החיים השקטים,בלי לחץ,עובד מדינה שקט,עובד התאחדות שקט, טוב לו,מתאים לו,מצויין, לכדורגל הישראל ובמיוחד זה הצעיר,ממש לא מתאים, הוא רוצה לאמן אך ורק נוער,בהתאחדות,שיתעסק אך ורק בזה, אבל אם הוא רוצה להמשיך בשקט,בלי לחץ,בלי יומרות,שיילך לאמן את נבחרת האפרוחים של ישראל, שיתחיל לדבר על כדורגל עם הילדים מהגיל הקטן ביותר ושישאיר את המשרה הבכירה ביותר במחלקות הללו למישהו יותר רציני,יותר מאותגר,יותר טוב. אז שוב,כל החולי מתחיל בשאננות הזו,בזילזול הזה,בחובבנות הזו, התוצאות בכלל בהתאם.
אני שונא להשוות בין הכדורגל הישראלי לאנגלי, כמובן, אבל אתה יודע, זה מצחיק אותי שאנשים יורדים על ההתאחדות הישראלית ומספרים שבאירופה יודעים איך לעשות את זה וכו' וכו'. הרי ההתאחדות האנגלית עצמה היא בדיחה לא קטנה. בישראל זה לא רק מאמן נבחרת הנוער שיש לו עיסוק נוסף, זה בערך כולם. גם כדורגלנים שמרוויחים מדי שנה סכום של שש ספרות ובדולרים מחזיקים באיזה עסק צדדי. אז לדבר דווקא על זלצר? אין ספק שזה חובבני, אבל מה לעשות, אין מקצוענות בכדורגל הישראלי. לפני כמה עמוס מנסדורף אמר לי באיזה בראיון ש"אין ספורט מקצועני בישראל, בשום ענק". צודק. הכדורגל הוא כאילו מקצועני, גם הכדורסל, גם הטניס וגם הכל. כאילו, בפועל, כלום. אבל אני לא חושב שלהחליט שמאמן הנוער לא צריך להחזיק בשום תפקיד אחר זה המקום שבו צריך להתחיל. לצערי בנוסף לחולי החובבנות שיש כאן התפתח בארץ חולי נוסף: הבכי, התלונות וההרגשה שכולנו יודעים בדיוק מה קורה כשאין לנו מושג, כמו שאתה מפגין כרגע סטרטפורד, כשאתה מאשים את זלצר בכך שהוא מפרשן משחקים מאנגליה בזמן שיש משחקי נוער, כשאין לך מושג אם הוא לא רואה משחקים לפני השידור (כי חלקם מוקדמים), כמה משחקים הוא רואה בשנה וכמה אנשים מטעמו רואים משחקים. אף אחד לא בסדר, כולם צריכים להתפטר. אם הדברים באמת היו פועלים כך אף עובד מדינה לא היה מצליח להחזיק בתפקיד יותר מכמה חודשים, אז איזו צורה היתה לזה? וכן, אני מעריך שאני יודע איך תיראה הודעת התגובה שלך, אז דלג http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
סטרפורד, אני מסכים איתך לגבי כל מה שאתה אומר חוץ מהאימרה שבשעה שיש משחקי נוער בארץ הוא נמצא באולפני צ'רלטון. רוב משחקי הנוער בארץ מתקיימים בשעות הבוקר, ככה שיש לו זמן גם לזה וגם לזה. אבל (הנה מגיע אבללללל גדול), בכל הקשור לסיום התפקיד שלו גם אני חושב כמוך שהגיע הזמן שהוא ישים את המפתחות ויילך הביתה. הבן אדם נמצא מעל עשור בהתאחדות וחוץ מהעפלה אחת לאליפות אירופה ב97' הבן אדם לא עשה עם הנבחרת כלום. וגם אם מדברים על אותה נבחרת "מהוללת" ב97 שהוא אימן, איזה שחקנים יצאו לנו חוץ מיוסי בניון, ועוד איזה אפסון אחד בשם פיני בלילי שמשחק בטורקיה וחושב שהוא מככב באירופה?. איך זה יתכן שלא חושבים בהתאחדות שהגיע הזמן להעביר את תפקיד המאמן הזה למאמן צעיר, כריזמטי, ואולי קצת פחות מיושן ממנו. ויש הרבה כאלו, אולי לא הטופ של הטופ, אבל מאמנים כמו גיא לוזון, מוטי איווניר, רן בן שמעון וכו' בהחלט יכולים היו לקבל את התפקיד הזה כבר מזמן ולהצליח לא פחות מהאדון זלצר. כמו בנבחרת הבוגרת, שבה מחליפים מאמן כל שנתיים או כל ארבע שנים - גם כאן הגיע הזמן שיעשו את זה. זלצר מנצל את זה שהחשיפה התקשורתית על הנבחרת שלו היא בדרך כל נמוכה מאוד, את כל הקשרים בהתאחדות הרקובה שלו ובכך מעל עשור הוא נמצא בנבחרת הנוער, וחוץ משחקן בינוני לקבוצת אמצע טבלה באנגליה ביום טוב, הוא לא הוציא כלום. הגיע הזמן שילך הביתה, ויפסיק לבלבל לנו את המח על מודלים ושיטות שהוא מייבא מאירופה לאימון צעירים בארץ.
אני לא מצליח להבין למה אנשים חושבים שלהחליף מאמן בנבחרת הנוער כל שנתיים זה דבר טוב. כיוון המחשבה הזה דפוק, תסלחו לי, אבל הוא לא מפתיע במדינה שרוצה להחליף ראש ממשלה כל שנה.
זה לשכדורגלנים כיום יש עסקים מהצד זה בסדר כל עוד זה לא מפריע להם לתת 100 אחוז לכדורגל, אם לנמני יש מסעדות אבל הוא לא מתעסק בניהול השותף אלא רק כמשקיע וכזה שבא לקחת את הצ'ק בסוף החודש זה לא מפריע. זה שמאמן כדורגל בכיר מטעם ההתאחדות מתעסק בעוד דברים,זה כן,גם מבחינה תדמיתית. ההתאחדות באנגליה היא ברוב הפעמים בדיחה אבל זה לא אומר שצריך להעתיק אותה, או להסתכל מה רע אצל האחרים ולהתנחם בזה ועדיין למרות הבעיות שם אין מקום להשוואה,שום השוואה עם מה שקורה בישראל. צריך להתחיל ממי שמנהל את הכדורגל בישראל ובכלל זה את המאמנים הבכירים,גם זלצר ברשימה. משחקי נוער יש בשעות מוקדמות יותר ומוקדמות פחות, אם מאמן על צריך לתמרן בין זה לבין להגיע בזמן לאולפן אז משהו פה דפוק, אם מאמן על בנוער צריך לוותר על משחקי נוער,נערים ברחבי הארץ בכדי להיות באולפן טלוויזיה שבת אחרי שבת כמעט אז משהו פה דפוק, אז לא,שום בכי אלא ראייה מפוקחת יותר,נכונה יותר של הדברים, ואמיר ע, איך בדיוק אתה יודע לומר לי מה אני כן יודע או לא יודע לגבי זלצר,מה זה יש לך כוחות על טבעיים? שוב דמגוגיה זולה,על מה ולמה? לא צריך להחליך מאמן כל שנתיים,אני מאמין שהמשכיות היא נכונה, אבל 12 שנה !!!!זה כבר צחוק מעבודה בטח כשאין תוצאות מי יודע כמה.
ואני שוב תוהה מה פירוש המלים "התוצאות לא מי יודע מה". לא, נבחרת הנוער לא מצליחה לחזור לאליפות אירופה, אבל זאת באמת לא צריכה להיות מטרה אלא אמצעי. לעומת זאת, הנבחרת הבוגרת - שרבים משחקניה, מה לעשות, עברו אצל זלצר בעבר - כן עלתה יותר ממדרגה בעשור האחרון. הנבחרת הצעירה - שרבים משחקניה, מה לעשות, עברו אצל זלצר בעבר הממש לא רחוק - כן עלתה לאליפות אירופה. אז אולי בכל זאת הוא עושה עבודה טובה וראויה? זה שצרפת גדולה על ישראל והפגינה את זה במשחק המכריע, לא אומר שלא. העלת שמות של מאמנים - חלקם צעירים - כמועמדים טובים לאימון נבחרת הנוער, אבל לדעתי ככל שגיל השחקנים נמוך יותר כך חשוב שיהיה מאמן מנוסה יותר.