זה לא רק "ילדי-העגלות": לא מעט ישראלים יצרו ויוצרים את התדמית המחורבנת של ישראל בארה"ב. אין לי כוח לפרט הרבה, אבל בעשרות הנסיעות שלי לארה"ב, ראיתי היטב, ( קל מאוד לזהות אותם ) איך הישראלים מתנהגים שם, אז מה הפלא? ארה"ב מתכננת להוסיף את ישראל לרשימת המדינות שתושביהן יוכלו להיכנס לארה"ב ללא ויזה ( נדמה לי שישנן כבר 26 מדינות ברשימה ), רק שזה יקרה בעוד X שנים. ואל תחשבו שויזה מבטיחה לכם ב 100 אחוז כניסה: כמות הישראלים שמקבלת באן באימיגריישן ( ביקורת הגבולות בארה"ב ) הולכת וגדלה. גם אני בנסיעתי האחרונה חטפתי עלבון: בפעם הראשונה בחיי התבקשתי לגשת לבדיקת-מכס, שהיתה אדיבה, חייכנית, אבל עצם הבקשה גרמה לי להרגיש חרא. מצד שני, שהאמריקאים יילכו להזדיין עם הבדיקות הבטחוניות המגוחכות שלהם שמגדירות ישראלים יוצאי-צבא באותה קטגוריה כמו...סורים, עיראקים, ירדנים, איראנים, ולובים. את תרנגול-ההודו של חג-ההודיה אני אוכל השנה בישראל, אוותר על "יום שישי השחור" ופתיחה רשמית של עונת-ההנחות והקניות המשגעת.
אם יש לכם דרכון אירופאי, הכניסה לארה"ב היא פחות בעייתית. אתה מוציא ויזה בחמש דקות באינטרנט. אתם צריכים גם לזכור לרשום את כרטיס הטיסה על הדרכון האירופאי, כמובן. הפקידה הסתכלה עליי מוזר כשהראתי לה כרטיס טיסה עם מספר דרכון ישראלי כשהראתי לה דרכון אירופאי. בגלל שהגעתי עם אבא שלי, אני מניח שלא עשו לי בעיות.
קראתי באיזה מקום שזה אינטרס של מדינת ישראל שלא כל ישראלי יוכל לסוע לארה"ב בקלות. יש היגיון בדבר. מצד שני, גם לאוסטרליה כבר קשה מאוד לישראלים בגיל שלי להכנס.
קיבלתי אותה שבועיים לפני שהתקנות החדשות נכנסוhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אבל ממה שהבנתי הם אכן הקשיחו מאוד את התנאים אבל אם יש לך מסמכים שמעידים על כך שיש לך כסף והרבה ממנו זה יהיה לך הרבה פחות קשה מלנסות ויזה אמריקאית.
nesta, אתה טועה. אזרחים רומנים צריכים ויזה לארצות הברית, התהליך אומנם נמצא בחקיקה מואצת אבל קשה לי להאמין שהוא יעבור, יותר מדי מהגרים פוטנציאלים. אנשים נוטים לחשוב שכל מדינה שחברה באיחוד האירופאי אוטמטית פטורה מויזה לארה"ב אבל זה לא נכון, יש משרדי עורכי דין קיקיונים שכדי לקדם הוצאת אזרחות רומנית מפרסמים שאפשר להכנס לארצות הברית עם אזרחות רומנית/פולנית/וואטבר בלי ויזה - זה שקר. ד"א, חשוב מאוד לציין - מי שקיבל סירוב לויזה בשגרירות האמריקאית וחושב שהוא יוכל להכנס לדוגמא עם הדרכון השבדי שלו - טועה. ברגע שתגיע לכניסה לארצות הברית יזהו אותך לפני הטביעות אצבע שלך, לא משנה כמה הפרטים שונים בדרכון ואתה תישלח אחר כבוד חזרה למקום שממנו באת. לכן מומלץ למי שנמצא בהליכים להוצאת דרכון זר שניתן להכנס איתו לארצות הברית לא לנסות בנתיים להוציא ויזה, במידה ויש סיכוי ממשי לסירוב לגבי התהליך שהרפולביקנים החלו לפני מספר חודשים לגבי פטור לישראלים מויזה - זה לא יקרה לדעתי מכמה סיבות. ראשית, יש אינטרס מובהק של הממשלה הישראלית שישראלים יצטרכו ויזה לארה"ב. אי צורך בויזה לארה"ב משמעותו היא שההגירה לארצות הברית תעלה במאות אחוזים, בלי צורך בויזה מספיק אנשים שחלמו על ארצות הברית יוכלו לנסות להגשים את החלום, וחלקם אף ישארו שמה. שנית, אנחנו עדיין במזרח התיכון, האמריקאים רואים כל בן אדם שנמצא כאן כטרוריסט פוטנציאלי, כמו שציינת, בשבילם - ישראלים, סורים, לבנונים, הכל אותו דבר, בנוסף לזה ש20% מאוכלוסיית מדינת ישראל הם ערבים, והאמריקאים בין אם נודה בזה או לא - הם גזענים. לא מתאים להם ש20% ערבים, רובם הגדול מוסלמים יכנסו בלי בדיקה מקיפה עליהם מראש. זה נשמע נורא, אבל זה נכון לחלוטין. לגבי אוסטרליה, אכן נהיו הקשחות רציניות. צריך להביא מכתב מהמעסיק, תלוש בנק של החודש האחרון עם חותמת של הבנק וטלפון למקרה שהשגרירות תרצה להתקשר, אני יודע ש5 ידידות שלי שהביאו את כל המסמכים וניסו להוציא לפני 5 חודשים קיבלו ברקס. ממה לעשות, הישראלי הממוצע מוציא לעצמו שם מגעיל ברחבי העולם. של עובד לא חוקי, אחד שמצפצף על חוקי המקום, אחד שמהגר. יחסית ל7 מליון שלנו אנחנו באמת עושים הרבה הרבה רעש בעולם, ועובדה שבכל מקום יוצאים עוד ועוד חוקים שמגבילים. זה רק עניין של זמן, ותצטטו אותי עוד כמה שנים עד שזה יגיע לקנדה שהפכה לבית פרוצות החדש מבחינת עבודה לישראלים, תוך כמה שנים כדי להגיע לשמה רק לביקור אנחנו נצטרך ויזה, ואנשים יתפרקו על העבר שהיה ניתן לעבוד שמה חוקי.
מתי לעזאזל הם שינו את זה? אני יכול להישבע שראיתי את הרומנים בטבלה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
גם אני רציתי להוציא אזרחות רומנית, אני דור שלישי, הבנתי שיש צורך בידיעת השפה במידה והדור השני(אמא) לא הוציאה, כלומר לדלג דור, יש אמת בזה? כי אני מעוניין להוציא.
לא שמעתי על דבר כזה, שמעתי על דבר דומה למה שאתה מספר מפולנים. אני דור שני מצד האבא ודור שלישי מצד האמא, תהליך ההוצאה הוא מאוד ארוך, מסורבל בירוקרטית וכלכלית אבל הוא גם שווה. אני לא זוכר שביקשו ממני לדעת רומנית אבל הם כן מנסים לעבוד עלייך שאתה צריך לדעת את השפה כי איך אתה חושב להוציא אזרחות אם לא? הומור רומני כנראהhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx טוב אז נמשיך לקוות שמתישהוא נוכל להגר לארה"ב, עד אז אתנחם בעובדה שלפחות באירופה אני יכול לנסות גם אם אני לא רצוי כל כך כמו למשל באיטליה.
רומנים הם אזרחים סוג ב' באירופה. לא בטוח לגבי המעמד שלה בויזה לארה"ב. באנגליה אתה צריך לקבל אשרת עבודה מיוחדת לבעלי דרכון רומני(לא מספיק להם שיש לך אזרחות אירופאית).
בכמה שנים אתה מתכוון ל 2014 ולא צריך לדעת את השפה בשביל לקבל דרכון. מה שכן לארה"ב אתה לא תגיע רחוק עם האזרח הרומני
לפי כל הבדיקות שעשיתי על מנת לקבל דרכון רומני במידה ואתה דור שלישי ואני מדגיש דור שלישי לצאצי רומניה, וכרגע לסבא סבתא שלך וגם להורים שלך אין כרגע אזחרות רומנית אתה מחוייב לעבור מבחן של רומנית בסיסית בשגרירות, זה חוק שראיתי כמעט בכל אתר עורכי דין. אני לא מדבר על אנשים שההורים שלהם מחזיקים באזרחות/פתחו בהליכים/או באנשים כמו נסטה שלפחות מצד האמא הם דור שני, אלא על דילוג דור. אתה יכול לאשר לי את זה לירן? כי אני רוצה לדעת את לפתוח בהליכים. כלומר, סבא וסבתא שלי נולד ובטרנסילנביה, הם בכלל הונגרים אבל נולדו בזמן שהמקום היה שייך לרומניה, משמע אני זכאי לאזרחות רומנית. רק מה? גם סבא שלי כיום לא מחזיק באזרחות רומנית ולא אימא שלי, זה בדוק שאין צורך במבחן רומנית בסיסית בשגרירות?