דבר ראשון אני מאוד רוצה לתת גיחה לנורווגיה, אז אם חסרים לך אנשים אפילו רק לטיסה אתה יותר ממוזמן ליצור קשר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ועכשיו לעניין, דבר ראשון תן לי קצת פרטים עליך גיל וכולי כדי לדעת איפה אתה רוצה לישון לדוגמא, לאכול, מה לעשות/לראות וכאלה. זה מאוד יעזור לי להעריך האם 40 אלף שקל מספיקים. דבר שני, אם אתה מדבר על 40 אלף שקל נטו (זה אומר אחרי הטיסה לאירופה נשאר לך 40), אז צפון אירופה מאוד יקר יחסית לאירופה עצמה שגם היא לא זולה במיוחד. אני מאמין שהוסטלים טובים מאוד אתה תוכל לישון באמצע שבוע בפלוס מינוס 20 יורו (לא מדבר על סקנדינביה כרגע כי לא הייתי לא רוצה להטעות), שזה כולל בדרך כלל מיטה וארוחת בוקר. תחבורה זה עסק די יקר, לדוגמא אני זוכר נסעתי ברכבת מאמסטרדם לבריסל משהו כמו 3 שעות, עלה כמדומני בערך 50 יורו הלוך-חזור. בשורה התחתונה, אם זה באמת יקח לך חודשיים זה יותר ממספיק 40 אלף שקל. זה במידה ולא תתפתה לדברים שאתה לא באמת רוצה כמו הופעה של איזה זמר שאתה מחבב אבל לא היית משלם כסף כדי לראות הופעה, כמו לחזור יותר מדי פעמים שיכור אחרי לילה בפאבים, סמים, לבחור בטיסה במקום באוטובוס/רכבת אם אפשר. בגדול גם אם אתה רואה שלאט לאט נגמר לך הכסף מוקדם מהצפוי, תמיד יש הוסטלים ממש זולים (כמו 5 פאונד בלונדון לדוגמא).
למרות שהייתי יכול לשאול גם בדיון הטלפונים אשאל פה. אז ככה בין התאריכים 30.11-3.12 אהיה בקפריסין במשחק של מכבי חיפה מול לרנקה ומכיוון שאני לא יכול להיפרד מהטלפון גם למספר ימים האלו אני מעוניין לקחת איתי את הטלפון. לאחר בירור עם פלאפון מחיר דקת שיחה נכנסת או יוצאת לא משנה היא מאוד יקרה (10.80) עכשיו אני מתלבט האם כדאי לעשות עיסקת חבילה או שפשוט "להרכיב" חבילה" (אם זה ניתן בכלל). הדברים החשובים ביותר הם גלישה במכשיר אינטרנט (בעיקר אפליקציות "קטנות" כגון YNET וג'ימייל) וכמובן שיחות (אם תהיה אפשרות להפעיל את הוויבר, טנגו או וואטסאפ כמובן שזה עדיף).
אני יודע שבאורנג' יש הרבה חבילות לחול, אז אין מצב שבפלאפון וסלקום לא יהיו. אורנג' אם אני לא טועה שאלתי בפברואר אם אני לא טועה, אמרו 300 שקל ל 200 דקות או משהו כזה... הדקות זה כולל יוצא ונכנס ביחד. אבל שוב אל תתפוס אותי במילה, עדיין זה הרבה יותר זול מ 11 שקל לדקה.
יש רעיון טוב שעשיתי בארה"ב ( אני מניח שאפשר גם באירופה ): קניתי כרטיס SIM מקומי, PRE-PAID ( יענו טוקמן/ביג טוק וכדומה ), והשיחות עלו לי הרבה יותר זול מהחבילות של אורנג'/סלקום. לגבי גלישה: קח נייד קטן, תנסה להשתמש ככל האפשר ברשתות ציבוריות/פרטיות פתוחות, ותנסה להשיג גם תוכנה שיודעת ל"התארח" ברשתות נעולות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx, כך תוכל להוזיל מאוד את עלויות התקשורת. ישנם אגב לא מעט בתי מלון/מסעדות שמאפשרות גלישה בחינם. טיול נעים.
אני בן 22, ואין לי בעייה לישון בהוסטלים. אחד המקומות החביבים עליי באירופה הוא בעצם בכלל הוסטל באמסטרדם. אני מאוד בקטע של האווירה של ההוסטל וזו התוכנית. עכשיו, אני יודע שאפשר לעשות מנוי לרכבת באירופה לחודשיים באיזה 3000-4000 שקל. אני מתכנן לשהות שבוע בנורווגיה, ואז לרדת לדנמרק דרך שוודיה. גם בדנמרק אני מתכנן לשהות כמה ימים(יש כ"כ הרבה מה לעשות במדינה הקטנה הזאת, נדמה לי). משם אני שוקל אם לרדת דרום מזרח לכיוון ברלין, בראטיסלבה, אסוטריה וסלובניה, או לפנות מערבה לכייון הולנד, בלגיה, בריטניה, אירלנד ולחזור חזרה לצרפת.
אפשר קצת על טיסות לאפריקה מניסיון אישי? אני יודע שכל אפריקה מקושרת דרך אתיופיה פלוס מינוס, האם זה באמת כל אפריקה? אם אני רוצה להגיע למדגסקר, מישהו יודע מה הדרך הכי זולה?
אני טס לתאילנד בתחילת שבוע הבא.. אני אשהה בעיקר באיים בדרום ובבנגקוק. אשמח לשמוע המלצות מאנשים שהיו בתאילנד
האמת שגם אני מתכנן לטוס אז אני מצטרף לבקשה. באותו נושא, מה התאריך המומלץ לטוס לתאילנד? אם אני טס בפברואר -מרץ, יהיה מזג אויר טוב?
חזרתי אתמול אחה"צ מארה"ב, 3 שבועות וקצת במיאמי, קרוז בקריבים, וכמובן יום אחד של קר וקניות במנהטן. מיאמי פשוט נפלאה במזג אוויר הנוכחי, והקריבים זה בכלל שיגעון. טוב שאשתי אילצה אותי לצאת ללא המחשב הנייד. את הפערים אני מנסה להשלים.
איפה מומלץ לטייל בארץ בימי החורף? עכשיו שהכל פורח אני בטוח שיש נופים מהממים ששווה לסוע ולראות,מישהו ביקר במקום שכזה?
מה נעשה בסוף השבוע ? נדידת החורף בערבה: הזדמנות מצוינת לעוף דרומה. פינוק עולמי: טיפים למקומות הכי טובים בחורף. קרה, נוצצת, ומתוקה: וינה מתכוננת לחג המולד.