אני כרגע בברגן, בנורווגיה. ארץ יפהפייה. לקחתי רכבת מאוסלו לארגן. בערך 7 שעות נסיעה, אבל הדרך כ?כ יפה. ראיתי הכל. נהרות, עמקים, הרים, שלג,שמש, גשם. דרך עוצרת נשימה. אני לוקח מעבורת מברגן לאישור הסוגנפיורד, שאמור להיות איזור הפיורדים הכי יפה במערב נורווגיה. יקר פה רצח, אז אני מקווה שאשרוד את נורווגיה כלכלית.
איי על המזל שלי. סגרתי ושילמתי על דיל לבורגס לשישי בבוקר הקרוב 20 דקות לפני הפיגוע. כנראה שאני יקבל דיל חלופי. אבל אחרי ששילמתי 2000 שקל על חמישה לילות שכוללים טיסה, ומלון הכל כלול(אוכל, אלכוהול), והעברות לא נראה לי שימצאו לי משהו נורמלי. שמעתי כבר שככל הנראה כולם יסעו ליוון במקום. יש לצעירים מה לעשות בכרתים ורודוס? אני רוצה לסוע לקוס, אבל לא יודע אם זה יהיה דיל חלופי, רק מחר בבוקר אהיה חכם יותר.
זה ידוע ונלקח בחשבון, אנחנו ישראלים אז שנפחד מהטרור? לא עניין הסכנה היה פה האישיו, אלא העובדה שהמקום יהפוך לעיר רפאים. מלא תיירים יברחו משם. בכל אופן אני טס במקום לכרתים בבוקר. מקווה שאהנה.
איזור Connemara מאוד יפה. גם חצי האי דינגל וטבעת קרי. יש גם את צוקי מוהר שאסור לפספס. תיקח איתך נעלי הרים כדי ללכת על הצוקים (מאוד בזהירות) ולהרגיש באמת על גג העולם, כשאתה רואה באופק את איי אראן, שגם שם מומלץ מאוד לבקר. ליד צוקי מוהר (the cliffs of moher) יש את איזור הבורן (the burren). כל אלה נמצאים במערב אירלנד. אתה לא צריך לדאוג ללינה כי בכל איזור יש b&b's (לינה וארוחת בוקר ב30-40 יורו.)
את האמת שלא כזאת יקרה כמו שכולם חושבים, מחירים די ממוצעים ואפילו יותר נמוכים מהרבה מאוד מקומות באירופה, אבל גם לא זולים. יפן היא היקרה. ומה סיפרו לך? אני מתלבט אם לסוע באוקטובר. אבל 3 שבועות נראה לי מוגזם לשם, לא?
הסטנדרטים שלי זה סין ותאילנד. שמעתי הרבה חוויות של אנשים שהיו שם ואמרו לי שסיאול אחלה מקום, יש לך עוד כמה מקומות עם נופים, זאת מדינה לא גדולה אבל גם לא קטנה. מבחינה תרבותית מדובר באחת המדינות הכי מוזרות לעיניים של בנאדם מערבי, יש שם סגידה ליופי בקטע אחר, המדינה עם הכי הרבה ניתוחים פלסטיים בעולם. חוץ מזה שכל האנשים הקוריאנים שפגשתי היו אחלה אנשים (אבל מצד שני גם היפנים והסינים אז מה אני יודע), בכל מקרה נשמע מקום מגניב לסוע אליו. אתה יכול לקחת מעבורת מסיאול לבייג'ינג או צ'ינגדאו ולהיות קצת בסין ואז 3 שבועות זה סבבה לגמריי.
האפשרות עם המעבורת לבייג'ין באגמת נשמעת לי הגיונית, ויש מצב לא רע שאעשה את זה. כמוך, גם אני פגשתי בטיול שלי הרבה קוריאנים וקוריאניות נחמדים. הם לדעתי הרבה יותר מסבירי פנים מהיפנים אשר די סגורים בחבורות ובקומונות שלהם בחו"ל (אפילו יותר מישראלים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ), ואחת הבחורות הקוריאניות שהכרתי סיפרה לי כל כך הרבה על סיאול, שאת האמת זה די הדליק אותי, והיא אפילו הציעה לי לינה בחינם לכמה ימים. אני שוקל את זה ברצינות, כל עוד מחירי המעבורות לסין יהיו במחירים שפויים יש מצב לא רע שבאוקטובר אהיה בסיאול.
אל תשכח שאתה צריך ויזה לסין. עוד אופציה זה לטוס להונג קונג דרך סיאול ולעצור שם לאיזה שבוע-10 ימים. קיצר לא חסר...
ובמידה וזה עדיין רלוונטי אני גם אוסיף: שווה להיות גם בצפון אירלנד,נופים מדהימים לאורך כל החוף הצפוני,הGiants Causeway המפורסם וגם העיירה בושמילס. ההבדלים היחידים במעבר בין צפון אירלנד לרפובליקה של אירלנד הן שהכסף משתנה לפאונד ובשלטים הק"מ מתחלפים במיילים. הבנתי שגם מחוז קרי בדרום מערב האי הוא איזור יפה אבל לא יצא להיות בו. במערב העיר גאלווי היא חובה..
רק אם יש לך מספיק זמן תעשה את שניהם. אם אין לך זמן ותנסה לעשות הכל על רגל אחת זו לא ממש תהיה חוויה. קח בחשבון שיהיו לך ימים גשומים שיכולו לפגוע לך במהלך וסדר הטיול, קח בחשבון גם את יום ההמראה לשם והחזרה שיכולים להיות ימים מבוזבזים, וחוץ ממה שהמלצנו לך יש כמובן את הערים עצמן שכדאי להסתובב בהם: דבלין, קילרני, גאלווי, ואם תבקר בצפון אז יש את בלפאסט כמובן. בעיקרון אני ממליץ לך להתחיל עם דבלין, ואז יש לך כביש מעולה לגאלווי ומשם אתה יכול ליסוע דרומה למחוז קרי, לחזור למחוז גאלווי, ואחרי שעשית את כל מה שאפשר כמעט, אם יש לך זמן, תבקר בצפון אירלנד. אחרת תשמור את זה לטיול אחר.