דיון התקשורת, השידורים והמולטימדיה לעונת 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏25/7/11.

1. xavi6 Member

כשהאף שלי מריח קנאה מגעילה הוא מתחיל לעבוד. אל תדאג, בקרוב אצלכם. או שלא.

אין פה קשר לבגרות. כשאתם תתבגרו אני אגיב בהתאם. במקום זאת אתם מעדיפים להיתעטף בצביעות מגעילה ולנפנף את הקנאה שלכם לכל מקום. זה משעשע, תנו לי להנות טיפה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏6/5/12
  2. Zizou10 Member

מה שעושה לך טוב - כל עוד זה יגרום לכך שלא תירה בעצמך. המבין - יבין. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

3. Civil Anti Madridista

http://img.izismile.com/img/img5/20120504/1000/daily_gifdump_143_21.Xxx

4. xavi6 Member

מתחת לחגורה, מתחת לחגורה...

5. Ricky van Wolfswinkel Member

http://sports.walla.co.il/?w=/196/2543394
    עוד קשקושים מביכים של יוכין...

זה הכי מביך: ''בחצי הגמר הקישור הקרואטי היה עדיף, ורק ליליאן טוראם, בשני השערים הבודדים שלו במדים הלאומיים, מנע הדחה. המגן הימני, שהצטיין בכל המשחקים, הוא הגיבור האמיתי של הזכייה.''

כנארה שיוכין שכח שהקרואטים בקושי הגיעו למצבים ומנגד רוב המצבים של צרפת היו של אותו אוברייטד.

עוד משהו: ''פאולו רוסי כבש שש פעמים בדרך לזכייה של איטליה בגביע העולם לפני 30 שנה, אבל אף אחד לא יכלול אותו ברשימת החלוצים הטובים אי פעם. אפילו מריו קמפס, שהביא את גביע העולם הביתי לארגנטינה, לא יהיה שם.''

עכשיו מר יוכין, קח את המונדיאל בארגנטינה או את זה בספרד ואת המונדיאל בצרפת ותשווה את רמת הנבחרות. אני בטוח שתמצא במונדיאל 1998 וביורו 2000 הרמה של הנבחרות הייתה גבוהה בהרבה מבמונדיאלים האלו ובעיקר ממונדיאל 1978 שסימל את תקופתו השחורה ביותר של הכדורגל האירופאי.

אם זידאן הוא לא מ-30 הגדולים בהסטוריה אז מסי הוא לא מה-100.

6. סדרו קייטע Member

כמיטב המסורת של טורים ב"וואלה" יש פה כמה הגזמות, כנראה למטרת טוקבקים: "אין לו מקום ברשימת ה30 הגדולים", "אין לו מקום בהרכב כל הזמנים של צרפת" ועוד.

מצד שני, עם הרעיון הבסיסי- זידאן שחקן עצום אבל קצת אוברייטד בראיה היסטורית- אני די מסכים. "אברייטד" לא במובן של "לא שחקן טוב" אלא שהוא לא על אותה מדרגה עם הגדולים באמת בהיסטוריה. לעניות דעתי המגרעה של זידאן בעיקר הייתה שהוא היה שחקן מאד לא יציב על בסיס שבועי. היו לו שיאים מדהימים, לא פעם במשחקים הגדולים, אבל הייתה לו נטיה להעלם במשחקים הקטנים יותר, שמה לעשות, הם רוב המשחקים בעונה.

הטענות לגבי המונדיאל ב98 נכונות לחלוטין. עד הגמר זידאן היה נון פקטור מוחלט ולמרות זאת הוא נזכר כ"מונדיאל שלו".

ריקי:

לא יודע לגבי 78, ב82 שיחקה נבחרת ברזיל שנחשבת אולי המוכשרת ביותר בהיסטוריה, אנגליה חזקה יותר, איטליה חזקה יותר, ארגנטינה עם מראדונה והשלד של 78. לא ראיתי אותו בחי כך שקשה לי לקבוע את הדברים בצורה נחרצת, אבל הוא נחשב על ידי רבים למונדיאל הטוב ביותר ב40 השנים האחרונות.

נערך לאחרונה ב: ‏21/6/12
  7. אלי מתחן Member

זידאן לא ב30 הגדולים, הוא ב10 הגדולים לפחות, אם לא בחמישה.

8. סדרו קייטע Member

אז זהו, שבחמישה הוא בוודאי לא. שמגדירים את זידאן כ"אוברייטד" לזה בדיוק מתכוונים. טופ פ30? בקלות.

חבל רק שטענות שיש בהן יותר מגרעין של אמת, צריכות להיות עטופות בהגזמות פרועות רק כדי למשוך עוד תגובות.

9. אלי מתחן Member

מה זה בוודאות? אני חושב שאם אתה כבר עושה כזאת רשימה, אז הוא בחמישה.
    מה שהבחור עשה במונדיאל 2006 העלה אותו אצלי לרמה של הגדולים ביותר. הכי גדול? השלישי הכי גדול? זה ויכוח מפגר. בלתי אפשרי להשוות בין שני שחקנים שלא שיחקו אחד מול השני מעולם, לא תמיד באותם תפקידים ולא תמיד התמודדו מול שחקנים שווים ברמתם.
    מה שמסי ורונאלדו עושים היום, צריך להלקח בעירבון מוגבל בפרספקטיבה רחבה יותר של זמן, כמו שההסתכלות על 100 הנקודות של ווילט צ'מברלין נלקחת בפרספקטיבה. זה למה איבדתי את הבחור אחרי שהשווה בין אוזיל ובין זידאן.
    זידאן היה צריך להתמודד בתור הזהב של הקשרים האחוריים באירופה, בעוד שחקנים אחרים לא. כמו שמראדונה היה צריך להתמודד עם פיזיות ואלימות שזידאן, מסי ופלה לא.

10. סדרו קייטע Member

האמת שבעיה להתווכח על שחקנים שלא ראיתי משחקים, אבל אני לא מכיר בן אדם עם פרספקטיבה היסטורית ששם את זידאן לפני פלה, מראדונה, די סטפנו, פושקאש, קרויף וגארינצ'ה. על שאר הטופ 10-15, אפשר להתווכח.

אני מסכים חלקית לגבי ענין הסטטיסטיקות. לדעתי זה פחות ענין של ההקשר שבו השחקנים משחקים, אלא המהות והסגנון שלהם. זידאן לא היה שחקן של סטטיסטיקות. במובן הזה הוא דומה לאינייסטה שכל מי שרואה את ספרד משחק יודע שהוא ללא צל של ספק השחקן הטוב והחשוב ביותר שלה, גם אם לפאבגראס, טורס או סילבה יש כרגע סטטיסטיקות טובות יותר. זידאן עצמו אמר את זה, אגב (שאינייסטה השחקן שהכי דומה לו).

מצד שני, שאתה מדבר על הגדולים באמת בהיסטוריה, לדעתי צריך סטטיסטיקות קצת יותר טובות. זה משמעותי שאתה משווה את זידאן לפלטיני נניח (שמעמדת הקשר היה מלך השערים בליגה האיטלקית בשנים הכי גדולות שלה).

11. אלי מתחן Member

נוסטלגיה משבשת הרבה פעמים זיכרון, אתה אמרת לי את זה.
    פרספקטיבה היסטורית זה לא רק לראות את כולם, אלא לדעת להשוות בין ההישגים שלהם ביחס לתקופה. כמו כן, לא מדובר בגרף לינארי שאומר שגול ב1950, שווה ל3 ב2012, אם בכלל אפשר לכמת את זה.
    פלאטיני וזידאן היו השחקנים הכי טובים בעולם ללא עוררין כל אחד בתקופתו, לכן הם באותה שורה. עם מראדונה, קרוייף, מסי, רונאלדיניו, רונאלדו השמן, רומאריו, בקנבאואר, די סטפאנו, פושקש וכו'. מי הטוב מכולם? בלתי אפשרי לבדוק, אפילו לערוך רשימה לפי הסדר יהיה מיותר. מה שכן, יש לך הישגים להשוות, ובזה אין ספק שזידאן נמצא בשורה הראשונה של הכדורגלנים בכל הזמנים. מה זה אומר יותר מזה? שכל אחד יסיק מה שהוא רוצה.

יש כאלה שיקראו למסי קשר, האם אפשר להשוות בין הסטטיסטיקות של מסי וצ'אבי?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/6/12
  12. סדרו קייטע Member

לא לגמרי מסכים עם מה שכתבת.

ראשית, כי ההגדרה של "הטוב בעולם ללא ספק" היא לא לגמרי מדויקת. אני לא חושב שהייתה נקודת זמן אחת שבה זידאן היה ה"טוב בעולם ללא ספק". עד הפציעה שלו, רונאלדו השמן היה יותר טוב ממנו לדעתי. לאחר מכן, אני לא בטוח שריבאלדו היה שחקן פחות טוב ממנו, בטח שאתה שופט על פי ליגה של 38 מחזורים.

שוב, הבעיה המרכזית שלי עם זידאן בהקשר הזה נוגעת לענין היציבות. השיאים שלו היו מדהימים, כפי שראינו ביורו 2000 או במונדיאל ב2006. מצד שני, יותר מידי פעמים, היכולת שלו על בסיס שבועי לא בדיוק הייתה מדהימה באותה מידה. אליפות אחת בחמש עונות בריאל מדריד, בתקופה הכי גרועה של ברצלונה 20 שנים האחרונות, זה מעט, גם אם ולנסיה ולה קורוניה היו קבוצות טובות מאד באותה תקופה. שאתה מסתכל על הסגלים שהיו לקבוצות באותה תקופה, ריאל מדריד הייתה אמורה לנצח אותן בלי בעיה לאורך ליגה כל כך ארוכה. היא לא עשתה את זה כי השחקנים שלה (כולל זידאן) לא היו יציבים מספיק על בסיס שבועי.

שנית, יש משמעות גם להמשכיות ולא רק לפיק. נתת את רונאלדיניו כדוגמה. בשיאו הוא היה שחקן אדיר, לטעמי יותר טוב מזידאן. רק מה? אותו שיא מדובר נמשך רק שלוש עונות. אתה לא יכול להחשיב שחקן שנתן שלוש עונות גדולות בקריירה לאחד הגדולים באמת בהיסטוריה.

13. אלי מתחן Member

איזה שחקן שמר על המקום שלו בתור הטוב בעולם ליותר משנים ספורות?
    בשנת 2000-2002 היה די ברור שהוא השחקן הטוב בעולם. רונאלדו היה פצוע באותן שנים.
    יש גם כאלה שטוענים שרונאלדו הוא השחקן הכי גדול בעולם, האם זה ימנע ממנו עוד כמה שנים להחשב בתור אחד הגדולים?
    היום כשיש 8 קבוצות טובות בלחץ באירופה זה סביר ששחקן ישמור את עצמו למשחקים הגדולים ויוכל לתת גם בהילוך שני הופעות יפות. זה לא היה סביר בתקופה שזידאן שיחק. זה לא שלא היו משחקים לפרוטוקול, אבל זה היה לפני הקריסה הכלכלית של הלה-ליגה, למרות שברצלונה לא היו גדולים אז.
    זידאן אמנם היה 5 שנים בריאל, אבל רק ב3 הראשונות הוא באמת היה בשיאו בתור שחקן גדול. אחרי זה היה די ברור שהוא כבר עבר אותו.