דיון התקשורת והשידורים

הנושא בפורום 'פורום מונדיאל 2018' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏11/6/18.

1. DRORIKO Member

מה הבעיה להיכנס שניה לגוגל לבדוק
    Urban Dictionary: Gutted
    ואם אתה עצלן מדי אז לפחות לא להמציא כמו איזה אידיוט. אה נכון אנחנו מדברים על וואן, טוב לנושא הבא

2. Abu George כותרת משתמש מותאמת אישית

3. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

לא יודע מה יותר גרוע, השידורים של וייץ ואיווניר או הטורים הארכניים והטרחניים של עמיר פלג.

4. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שיפה אצלנו,תמיד מחפשים איפה להעביר ביקורת. צריך או לא זה כבר פחות חשוב.
    די כבר עם הטרחנות הזאת. רמי וייץ ואיווניר בסדר גמור. את כולם אפשר לחפש בציציות ולמצוא משהו.

5. alexshw Member

https://pbs.twimg.com/media/Dh5HydxXkAAsnBX.Xxx:large

6. טל. Member

אני לא מבין למה בכלל צריך פרשן ושדרן.

כל הפרשנים והשדרנים תמיד יהיו גרועים. בלתי אפשרי שלא.
    זה שריד פרימיטיבי מימי הרדיו.
    פעם כשהיה רדיו ואנשים היו מאזינים - אז היה צריך אחד שדרן, שיתאר את מהלך המשחק: למשל א' מסר ל ב', או הכדור נבעט החוצה.
    והיה צריך אחד פרשן - שיתן לך עומק והבנה ל"מהלך הרוח" במגרש מעבר לתיאור היבש של השדרן.

היום אני רואה הכל. ועם מאה הילוכים חוזרים.
    אני רואה הכל לבד, ואני מבין הכל לבד.
    הכדור יצא לחוץ - אני רואה.
    היה פאול או תיקול נקי - אני רואה.
    קבוצה אחת כבשה ועכשיו מתגוננת לשמור על תוצאה - אני מבין.
    בעצמי לבד. מה אני צריך את הזייני מוח האלה?

כל השדרנים והפרשנים הם במקרה הטוב קפטן obvious.
    במקרה הרע קשקשנים, שטועים, ומטעים, ומעיקים.

זה פשוט שריד עתיק למוסד שחלף מן העולם.
    אני לא מבין איך האבולוציה עוד לא גמרה את הטמטום הזה. לראות משחק במו עיניי - ולכפות עליי לשמוע בכוח 2 חרטטנים שמקריינים לי את מה שהעיניים שלי ממילא רואות עם מאה הילוכים חוזרים בדיוק כמוהם.

7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

א. אני חושב שלראות בטלוויזיה משחק בלי שידור ייראה לך מוזר.
    ב. מונדיאל רואים לא רק כותבי אייסוקר אלא כל עם ישראל ואשתו כולל אנשים שלא ראו משחק כדורגל מאז המונדיאל הקודם, הם צריכים את התיווך.
    ג. כשזה נעשה טוב זה משתלב עם האירועים על הדשא ונותן עוד מימד נוסף של זיכרון (למשל "מאיר תירגע" או רמי וייץ בגמר 99, שלא לדבר על דוגמאות מהעולם).

Scouser ו-יאן קולר אוהבים את זה.
  8. טל. Member

א- אני לא בטוח והייתי רוצה שיתנו לי את האופציה לנסות. תנו לי להחליט. אולי דווקא רק רעש רקע מהקהל ללא ערוץ סאונד של שדרן שמדבר יתאים לי. תן לי את האופציה לבחור. טכנולוגית זה אפשרי... זה לא ביגי.

ב- גם כשעושים תיווך - הוא לא צריך להיות מאה אחוז מהזמן. למה אי אפשר לדבר רק כשקורה משהו..? למה צריך לדבר נון סטופ? יוצא שגם אם אתה שדרן/פרשן טוב - 90 אחוז מהזמן אתה חוטא למקצוע, ורק 10 אחוז מהזמן שיש משהו ששווה לדבר עליו - אתה בא לידי ביטויי. לדבר 90 דקות נון סטופ זה לשפוך את התינוק עם המים.
    ודרך אגב, גם כשצריך תיווך - למה צריך 2 אנשים? ואם כבר 2 - למה לא 3?

ג- מספר כזה מועט של שתי דוגמאות אומללות במשך 30 שנות שידור - לא רק שהן לא מספיקות, אלא הן בדיוק להפך מדגימות בדיוק להפך: למה זה לא נחוץ.

9. גלץ Member

בישראל יש לשדרנים ובמיוחד לפרשנים נטיה לתאר כל מהלך שקורה ולהיות דעתנים מדי. זה כאב ראש רציני.
    מצד שני אם אתה שם על מיוט אז אתה לא נהנה.

10. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

לגבי א. יצא לי כמה פעמים לראות דבר כזה וזה ממש מוזר, אבל אולי אם זה יהיה סטנדרט נתרגל.
    לגבי ג., כמו שאמרתי זה רק מעט דוגמאות, לא רציתי להתחיל להיכנס למרטין טיילר ואנדי גריי וכאלה.

11. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אני בעד שיפטפטו, רק שיהיו מודעים שהם לא ברדיו.
    רמי ויץ הסביר אתמול ששריקות הבוז של הרוסים לווידה בגלל שהוא הבקיע נגדם. שיילך לתרגל עוד את השם "סשמאייקלל".

WellNeverDie ו-גלץ אוהבים את זה.
  12. DaveTheSave Member

אחת הבעיות העיקריות לדעתי עם וייץ ושות' זה שהם לא עשו את קפיצת המדרגה ה"טכנולוגית" נקרא לזה.
    הם חושבים שכל מי שמקשיב להם עומד באוטו בפקק או שיש לו פלאפון עם סנייק עדיין.
    פשוט מזלזלים באינטלגינציה של הצופה הממוצע ויוצאים מנקודת הנחה שהוא יבלע בשקיקה ויאמין לכל משפט ומידע שיוצא להם מפה.
    בעולם הרשתות החבריות של היום הכל מעודכן כל שניה, החל מהרכבים, חיים אישיים של השחקנים וסטטיסטיקות הכי הזויות שאפשר למצוא, מספיק שהצופה בבית רואה לפחות משחק פעם בחודש הוא כבר מבין יותר מהם ויודע למה קורה מה שקורה. (לדוגמא השריקות בוז של הרוסים לוידה)

13. בן פורגס Member

בטלוויזיה נהוג לתת תיווך בצורה כלשהי. תקרא לזה שדר, תקרא לזה מגיש. למה אתה צריך מנחה בתכנית מוזיקה שיגיד לך כמה השיר היה מהמם, מה אתה לא שומע? שיגיד לך כמה הוא חמוד - מה, אתה לא רואה?
    ובכל זאת - אתה לא מדמיין לעצמך תכנית שבה מתחרה ישיר ואז יעלה גרף של התוצאה שלו ונמשיך הלאה, נכון?

מה גם שתכנים בטלוויזיה מבוססים על שילוב של תמונה + סאונד. אז כמובן שאת הטלוויזיה יש לך, אבל השאלה אם הסאונד מהמגרש מספיק ולעתים רבות התשובה היא לא.

קח לדוגמה את חצי הגמר של שלישי - לא היה אווירה טובה ביציעים במשחק בין בלגיה לצרפת, היה חרישי ושקט. תחשוב לעצמך שאין שום סאונד שמצטרף אליך מלבד הנמנמת של הקהל - איזה הרגשה זה ייתן לך לחצי גמר? למעמד? מנסים למכור לך מוצר שיא ואתה שומע צרצרים. קול השדר/פרשן בא לעתים גם להוסיף - לא רק מידע אלא גם לחוויה הרגשית והחושית שלך כצופה.

יאן קולר אוהב/ת את זה.
  14. DaveTheSave Member

זה גם לא הוגן כלפי עיוורים שאוהבים לשמוע משחקים

15. Clichy COYG

הטרחן מטרחן פטור.

שני דברים שהציקו לי במהלך הטורניר:
    1) ששמים את מוקי כפרשן. ייאמר לזכותו שבדרך כלל הוא לא אומר יותר ממה שהוא מבין ורוב הזמן הוא כן שואל את ה"מומחים" האחרים בפאנל, אבל לפעמים הוא דופק יציאות שלא קשורות לכלום. למשל שלשום, מבאפה יוצר 3 מצבי הבקעה אבל הוא טוען שהוא "לא משפיע על המשחק מספיק".
    2)ויותר גרוע, שרון פרי.
    ראיתי אותה פעמים בודדות ולשמוע אותה מדברת על המונדיאל זה כמו לקחת מישהי ממוצעת מהרחוב ולשאול אותה מה דעתה. אפס ידע, אפס התעניינות ורק מדי פעם היא דופקת איזה קריאת עידוד לברזיל/ספרד/כל נבחרת גדולה אחרת בשביל להראות שהיא בעניינים.