דיון התקשורת + לוח שידורים

הנושא בפורום 'פורום מונדיאל 2022' פורסם ע"י שי, ‏19/11/22.

1. DRORIKO Member

עניתי לה בצורה תקיפה אבל לא קיללתי או משהו. בוא נגיד שהיו שם הרבה שהגיבו לה בצורה יותר מגעילה, הרבה מאד.

נערך לאחרונה ב: ‏28/11/22
  2. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסדר, זכותה לחסום את מי שהיא רוצה.
    מה שכן, תצפה לראות אותה הרבה על המסך, לדעתי הערוצים בישראל יעוטו עליה, היא צעירה, גדלה בין יהודים, אין לה מבטא והיא בכלל בדואית, חלום בשביל כל ערוץ ישראלי שרוצה להרגיש עם עצמו טוב.

3. DRORIKO Member

אני לא אראה אותה הרבה על המסך כי אני לא צופה בערוצים שאתה מדבר עליהם

אגב אם קטאר היא לא מדינה חסות של איראן למה הם דאגו להוריד שלטים נגד המשטר האירני?

4. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

באותה מידה הם היו מורידים שלטים נגד המשטר הסעודי. קטר מדינה מורכבת מבחינה פוליטית והיא לא מדינת חסות של אף מדינה, לא ארה"ב, לא סעודיה ובוודאי לא איראן.

5. DRORIKO Member

אגב מה היחסים שלה עם ישראל? מתחת לשולחן כמובן

6. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

קטר לדעתי הייתה המדינה הראשונה שקיימה יחסים כמעט גלויים עם ישראל, הייתה נציגות ישראלית שם עד תחילת שנות האלפיים, ואחד האמירים של קטר הגיע לסכנין לביקור אחרי התרומה לבניית דוחא. היום לדעתי אין קשרים בכלל, מאז מלחמת לבנון השנייה קטר תפסה מרחק מישראל.

7. DRORIKO Member

ומה עם הכסף שהיא שולחת לחמאס ל"שיקום הרצועה"?(שכולנו יודעים לאן הוא הולך) היא עושה את זה במטרה ברורה לממן את הטרור נגד ישראל או כדי למצב את עצמה כדומיננטית במזרח התיכון?(כך או כך ברור שהיא יודעת לאיפה הכסף הולך)

8. alexshw Member

קטאר סונים. איך הם יהיו בעד אירן?

9. DRORIKO Member

לפי מוטי קידר יש שדה גז ענק בין 2 המדינות ואיראן ב"נדיבותה" חילקה אותו חצי חצי כדי שקטאר תהיה חייבת לה טובה. הוא גם אומר שהזרם שהקטארים משתייכים אליו מתנגד לאחים המוסלמים אבל הם החליטו להתגמש ולתמוך בה "אבל רק מחוץ למדינה". קיצר מדינה שעושה הרבה שפגטים.

10. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי באמת מושג, אני לא מומחה בזה.
    אני משער שרוב הכסף אם לא כולו הלך למשכורות, קטר תורמת הרבה כספים לשיקום הרצועה ולתמיכה בעניים, כמו מדינות מפרץ אחרות.

אני בטוח שהם לא ממנים את הפעילות הצבאית של חמאס, כי בכל זאת, זו מדינה שיש לה קשרים חזקים וחשובים עם מדינות המערב, זאת לא איראן המנודה שלא אכפת לה להסתבך עם ארה"ב והאיחוד האירופאי.

11. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

הם לא בעד, אבל הם לא בהכרח נגד.
    קטר לא מחרימה את איראן ולא רואה בה אויב, הם מקיימים עם האיראנים יחסים דיפלומטיים וכלכליים בניגוד לסעודיה והאמירויות וזו הייתה אחת הסיבות למשבר שהיה בין המדינות.

12. DRORIKO Member

אתה מבין? גדלה בבאר שבע, למדה מערכת החינוך היהודית ועדיין פיתחה זהות פלסטינית ומצביעה לרשימה המשותפת. פעם זה לא היה ככה. פעם הבדואים היו פטריוטים לא פחות מהדרוזים. היו הולכים ליחידות קרביות, הרגישו הזדהות עם המדינה. רק בשנים האחרונות היא "גילו" שהם בעצם פלסטינים. מנסור עבאס והחברים שלו ערבבו להם את המח טוב טוב. נדין היא מהדור הצעיר שכבר גדל לתוך הבדיה הזאת.

13. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

היא תומכת במשותפת, מה קשור מנסור עבאס?
    התהליך שעבר על הבדואים בדרום היה ארוך, התחיל לפני עשרות שנים, לא אתמול.
    אתה חושב שמישהו עירבב להם את הראש, הסבר אחר הוא שהם ראו ששירות בצה"ל לא הוציא אותם מהחרא שהם חיים בו, אז בשביל מה לשרת?
    קח למשל את כפר אום אלחיראן המפורסם, חלק גדול מבניו משרתים בצה"ל, והם גרים איפה שהם גרים כי המדינה העבירה אותם לשם, מה הם קיבלו בתמורה? פינוי כדי שיבנו במקום הכפר שלהם כפר ליהודים שייקרא חיראן.

Cup of Tea ו-oranfu אוהבים את זה.
  14. DRORIKO Member

זעם על המדינה אני יכול להבין, אבל מה מפה ועד להחליט פתאום שאתה פלסטיני? הפורעים שיצאו לעשות פרעות בשומר החומות לא עשו את זה בגלל האי שיוויון, הם עשו את זה בגלל מה שהיה באל אקצה, כי התנועה האיסלאמית ערבבה להם את המח.

15. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

הם לא החליטו פתאום, בסופו של דבר, הם עברו תהליכים דומים למי שקוראים לעצמם פלסטינים בישראל.

בכל מקרה, כדי שלא נהרוס את הדיון, את מוזמן להתדיין בפרטי.