דיון התקשורת 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏4/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ori8 Member

מישהו מכיר אתר בו אפשר לראות באופן קבוע את MNF השבועי?

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/15
  2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

עוד הערה על אתמול-זה פשוט מביך איך כל משחק של יונייטד בליגת האלופות שדרי ערוץ הספורט (אתמול היו שפיגלר ואוחנה, לפני שבועיים היה ניר קלינגר) מתפלאים איך כוכב ענק כמו רוני במקרה תפס היום יום חלש. העונה המזוויעה של רוני היא אולי הסיפור הכי מדובר השנה בפרמיירליג חוץ ממה שקורה בצ'לסי, אבל כל פעם מחדש הם לא מחמיצים הזדמנות להראות שהם לא עוקבים ולא מעודכנים.

3. DRORIKO Member

מה שכן מלר(או שזה היה יעקבי) "הציל את הכבוד" של הערוץ ואמר באולפן סיכום שיש הרבה ביקורת אצל האוהדים על השכר המופרז של רוני

4. oranfu Member

הם לא מחוברים בכלל. גם מלר, "מר כדורגל אנגלי" לא יודע כמה סטרלינג עלה. הרי זאת היתה אולי הסאגה הכי מדוברת בקיץ באנגליה והוא עבר בסכום שיא עבור שחקן צעיר (49 מיליון פאונד). מלר (ויעקובי) אמרו 30 מיליון. גם כשבוני (בוני!) ניסה לתקן ולהגיד שנראה לו שזה היה פי 2, הוא חזר וטען שזה 30 מיליון.

זה מצטרף להרבה מאוד טעויות שלו באופן שוטף. הוא יודע מה שקרה פעם, בהיסטוריה. על הבנה בכדורגל אני בכלל לא מדבר.

Sturridge ו-alexshw אוהבים את זה.
  5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה באמת מביך. אני בשנים האחרונות כותב על הרבה ענפים וכמעט לא מתעסק בכדורגל, ולכן קצת התרחקתי מהענף. אני עוקב פחות, ואין לי את הידע שהיה לי בעבר (אבל בראגבי פתאום אני מבין...). אבל כאן מדובר בענף אחד, ובסך הכל במספר קטן של ליגות. והכי חשוב - משהו שהם מסקרים. וזה ממש מביך לראות שהם פשוט לא יודעים. גם כי זה המקצוע שלהם. וגם בגלל שהם נראים טיפשים לעיני צופים רבים ומי לעזאזל רוצה את זה?

אבל אני רואה את הדברים האלה הרבה. אתה מצליח, נהיה "מפורסם", ומרגיש שאתה צריך לעבוד פחות. הם לא היחידים, ואני מדבר רק על אנשים בתקשורת הספורט, לא מעבר. וכיוון שהרבה מאוד מערכות מגיעות למצב של קיפאון, הם נשארים בתפקידיהם גם כך, בלי שמישהו יבעט להם בתחת ויגיד שזה לא יכול להיות.

מחכה בקוצר רוח לאולפן המחצית ולראות הם גם הפעם הם ישחילו "בטעות" אזכור של ווינר. כאשר הפרשנים ובעלי הידע מתרכזים בתוכן שיווקי, לא פלא שהם לא טורחים ללמוד את החומר החשוב באמת.

אלעד, oranfu ו-alexshw אוהבים את זה.
  6. owen11111 Member

יצא לי עכשיו לראות קטע קצר מ-MNF השבועי.
    אז קודם כל מצטרף לשאלתו של אורי, אם יש אתר אשר מאפשר לראות על בסיס שבועי את התוכנית המלאה?

דבר שני, אני חושב שפרנק לאמפרד היה תוספת נפלאה. מעניין אם ישקלו להוסיף אותו באופן קבוע. לפחות לתקופה בה הליגה האמריקאית בחופשה.
    זה מאד נחמד הכימיה שנוצרת בין 3 שחקנים גדולים שמזוהים עם 3 יריבות שונות - אלא גם מאד מעשיר את הדיון לשמוע שחקן שהתאמן אצל מספר מאמנים גדולים.
    בכל מקרה, לינק לקטע המדובר (גרסת יוטיוב קצרה).

בהתחשב בדיון שנערך כאן מעליי, מדהים לחשוב שבשני המקרים האנשים האלה מדברים על אותו סוג ספורט.

נ.ב - כל כך מרענן ומשמח לשמוע את לאמפרד מדבר על צ'לסי ומוריניו בכזו ההערכה.
    צריך לזכור שמוריניו הוא זה שגרם ללאמפרד לעזוב, בין אם בצורה ישירה לפי העיתונים או בצורה עקיפה. כל כך נחמד לשמוע שהאובייקטיביות והכבוד נשמרים.
    מצטער בשביל מי שעוד מטריח את עצמו לראות את הכדורגל בארץ ולשמוע את שלמה שרף מדבר עם אלי אוחנה על מכבי תל אביב או על אלי טביב.

נערך לאחרונה ב: ‏6/11/15
    Sturridge ו-אלעד אוהבים את זה.
  7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הייתי יכול הייתי נותן לך עוד לייק.

אני מתעב את היריבות של ארסנל, אבל יש שחקנים שאי אפשר לא להעריך. למפארד יכול להיות לידם תוספת פנטסטית. נהניתי מאוד לשמוע.

8. Sturridge Member

לאמפרד תוספת נפלאה. סוף סוף גם מישהו בלי קול מעצבן.:sm_rolleyes:

מדהים לראות את ההבנה במשחק של שחקני עבר שנהפכים לפרשנים באנגליה, לעומת אלה בארץ, שבקנה מידה מקומי זהים בגדולתם.
    מלמד אותנו משהו על ההבדלים שלעולם ישארו.

9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה דיון שעלה לא אחת בעבר: נוויל וקראגר הם לא אינדיקציה לשום דבר. לא חסר באנגליה גם שחקני עבר שהם פרשנים גרועים.

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

זה תלוי גם בערוץ. בסקיי מיום הקמתם מכוונים לסטנדרטים הכי גבוהים של פרשנות וניתוח. בערוצים המסחריים (וגם ב-BBC) רוצים יותר שמות גדולים ופרשנים שיעשו פרובוקציות ורצוי שניהם יחד (רוי קין למשל).

ב-BT עוד לא ממש החליטו מה הם מחפשים, אבל אני חייב להרגיש שהיה לי מוזר כשראיתי השבוע את האולפן שלהם אחרי יונייטד-צסק"א, ומבין ריו פרדיננד, פול סקולס ואואן הארגריבס היחיד שדיבר לעניין היה פרדיננד, ההפך מהדימויים שלהם כשחקנים.

11. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

דבר נוסף: כל היחס, בטח שמבחינה כלכלית, שנותנים לפרשנות כדורגל באנגליה, לצורך העניין, הוא שונה לחלוטין. לא הייתי פוסל שאם היינו רואים הערכה כלכלית שונה לאנשים שהחליטו להיכנס לעולם הזה בישראל ייתכן והיינו רואים רמה שונה; בהחלט יכול להיות שגם היינו רואים שהעולם הזה מושך יותר אנשים איכותיים שהיו מעלים את הרמה. אגב, זה נכון לכל עובד בכל תעשייה: באופן טבעי אם תרוויח יותר תיהיה לך מוטיבציה לעבוד קשה יותר. כדורגל באנגליה זה אומנם סוג של דת מאז ומתמיד, אבל זה לא סוד שגם ישראל זו מדינה שאוהבת כדורגל בפרט וספורט בכלל, ואני לא חושב שחסר אנשים שמבינים כאן ספורט (אני לא מדבר דווקא על ה״מקצוענים״), אבל שאין תרבות עד לרמה של זנות, אז זה נראה כמו שזה נראה.

זה קצת אופטופיק אבל זה תמיד נושא שצורם לי.

12. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

זה לא רק עניין של הבנה בספורט. אני בטוח שכל שחקני העבר שמפרשנים "מבינים" בכדורגל ברמה של לנתח משחק. הבעיה שברגע שאחד כמו אוחנה יודע שהוא יכול להגיע לשידור כשהוא לא יודע שום דבר על הקבוצות וששום דבר לא יקרה ואף אחד לא יפטר אותו בגלל זה, אז ברור שהוא לא ישקיע ולא יתכונן למשחקים. על נוויל וקראגר הייתה פעם כתבה בנושא ההכנות שלהם לתוכנית, הם באמת עוברים על כל משחקי המחזור לעומק ומסמנים נקודות שהם רוצים להעלות.

אם לסכם את הבעיה במשפט אחד-למעט בודדים, בארץ פרשן כדורגל זה לא מקצוע אלא משהו שמאמנים ושחקני עבר עושים בזמנם הפנוי.

oranfu ו-alexshw אוהבים את זה.
  13. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

14. k_700 Member

אז מסתבר שבזמן שבליגה האנגלית יהיה משחק עונה ביום שבת בליגת העל למקומות עבודה מתקיים המשחק הגורלי בין הפועל כפ"ס להפועל שדה ורבורג איחוד ובצ'רלטון לא מתמודדים עם הלבטים הקשים מה לשדר וזו כרגע התגובה:
    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtf1/v/t1.0-9/12308236_10205768129818940_8326898587751239003_n.Xxx?oh=d99acaf19cfd6f806ac1f40cb5ca4b49&oe=56DE8B0F&__gda__=1458357035_2f180ece7bd87fad47a82a9cc863d597

15. alexshw Member

לא מבין איך יוצא שני משחקי ליגת העל במקביל בשעה הזו. אני חושב שאת המשחק בפרמייר ליג של השעה 19:30 במוצ"ש הם תמיד משדרים ויש רק משחק אחד מליגת העל שמשודר במקביל.

מצב נושא:
הנושא נעול.