ואם האירוע הזה היה קורה על ידי הקהל של הפועל תל אביב, מכבי תל אביב, הפועל באר שבע או מכבי חיפה? כמה הד הוא היה מקבל? או מנגד, אם האירוע הזה היה קורה על ידי הקהל של מכבי פתח תקווה, או של מ.ס. אשדוד?
גם איך בדיוק לא ניפחו את מה שקרה השבוע בדוחא? ביום שלמחרת כל מהדורות הספורט נפתחו באירוע הזה ובכל אתרי הספורט הסיפור הזה היה בכותרת ראשית לא מעט זמן עם כל מיני כותרת על הדרישה "לסגור את דוחא".
אני כותב מנקודת המבט שלי כאוהד בית"ר כמו שאתה בטח יודע ואם האירוע הזה היה קורה ע"י הקהל של אחת הקבוצות שהזכרת אז כן אני בטוח שזה היה זוכה להד תקשורתי פחות גדול מאשר אם היה קורה ע"י הקהל של בית"ר ומקרי העבר מוכיחים זאת היטב. השוואה ביחס שאירוע כזה היה מקבל אם היה קורה בין האין קהל של מכבי פ"ת ואשדוד לאחת הקבוצות הגדולות יותר שהזכרת לא מעניינת אותי כי אני כמו שאמרתי מדבר בתור אוהד בית"ר שנפגע בכיס בעבר(רדיוסים והתדמית של המועדון שרק התדרדרה עם השנים) בעקבות היחס הסלקטיבי הזה מצד התקשורת. וברגע שיש קהל אלים ובעייתי לא פחות אם לא יותר כמו למשל במקרה הזה הקהל של סכנין שמאותרג בתקשורת רק כי לא מדובר בבית"ר או מסיבות אחרות אז צריך לציין ולשים מראה מול אנשי התקשורת כמו שעושים בדף "רדיוס לבית"ר" כדי שימחישו את ההבדל בסיקור ובענישה כאשר מדובר בבית"ר וכאשר מדובר בשאר הקבוצות. כן חתיכת ניפוח, עברו כולה יומיים וזה אפילו לא בכותרות המשניות של אתרי הספורט. ברדיו זה היה האייטם השלישי-רביעי ובכותרת של ידיעות בתחתית העמוד, ממש היה אפשר להרגיש את המדינה רועדת. אז מה אם זרקו כיסאות על שחקנים וההנהלה ושני אוהדים נדקרו, מה זה לעומת משחק שהופסק ל-3 דקות בגלל אבוקות כמו בשרלרואה.
@Nigel de Jong נקודה מעניינת, בהתחשב בכך שרק לפני שבוע הקהל של הפועל זכה לשלל כתבות וביקורת מהתקשורת אפילו לא על אלימות פיזית, אלא על "שתהיה שואה למכבי" ו"שמעון מזרחי תתאבד כבר". אני אשמח לשמוע מה הטענה שלך ללמה אירועים של קבוצה X זוכים ליותר הד תקשורתי מקבוצה Y, כי לדעתי הגורמים שמשפיעים הם - 1.גודל בסיס האוהדים של המועדון+העניין שהוא מייצר(הפועל תל אביב לאו דווקא המועדון עם הכי הרבה אוהדים בארץ, אבל בהחלט ייתכן שהוא המועדון שמעניין הכי הרבה אנשים בארץ בגלל שהרבה שונאים אותו). 2.מידת החריגות של האירוע - מה שקרה בדוחא השבוע חריג אבל משהו שקרה בכדורגל הישראלי מספר רב של פעמים. האירועים במשחק בין מכבי תל אביב לבני סכנין לפני שנתיים היו למשל חריגים. גם אירועי שרלואה. 3.גורמים משניים בחשיבותם כמו גודל המעמד שבו קורה האירוע, ההיסטוריה המשמעתית של הקבוצות המעורבות ועוד נושאים שקשורים לתחום הפיקנטריה. אני חושב שבאמצעות הקריטריונים האלה אפשר להסביר את היחס התקשורתי לכל אירוע בסגנון. ועכשיו אשמח לשמוע מה ההסבר שלך. שהתקשורת תל אביבית ומנסה לזיין את בית"ר? זה יכול לא לעניין אותך אבל זה עצם העניין. קבוצות עם פחות קהל זוכות לפחות תשומת לב תקשורתית, זה א' ב' של תקשורת ספורט. אתה יכול לנסות "להציב מראה" מול התקשורת אבל זה המאבק הכי חסר פואנטה ותוחלת שאתה יכול לצאת אליו.
@Shacham הגיב בצורה מושלמת, בחיי שאני לא מבין על מה התלונות, מרגיש לי כמו ליטוף לדעה של חלק מהאנשים, עוד הצדקה לטענות שלהם. הפועל ת״א כדורגל וכדורסל עולים לדין על שירי השואה, כשמכבי ת״א שרים שירי אונס או אוהדי הפועל י-ם שרים שירי סרטן מישהו שמע על זה ? מישהו מודע לזה ? יש עוד דוגמאות רבות לאי שיווין. ראיתי סרטוני קהל מהדרבי, בזמן שירי השואה יש בוז גדול מצד חלק מהקהל של הפועל, זה נשמע בתקשורת ?
סרטן, חיזבאללה אונס ושלל דרכים למות זה בסדר. רק השואה זה לא בסדר. עד השואה. וזה גם בכלל לא אוהדי הפועל אז מה אתה בכלל מעלה את זה? את מי זה מעניין כשזה לא אוהדי הפועל חסרי הגבולות האלה.
קשה שלא להבין את Nigel de Jong אם אוהדי בית"ר בטדי היו זורקים מוטות,מישהו נדקר,שחקן של הקבוצה היריבה נפגע מזריקת אבן על האוטובוס. בית"ר הייתה חוטפת רדיוס של 10 משחקים+הורדת נקודות. החוסר שיוויניות פה מרתיח. התחושה בקרב כל אוהדי הספורט בארץ,שהאצבע על הההדק קלה עם בית"ר,ועם סכנין ההפך בדיוק,תמיד תחושה שצריך להבין אותם ולהיות סלחני. וזה בדיוק מה שקורה בפועל בבית הדין.
כן, בית הדין מונע מרחשי הקהל והתקשורת ולא מצדק אמיתי. לא חדשות גדולות. איפה הייתם כשהפועל עמדה לדין על "שמעון מזרחי תתאבד כבר" שבוע אחרי שאוהדי הפועל באר שבע סל הכניסו לבית חולים אוהד של מכבי, ולא עמדו לדין? כי זה מקרה הרבה יותר הזוי שבו בית הדין פועל בחוסר אחידות ונטו ע"פ דעת הקהל.
או זה שמעמידים אותנו לדין וקונסים אותנו על שואה למכבי. כשזה הפועל זה בסדר. מועדון גזעני מיסודו שבמקום נורמלי פעילותו נאסרת כבר מזמן והם עוד בוכים על בתי דין.
חייב לציין שבניגוד לעבר כשהתקשורת באמת היתה אדומה היום כבר לא עושים להפועל חשבון, לפעמים בצדק ולפעמים פחות(פסטיבל השואה למכבי) אבל הם כבר מזמן לא על תקן המיוחסים. מסכים שלא מספיק מדברים על החוליגנים של סכנין, יכול להיות שזה בגלל שזאת קבוצה קטנה כמו שאיתי אומר ויכול להיות שלא רוצים לחמם את המגזר(מקווה מאד שזה הראשון) אבל מהגלמים בתקשורת אני לא מצפה לכלום, מבית הדין אני מצפה להיות מבוגר אחראי והוא חוטא לתפקידו.
בית הדין העמיד את ב"ש,מכבי חיפה וגם את הפועל/מכבי ת"א כשהיה צריך לפעמים יותר בחומרה ולפעמים פחות. אבל כשזה מגיע לבית"ר או סכנין אין אחידות רואים בבירור לאיפה הנטייה להחמיר ואיפה הנטייה להבליג. זה מה שמקומם.