דרך אגב, הבלם הטוב בארץ ושותפו למרכז ההגנה, הבלם הצעיר הטוב בארץ, הם אחראים על ההגנה שספגה הכי הרבה שערים העונה מלבד שתי האחרונות, נס ציונה ורעננה. כן, יותר מכפר סבא, יותר מבני יהודה וקש המושמצות העונה, יותר מחדרה החלשה.
לא קראתי מילה מהראיון, אבל עוד קודם לכן - לא שאני מצדיק את דגני שהתרברב קצת יותר אבל שים לי כאן על השולחן חמישה בלמים טובים ממנו - תפאדל. ויריבות בכלל לא מגיעות לרחבה של מכבי תל אביב, רק אומר. לא ראיתי שחקן הגנה אחד נורמלי במכבי חיפה. טל בן חיים הבלם - כבר שכחתי מי זה ומה זה, ודיוגו ורדאסקה גם עושה טעות כל שבוע. חלק מהטעויות של דגני הן מזה שהוא לוקח על עצמו יותר מדי, לא מעיף כדור ומנסה לשחק חכם, להניע, להיות חצי קשר. כמובן שהוא פתח רע את העונה והיו לו תצוגות נפל. אגב, התפרקנו לא אחת לדעתי אבל כמה פעמים שמרנו על שער נקי? אגב הוא לא שיחק בחמישייה נגד מכבי חיפה, רק אומר. רז שלמה נראה טוב כשדגני שם, בלעדיו זה לא זה, ואולי לא הגיוני לצפות משחקן צעיר ליותר. לא היינו כבר בסרט הזה של הציפיות בהפועל תל אביב לעומת הפועל כפר סבא, הפועל רעננה או סקציה נס ציונה וכו', אגב? הפועל לא באמת יכולה להחנות אוטובוס מאחור נגד שאר הליגה.
גם בהפועל תל אביב הוא לא מרשים בלשון המעטה . מודעות עצמית אף פעם לא הייתה לו. בהפועל תל אביב אוהבים לנפח שחקנים בינוניים, גם מאמנים..מזכיר שהם עשו מקובי רפואה עילוי
בב"ש לא חוכמה. ועדיין ויטור על רגל אחת וגמור מפציעות עדיף עליו. במכבי חיפה לחלוטין לא. אין לו מקום בסגל הנוכחי של מכבי חיפה ואני יודע שסיינסבורי חייזר. אין שום שיפור שהוא עשה. פשוט חבריו גרועים עוד יותר. הוא גם משחק בקבוצה הגנתית ולבלם מן הסתם אמור להיות יותר קל בסגנון הזה. גם אליסון עושה פחות שטויות בקבוצות שכאלה. דגני לחלוטין לא שחקן לקבוצות יוזמות.
למה, שחקנים לא טובים יותר לעתים לעת זקנה מאשר באמצע הקריירה? אני חולק עליך. אין למכבי חיפה שחקן הגנה אחד טוב ממנו. עופרי ארד שחקן בית וכך גם איעד חבשי אז עושים מהם קנבארו, זו דעתי. העונה הידועה לשמצה של דגני בהפועל הייתה רובה כמגן ימני שהפקיר את העורף ועשה המון פנדלים. את השער ההוא בדרבי (זהבי) הוא לעולם לא יצליח למחוק לצערי, אבל דברים השתנו מאז. הוא לא משחק עם שחקנים כאלה טובים ונגד מכבי חיפה מגיעים הרבה פחות לאחד על אחד מאשר מולו, כנ"ל לגבי הגבהות ברחבה. כל בלם בליגה פה שווה שער למספרת חוץ מאיתן טיבי. וסליחה לגבי הטיעון לגבי ויטור, הוא רוב הזמן פצוע, זה סיפור אחר. דגני יכול לשחק במכבי חיפה ב-11, וגם בבית"ר ירושלים ובהפועל באר שבע. אני רק מזכיר שהפועל של אביטן לא הייתה קבוצת כדורגל. לא רואה בהפועל "ניפוח תקשורתי" שונה מאשר בכל קבוצה אחרת, ממש לא רואה משהו יוצא דופן. לא ראיתי שמישהו צעק בצורה מגוחכת "אלטמן לנבחרת!" לדוגמא.
1. אוראל דגני לא נכנס ל-11 של מכבי נתניה עם טים הוייבך והבלם הזר החדש (והרשים מאוד) שהגיע וכבר במועדון רוצים להשאר אותו לעונה הבאה עם התקציב הנמוך. דגני לא נכנס ל-11 של מכבי ת״א. דגני כן מהבלמים הישראלים הטובים יותר וכנראה שצריך להיות בנבחרת, קשה למצוא 4 בלמים ישראלים טובים ממנו. ההחלטה של ראובן עטר (אני די בטוח שזה עטר) להעביר אותו לעמדת הבלם הייתה מעולה לפני כעשור, לא תרם בכלל למשחק ההתקפה כמגן. 2. בוזגלו אמר בראיון שפעם זה היה בוזגלו ועוד 10, זה לא ניפוח תקשורתי ? אלטמן, בוזגלו, דגני לא מודעים לעצמם, לפחות אם אתה שחצן אז שיהיה על מה.
אני לא אומר שדגני לא צריך להיות בנבחרת, לא נכנס לאם הוא טוב יותר או לא מסיינסבורי שממה שיצא לי לראות הוא פח אשפה בפני עצמו, אבל רבאק הכניסה לפלייאוף עליון על חשבון חדרה ובני יהודה צריכה לתת לו לגיטימציה לתת ראיון כזה? כשהקבוצה שלו היא זו שספגה הכי הרבה להוציא את רעננה ונס ציונה? זה כבר לא עניין של חוסר מודעות, זה עניין של חוסר תאקט ושל זלזול באינטלגנצית הקהל. עברת עונת בלהות שהקבוצה בהנהגתך נראית כמו כלום ושום דבר ומבחינת מספרים ההגנה שלו קטסטרופה, שיסתום את הפה, שיגיד תודה שהוא נולד לדור כל כך חלש הגנתית ושיתרכז באיך להשתפר, לא באיך לגנות דעת.
סיינסבורי? במועדון הגדירו אותו כפלופ, אם הוא משחק או לא אין הבדל. גם אוהדים של חיפה (יש חיים חוץ מהפורום, אגב, אני גם מוקף ירוקים בעבודה). עופרי ארד ועיאבד חבשי, על זה נאמר יח"ץ של תקשורת ומועדון גדול. לא קיבלתי שום הסבר אגב מעבר לסיסמאות. לא אמרתי מילה על נבחרת ישראל. דגני כבר לא ילד, הוא לא נמצא לדעתי בכושר יוצא דופן כרגע ואני יכול להבין את אלה שמספר הספיגות של הפועל יפריע להם. רק אל תצפו מטיבי להרים וגבהות, מזכיר לכם איך צדק היה נראה בבאר שבע ובנבחרת כבר היה נמאס ממנו.. כמגן אני לא ממש זוכר אותו בנתניה. בהפועל הוא הרים כדורים נפלא, הוא מהיר, יוצא עם הכדור בביטחון בניגוד לעידן כהן לדוגמא, גם יכול לתרום יותר מצבי הבקעה מאבו עביד (הוא מהיר יחסית ואוהב כדורי רוחב אבל כמה זה מביא כבר?). רב"ש ניסה אותו כמגן והעביר אותו כבלם במקום קולין הפלופ. אגב, בעונה שעברה הייתה להפועל את ההגנה השנייה בטיבה בליגה חוץ ממכבי. אמנם שיחקנו בפלייאוף התחתון אבל גם בסיום העונה הסדירה הייתה הגנת ברזל, לא זוכר שפירגו לו כאן או משהו כזה, הכדורגל לא התחיל לפני חצי שנה, רק אומר. בדקתי, בלי דגני הפועל ספגה 14 שערים, זה לא רחוק מחצי הייתי אומר, כנראה שהוא לא כזה מטומטם והוא משפיע. תחליטו אם אתם מדברים בניפוח מצב מועדון, כל מיני ציטוטים כאלה בלי שם שלכו תדעו אם כתבים לא ממציאים או מסלפים, וקל גם לדבר בלי שם תחת "גורם במועדון" או שהשחקן עצמו. לא קראתי שום דבר סנובי בראיון של אלטמן ל-'ידיעות'. את הראיון של בוזגלו קשה לי להגדיר בגלל המראיין.