בעונות הקודמת הם היו מצלמים את הכל ביום של השידור, כל הנושאים היו מאוד רלוונטים. לא נראה לי שיש להם סיבה לשנות את זה, בטח שלא עכשיו.
רמת האקדמיות באפריקה יכולה להיות נמוכה מאוד וגם גבוהה יחסית, זה הכל תלוי איפה. פזורות ברחבי היבשת אקדמיות פאר שנבנו בהשקעה זרה והן בונות שחקני כדורגל מופלאים, בעיקר שחקני התקפה, מהן לרוב הבולטים (כמה אלפים בודדים בשנה להערכתי) אכן עוברים לאירופה בגיל צעיר. אני לא מכיר את השחקן המדובר בחיפה, אבל בכל מקרה בהתחשב בזה שהוא בלם, היסודות הטכניים הם משהו שאפשר לעבוד עליהם והבנת משחק היא אכן משמעותית יותר. בתחום הזה, בדיוק כמו בישראל, האקדמיות באפריקה מפספסות לרוב, בעיקר בקרב שחקני הגנה, תוצר של העובדה שהמאמנים עצמם לא מבינים בזה יותר מידי. מבחינת חוכמת משחק בעמדות אחרות, בהן שחקן צריך ליצור ולא להגיב, שזה סוג קצת שונה של קריאת המשחק, יוצאים לא מעט שחקנים אפריקאים גם ברמת ליגת העל שעולים משמעותית בהבנת המשחק מהישראלים באותה עמדה. סתם גזענות לקרוא להם טיפשים, בטח כשזה בא מישראל. אני לא חושב שלזה מתכוונים, רוב שחקני הכדורגל בעולם לא ממש מתאפיינים באינטיליגנציה עילאית (למרות שיש למפרדים וסוקראטסים).
אפשר גם להגיב לאדם עם כבוד מינימלי, אתה יודע. הוא לא כתב שום דבר שנוי במחלוקת. גם אם זה לא קשור לכדורגל, האפריקאי הממוצע אכן לא זוכה לחינוך טוב, אז האפריקאי הממוצע גם פחות אינטליגנט מהישראלי הממוצע, או כל אדם ממוצע ממדינה מערבית. זו אמנם אשמתו ההיסטורית של המערב ואין כאן שום דבר ביולוגי, אבל זה מה שיש.
זה מה שעשיתי ,לא קיללתי או העלבתי אותו בשום צורה.התגובה שלו היא תגובה גזענית,התגובה שלו היא בדיחה אשר מראה שהבן אדם מזלזל באוכלוסיה אחרת ואינו מודע לכך שאינטלגנצית משחק אינה רק שייכת למערכת החינוך[אם הוא מדבר על בתי ספר לכדורגל,אופתע אם הוא התכוון לכך].במיוחד כאשר אינטלגנצית משחק שלהם הרבה יותר גבוהה משל השחקנים אשר יצאו ממערכת החינוך בישראל. נ.ב אהבתי שקשר שמאלי עשה לך לייק,כאשר הוא עושה ההפך מכל שרשמת.האירוניה.
קראת לו ליצן וגזען. אין שום דבר גזעני בתגובה הזו, היא אולי לא קשורה לכדורגל אבל זה המצב. במודגש אתה עושה את הגזענות ההפוכה, הכי גרועה, זו של אדם שחושב שהוא לא גזען. אפריקה יבשת עצומה ובהתאחדות הכדורגל של אפריקה רשומות 56 חברות, יותר מאירופה (ויותר מכמות המדינות ביבשת כי יש נבחרות כמו זנזיבר שמדינית שייכת לטנזניה). אינטיליגנציית המשחק בפרט, ורמת המשחק בכלל, של השחקן הממוצע ברוב המדינות הללו נמוכה מישראל, לא כל האפריקאים הם אותו דבר. יש שחקנים אפריקאים מבריקים שמבינים את המשחק כמו שמעטים מבינים, ויש כאלה שהם טיפשים כמו נעל, המון, הרוב, כי הם לא ממש לומדים את המשחק באופן מסודר.
רוב רובם של אותם שחקנים בסופו של דבר יותר מוצלחים מהשחקנים הישראלים,ועוד במיוחד כאשר מביאים אותם לארץ רק מוכיח את זה שהם עדיפים על פני הישראלים. קראתי לו ליצן כיוון שהוא באמת כזה,כל תגובה שהוא מגיב רק מוכיחה את זה. התגובה הזאת גזענית,הוא החליט שהם מטומטים רק בגלל שהם לומדים באפריקה ולא בישראל,זאת הינה גזענות. והיי,בסופו של יום כולנו גזענים רק יש כאלה שיותר מאחרים והליצן הוא אחד מאלו שיותר.
אמנם לא קוראים לי אייל לחמן אבל מהמעט שאני יודע על אפריקה זה לא בהכרח נכון. קח את נבחרת ניגריה שהיא הרבה יותר טובה מישראל. זאת נבחרת שכולם שם גדלו בניגריה. שחקנים כמו ג'יי ג'יי אוקוצ'ה או ג'ון אובי מיקל שאנחנו יכולים רק לחלום על שחקנים כאלה הם מייד אין ניגריה. יצא לנו להכיר גם כמה ניגרים מקרוב שעשו פה חיל. ג'ון אוגו, טוני וואקמה, איגביני, וכמובן אהובך נוסא איגיבור. בסנגל למשל זה מתחלק שווה בשווה. חלק גדלו באירופה אבל חלק גדלו בסנגל(ביניהם סדיו מאנה). לא הייתי מזלזל כל כך במחלקות הנוער האפריקאיות, בטח כשאני משווה את זה לקייטנות הישראליות.
רוב רובם? אתה מומלץ לצפות במשחק בין נבחרת מאוריטניה לנבחרת גינאה המשוונית, או דרבי הקונגואיות, או אתיופיה נגד קניה ולהתרשם. יש באפריקה מעט מאוד מדינות כדורגל מוצלחות, ברובן השחקנים הבולטים הם בכלל ילידי אירופה כיום. זו לא גזענות לציין את זה, זה המצב. זו יבשת חבוטה, ענייה, שבה לחלק גדול מאוד מהכדורגלנים החובבים (שהם רוב רובם של השחקנים) אין בכלל נעלי כדורגל. כשאתה לא מספיק מכיר את העניין, אפשר גם לא לכתוב בנמרצות שטויות, אלא פשוט לומר שאתה לא מספיק יודע. אבל אני לא מאשים אותך, זו מחלה של כל העולם המערבי שאפריקה מבחינתו נחלקת לערבים ושחורים, שכל קבוצה חיה בערך אותו דבר, כאילו אין שם מאות תרבויות שונות שיוצרות את היבשת הכי הטרוגנית בעולם ככל הנראה וכאילו אין הבדל בין המדינות כמעט בכלל. השחקנים שמגיעים לישראל, לרוב, הם שחקנים ברמה יחסית גבוהה באפריקה, וכמובן שזה תלוי לאיזו קבוצה הם מגיעים, באיזה גיל ומאיפה. הם בכל מקרה ממש לא מעידים על רמת הכדורגלן האפריקאי הממוצע, הם הרבה מעליה.
ניגריה מדינת כדורגל נהדרת וגם לסנגל לא חסר, הן גם שונות במהותן. בסנגל האקדמיות המובילות הן אירופאיות, בעיקר צרפתיות, המובילה שבהן היא ג'נריישן פוט, שנבנתה בשיתוף פעולה עם מץ הצרפתית וממנה הגיע מאנה (שגדל שם והתחיל לשחק הבוגרים במץ). בניגריה יש יותר כסף וזו מהמדינות המובילות כלכלית באפריקה, אז גם יש שם כדורגל מקומי טוב יותר והאקדמיות הן מקומיות לחלוטין, וגם שם השחקנים הבולטים לא נשארים מעבר לגיל 17-19. ג'יי ג'יי אוקוצ'ה הגיע לגרמניה בגיל 17, אובי מיקל הגיע באותו גיל לנורווגיה (ואגב, שם קראו לאיגיבור "אובי מיקל הבא" בשל המסלול הדומה), אוגו הגיע לסלובניה בגיל 18, וואקמה בכלל הגיע בגיל 14 לדנמרק, על יעקובו לא צריך להרחיב, על איגיבור כתבתי ומאבוקה בכלל קאמרוני (עוד מדינה שמגדלת יותר אצלה בבית, ומשם גם פחות שחקנים יוצאים לאירופה, והוא יצא בגיל 21). שלוש המדינות הללו לא מייצגות את הממוצע האפריקאי בשום צורה.
@orimor2212 "רוב רובם? אתה מומלץ לצפות במשחק בין נבחרת מאוריטניה לנבחרת גינאה המשוונית, או דרבי הקונגואיות, או אתיופיה נגד קניה ולהתרשם." לא שאני בא להגיד שאלה נבחרות טובות, אבל לפי הדירוג של פיפא שתי הקונגולזיות לפנינו, אחת מהן הרבה לפנינו(לא זוכר איזה מהשתיים) ומאוריטניה וקניה לא הרבה אחרינו. עכשיו נכון שהדירוג של פיפא לפעמים משקר(הרבה פחות ממה שחושבים) אבל לפי איזה עוד פרמטר קבעת שהן פחות טובות מישראל. בגלל הקבוצות הישראליות הנהדרות שכבר שנתיים ברצף לא מעפילות לשלב בתים? בגלל הליגיונרים שנוסעים לחול בשביל לחמם ספסלים? או אולי בגלל זה שבאפריקה הילדים משחקים בלי נעליים(שזה מתאזן עם זה שפה הילדים משחקים בלי מאמנים)