ציני היה שם את שי האוזמן גם בזום, לא מבין לא להעלות רק אותו, בשביל מה היה צריך כל חבר הליצנים האלה מסביבו, בגלל שהם "ידוענים"? כמה שהערוץ הזה הדרדר עם השנים.
לא רציתי לחפור על זה בדיון כאן אבל ההתלהבות מאבדיה גורמת לי להגיב. התשובה היא כן, כישרון ענק ולא רק הוא, יש לך את ים מדר שמשחק מגיל 17 בבוגרים, יותם חנוכירק בן 18, נועם דוברת שמשחק מגיל 15 ומסתמנים ככישרונות גדולים וגם תומר לוינסון שחקן סביר לליגה ומשחק שם מגיל 15 (היום בן 18). יש עוד כמה כישרונות ישראלים שיהיו טובים מהדורות האחרונים לדעתי, שחקנים ישראלים בקנה מידה אירופאי, לאן בי אי כרגע יש רק את אבדיה וליף (בן 22, משחק באינדאניה) שבדרך החוצה משם. לדוגמא, יובל זוסמן יכול לשחק לדעתי בכל קבוצת יורוליג למרות המגבלות שלם. יש עוד שחקנים משנתונים של 1997 ומעלה ברמה גבוהה. יובל זומסן ודני אבדיה נבחרו ע"י מאמני היורוליג ככישרונות הגדולים ביותר. NBA Draft 2020 Best Remaining Players - ESPN Draftcast שימו לב שים מדר מדורג במקום ה-70. אבדיה חתיכת כישרון אבל אין ספק שיש לו מזל. אם היה נולד 3 ימים אחורה היה נבחר באמצע דרפאט 2019, מזל נוסף שהוא נפל על דרפאט ממש חלש. יש לך שחקנים שמשחקים באירופה ובאוסטרליה כמו הייס, המפטון (דן שמיר מאמן אותו) ותיאו מדלטון, אבדיה כרגע טוב מהם. בחירה מספר 27 בדרפאט לא משחק בכלל באולימפקוס בעוד אבדיה שחקן יורוליג לגיטימי. יש לנו כישרון ענק ובכלל שחקנים צעירים ובמטיחים, לא סתם הגענו ל-3 גמרים וגם השנה היינו אמורים לטייל בדרך לזכייה נוספת. גמר אחד הפסדנו בגלל ביתיות של היוונים, גמר נוסף הפסדנו בגלל הקורונה. מבחינת כדורסל, יש לאבדיה הכל, מוסר ברמה טובה, יכול להוביל כדור, חוסם אדיר (!), טכניקה ומשחק התקפה טוב, קליעה סבירה, יכול לשמור גארדים וגבוהים. מצד שני, חייב לשפר את הקליעה לרמות האלה, חסרה לו פיזיות והבעיה איתו שהוא יכול לשמור על גארדים אבל לא יציב, מידי פעם מגיע איזה רודריגז או וויליאמס מפנר' שמשפילים אותו עם עבודה רגליים לא מספיק טובה. 205 ס"מ שעושה הכל על המגרש זה נדיר בכל העולם. אבדיה עם אבא סרבי שהביא לו את היכולות, בגיל 17 ו-18 הוא להט באליפות אירופה עד 20 כולל פרס השחקן המצטיין. לא רואה שום אירופאי שמתקרב ליכולות שלו כרגע, מה יהיה בעתיד אני לא יודע, את האמריקאים אני לא באמת מכיר בגילאים שלו. מבחינת בינלואמי, משנתון 2001 הוא הכי מבטיח וכנראה שגם בשנתון 2000 בבינלואמיים הוא בצמרת. מה שהוא עשה בנוער העולמי ובכל מיני טורניר מיותר לציין, דרס את כולם. מגיל 16 הוא בבוגרים, קצת שחצן אבל שחקן יורוליג לגיטימי כבר בגיל 19. מוביל את נבחרת ישראל בנבחרת, יש לו מקום בחמישייה ללא ספק בגילו. 14.5 דק' ביורוליג, 4 נק' למשחק. בליגה, 26.5 דק', 12.5 נק', 38 אחוז מהשלוש, 6 ריב', חס' למשחק ומדד 16, נתונים מרשימים מאוד. בקיצור, כישרון אדיר שלא היה כאן. מה יהיה בעתיד ? לא יודע, הקבוצה שאני אוהד עם סיכוי גדול לבחור בו, אני מעדיף 3 שחקנים אחרים על פניו אבל אם ייבחר לא אצפה ליותר מידי ועדיין אשמח משידורים בלי סוף של קבוצתי עם הרבה רעש.
אני בבירור עוקב ומבין פחות ממך, אבל ממה שראיתי מים מדר גם הוא יוכל לנסות את מזלו בדראפט תוך שנה-שנתיים (הבנתי שנרשם השנה, זה מונע ממנו להירשם בשנה הבאה?). על אף שבסגנון שקצת יקשה עליו להשתלב בליגה בעמדה שלו, שחקן מבריק.
ליגה בלארוסית. סמולוויצ׳י עולה ל-0:1 על באטה בוריסוב. בוריסוב הופכת את זה ל-1:3. סמולוויצ׳י משווה ל-3:3, אבל בסוף בוריסוב מנצחת 3:5. המשחק הזה לא מכור כמו שבבלארוס אין קורונה.
לפעמים זה מרגיש שיונתן כהן הוא עובד סוציאלי. את כל המפגרים מדביקים לו. עד שהיה לו קצת חופש משלמה שרף עכשיו דוחפים לו כל יום את שרון פרי.
אמנם יש הרבה סייגים אבל בגדול אפשר ללכת פעמיים לדראפט. העניין הוא שכדי לגשת לפעם השנייה זה אומר שלא נבחרת בדראפט הראשון. אני מזכיר שיש אפשרות להבחר בסיבוב השני (2 סיבובים, 60 בחירות סך הכל) - כמו ליאור אליהו, יותם הלפרין, דורון שפר ועוד. במקרים כאלה הזכויות שלך אצל הקבוצה שבחרה אותך. מכאן היא יכול להחתים אותך, אתה יכול לשחק באירופה חזרה אם היא לא רוצה אותך (כמו השלישייה שציינתי) אבל הזכויות נ.ב.א שייכות אליה ואתה לא יכול ללכת שוב לדראפט. לכאורה, אגב, אפשר "לסחור" בך בטריידים. כמו שבטח שמעתם את הבדיחה בעונה שעברה שמינסוטה העבירה את ה"זכויות" שלה על ליאור אליהו, רק כי עיסקה חייבת לכלול תמורה משני הצדדים ולמעשה מינסוטה הייתה צריכה לתת משהו בתמורה לגולדן סטייט אז היא נתנה משהו "סחיר" ומיד גולדן וויתרה על זה כדי לפנות מקום בתקרה שלה. גולדן סטייט "רכשה" ממינסוטה את הזכויות על ליאור אליהו - וואלה! ספורט זה שטות אבל הנקודה היא שברגע שנבחרת גם אם אתה לא משחק בנ.ב.א אתה לא יכול ללכת שוב. אם לא יבחר ב60 הראשונים אז יכול ללכת שוב, גם, עם כמה סייגים שלא ניכנס אליהם כרגע.
רואה קצת מגרש פתוח. אלי סהר, התומך הראשי בהגבלת זרים, מלין על זה שהמשכורות של הכדורגלנים אצלנו התנפחו למימדים חסרי פרופורציות. אם זה לא היה מצחיק זה היה עצוב.