יש לינק כי אני לא מוצא, בכלל ההתקפות הצבועות של אנשי האן בי איי כלפיי טראמפ מגוכחות, האשימו אותו בכל דבר אפשרי. בנוגע למאמן הכי מוערך... גם זה כבר לא, הוא איבד את זה גם בכדורסל ואני לא רואה אותו בעתיד חוזר לעצמו.
Ouriel Daskal - אתמול פרסמתי את התחלת הכתבה שלי על ההבדל... | פייסבוק מוערך מבין הפעילים על פי כל הקריירה שלהם. לגבי הווה, אין מה לעשות הגיל עושה את שלו כנראה.
דסקל הוא בין העיתונאים (לא רק ספורט) הכי אובססיביים לגבי טראמפ, בין אם בצדק או שלא...זכותו להתבטא כמה ואיך שהוא רוצה בחשבון הפרטי שלו אבל הרבה פעמים אני מוצא אותו מתייחס לנושא. בכל אופן מעניין אם הוא יכתוב פוסט דומה על קלינטון שהמדיניות שהוא נקט (וכבר הספיק להודות שטעה) כלפי כל עניין החוק ומשפט הכי דפקה את האוכלוסייה האפרו אמריקנית. הרגשה שלי שהוא יימנע מכך.
אדם שעוסק באובססיביות בסוגיות של מדינה אחרת זה משהו שלא אבין לעולם. מעניין מתי יתחילו לעסוק בישראל ברעיונות ומהות.
אחד הדברים שהכי מטריפים אותי בישראליות (וזה לא רק מנוכס לישראל כמובן). התעסקות אובססיבית בארצות הברית - ולא רק התעסקות, אלא נסיון לחקות אחד לאחד תהליכים, תרבות, גימיקים ושאר עניינים. הדרך שבה הכתבים בערוץ הספורט מכניסים פוליטיקה במסווה של ספורט תמיד הדהימה אותי. לא פתחתי ערוץ הספורט בשביל לראות את גבריאל היידו מלכלך על טראמפ (בצדק או לא בצדק - לא רלוונטי). אגב - יש להם פינה קבועה על "חתונה ממבט ראשון". לא ייאמן.
תרבות ספורט מקצועני באמריקאית בעיניי נוראית. קודם כל הענפים בנויים לתת שואו של המסביב. משחקים ארוכים מדי. שנית כל העידוד שם מאוד לא אוטנתי. פלסטיק. חוץ מזה אין קורלציה בין הישגים להכנסות, אלא להיפך יש עידוד של טנקינג. קבוצה יכולה ביום בהיר אחד לעבור לעיר אחרת. מכריחים רוב השחקנים לעבור גם נגד רצונם. רק כוכבים גדולים באמת יכולים לקבוע לעצמם. ממש לא רוצה כזה תרבות ספורט. בגלל זה אני מתנגד חריף לבעלות אמריקאית בכדורגל. הם מנסים להטמיע את התרבות הזו בכדורגל.
לא התכוונתי לחלק הזה,אלא לקטע שמגדלים אותם להיות ספורטאי על מגיל קטן לעומת שפה זורקים לך כדור ואומרים לך ללכת לשחק.
השיטה במכללות מוכיחה את עצמה כנראה(למרות שלפחות מבחינת כדורסל יש אומרים כי בחלק ממדינות אירופה השיטות לטיפוח שחקנים יותר טובות). אבל זה לא ספורט מקצועני וכן שם העידוד יותר אוטנתי ויש יותר שייכות באמת.
אני מדבר על גיל ביה"ס ומעלה...לא על המכללות. מבחינת כדורסל מי שנולד בארה"ב והוא טוב בכדורסל יש לו יותר סיכוי להגיע לNBA,ליגה בכירה באירופה מאשר שחקן אשר משחק באירופה. אפילו אם האירופאי הוא שחקן יותר טוב.
השיטה של המכללות מוכיחה את עצמה ברגע שיש ליגה סגורה כמו ה-NBA או ה-NFL. בכדורגל האירופי אין לזה היתכנות.