אלמוג בן 21 וכבש 4 שערים בקריירה בליגת העל. צ׳יקו דווקא בעונה מעולה, 9 שערי ליגה ב-21 הופעות (130 דקות לשער).
לא מסכים, בעיניי אלמוג שחקן נהדר. אין שחקן ישראלי ששווה 1.5 מיליון יורו אבל אם משווים אותו לשאר השחקנים ששולם עליהם סכום דומה, אז יש מצב שזאת עסקה "נורמלית" בשוק ההעברות הלא נורמלי של הכדורגל הישראלי. לא כ"כ מובן מה הסיפור של איביץ' איתו, המשחק בשני היה משחק קלאסי עבור אלמוג והוא לא פתח, וזאת ממש לא הייתה הפעם הראשונה שזה קורה. יפתיע אותי מאוד אם בעונה הבאה הוא לא יהפוך לבאנקר, במיוחד עם הבלאגן של אצילי ומיכה שמי יודע אם יחזרו לתל אביב. הפורום הזה כבר כמעט שנה לועג לדיווחים "שאלמוג במעקב אצל מילאן". אבל תקנו אותי אם אני טועה, היה צילום של מישהו מטעם מילאן שהגיע לעקוב אחריו, לא? אז למה הלעג בעצם? היו לו משחקים טובים בחדרה לצד כמה טעויות של חוסר ניסיון ואובר אגרסיביות. ההשאלה בקרית שמונה נוראית עבורו. זה שהוא הצטרף באמצע ספטמבר בטח לא עזר. ההתנהלות של ת"א איתו מוזרה. הושאל מאוחר לחדרה, הושאל מאוחר לקרית שמונה, לפי מה שהבנתי זה כי קארצב עצמו עושה פוזות בכל פעם שצריך להאריך חוזה והוא בטוח שהוא רחוק משחק אחד טוב מלקבל חוזה בבונדסליגה. יש לו (או אלטמן, או הופמייסטר) מקום בקישור של ת"א בעונה הבאה במקום ברסקי.. יעשה להם טוב אם קצת ירעננו את השורות בקצה הספסל.
בשונה מקארצב,לאלמוג יש פוטנציאל אמיתי. המספרים שלו רחוקים מלהרשים,אבל יש לו נתונים פיזיים טובים,ורואים שיש עם מה לעבוד. קארצב שחקן פרווה.
קארצב מתנהל קצת דבילי, גם ברמה האישית הוא התחיל להתעסק בהרבלייף, ומעבר לזה שצריך להיות טיפש באופן כללי כדי להיכנס לזה, זה גוזל ממנו התעסקות. הופמייסטר, מסתבר, קנה את הכרטיס שלו ולא שייך למכבי. בכל אופן, כבר התדיינו על זה, אני לא חושב שהוא יחזור בעונה הבאה, ומי שיותר בולט הוא עידו שחר. אלטמן לגמרי חייב להיכנס לסגל בעיני.
הילד בן 15 הזה מסומן כאחד הכישרונות הגדולים בעולם, מכונה מסי המקסיקני והוא מקרה נדיר מאוד. הגיל הממוצע בליגת העל נמוך בכשנה מזה של הליגה הספרדית, והגיל הממוצע של הופעות הבכורה בליגה דומה. אלמוג שיחק בקבוצה שלך, אתה מכיר אותו קצת. מה לו ולעמדה של שכטר ואופואדו במכבי?
מפתיע והאמת מעודד לשמוע על הופמייסטר. אשמח אם באר שבע יחתימו אותו. שחקן מאוד מאוד מאוד מרשים. מה עם צ'יליאקה ופאדי נג'אר? קצת נעלמו. את שניהם ציפיתי לראות בליגת העל בשלב הזה.
1.לא חושב שצריך להתייחס לגיל ממוצע אלא לחתך בסגנון כמה דקות קיבלו שחקנים מתחת לגיל X. גיל ממוצע יכול גם לנבוע מכך שבספרד יש הרבה שחקנים בני 30+ לעומת ישראל. 2.לא חושב שצריך להשוות את עצמנו לליגה הספרדית אלא לליגות פיתוח כמו הבלגית, האוסטרית הקרואטית וכו'.
שניהם בבית"ר תל אביב. פאדי נג'אר קצת נתקע, ניסה להשתלב בבוגרים עד ינואר ולא הצליח, וגם שם הוא לא כל כך בולט. צ'ילאקה פצוע אם אני לא טועה, ובכל מקרה הוא לא מספיק אחראי כרגע, עושה שטויות וגם קיבל 2-3 אדומים העונה. בהופעות הבכורה עלה במחצית וקיבל אדום.
בליגות הפיתוח המדוברות, וגם בספרד, יש אקדמיות הרבה יותר טובות ומסלול יותר טוב לשחקנים צעירים. בארץ המועדון היחידי שכרגע עובד מסודר בעניין הוא מכבי, ובהצלחה יחסית, שחקנים עושים את הופעת הבוגרים הראשונה בגיל 18-19, ואז, אם מוכיחים את עצמם, מגיעים לקבוצת צמרת שמתחרה על אליפות בגיל 22-23 בממוצע ולפעמים לפני. ודאי שצריך להגיע לשם, אבל הבעיה בישראל לא מתחילה בזה שלא משתפים צעירים, אלא בזה שפשוט אין כמעט צעירים רלוונטים.