מכבי תל אביב ומכבי חיפה תמיד משכו אחריהם קהל של הצלחות (מכבי תל אביב כדורסל גם עזרה לשמר את המותג של מכבי תל אביב כדורגל לא מעט), בדיוק כמו שבית"ר י"ם משכו אחריהם תמיד קהל מהימין ואוהדי הפועל תל אביב קהל מהשמאל/מהאוכלוסייה הערבית (לא אשכח לעולם שבתקופת הזוהר של הפועל תל אביב, באחד ממשחקי החוץ שלנו נסעו לידנו שלושה אוטובוסים מפוצצים באוהדים מהמגזר הבדואי עם צעיפים של אוהדי הפועל תל אביב למשחק שלהם בבלומפילד). בגלל זה הארבע קבוצות למעלה תמיד היו בתודעה כקבוצות גדולות, כי הבסיס שלהם (בגלל קהל ההצלחות) הוא גדול. גם בעונות של ממוצע של 6,000 אוהדים בעונה, עדין כשפיצצו את המגרש באיזה משחק הכתרה או חצי גמר/גמר גביע זה נתן אפקט, פלוס יש להם הרבה אוהדי הצלחות שלא מעט מעט גם יצפו במשחק כזה או אחר מהכורסא בבית. נכון שהפועל תל אביב היא פחות מהשלושה למעלה מבחינת כמויות כי היא פונה גם לקהל יעד קטן יותר, אבל גם אצלה זה קיים וכמובן שבעונות פחות טובות יש אצלם ירידה בכמויות. גם אצלנו התופעה התחילה עם "אוהדי טרנר", אבל אצלנו זה התבטא בעיקר באוהדים שפעם היו אוהדי כורסא, שאמרו שהם אוהדים אותנו למי ששאל אבל היו מגיעים בפועל רק למשחקים מול "הגדולות"/למשחקים גדולים, ועם המעבר לטרנר וההצלחה פתאום עשו מנוי וגם נסעו למשחקי חוץ. לצערי עם משבר הקורונה והעזיבה של אלונה זה אולי ייעצר, כי אם היינו מייצרים עוד כמה שנים של הצלחה, אולי היינו יכולים כמו חיפה גם לפרוץ מחוץ למעגל של העיר באר שבע, פלוס לחזק את האהדה של אותם "אוהדי טרנר".
זה בדיוק העניין, הפועל סוג של "פונה לקהל יעד", כמו שציינת. מכבי ת"א לא פונה לקהל יעד, היא "פונה" לכולם, כי כולם יכולים להתחבר אליה, אין איזה הגדרה שמאפיינת באופן אינטסנקטיבי "אוהד מכבי". גם ביטר אגב פונה ל"קהל יעד", שהוא פשוט הרבה יותר גדול, אבל היא כן פונה למגזרים מסויימים פוליטית וחברתית. מכבי זה פשוט כולם כזה, הקבוצה של ההמונים והעדר. ברירת המחדל. אם כזה לא היה הבדל בין אוהדי הפועל לאוהדי מכבי ואם זה באמת היה כזה "אקראי", לא היו למכבי כ"כ הרבה יותר אוהדים מלהפועל, ואני יותר מכוון לתקופה של איזה 15 שנה שהפועל הייתה עליונה כמעט תמיד על מכבי, בעיקר בדרבים (1997 עד 2013). פשוט מכבי זו הקבוצה שכל מי שאיכפת לו "בערך" יגיד שהוא אוהד שלה.
ברור שיש למכבי המון אוהדי הצלחות (לא אשכח שבתיכון היו אוהדי מכבי שחוגגים אחרי ניצחונות עלינו/תארים למרות שאני הייתי ביותר משחקים בבלומפילד כאוהד הפועל באר שבע מהם), אבל אסור גם לשכוח שלא מעט מזה בגלל מכבי כדורסל. כמעט כל מי ששיחק איתי בקבוצת הנוער של הפועל באר שבע כדורסל ואהב כדורגל היה אוהד מכבי בגלל שגם היה אוהד מכבי סל אז הבחירה/המעבר מבחינתו היה טבעי (כמובן שגם למשחקים של מכבי סל אף אחד מהם לא באמת נסע אבל זה לא הפריע להם להיות אוהדי מכבי).
כמו שבית"ר פונה לצד הימני של המפה הפוליטית, הפועל תל אביב פונה לצד השמאל של המפה הפוליטית ולא מעט מהחברה הערבית (במגזר הבדואי למשל יש הרבה שאוהדים אותה, או לפחות אהדו אותה כשהצליחו).
אוהדים של שתי קבוצות, אחת שלפי סקרים קהל אוהדיה נחתך ביותר מחצי ואחד שקהל אוהדיה צמח פי 9 בטווח של 5 שנים, על בסיס הצלחות בכדורגל, מדברים על "אוהדי ההצלחות" של קהל שלפי אותם סקרים נותר יציב במספריו בזמן הזה (שבתחילתו הקבוצה הייתה משמעותית פחות מצליחה). גדול.
למכבי יש עשרות מנויים ערבים. להפועל יש גם כמות מכובדת של מצביעי עוצמה לישראל ביציעים, אגב. יש כאן דיון שלם שנשען על זה שאתה (ולא רק אתה) רואה את המציאות דרך פילטר סטיגמטי באופן קיצוני.
זה לא קורה "בפועל", הפועל לא מפיצה כרוזים של "בואו לבלומפילד נגד נתניה" בחברה הערבית או בכנסים של מרצ אם לזה אתה מכוון. אבל עובדתית הרבה קהל מהמגזר הערבי אוהד הפועל (ומכבי חיפה, אוהדים שלהם מהצפון) כי הם מרגישים שזה המקום שלהם, בדיוק כמו שעוד הרבה אוהדי הפועל יהודים מרגישים שזה המקום שלהם ושלזה הם מתחברים ובהרבה מקרים זה ממש לא בגלל הישגים או קבוצה טובה.
קראת בכלל את ההודעה הראשונה שלי וההתייחסות ל"אוהדי טרנר" וגם לאוהדי ההצלחות של הפועל תל אביב לפני ששלחת את ההודעה האחרונה שלך? אצלכם פשוט זה בקנה מידה יותר גדול, ואני לא צריך סקרים, אני חיי בעיר שבגלל חוסר ההצלחה של הפועל באר שבע לאורך הרבה שנים (מבחינת תארים, כי בכל זאת היינו איזה 36 שנה רצוף בליגה הראשונה עד הירידה ב-1998, מה שגם יצר סוג של בעיה כי הקבוצות שלקחו תארים תמיד הגיעו לכאן מידי עונה והיו סוג של פיתוי לתושבי באר שבע שרצו להזדהות עם הצלחה ותארים), הייתי עד לזה גם בבית ספר וגם מחוץ לו (כבר סיפרתי שהייתי במשחק של בית"ר י"ם נניח בגביע מול בית"ר ב"ש בוסרמיל בזמנו ביציע של בית"ר עם חברים, והכרתי המון באר שבעים מהיציע). זה לא דבר רע דרך אגב. הלוואי והיו לנו אוהדי הצלחות בכל הארץ כמו שיש לארבע הגדולות.
איך אתה יודע ש"להפועל יש כמות מעובדת של מצביעי עוצמה לישראל"? עשית סקר מנויים אצלינו שאתה קובע? גם מה זה בדיוק "כמות מכובדת"? 109? 571? 5,800? מדהים כמה אתה מתיימר להציג את עצמך כאיזה ידען במגוון נושאים שאין לך מושג בהם כל פעם מחדש. אז יש לכם "עשרות מנויים ערבים" מתוך איזה 18,000. כל הכבוד. שיעור גבוה בהחלט. אתם מועדון גזעני יותר מביטר ב-5 השנים האחרונות (בחסות הגביר מקנדה כמובן), אין סיבה שאוהדים ערבים יתחברו אליכם ולראיה יש להפועל וחיפה הרבה יותר אוהדים ערבים (לפחות לפי הרושם שאני מקבל ברשתות חברתיות) מאשר לכם, עף על שהשיעור הכללי הוא כמובן שיש לכם הרבה יותר אוהדים מאיתנו.
אגב, מעולם לא נתקלתי באוהד מכבי ערבי, לא פיזית לפני/אחרי משחקים ולא ברשתות חברתיות, וכידוע לכולנו כל מי שיוצא להליכה או הולך לקניון נתקל כמעט תמיד באיזה מישהו עם חולצה או אביזר כלשהו שלהם.