אני לא צריך סקרים זה גדול. יש כאן דיון מסוים, יש אנשים שבחנו את זה בשטח (כמובן, לא באופן מדויק לחלוטין, בלתי אפשרי לביצוע) ומצאו שלתיאוריות שמפזרים פה אין הרבה אחיזה במציאות, וכנ"ל לגבי נתוני הגעה למגרשים לאורך השנים, ואתם עדיין מתעקשים על הטענות הללו. האמת הפשוטה היא שלכל קהל של קבוצת כדורגל יש מעגלי אהדה, והקהלים בנויים פחות או יותר אותו דבר. כל ההבדל הוא שכשזה נוגע להפועל באר שבע אתה קורא לתושבי העיר שמגיעים לאצטדיון "אוהדים רדומים" (לצד מה שאתה מכנה אוהדי טרנר) וכשזה נוגע למכבי זה אוהדי הצלחות חסרי עניין.
לא מבין את הדיבור לגבי אוהדי הצלחות. כולנו במובן מסוים אוהדי הצלחות,הרוב פה אוהדי מכבי חיפה,הפועל ב"ש, בית"ר ירושלים,מכבי והפועל ת"א.למה אתם לא אוהדים של הפועל מרמורק,עירוני קריית שמונה והכח רמת גן עמידר? כי הוא לא הקבוצות המצליחות בישראל.
נחמד שזה מעניין אותך, כתבינו לענייני כל-דבר, אבל איך זה בדיוק קשור? מדברים על ההיבט של אהדה לקבוצות כדורגל בישראל. בהיבט הזה ההיתקלות היחידה באוהדים מהמגזר הערבי היא באצטדיון עצמו או ברשתות חברתיות, בדיוק כמו שזה ציר המפגש היחיד עם אוהדים מהמגזר החרדי, דתיים לאומיים או אוהדות נשים וכו'.
המרחק הגאוגרפי הוא ההבדל בין "אוהדים רדומים" ל"אוהדי הצלחות". כי כשמכבי או בית"ר או חיפה היו מגיעות לבאר שבע, בטח לוסרמיל שם לא היה סולד אואט כרטיסים לאותם קבוצות כמו שקורה לפעמים בטרנר בגלל ההקצאה היחסית נמוכה לעומת וסרמיל, אז אותם אוהדים היו מגיעים למשחק. אבל מדובר ברוב השנים במשחק בעונה (כשהיינו בליגה השנייה גם זה לא). האוהדים הרדומים הם באר שבעים, המשחקים זמינים הרבה יותר מבחינה גאוגרפית, ולכן עובדתית הם מגיעים ליותר משחקים והקשר שלהם יותר הדוק. בשורה התחתונה כשאין הצלחות אין הבדל משמעותי בין השניים, למרות שגם אז למשחק נגד ירידה נניח האוהדים הרדומים כן יבואו, וגם יותר קל להפוך אוהדים רדומים לאוהדים קבועים ושרופים שוב בגלל הזמינות של טרנר לעומת בלומפילד או טדי בטח סמי עופר מבחינת ההגעה למשחק, אחרי 3 או 4 שנים שאתה מנוי בטרנר בגלל הצלחות אולי זה יתפוס אותך ותמשיך לעשות מנוי, לעומת זאת גם אחרי 20 שנים שאתה אוהד מכבי אבל אתה הולך למשחקים רק שהיא מגיעה לבאר שבע או איזה משחק אליפות/גמר גביע, יהיה יותר קשה לתפוס אותך, גם בהצלחות, ושם ההבדל הגדול.
מעל 30 שנה שאני הולך לכמעט כל משחק של באר שבע בבית ובחוץ, וכמובן חיי את העיר, נראה לי שאני יכול לחשוף קצת על דפוסי האהדה בישראל מהזווית שלי (לפחות מהניסיון שלי בעיר באר שבע. יכול להיות שבערים אחרות זה שונה, למשל אני יודע שבקריית שמונה למרות שהיא צפונית וקרובה יותר גאוגרפית לחיפה יש רוב מוחלט לבית"ר, גם בקיבוצים מסוימים מחוץ לבאר שבע יש רוב מוחלט לבית"ר, גם בעיירות פיתוח יש ייצוג גדול לאוהדי בית"ר, נתקל בהם בחזרה ממשחקים בטדי שנים על גבי שנים, על המגזר הבדואי אני כותב מניסיון, החברה שהסיעה אותם למשחקי חוץ של הפועל תל אביב הייתה החברה שהסיעה אותנו, חבר שלי ואוהד הקבוצה היה מאלה שאימנו בבית הספר שהפועל תל אביב פתחה שם). מניח שהמציאות כפי שנחשפתי אליה לאורך יותר מ- 30 שנה לא חזקה כמו סקר שנערך בשיחת טלפון רנדומלית לאוהד שיכול להיות שהיה בבלומפילד לאורך השנים פחות ממני ועדין מזדהה כאוהד שרוף של מכבי, אבל מצד שני יכול להיות שלא...
ברור, שיחקנו פעם בכדורסל משחק אימון מול קבוצה של חברה מהמגזר הבדואי (הניצחון הכי גדול שלי אי פעם במסגרת כלשהיא), הם שיחקו עם צהוב, כששאלתי למה צהוב כולם כמובן ענו בגלל מכבי תל אביב כדורסל. תנחש כששאלתי אותם מי מהם מגיע לוסרמיל מה הייתה התשובה ואת מי הם אמרו שהם אוהדים למרות כמובן שבמגזר הבדואי הכדורסל פחות נפוץ ולכן להפועל יש שם רוב ברור (למרות שבחיים לא היו בבלומפילד, הכוח של מכבי כדורסל והמותג שלה עצום, בטח למי שאוהד כדורסל וכדורגל)?
חווייתך היא סובייקטיבית ואינה יסודית, כפי שהיא כל חוויה אישית. סקרים הם כלי לבחינה של סוגיות כאלה, ולא כל כך ברור לי בזלזול בכלי מחקרי מסוים. גם כלכליסט ערכו סקר ב-2015, לפי הסקר הזה 10% מהאוכלוסיה בערך מגיעה למגרשים יותר מפעמיים בשנה, למרות ש-80% אחוז בערך מגדירים עצמם האוהדים כדורגל. רוב אוהדי הכדורגל לא מגיע למגרשים בכלל, כל שחוויותיך מהיציעים השונים בהם התאגדו בין מאות לאלפים בודדים לרוב הן לא אינדיקציה לדבר באופן כללי.
שמכבי סל מושכת כאלה שאוהדים כדורסל וכדורגל למכבי כדורגל מכל המגזרים. אתה אוהד מכבי סל, משחק עם צהוב כדורסל, כשתבחר קבוצת כדורגל החיבור למכבי תל אביב כדורגל לא יהיה טבעי בטח אם גם קבוצת הכדורגל מצליחה?
את זה הבנתי, אבל למה הסיבה רלוונטית? אני יכול להגיד שלהפועל יש אוהדים ערבים כי זה התחיל לפני עשורים כשג'ימי טורק כיכב בהפועל. נכונות הטיעונים די דומה, אגב, שניהם תיאוריות שמצצנו מהאצבע.