דיון התקשורת - 2019/20

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י danielone, ‏24/7/19.

1. alexshw Member

דור יותר טוב מ 70.
    בנין היה אחלה מקצוען ושחקן גדול. יכל לשחק הרבה יותר שנים באירופה.
    אומנם לא בליגות בכירות. כנראה שילמו לו ממש טוב בארץ.

לא התכוונתי לקמפיין אלא ספציפית לאותו משחק.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

oranfu אוהב/ת את זה.
  2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבשורה היחידה מכל הסאגה המביכה הזו היא שאנחנו יודעים מי היה המדליף הבכיר של צנציפר בעשור האחרון.

3. Telkiyski Member

די נו שחקן גדול ו"יכל לשחק באירופה הרבה יותר שנים".

מה נראה לך, שהוא כיכב בברשיה בסיירה B ואז קיבל הצעה מסמפדוריה אבל העדיף לחזור לקופסא?

שלא יקשקש במוח ויעשה לי על עצמו ספינים כאילו שיחק 8 עונות בפיורנטינה.
    העביר עונה אחת בדיוק בקריירה בליגה בכירה.

היה מת לחצי ממש שביברס עשה.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בנין היה שחקן ענק, לא פחות מנאתכו. אי אפשר להסתכל על הכל בצורה כזו שטחית, רזומה יבש זה לא חזות הכל.

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שכחת לו את העונה בקאן עם לואיס פרננדז.

אפשר להתווכח מי עשה קריירה גדולה יותר ומי היה שחקן טוב יותר, מאמין שנשמע כאן דעות לשני הצדדים(לדעתי בנין היה שחקן טוב יותר, לנאתכו קריירה מרשימה ועקבית יותר באירופה) אבל אם נחזור לביקורת של בנין על נאתכו("ביברס") אז אין כאן איזה דברי הבל.
    נאתכו אולי הסמל הגדול ביותר של הבינוניות והאפרוריות של הנבחרת בעשור האחרון, 66 הופעות שלו עם קרדיט בלתי נגמר ומתוכן אולי אפשר לציין 5 משחקים טובים שלו אם אני לארג', הקפטן הכי לא ראוי מקצועית שאני ראיתי בנבחרת. בתפקוד הנוכחי שלו בהחלט אין לו מקום בהרכב.

Roma, Clock End Stand ו-EsheD אוהבים את זה.
  6. DRORIKO Member

אנחנו מדברים על הליגה האיטלקית של שנות ה-90, היא היתה אז בשיא כוחה, כל הסופרסטארים הכי גדולים שיחקו שם. להשלים שם עונה שלמה, וגם לשחק בה טוב(במקרה ראיתי את המשחקים של ברשה) זה ממש לא דבר מובן מאליו. ולזה תוסיף גם את העונה המוצלחת בליגה הצרפתית, ואת הדאבל עם חיפה ואת האליפות עם מכבי. בנין היה אחד הקשרים הכי גדולים שהיו פה. אפשר לבקר את הדברים שהוא עשה אחרי הפרישה, גם אני קטלתי אותו לא פעם, להקטין אותו כשחקן כי יש לך משהו נגדו זה מגוחך.

7. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא הקטין את נאתכו כשחקן קודם, ומה לעשות שהקריירה שהוא עשה לא משתווה לנאתכו, בטוח שלא מתעלה עליו. עם כל הכבוד למה שהייתה הליגה האיטלקית פעם, מדובר באנקדוטה נחמדה ולא יותר. נאתכו היה שחקן מרכזי בקבוצות שלא היו נאבקות על ירידה בשום ליגה, גם לא בפריימרליג שהיא מה שהליגה האיטלקית הייתה פעם. ואיתי אמר יפה שאם הוא היה באמת כל כך טוב הוא כנראה לא היה נשאר אחרי זה בסרייה ב'. ואפילו אם הוא היה מדהים בכל המשחקים שלו בסרייה א', חלק מהעניין הוא עקביות ומה שבנין הצליח לעשות עונה מהקריירה נאתכו עושה כבר 8 שנים.

נאתכו חד משמעית נשפט לחומרה(בלשון המעטה) בגלל 2 דברים - כי הוא כמעט ולא שיחק בבדיחה שהיא הליגה הישראלית ולכן אף אחד לא באמת צפה בו, וכי הוא לא שיחק טוב בנבחרת ברמה נמוכה ששחקנים בסגנון שלו לא יכולים לעשות איתה כלום כי כל המשחק שלהם מתבסס על צירופי מסירות והנעת כדור.

ראיתי ששחקנים ערבים ששיחקו תחת בנין יצאו להגנתו ככה שלפחות בנושא הזה צריך לרדת ממנו, אמר אמירה אומללה מאוד אבל כנראה שאמוציונלית ובסופו של דבר אנשים נמדדים על מעשים ולא על דיבורים.

נערך לאחרונה ב: ‏22/11/19
  8. DRORIKO Member

שמע אתה גורר אותי פה להקטין את נאתכו ואני לא רוצה כי נאתכו עשה באמת קריירה מפוארת(בכל זאת שיאן ההופעות במפעלים האירופים) ועם כל הכבוד לדברים שהוא עשה, זה לא משתווה לליגת האיטלקית של שנות ה-90, אפילו לא לליגה הצרפתית של שנות ה-90. וזה רק ברמת הרזומה. ברמה המקצועית בנין היה פשוט שחקן טוב יותר, הוא היה יותר דומיננטי, יותר יוזם ויותר מנהיג. לגבי "חוסר העקביות" של בנין זה גם לא נכון. בנין סבל באיטליה בעיקר מפציעות, אין מה לעשות כשאתה משחק בליגה כל כך קשוחה כמו האיטלקית, בטח של אז, אתה משלם את המחיר. תשאל את רונאלדו ובטיסטוטה. אפילו את דל פיירו.

9. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

1.הליגה הרוסית אולי לא משתווה לסרייה א', אבל צסק"א מוסקבה ורובין קאזאן בתקופות שנאתכו שיחק בהן, לכל הפחות משתוות(לדעתי מתעלות) על כל מועדון יורד ליגה מאיזו ליגה שלא תבחר.
    2.לא יודע איך אתה מגדיר יוזמה אבל נאתכו משחק כסוג של פליימייקר שזה התפקיד הכי יוזם שיש בכדורגל. בדומיננטיות אתה כנראה מתכוון לפיזיות והגנתיות, יכולות שגם שחקנים כמו פירלו וג'ורג'יניו(רג'יסטות כמו נאתכו) לא ניחנו בהם. מנהיגות היא אכן תכונה שמועילה לשחקן כדורגל אבל היא רק אחת מיני רבות, ומתגמדת לעומת דברים כמו טכניקה וראיית משחק. נאתכו שיחק 8 שנים במועדונים שכדי להיות שחקן מרכזי בהם צריך להציג יכולת ברמה מסוימת, זה לא משהו שקורה בטעות.
    3.שמת לב שכמעט כל ליגיונר ישראלי סובל מפציעות? לשחק ברמות האלה כל כך הרבה שנים תוך כדי שאתה נמנע מפציעות מעיד על אופי חזק ואורח חיים מקצועני, אתה צריך לשבח על כך את נאתכו(וכל ליגיונר ישראלי שמצליח לשמור על עצמו) יותר מאשר לרחם על בנין.
    גם השחקנים שציינת הצליחו לככב בסרייה א' למרות הפציעות, ואת בנין משום מה הפציעות לא הכניעו כשחזר לאחר מכן לארץ.

10. DRORIKO Member

צסקא מוסקבה ורובין קאזאן לא שיחקו שבוע אחרי שבוע בליגה האיטלית המתישה(שלא לדבר על חודשיים חופש). זה יותר נוח לשמור על אותו לבל כשאתה משחק כל שבוע בליגה הרוסית מאשר אתה משחק כל שבוע בסריה א'. להגיד שהקבוצות האלה היו מסיימות מעל ברשיה בליגה האיטלקית זה אולי נכון ואולי לא, אבל זה רק ספקולציות. כל עוד הן לא שיחקו שם אי אפשר לדעת, עם כל הכבוד להישגים שעשו בליגה האדריאטית אממ סליחה האירופית.

נערך לאחרונה ב: ‏22/11/19
  11. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שהליגה הרוסית זו אחת הליגות שהכי קשה לשחק בהן בעולם מבחינת מזג אוויר וחיים מחוץ למגרש. נאתכו ראוי לשבחים על ההשתלבות שלו שם הרבה יותר ממה שבנין ראוי לרחמים על הפציעות באיטליה.

אתה בעצם אומר שכל נוריץ' או לגאנס או ספאל מסוגלות להגיע לשמינית ורבע גמר ליגה אירופית בגלל שזו "ליגה אדריאטית". או לחלופין אתה טוען שהליגה האיטלקית של אז היא גלקסייה אחרת מכל ליגה שיש בעולם היום.
    וחוץ מהליגה האירופית הקבוצות של נאתכו נתנו כמה קמפיינים סבירים בליגת האלופות ברמה שאף קבוצת תחתית רנדומלית מליגה בכירה בעולם לא תתן.

Telkiyski אוהב/ת את זה.
  12. DRORIKO Member

לא, אני אומר שלחלק כוחות בליגה האיטלקית זה הרבה יותר קשה מאשר בליגה הרוסית. קח למשל את העונה הזאת שלכם תחת רודי גרסיה שפתחתם את העונה אש והיו לחשושים על מאבק אליפות ומאמצע העונה דעתכם ויובה לקחה אליפות ב-20 הבדל. אותו הדבר עם אינטר של השנים האחרונות שזה אותו סיפור. לשחק ברמה של הליגה איטלקית שבוע אחרי שבוע זה דבר מאד קשה ומתיש. גם מבחינת כושר, גם מבחינת כמות פציעות. אני בטוח שאם צסקא מוסקבה היתה צריכה לשחק גם בליגה הזאת וגם במפעלים האירופית(כאילו שהיתה מגיעה לשם דרך איטליה) היא כבר היתה נראית פחות מרשים באירופה. שוב, יכול להיות שצסקא היתה משתלבת בסריה א' ויכול להיות שלא, אבל כשאני מדרג לגיונרים, אז אלה ששיחקו באחת מ-4 הגדולות תמיד ידורגו אצלי קודם.

13. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכם אחלה את הדיון.
    לשחק בליגה בכירה זה המדד היחידי בלי קשר למה השחקן עשה שם, מה הייתה הרמה של הקבוצה בה שיחק, כמה משחקים שיחק וכמה שנים החזיק בליגה.
    חצי שנה בליגה בכירה שווה אוטומטית יותר מ10 שנים בכל ליגה אחרת.

14. alexshw Member

נאתכו עשה קריירה מאוד מכובדת אבל לא בליגה מהטופ.
    גם בנין יכל לשחק שנים בליגה רוסית אם היה בה אז כסף.
    בתקופתו הייתה מגמה הפוכה. שחקנים מהליגה הזו באו אלינו.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

15. Telkiyski Member

לא יודע איפה בנין יכל או לא יכל לשחק, אני יודע שהוא היה מת לכמות הופעות של נאתכו בצ'מפיונס, למספרים שלו שם, הוא היה מת להופיע ברמה גמר הליגה האירופת והוא היה מת להעביר איזה עשור בקבוצות ברמה של צסקא ורובין (ברשיה שירדה ליגה הייתה טובה מהן? לא נראה לי).

אבל זה לא האישיו, לגיטימי לחשוב שבנין היה שחקן טוב מנאתכו.

איך שבנין מפאר את עצמו, ולא רק במקרה הזה (זכור לי עוד הויכוח שלו עם קלינגר עם ה"שיחקת באיטליה??????") זה חתיכת גניבת דעת.

בואנה שיחקת כולה עונה אחת בליגה הראשונה באיטיליה וירדת ליגה על מה אתה בא לזיין לנו את המוח כאילו היית הקפטן של קליארי 7 שנים?