שוב השטות הזו של הלא טובים מספיק. נראה לך שבר תימור היה היום באלבה אם הזרים של הפועל לא היו נפצעים? אם בלות'נטאל ולנדסברג ישראלים אז היקמן גרוזיני.
בר טימור הוא שחקן שולי באלבה. הכי הרבה דקות שהוא ראה במשחק שם עד כה זה 8 במשחקו הרשמי הראשון, בו לא מסר אסיסטים, איבד חמישה כדורים, קלע נקודה אחת בלבד וסיים עם מינוס 3 במדד האיכות. במשחקו האחרון הוא כבר שיחק דקה בלבד. ומעבר לכך הוא לא שותף אפילו לשנייה בשני המשחקים האחרונים של הקבוצה. ככה שגם היום הוא לא ממש באלבה. זו לא שטות - הישראלים לא טובים מספיק. זו עובדה, שלא ממש קשורה לבר טימור ספציפית. מספיק כבר לשקר לעצמנו. חוץ מכספי, מקל וליאור אליהו, אין ישראלים ברמת יורוליג. וגם הם ככל הנראה לא ברמה של כוכבי יורוליג, לפחות שניים מהם. אוחיון, פניני, הלפרין ודומיהם הם שחקני יורוקאפ שהתמזל מזלם. ובלו ולנדסברג הם ישראלים לכל דבר מתוקף היותם יהודים. היקמן הוא שחקן רכש של נבחרת גאורגיה, זה שונה לגמרי.
ועדיין הוא בחיים לא היה מקבל שם חוזה אם הוא לא היה משחק בהפועל. היקמן הוא אזרח גאורגי לכל דבר ויש לו זכויות כמו לכל שאר האזרחים שם אז הוא גאורגי. אני לא אתפלא גם אם הזיכה שלו למדינה הזו יותר גדולה משל הציוני הנלהב דרק שארפ שעל הרגע שהבין שפה הוא כבר לא ימצא עבודה חזר לארצות הברית.
אוי אורימור. מה איכפת לי מה קורה בכל העולם? אם בישראל כל הקבוצות רוצות 3 זרים אבל יש 5 רק בגלל מכבי-זה אומר שמכבי כופה את הכללים שלה על שאר הליגה. מה זה משנה מה קורה בשאר העולם? ומה הקשר להאם בר טימור טוב באלבה או לא? מה אתה מביא לי פה את המספרים שלו באלבה? זה ישנה את העובדה שבהפועל עם 2 זרים הוא פרץ בעונה שעברה והעמיד אחלה מספרים שעם 4 זרים בחיים לו היה לו סיכוי להגיע אליהם? אין מה לעשות. שחקנים צעירים צריכים לשחק כדי שיהיה להם סיכוי לפרוץ. שאל את שפר, טפירו, קטש או הנפלד לדוגמא מה נראה להם שהיה עולה בגורלם אם היו להם באותה קבוצה עוד 5 אמריקאים. ואם אתה חושב שבלו "ישראלי לכל דבר" רק כי הוא יהודי אז אתה כנראה גזען ופרימיטיבי (וסתם שתדע, בלו ה"ישראלי" והיהודי הגדול קיצר את שמו כדי ששם משפחתו לא יישמע יהודי מדי. ככה שאם בזה אתה נאחז, אתה יכול לרדת גם מזה.) וטל ברודי המאוס? הוא נשאר לחיות פה אחרי שפרש. בלו, סילבן, אלכס וג'ייק גם יעשו זאת? אה שכחתי, בלו חזר מקליפורניה בדיוק לפני חודש.
מה זה משנה מה יש בשאר העולם? אנחנו חלק מהעולם הפתוח חתיכת מנותק! קבוצות ישראליות מתחרות כחלק מטורנירים יבשתיים. בספורט אתה לא יכול פתאום להתנתק ועשות משהו קיצוני לחלוטין ושונה ביחס לאחרים. מה זה ישראל רוצה שלושה זרים? יופי, מקסים, בוא נוריד את הרמה לחלוטין (אגב, זה כבר לא קשור לרמת הישראלים. בכל מקום זה היה מוריד רמה), בוא נהרוס לקבוצות שמעפילות לטורנירים אירופים (מכבי לא אשמה שקבוצות שיכלו ללכת למוקדמות יורוליג ויתרו), אבל מה? ישראלים ישחקו! זיקפה לאומית וכו'. אנחנו כולה ישראל, מדינה שלא מכתיבה טון בדבר, ועלינו להתאים את עצמנו לעולם. גם כשכאן היו פחות זרים, החוקים היו דומים במדינות אחרות וגם שם היו פחות. אם מכבי רוצה שיהיה כאן מה שקורה בכל העולם, והשאר רוצים שיהיה כאן חוקים שלא קיימים בשום מקום אחר, אז האחרים הם פשוט מנותקים מהמציאות. אי אפשר להתייחס לרצונות של מכבי כפייה. זה כמו שתגיד שדמוקרט במשטר טוטאליטרי שפועל להכנסת הדמוקרטיה מנסת לכפות את עצמו על השאר. בוא תספר לי מה הפועל עשו כשבר טימור כזה "פרץ"? הגעתם לאנשהו? לא. ואגב, אם תהית למה המרכאות - בר טימור לא היה איזה שחקן יוצא דופן בהפועל. המספרים שלו היו סבירים - בערך 22.5 דקות למשחק, 7.5 נק', 3 אסיסטים וכו'. בפועל הזרים היו המובילים בקבוצה בכל שקשור לסטטיסטיקה אישית, אז דיי עם האוננות העצמית הזו. הצעירים צריכים כישרון כדי לשחק, לא רק הזדמנות. מי שלא מספיק טוב יכול לקחת את ההזדמנות בליגות הנמוכות יותר. אולי אפילו יוכיח את עצמו כשחקן ליגת העל. ככה זה עובד - בלי קיצורי דרך. שפר, קטש, טפירו והנפלד היו טובים יותר מלא מעט זרים. הם היו השחקנים המובילים בקבוצות שלהם. זה לא קרה רק כי נתנו להם לשחק, זה קרה כי הם היו ממש טובים. חוקי הזרים זה רק נספח. אני לא גזען ופרימיטיבי כי אני חושב שבלו ולנדסברג ישראלים לכל דבר רק כי הם יהודים. אני פשוט מודע לחוקי המדינה בה אני חי. אני חושב שאתה לא מת על זה, אבל אתה חי במדינה היהודית היחידה בעולם, ולפי חוקי ההגירה כאן כל יהודי רשאי לאזרחות כל עוד אינו מזיק לציבור. ואגב, אין בכך כל פסול. ובלו יהודי, לא משנה מה תטען. וגם לא משנה אם לא יישאר כאן לדקה אחרי תום הקריירה - הוא עדיין ישראלי. דרק שארפ הוא לא דוגמה טובה ליהודי אזרח המדינה, כי הוא לא יהודי. אבל הוא דוגמה לזר שהשתקע כאן וחי במדינה כמעט 20 שנה והפך לאזרח (כמו שרבים מהמהגרים בעולם הופכים לאזרחים כעבור מספר שנים). היקמן הוא דוגמה אחרת לחלוטין - רגלו לא דרכה בגאורגיה לפני שקיבל אזרחות, אתה באמת משווה? לנדסברג אפילו עשה צבא, למען השם.
אה, עוד משהו ששווה תגובה נפרדת - בר טימור מחזיק בדרכון גרמני ולא נחשב זר בגרמניה. בלי זה סביר להניח שהיה משחק בהפועל, או קבוצה אחרת בליגה. ועכשיו, משום שזה אשכול התקשורת, מי שרוצה להמשיך להתדיין על העניין שיישלח לי הודעה פרטית.
תשימו לב שאתם סוטים לחלוטין מנושא הדיון. אם בא לכם להמשיך, תעשו זאת בבקשה בדיון המתאים. טוב, אני שמח שלפחות שמת לב והקדמת אותי, אורימור.
אם לחזור כמה ימים אחורה בדיון הזה... אז כשמכבי מנצחת כל הזמן, מתעסקים רק בה, כי כל האחרים לא ברמה שלה אז למה להכביר מילים עליהם. וכשמכבי לא מנצחת כל הזמן, מתעסקים רק בה, כי זה לא שהאחרים טובים, היא פשוט רעה, אז צריך כמובן להבין איך ייתכן שהיהלום הנדיר הזה מעז לא להיות טוב. אי אפשר לנצח בכדורסל הישראלי. בסוף, זה תמיד ייגמר במכבי תל אביב.
כל הכבוד לערוץ 1 שקנו את המשחק המרכזי. אבל זה ממש גרוע שזה כל כך מוקדם שיעבירו את המשחק ליום ראשון בשעה נורמלית.
הבעיה לדעתי, זה שמכבי משחקת בימי חמישי, אז זה קצת בעיתי להעביר את זה ליום ראשון. לכן לדעתי שורש הבעיה זה לא הכדורסל, אלא הכדורגל צריכים לקיים את המשחק המרכזי ביום ראשון. והכדורסל בשני בערב.
אני רוצה לציין את עידו גור לחיוב. נקודת אור בחבר׳ה החדשים שנכנסו לספורט 5 בשנים האחרונות. לא יזיק רק אם יידבר יותר לאט.
תסכול בי-ם. מאקי: "איבדנו כדורים, לקחנו זריקות רעות" "השלט נגד של גיא פניני ("אלוף אירופה בקפיצה על רגל אחת") והשלט בגנותו של שמעון מזרחי ("כמו צפון קוריאה, כמו איראן, שמעון מזרחי הוא רודן") מראה כי האוהדים הירושלמים מתעסקים ביריבה, ולא בקבוצה שלהם. אין פסול בשלטים מבחינת חופש הביטוי, אבל לאורך ההסטוריה קבוצה שמתעסקת ביריבה ולא בעצמה, תתקשה להמריא לשחקים. בתוך כך, בסיום נקראו קריאות בגנותו של שמעון מזרחי, ואלה נרשמו בדו"ח המשקיף." זה טור תעמולה של רקנטי או שזו כתבה עיתונאית של כתב ספורט? אלוהים אין להם בושה בערוץ הזה.
האם נעשתה סולחה בין אלי סהר לצביקה שרף? אחרי סכסוך מתוקשר בין השניים שכלל כמה רגעים יוצאי דופן (האחרון שבהם היה בתכנית הספורט ב103 fm), פתאום בחמישיות אני שומע את אלי סהר מפרגן לאיזורית של "צביקה" בדרייב אין, מספר איך הוא כבר "עשה דברים" (או משהו בסגנון) ומזכיר איך שיתק את גאליס ב83 ועוד. מוזר.