דיון התשקורת, 07/08

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Hotspur, ‏20/7/07.

1. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

לא דיברתי על המשחק עצמו, אלא על הקטע בתחילת האולפן שמציגים את משחקי הערב, אני כמעט בטוח שזה יונתן כהן (וגם אם לא, זה בטוח לא שפיגלר).

2. קינג לדלי Member

גיא,שים לב בתמונה של קן בייטס ביציע הישן של צ'לסי רואים את החומה הקטנה שגם אותה קיללנו.
    כמה מרחב היה להם אחרי שהקטינו את המגרש וקרבו את היציעים !

אגב,אני בעמוד ה 200 של הספר של טרבור טאנר האחראי על הפירמה של טוטנהאם ויש שם סיפורים חזקים בעיקר מהקרבות עם ההד האנטרס של צ'לסי.
    הטאנר הזה אירגן חבורה רצחנית שלא עניין אותה כדורגל יותר מידי. לא פעם הם העיזו לתקוף אוהדים אחרים בפאבים שלהם בערים שלהם.
    ההיו להם ביצים משיש.מדובר באנשים מטורפים.
    קריאות ה YIDS YIDS התחילו בשמונים כשאוהדי טוטנהאם היו תוקפים פאב של אוהדים אחרים.

הקרבות היותר קשים היו מול צ'לסי, ווסטהאם,בורו,מילוול ויונייטד.
    פרנסנל רק חטפו...

אגב,השוטרים בליין עצרו את טאנר המון פעמים וחוץ מזה שהוא חטף שלוש שנים בכלא,הוא גם ננשך באכזריות ע"י כלב של אחד השוטרים.

" אני כולי משוסע בבית החולים ופתאום אני רואה תמונה של השוטר והכלב בעיתון ! הפאקינג דוג קיבל צל"ש ! "...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/3/08
  3. spurs Member

bollocks
    קריאות YIDS הראשונות היו ב74 ככה שלקחנו את הnorth bank מקהלת yiddos yiddos התחילה אז (או לפחות זה התיעוד המוקדם ביותר, זה וקרב הירידה ב74 מול צלסי עם 55 אלף איש בליין שהמשחק פוצץ לכמה דקות בגלל שהקרבות גלשו לדשא אחר שהסתיימו הקרבות קריאות YIDS נשמעו מהליין עד high road)
    זה מבחינת חוליגניזם אני חושב שהאיזכורים הכי מוקדמים ליהודים ואוהדי טוטנהאם הם משנות ה60 ככה

4. k_700 Member

ללהגיד לסרבי קרואטי זה אפילו יותר מסוכן מלהגיד לישראלי שהוא פלשתינאי.

שגיב, כתבה מצוינת, מסתבר שדרעייק יש בכל העולם.

נ.ב.
    היום אבי רצון כתב טור במעריב למי שקרא.
    הוא תירץ כמובן את הסיבות להפסד של מילאן, שיבח את שחקני ההגנה של מילאן ואת אנצ'לוטי וטען שארסנל היא לא קבוצה אנגלית, לא צרפתית ולא אפריקאית. לדבריו, היא קבוצה של וונגר.
    אני שונא תאיש הזה!

נערך לאחרונה ב: ‏7/3/08
  5. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהקשר לכתבה (המעניינת, בלי קשר) אני מסכים עם גיא, אני בספק אם יש קשר בין ארגונים אנטישמיים למינהם לבין הקריאות בוומבלי בגמר. אם המאמן היה ממיעוט אחר (לא שחור אבל פקיסטני או סוג של קבוצה אתנית בולטת אחרת) היינו שומעים קריאות דומות. כמו ששגיב כתב בעצמו "עדיף להאשים אותם בבורות". אין גם ספק שהתדמית של טוטנהאם מושכת אש בפניי עצמה, יש הרבה מפגרים שילכו רחוק עם סטיגמות של כדורגל. יש את זה גם בארץ רק הפוך, "אומרים מכבי נאצים..." http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

6. uri משתמשים של כבוד היכל התהילה

איווניר הוא פרשן שנעים לשמוע, אולם הוא אינו עונה להגדרה של מומחה לכדורגל לדעתי, וכך גם הפרשנות שלו המתאימה אולי לצופים שלא מתעניינים במשחק בדייקנות. איווניר מצליח להסביר, ואולי אף רק מנסה, דברים שרואים על מסך הטלווזיה ואילו הדברים הנסתרים מעיני הצופה הממוצע גם הוא מתקשה לזהותם.

אני מודע לכך שמדובר בטופיק "תקשרות", אולם אצטרך להיכנס קצת לפרטי המשחק של רומא במדריד כדי להציג את הבסיס לדברי.

בשידור הנ"ל איווניר ציין לא פעם את משחקו החלש של פרנצ'סקו טוטי, אך לדעתי היה מדובר במשחק נהדר שלו. ההבדל בין הדעה שלו לשלי נובעת בדיוק מאותה עובדה שציינתי קודם. המשחק של טוטי לא הצטלם יפה ולכן איווניר התקשה לזהות את תרומתו. כדי למנוע ממכם תגובות שמקשרות את תגובתי לכינוי שלי, שבוודאי מרמז על קשר שיכול ליצור אצלי דיסונאנס קוגנטיבי שמעוות את המציאות אני אסביר: המשחק בין ריאל לרומא היה אחד המשחקים הטובים בעקבות הקצב הנהדר והכמעט בלתי אנושי שלו. אפילו "בחצרות האוניברסיטה" ציינו זאת ע"י השוואה לכדורגל המקומי. לפעמים קשה לזהות זאת על גבי מסך הטלוויזיה, גם אם מדובר במסך פלזמה 62 אינץ', אולם מדובר בשחקנים בשר ודם. שחקני רומא שהיו נתונים תחת לחץ בכל שלבי המשחק היו זקוקים לדקות מנוחה כדי להחזיר, ולו במעט, האוויר לרעותיהם. כאן בדיוק בא הגדולה של טוטי. על אף הלחץ העצום עליו, טוטי היה השחקן שהחזיק יותר בכדור מכל יתר השחקנים במגרש, כולל שחקני ריאל מדריד. זה נשמע מופרך עקב העובדה שריאל החזיקה בכדור יותר מרומא, אבל אתם מוכנים לבדוק זאת בשידור החוזר הבא של המשחק. היכולת של טוטי להגיע לשטחים בהם הוא יוכל לקבל את הכדור והיכולת שלו לשמור עליו לזמנים ארוכים יחסית נתנה לשחקני ההגנה של הקבוצה, ואלה היו כולם פרט למנסיני, את האוויר הדרוש להם לנצח את המשחק. רק כדי להעצים את הגדולה של טוטי אציין את המפגש הראשון בין שתי הקבוצות בו טוטי היה השחק שמסר יותר מכולם מסירות בנגיעה אחת או שתיים. זאת כי במפגש הביתי הקבוצה היתה צריכה לתקוף בצורה גלית ודינמית ולא לעצור לנשום אוויר.
    כאשר מוטי אווניר דיבר על כך שטוטי לא עושה הגנה היה זה ניתוח דילתנטי, כיוון שכמומחה היה חייב להבין. שהעובדה שטוטי החזיק בכדור ונע ללא רבב בהרחבה של ריאל עד לפנים החצי של רומא כדי לקבל אותו הינה תרומה הגנתית שעזרה לרומא למנוע התקפות מריאל יותר מכל גליץ' או תפיסה בחולצה שבוודאי אפשר היה לראות בקלות יתר על גבי הטלוויזיה. עוד המאפיין חובבנים מול כאלה שלא, היא היכולת לראות את מקור ואת יסוד המהלכים ולא רק את סופם. כאשר אייוניר ציין את המסירה היפה של טונטו לווצ'ניץ', מהלך שקרה כמה רגעים לפני שציין שלדעתו צריך להחליף את טוטי היה ביטוי לפרשנות חובבנית. פרט לעובדה עליה כתבתי קודם, כלומר אותה יכולת לשמור על הכדור ברגעים בהם ריאל תקפה ללא הפסקה, הוא לא זיהה שכל אותו מהלך אותו ציין לטובה לא היה קורה ללא ההבנה של טוטי. אותו מהלך התחיל כאשר הקיסר של רומא עשה תנועה מהרחבה למרכז המגרש, תנועה אשר פינתה מקום ברחבה לכניסה של מירקו וצ'ניץ' ויחד עם זאת, עזרה לאחד מקשרי רומא לשחרר כדור לטוטי במרכז מהגרש ולא לאבד אותו. שנית איווניר גם פספס את העובדה שטונטו קיבל את הכדור על מגש של כסף במצב נוח ששטח פנוי לפניו מרגליו של טוטי, כאשר זה היה מוקף בשלושה שחקנים. לא הייתי נטפל אל איווניר אילו מקרה זה היה חריג, אולם לצד הנעימות שבקולו הוא די לוקה ביכולת לזהות מהלכים מורכבים לעיתים דחופות יותר מדי.

סילחו לי אם ביזבזתי את זמנכם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/3/08
  7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

רק אני משועשע מכך שבארץ לא מחמיצים הזדמנות להוציא את מוריניו בתור האויב הכי גדול של מדינת ישראל?

אני יודע שזה די מאוס, אבל הבה נספור את אי הדיוקים:
    "מוריניו התפטר"-מוריניו פוטר.
    "הוא נהנה לשבת בצד ולהעביר ביקורת על כל העולם. החל מארסן ונגר, אלכס פרגוסון וכמובן איך אפשר בלי אברהם גרנט"-מוריניו לא אמר כלום על פרגי, ונגר וגרנט מאז שפוטר, אבל בואו נמציא, הרי זה לא שז'וזה יקרא את זה ויתלונן. מעניין שדווקא העקיצות של התחת כלפי מוריניו לא מקבלות ביקורת.
    "הפורטוגלי יודע בעיקר לטפוח לעצמו על השכם"-כן בטח, רק בגלל זה כל צ'לסי מעריצה אותו ורוצה לחזור ולשתף איתו פעולה, בגלל שהוא משבח רק את עצמו.

מה שהכי מגעיל בעניין, זה שהעיתונאים בארץ כועסים על האנגלים שהם לא מתייחסים לגרנט כמו למנג'רים האחרים, כשהם עושים בדיוק אותו הדבר רק בעד גרנט ונגד האחרים.

8. אבו Member

9. AW forever Member

אני לא יודע אם הפנו כאן כבר אבל יש פינה סאטירית קורעת מצחוק בוואלה שנקראת ה"טיפ של אברם", פעם בשבוע, מצחיק מאוד:
    http://sports.walla.co.il/?w=//1245303

10. Rudess Member

אפשר לשים ישר את התמונה
    http://mad.walla.co.il/w/f-400/415912-5.Xxx

11. Selby Member

דיס גול ווז'נט אין ריאליטי :aaarofl:

12. אחד_מנתניה Member

היום ראיתי את השידור החוזר של המשחק יונייטד- ליון ואת ה"עבודה" של שרף וכמובן ישר נזכרתי בסובייקטיביות של נדב יעקבי במשחק ריאל- רומא. מישהו עדיין חושב שהתקשורת אובייקטיבית?

13. Red Left Winger Member

וואו...אשכרה כתוב צ'לסקי בכתבה :| CHELSKI.

מה לעזעזל?

14. k_700 Member

איזה שכונה בצ'רלטון, אנחנו מפסידים את כל ה10 דק' האחרונות של המחצית בגלל שהלינק של הסופקאסט לא נטען להם!

שיודו כבר!

15. Fergie's Legend Member

אין שום אשמה לצ'רלטון, תפסיק לחפש איך להוציא את העצבים שלך.
    זהו הלווין האנגלי ותו לא.