דיון התשקורת, 07/08

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Hotspur, ‏20/7/07.

1. THE STRETFORD END Member

מצחיק,בדיוק יש לי את העיתון ביד ואני קורא את הטור,
    אמיר אפרת נחשב כ"אוהד" יונייטד
    והוא כותב על בראון בהקשר להצבה של פרגוסון:
    "יונייטד מעבירה את המגן הימני ווס בראון - שחקן בינוני ביום טוב לעמדת הבלם...."

כל אוהד ממוצע של יונייטד יודע כי בראון הוא בכלל בלם ורק בתפקיד משני במשך השנים שיחק כמגן
    אבל אמיר אפרת...בשלו.

הלאה,לכתוב כי :
    "אם וידיץ לא ישחק הערב הסיכויים של יונייטד לעלות לגמר הם פחות מ 20% אבל גם אם ישחק הסיכויים לא ישתפרו בהרבה"

אני מנסה לחשוב על מה חשב אמיר אפרת כשכתב את המשפט הזה,
    אני מנסה להבין את ההגיון,
    הוא מסביר את המשפט הזה בגלל שהבעיה של יונייטד זה החלק ההתקפי בגלל שרוני בספק ובלעדיו אין חלוץ שיכול לשחק ליד טבז.
    ואני מסתכל על מאזן כיבוש השערים שלנו בליגה,באירופה ולא רואה בעיה של בצורת,
    והרי מה,הגענו לאן שהגענו עם הסגל הזה...

טוב,האמת שאני סתם מבזבז את הזמן שלי בנסיון להבין ולפרש את הטור שלו,
    יש לי דברים יותר מעניינים מלנסות להבין ליצנים.

עיתונאי בלירה שבגלל תוצאה אחת או 2 לא טובות יש לו את החוצפה לחשוב שהוא יודע יותר מפרגוסון מה ומי,
    רק בישראל.

2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

קודם כל, קשה לי להאמין שלאפרת באמת אכפת מיונייטד, אני מאמין שהוא בעד צ'לסי במאבק האליפות בגלל ידידותו עם אברם.

שנית, בכל מצב זה טפשי לטעון שסיכוייה של קבוצה שלא הפסידה במשחק הראשון ומארחת את השני לעלות הם מתחת ל-20 אחוז.

שלישית, מאוד מוזר איך זה שתמיד שאפרת מדבר על יונייטד זה בהקשרים שליליים (זוכרים איך בתחילת העונה הוא אמר שאברה בינוני?). אף פעם לא ראיתי אותו מחמיא לקבוצה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/4/08
  3. THE STRETFORD END Member

טור של מלר על יונייטד:

http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/Article.398.36602.html

אבי,
    יותר מדי פעמים בעבר הלא רחוק נכבנו כשהגענו למשחקים באירופה,התכוננו להם מבחינה טאקטית ושיחקנו כאילו היה זה עוד משחק ליגה נגד לסטר סיטי,
    יותר מדי פעמים נכבנו כששיחקנו התקפי והפקרנו את ההגנה וזה עלה לנו ביוקר,
    לכן ראינו נגד ליון,נגד רומא ונגד ברצלונה בחוץ משחקים הרבה יותר מבוקרים,
    הרבה יותר טאקטים,זה השינוי הגדול של יונייטד ב 2 העונות האחרונות באירופה ובגלל זה הגענו לחצי הגמר עונה שעברה והעונה גם כן עם נגיעה בגמר ולא הודחנו כמו שנים אחורה ברבע ובשמינית,גם מול קבוצות נחותות יותר,
    לא עוד התקפה ללא גבולות נגד ריאל מדריד וספיגת שערים על ימין ועל שמאל,
    לא עוד מרכז קישור פרוץ והגנה מופקרת,
    אז לצופה הנייטלרי או זה ששבוע שעבר התיישב מול הטלוויזיה וציפה לראות מבול של שערים זה מאכזב,מדכא
    ומשעמם אבל את פרגוסון זה לא צריך לעניין,הוא צריך לספק תוצאות ותארים,
    אותי בתור אוהד זה לא ינחם אם נעוף עם עוד 5-4 הירואי או עוד משחק שיכנס לפנתאון של המשחקים הגדולים בליגת האלופות אבל בשורה התחתונה,נודח וחלום הטיסה שלי למוסקווה יהיה שווה כקליפת השום
    ופרגוסון יצטרך לתת הסברים איך מועדון בסדר גודל של יונייטד יש לו רק 2 גביעי אירופה בארון.

ה7-1 נגד רומא בעונה שעברה הוא משחק של פעם בעשור או יותר,בטח בשלב משחקים של בית וחוץ.

הרוטציה שאליה אתה מתייחס בתור תירוץ,היא זו שהביאה אותנו עד הלום,למקום הראשון בליגה 2 מחזורים לסיום ולחצי הגמר באירופה בעונה של הרבה כדורגל מסעיר,התקפי,הרבה שערים לזכות ומעט בחובה!
    רוטציה לפעמים מתוך מחשבה ולפעמים מכורח הנסיבות(פציעות והיו לנו כאלה העונה במיוחד בכל הנוגע לשחקני הקישור).

משחקים נגד צ'לסי,השחקנים של צ'לסי שבטח לא היה אכפת להם בשבת אם למנג'ר שלהם קוראים גרנט או מוריניו,הם רצו לנצח ונתנו את הכל בשביל עצמם,בשביל הסיכוי שלהם,
    משחקים נגד ברצלונה,גם ברצלונה שלא פוגעת בליגה(ועדיין עד לפני כמה מחזורים דבוקה לריאל מדריד במאבק על האליפות)
    זה ממש לא מלחמה בין ארה"ב לעיראק,
    ובמשחקים בודדים גם צ'לסי המאוד לא מרשימה העונה וברצלונה המקרטעת בליגה בשבועות האחרונים,יכולות לנצח כל קבוצה בעולם,
    הסגלים של צ'לסי וברצלונה בנויים מאותו החומר של יונייטד,מסוגלים להגיע לאותם גבהים שיונייטד מכוונת אליהם אז מאיפה הזילזול הזה
    והמחשבה כי יונייטד נמצאת בכזו עליונות?
    כן,אני חושב גם כן שאנחנו טובים מהם אבל יש כבוד,יש בחוכמה,יש בזהירות,
    אנחנו לא מתמודדים מול...ווטפורד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

התקפה כן אבל בשכל,
    רצון לנצח ולהתקדם כן אבל עם התחשבות וראייה קדימה,לעבר היעד הסופי ולא הנקודתי הקרוב,
    אז אם פרגוסון נותן מנוחה לשחקן זה או אחר במשחק מסויים זה עם מחשבה של לאן אני רוצה להגיע בסוף הדרך גם אם זה אומר לקחת סיכון מסויים או לגרום לחוסר הנאה רגעי לך וגם לי,
    לרוץ ב 2 חזיתות של הליגה הטובה והקשה בעולם ובליגת האלופות זה לא עניין של מה בכך.

אני בטוח שהערב נראה משחק הרבה יותר התקפי מצד יונייטד,אין ברירה,אנחנו צריכים לכבוש בכדי לעלות,
    באולד-טראפורד עם הקהל והאווירה וכל המסביב יהיה לנו הרבה יותר קל לעשות זאת מאשר בקאמפ-נואו,
    פרגוסון כנראה כיוון לזה,אני למדתי שעם פרגוסון לא מתווכחים.

4. samoel Member

סטרטפורד,
    אלמלא הפסקה האחרונה שלך הייתי אומר לך:
    במה שונה יונטייד מכל הזבל האחר של זוכות ליגת האלופות. אם אתה מייצג איזשהו חזון אז לך איתו, כדורגל התקפי גם במחיר של להפסיד. אני אתן לך הקבלה מהכדורסל. אובדוביץ' שנחשב למאמן הגנה מדופלם אמר לפני מפגש עם מכבי בחצי הגמר במוסקבה , בסופו של דבר מנצחת הקבוצה שקולעת נקודה אחת יותר. בסופו של דבר תנצח הקבוצה שתבקיע שער אחד יותר.

אז נחכה נראה הערב אם אכן יונייטד תיישם את מה שאמרת אם כן, אז כתבתי לשווא אבל אם לא, לחובב הכדורגל הממוצע כבר אין מה לחפש בכדורגל כי אפילו מלכת ההתקפה משביתה שמחות לשם השגת המטרה.

5. THE STRETFORD END Member

samoel

כשאתה כותב:
    "במה שונה יונטייד מכל הזבל האחר של זוכות ליגת האלופות"

עזוב את הזבל,בוא נבדוק כמה זוכות אחרונות מליגת האלופות,ליברפול ומילאן לדוגמא,
    האם בעונה שהן לקחו גביע אירופה הן התמודדו בכמה חזיתות כמו יונייטד?
    לא,לא בליגה,לא בגביעים המקומיים,הן שמו את כל הביצים בסל של אירופה כי לא היו מספיק טובות בכדי לדעת,לתכנן ולשחק עבור יותר מתואר אחד במסגרת של מספר מצומצם של משחקים.

ברצלונה עשתה זאת בעבר,באיירן מינכן עשתה זאת בעבר,ריאל מדריד ויונייטד גם כן
    וזה היה בשילוב של כדורגל התקפי נהדר אבל עם מחשבה ותכנון לטווח ארוך,
    גם עם הקרבה פה ושם,
    גם לזה אין תעודת ביטוח כי אין להצלחה תעודת ביטוח
    אבל מספיק לראות את 2 העונות האחרונות של יונייטד,כדורגל התקפי,שמח וריצה כמעט בכל חזית אפשרית עד הסוף
    לעומת עונות עם סגלים חזקים גם כן,כמו הקבוצה של ורון וואן ניסטלרוי,בקהאם,קין,בארטז ועוד והצלחה קטנה הרבה יותר.

6. samoel Member

אין ספק שיש הכרעה משפיעה מאוד לעובדה שהיא מתמודדת בכמה חזיתות. אבל אני מקבוצה כיונייטד מצפה שתמשיך להציג כדורגל התקפי גם בליגת האלופות. טקטיקה זה לא בשביל השדים האדומים מעולם זה לא היה ככה. יוינטייד כקבוצה שאני מאחל לה זכייה העונה בשני התארים הללו (ואני לא אוהד אותה) צריכה להוכיח שיש דרך אחרת לזכות בתואר הזה.

אבל כמו שאמרתי אחרי היום בערב נהיה חכמים יותר.(האם אפשר להשיג תואר אלופות כשאתה לא הכי טקטיקן שבעולם, אין ספק שיש צורך בטקטיקה חלוקת כוחות וכו')

7. THE STRETFORD END Member

לכבוש 2 שערים ברומא ולהגיע לעוד כמה וכמה הזדמנויות קורצות במשחק טאקטי ומבוקר זה רע?
    זה נוגד את החזון של יונייטד?
    לכבוש שער אחד אומנם אבל לשלוט שליטה מלאה לאורך כמעט כל המשחק,במשחק חוץ במקום קשה כמו בליון במשחק טאקטי ומבוקר זה רע?
    זה נוגד את החזון של יונייטד?

לצערי,גם מלר וגם אחרים שופטים ומנתחים את יונייטד של כל העונה לפי משחק לא מרשים התקפית בברצלונה או משחק פחות טוב נגד צ'לסי או כמה שבועות פחות טובים.

ומה זה טאקטיקה זה לא בשביל קבוצה כמו יונייטד,
    זה משפט..עזוב,דחילק,זה נשמע לך לעניין?

גם הדחה הערב לא תשנה את העובדה שהדרך של פרגוסון,החזון של פרגוסון הוא בדיוק אותו הדבר לאורך השנים אבל עם שיפורים ותיקונים והרי לומדים כל הזמן,
    בסופו של דבר ברוב הפעמים זה עובד לטובה,
    יונייטד מאז ומתמיד היתה התקפית,היא תמשיך להיות כזו
    אבל לפעמים צריכים לדעת לשחק גם עם טיפה שכל ומשנה זהירות בכדי שכל הכדורגל ההתקפי לא יילך לאיבוד,ראה מקרה ארסנל.

נערך לאחרונה ב: ‏29/4/08
  8. samoel Member

היום, בבית, כשהיא חייבת גול, אם היא תשחק מבוקר, אני חושב שזה יהיה מעט מוגזם. וגם אם תיתן את הגול מוקדם ותרד לבונקר(המאפיןן את כל הזבל שהזכרת ובניהם) זה גם יהיה מאכזב. מסכים איתך, שליטה בקצב, הרבה יותר טובה מבונקר. וברור לכולם שיויטייד לא בונקריסטית. ואתה יודע שלא התכוונתי לטקטיקה בסיסית ואפילו מעמיקה ונכונה. הרי כל המשחק הזה הוא טקטיקה אחת גדולה. לרסן את הנשק הכי יעיל שלך זאת הייתה הכוונה. אם יונטייד לא תציג התקפה היום, אז אני חושב שאני אגיד שפשוט הטקטיקה היא מעל לכל בכדורגל.

9. THE STRETFORD END Member

פרגוסון אמר אתמול במסיבת העיתונאים כי הוא צופה משחק הרבה יותר פתוח
    הרבה יותר התקפי מהמשחק הראשון(בטח מצד יונייטד והרי אנחנו צריכים לכבוש בכדי לעלות)
    וגם לעיתים משחק טאקטי.

תלוי מתי נכבוש שערים אם נכבוש,
    שער בדקה ה 80 ואתה לא מצפה שנמשיך לתקוף כאילו אין מחר,נכון?

הרבה יותר קל לשחק פתוח והתקפי כשאתה נמצא בבית מאשר במשחק חוץ ובטח בקאמפ-נואו,
    נכון שהיינו צריכים להיות טובים יותר שם מבחינה התקפית אבל זה לא תמיד הולך,היתה גם חולשה של כמה שחקנים,קרו דברים במשחק ששינו אולי תכנון מוקדם,
    וכבר שיחקנו בעבר בקאמפ-נואו וידענו לכבוש שלושה שערים אבל זה היה בשלב בתים ושם החוקים שונים לגמרי.

10. פרנקו בארזי Member

סטרטפורד, אתה משלה את עצמך שבניגוד לקבוצות אחרות מנצ'סטר תמיד ניסתה ותמיד מנסה לשחק כדורגל התקפי ושהיא שלחה הרבה שחקנים קדימה במשחק החוץ בקאמפ נואו, אתה טוען שהגעתם לכמה וכמה מצבים קורצים (מלבד הפנדל, אין לי מושג על מה אתה מדבר).
    האמת היא ברורה לאוהד הנייטרלי - מנצ'סטר לא שונה מצ'לסי, רומא או ליברפול במשחקי חוץ.
    מנצ'סטר שיחקה כדורגל פחדני ומבוקר, מה שלגמרי לא ברור לי כי 0-0 בחוץ זו לא ממש תוצאה מבטיחה.
    אני לא נוקט עמדה אם כדורגל מבוקר זה טוב או רע, אני רק רוצה להעמיד אותך על טעותך - מנצ'סטר לא שונה מאחרות בליגת האלופות. הן כולן משחקות אותו הדבר.
    אם יש קבוצה כזאת שלא משנה מה, תמיד תנסה לשחק התקפי, זו ברצלונה.

11. Becks Member

היום התברר שאביעד פוהורילס הוא לא הליצן היחידי שעובד במעריב, אלא יש גם את אייל לוי. שרשם היום "מנצ'סטר יונייטד אף פעם לא ידעה להפסיד בכבוד".

מה שהכי הצחיק אותי זה שיש תמונה של פרגי ורשום מתחת "הסקוטי והקבוצה הנהדרת שלו לא תמיד יודעים להפסיד בכבוד".

אנחנו לא יודעים להפסיד בכבוד ?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

12. THE STRETFORD END Member

בארזי
    "סטרטפורד, אתה משלה את עצמך שבניגוד לקבוצות אחרות מנצ'סטר תמיד ניסתה ותמיד מנסה לשחק כדורגל התקפי"

איך תסביר את המשפט הזה שכתבתי בהקשר לקבוצות שהצליחו תוך כדי כדורגל התקפי?

"....ברצלונה עשתה זאת בעבר,באיירן מינכן עשתה זאת בעבר,ריאל מדריד ויונייטד גם כן
    וזה היה בשילוב של כדורגל התקפי נהדר...."

ועוד דבר,כתבתי שלא היינו קיימים מספיק מבחינה התקפית נגד ברצלונה,
    כן כתבתי שהגענו ללא מעט מצבים קורצים נגד רומא בחוץ,
    אולי כדאי שתקרא,תבין ואז תגיב למה שכן כתבתי ולא תעשה סלט מהכל!

ועוד דבר,אני אוהד של יונייטד למעלה מ 20 שנה,תאמין לי שאני יודע מה הדרך שמנצסטר יונייטד מנסה לשחק ומשחקת לאורך השנים
    ולא משחק נקודתי פה ושם מאפיין תקופה או תעודת זהות של קבוצה מבחינת הסגנון שלה.

נערך לאחרונה ב: ‏30/4/08
  13. קינג לדלי Member

אייל לוי צודק וזאת גם הגדולה של יונייטד.
    פרגי מחתים רק ווינרים ששונאים להפסיד,בדיוק כמוהו.

יונייטד זה מועדון שנולד לנצח בכל יום ובכל שעה ושונא להפסיד עד כדי כך שהוא גם לא יודע איך לאכול הפסדים.

זאת גדולה ולא בושה.

14. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד שהם נרגעו קצת מיוסי בניון , ספורט5 חוזרים לסורם :

"אבל בליברפול לא מתרגשים מהסטטיסטיקה, שאומרת שתחת רפא בניטז הקבוצה לא כובשת בלונדון מול צ'לסי. מעבר לכך, בראיון לאתר הרשמי של הקבוצה, בניטז נשמע רגוע מדי. אולי יש לו הפתעות בכיס? יוסי משהו?"

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏30/4/08
  15. פרנקו בארזי Member

בנוגע לטעויות שלי שנבעו מקריאה של תגובותיך אחת אחרי השנייה וכך התערבבו, מתנצל.
    מנצ'סטר יונייטד ידועה בכדורגל ההתקפי שלה, אבל בשנים האחרונות יש מגמה בליגת האלופות ובכלל בטורנירים העולמיים או האירופיים, שמי שמשחק יותר בונקר מעפיל לשלבים הגבוהים (יש אינספור דוגמאות, יוון וכו').
    אני לא אומר שזה רע, כדורגל טקטי לטעמי זה כדורגל טוב, אבל צורם לי שאוהדי מנצ'סטר מנסים לייחד את קבוצתם וטוענים שהיא לא כמו האחרות, ושגם בחוץ היא משחקת התקפי - וזה לא נכון כלל.

מקווה שהיום הפינה של יעל בן דוב לא תיהיה מביכה כקודמותיה.