אתמול לאחר ההופעה של משינה בכפר סבא ,פתחתי עם הילד את המסך כדי לראות את ה"הסופר קלאסיקו" חסר החשיבות ,ובכל זאת הייתי רעב לכדורגל ,ולקצת תיירי הנרי אהובי . ו..כמובן זה היגיע ,בדקה ה20 הצמד נדב -שגיא ,התחילו בניתוח על היכולת של הנרי ,נדב ציין שהוא היה פצוע ,וברוב המשחקים היה מחליף ולא בלט בדקות שקיבל ,אותו נדב חכם שרק לפני שבועיים הבטיח לכולם ,שאחרי היכולת של הנרי כשנכנס מחליף בנואו קאמפ הוא יפתח בהרכב ברפש, שבוע הוא דיבר על זה כקלף סודי שלו ,כשהנרי מצא את עצמו על הספסל ברפש ,שוב נזכר נדב כמה הוא היה גרוע העונה ,בקבוצת הכוכבים של בארסה (מי כן היה טוב העונה בבארסה ? רונלדיניו אולי ? ) שגיא כהרגלו שוב המציא משהו חדש - וכך הוא אמר "להנרי היה קל מול ההגנות באנגליה ,בגלל המרווח שהם נותנים ,בכך שהם מחכים בקו ה30 מטר מהשער" שגיא- איזה קו ? ההגנות באנגליה נותנות שטח ? אותם הגנות ששולטות באירופה ללא עוררין כבר שנתיים . וכיצד ההגנה של מורסיה וחטאפה יותר יותר חזקות מההגנה של סיטי ? ואיך בדיוק הנרי לא הסתדר עם ההגנה של אוססונה אם הוא ישב ליד רייקארד ? הניתוח הזה של אנשי החלל ,מה הוא אומר ,שהנרי לא באמת כזה גדול כמו שחשבתי ? מה סתם החזקתי מרגלי האיילה ,וחשבתי שהוא הגדול מכולם ? כשהנרי חתך את הגנת אינטר ,ובעצם כל הגנה באירופה בימיו בארסנל ,באיזה קו שיחקו ההגנות נגדו שגיא? בולשיט ! הנרי כשיר היום , ותוך חודשיים ,ובכל קבוצה בעולם ,ועם מאמן כמו וונגר על הקווים -והוא שוב מספר 1 בעולם.
איסטלנד, גם אתה סוג של מזוכיסט וליצן גם יחד, יש לך לווין,יש לך ערוץ ספורט יווני שמשדר באנגלית, למה אתה מנפח לעצמך את המוח עם צמד יעקובי וכהן? חוץ מזה זה לא בריא לילד לשמוע אותם,הוא עוד עלול לא להבין כדורגל אם הוא ימשיך לשמוע אותם.
לפעמים ככה במשחקי ידידות ,מעניין אותי לשמוע מה הם אומרים הליצנים הללו , חוץ מזה כשהצילום כל כך גרוע בספרד ,והשדר הספרדי ממש גומר מכל נגיעה של ראול , נתתי צ'אנס לאנשי החלל . אני מאוד נזהר עם הילד ,אבל הנזק כבר נגרם ,הבן שלי רואה סקירות ספרדיות כבר ב6 בבוקר ,הוא די מפחד מנדב שיום אחד הוא יקופץ לו מהמסך לסלון ,ויעשה לו הפחדות עם -מסי מ ס י ,מסי ! נשבע לכם שהוא כבר מזהה את ההבדלים בין השדרים ,ובכל יום הוא מעדיף סקירה הולנדית ,וכדורגל חופים עם מלובני ,מאשר מופע אימים וצרחות של נדב.
אגב, עוד מישהו ראה את שלמה שרף אומר ביציע העיתונות שצ'לסי תזכה בליגת האלופות כי שחקני יונייטד יהיו שתויים מחגיגות האליפות?
אז שלמה שרף אמר , אתם יודעים כמה דברים הוא אמר השבוע , אלברט והחברה באולפן הצליחו להוציא מימנו כל כך הרבה משפטים ,שכל אחד שוה חצי שעה של צחוק עד דמעות ,השיר של חיים משה הוא שיר ה60 שלו, אחות של עטר גרה בבאר שבע , מנצ'סטר שתויים, אף וויסקי הוא טיפש על מה שעשה בברידג', אתמול כשהתבקש לבחור את שיר הכדורגל הכי יפה לטעמו ,הוא בחר ב.... איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא ! כולם בכו מצחוק באולפן ,והסבירו לשלמה שמדובר בבחירה של שיר ספורט ,עד עכשיו שלמה לא הבין מה כולם רוצים, ומייד "תיקן" את עצמו בשיר "בן זונה יוצא ובן זונה נכנס" ,התוכנית הזאת כבר מזמן הפכה לתוכנית -מסתלבטים על שלמה , לא יודע אם זה הכוונה של אלברט וחבריו ,אבל ככה זה נראה -ממש בדיחה. אגב נזכרתי עכשיו ,שאחרי ששגיא איש החלל ,הסביר את ההבדלים בין ההגנות של הספרדיות לאנגליות ,מייד קפץ על המציאה נדב המריר ואכול הקנאה , והסביר מדוע טורס חוגג באנגליה ,פשוט נטף מימנו ריר של קנאה ,כל כך הרבה המצאות ומסקנות , איך לא ראיתי כל השנים את ההבדלים האלו ? איזה מסובך המשחק הזה -תודה לכם צמד ה"הפרשנים"
זה מעניין שמוריינטס כשיחק בליברפול,לא זכור לי שהוא "חגג" על ההגנות אלא היה כישלון חרוץ ואילו בספרד הוא נחשב לאחד החלוציים הפוריים שיש, אולי מלר באחת ההזדמנויות שיהיו לו יעמיד את החרגול הזה במקום.
זאת מדינת ישראל. מדינה שבה זוהר הוא פרשן בכיר ושרף הוא הוגה דעות. מדינה שבה ערוץ הספורט עושה סקר על הרגעים הגדולים בהיסטוריה של הספורט הישראלי, ולעשירייה הראשונה מגיעים חמישה-שישה אירועי כדורגל, בהם שער (שלא הביא את ישראל לשום מקום) של אוחנה באוסטרליה וניצחון (חסר ערך) בצרפת, אבל אלכס אברבוך, פעמיים אלוף אירופה וסגן אלוף העולם, לא.
"אולי מלר באחת ההזדמנויות שיהיו לו יעמיד את החרגול הזה במקום." להעמיד את החרגול במקום ? יש לזה סיכוי בדיוק כמו שלמסי יש סיכוי לסיים סללום בלי צלילה , או ניסיון נגיחה בלי עזרת היד .
אני לא בטוח שיציע העיתונות מייצגת בכלל את הדיעה של אנשי ערוץ הספורט ,כבר אמרתי שלדעתי זו תוכנית עלובה ,שאולי מייצגת את דעתו של אלברט והסחבקייה . בכל זאת גם מלר,לביא, יונתן כהן,שפיגלר,שלח הם אנשי הערוץ ,והם מייצגים את מדינת ישראל האחרת . לא להתרגש בסך הכל אלברט והשכונה .
אתם באמת מצפים שבתוכנית שמקדישה שתי דקות לכל נושא, שבהן שרף עושה תחרות עם עצמו כמה הישגים שלו הוא יצליח להזכיר ברצף, וקופמן צועק שהכל חרטא ברטא ושום דבר תגיד משהו רציני ומעניין? הרי כשערוץ הספורט ראה שהתוכנית הזאת תופסת, גם הוא ידע שזה בגלל הדאחקות שרצות שם ולא בגלל נושאי השיחה, אבל כל עוד זה אנשים מדברים עליה ומתעניינים בה, היא תמשיך להיות תוכנית הדגל של הערוץ, וקופמן ימשיך לצעוק, ושרף ימשיך ל,אמ, להיחנק ולירוק על המצלמה תוך כדי דיבור.
כשיוצא לי אני מאוד אוהב להקשיב לאפי או לאריה מליניאק, אומנם הם מענף הכדורסל אבל תמיד הם מנסים לדבר לעניין ולא נראה,לפחות לא לי,שיש להם את הקטע של החברויות ואת השמור לי אז אשמור לך. שרף תמיד יהיה לצד יצחק שום ושאר החברים שלו,רסקין הוא עוד בובה של גרנט,קופמן הוא האבי רצון המודרני, אבל הם הרבה דוגרי והאמת שלהם בלי אינטרסים.
וגם הם, כשיש להם משהו חכם להגיד, צריכים להילחם מול קופמן כדי להגיד אותו, ואז הם מתחילים ופתאום נכנס הגווינג, וצריך לעבור לנושא אחר. כל הרעיון של התוכנית הזאת דבילי ורדוד.
אני לא מדבר על התוכנית כעיקר, אלא על התוכנית כמייצגת של "תרבות הספורט" הישראלית, פשוט בגלל שאליה הכל התאסף אתמול. נדמה לי שהבחירה של הרגעים הגדולים של הספורט הישראלי היתה של הצופים, וזאת התרבות. שלמה שרף לא נקטף בלעדית על ידי ערוץ הספורט. גם ידיעות אחרונות לקחו אותו בזמנו ל"כתוב" טור, ואחר כך ישראל היום, גם ערוץ 10 לקחו אותו בזמנו להיות פרשן. וזאת התרבות.