טכניקה אישית,שליטה בכדור,אני רואה גאונים כאלה כל שני ושישי במגרשי הקט-רגל, וכבר שיחקתי עם כאלה שפיארו גם את ליגת העל, מפה ועד לזה שהם מיישמים את זה בליגת העל...ארוכה היא הדרך. כל זר שמגיע לישראל מברזיל היו לו 2 ברירות,או לבוא לשחק כדורגל בישראל או להיות קבצן ברחובות ריו. עוד פעם הישראלים הקטנים והטכנים והגויים החזקים והפיזיים,לא נמאס עם הסטיגמות האומללות הללו? הליגה הבלגית אומנם לא מהליגות המובילות באירופה אבל עדיין טובה מכל בחינה מזו הישראלית, נכון שהיא ירדה בהרבה מהליגה החזקה בשנות ה 70 ו ה80 ועדיין עולם אחר. פרגוסון כבר כמה שנים שולח שחקנים מהאקדמייה לקבל זמן ונסיון באנטוורפן, מעניין למה הוא לא חשב על מכבי חיפה או בית"ר ירושלים? אה ורובי,מה קורה עם הגורו שלך אייל לחמן? גם מהג'ונגל העיפו אותו.
יש משחקים בארץ שאני יושב ביציע ומזיע כולי מחום. אין לי מושג איך השחקנים יכולים לשחק בכזה חום וככה גם המהירות פוחתת. אני לא מתכוון להיכנס לדיון עם מי שלא רואה כדורגל ישראלי כבר הרבה שנים. מבחינתי הרמה לא כזאת רעה אבל היא תלך ורק תדעך במקום להשתפר. גם העובדה שכל ילד עוזב היום לאירופה מחלישה את הליגה. לחמן ? נכשל בגדול בבחירת שחקנים. אם היה נותן למישהו אחר לעשות רכש (שיקח את קומולי...),ורק מאמן אז הוא היה תותח. אני מאמין שהוא עוד יחזור בגדול. כבר עכשיו הוא עושה סימנים של חזרה הרואית אחרי שהחתים את דני אלברט בן ה 70 ששיחק אצלו בראשון במאה שעברה.
כן,כן,התירוץ של החום, כבר שנים שרוב המשחקים משוחקים בשעות הערב ו...טוב,עזוב,לחמן יחזור בגדול... ליצן,לך תמכור תותים .
סטרטפורד, אני לא חושב שיש לך מושג על מה אתה מדבר. אולי יש לך, כך או כך אתה יותר מדיי מסנוור משנאה לכל מה שמריח ישראלי, וכדורגל ישראלי בפרט. לפעמים אני תוהה מה אתה עושה בארץ בכלל... לו היית עוקב השנה אחרי הליגה הבלגית לא היה לך ספק שהרמה בארץ משתווה ולטעמי אף טובה מהליגה הבלגית. נכון, המשחקים שם יותר מעניינים, אבל זה תוצר ישיר של ההגנות הגרועות והמאמנים חסרי המושג בטקטיקה שיש שם (עכשיו כמובן יבוא עמיקם, יבלבל קצת בביצים על הביקור שלו שם וכמה הם טובים שם וכמה המאמנים גאונים כמעט כמו אוחנה). גם בארגנטינה ובברזיל המשחקים יותר מעניינים מאיטליה למשל, אבל לא בגלל שהרמה שם גבוהה יותר (היה ממש ממש לא) אלא בגלל שיש הרבה גולים והרבה מצבים. הליגה הבלגית חלשה מאוד יחסית לאירופה - כמונו, למען האמת, והסיבה היחידה שישראלים שהולכים לשם רואים בזה "התקדמות" היא שמשלמים שם יותר כסף.
לא רק, הכושר שם, כמו שאמר עמיקם בצדק, הוא עולם אחר, החבר'ה שם פיזיים ואתלטים פי 100, בארץ אחרי 70 דקות השחקנים נופלים מהרגליים.
פרנקו בארזי, דרור קשטן התייחס לנושא: "הליגה הבלגית טובה הרבה יותר מהליגה שלנו. מדובר על קצב שונה של כדורגל. אסור גם לשכוח שבלגיה היא מדינה שהנבחרת שלה משתתפת כמעט בכל טורניר עולמי או אירופי". גם אלי אוחנה חווה דעתו: "כמי ששיחק במכלן 3 שנים, שלדעתי המקצועית, הליגה הבלגית טובה יותר מהליגה הישראלית ולא במעט. היא חזקה יותר, מהירה יותר, הרבה יותר קשה ובוודאי שמשתלמת כלכלית הרבה יותר". נדמה לי שהם מבינים קצת יותר ממך, עם כל הכבוד. אני מוכן להסכים עם ההנחה שלך, לפיה היכולת הטכנית של השחקנים הישראלים טובה יותר מהשחקנים הבלגים, אבל אין בין ההנחה הזו לבין איכות הליגה ולא כלום. איכות הליגה נגזרת מכמה פרמטרים, ובין היתר - קצב המשחק (הקצב בבלגיה הרבה יותר מהיר), איכות הקבוצות (בבלגיה יש קבוצות טובות יותר מהקבוצות בארץ, קבוצות כדוגמת אנדרלכט, גנק, ברוז' ועוד), איכות הזרים (בארץ להוציא שנים-שלושה זרים, כל קשר בין הזרים לכדורגל מקרי בהחלט. בבלגיה משחקים זרים איכותיים יותר). אני לא מבין מה הוביל אותך לקביעה שההגנות שם חלשות יותר. איכות ההגנה נגזרת מאיכות שחקני ההגנה. לפי מה שאני התרשמתי, בליגה הבלגית משחקים שחקנים טובים יותר. אתה טוען שבליגה הבלגית מאמנים מאמנים בינוניים, שאין להם מושג בטקטיקה, ואני שואל - האם אתה רואה בליגה הישראלית יותר ממאמן אחד או שנים בעל שיעור קומה? ומה הביא אותך לקביעה שמשחק טקטי הוא משחק איכותי? כדורגל זה לא שחמט. הגישה הזו פגעה, במידה רבה, בכל מה שיפה במשחק הכדורגל.
כל פעם מצחיק אותי מחדש לראות אנשים מגוננים על ליגה שבה שלוש מסירות רצופות נחשבות לאירוע נדיר. טכניקה שמכניקה, מהירות, כוח - הכל בולשיט. השחקן הישראלי, למעט מקרים נדירים וגם הזרים שמגיעים לכאן למעט מקרים נדירים הם שחקני כדורגל טיפשים. לא לוקים בהבנת המשחק, לא חלשים בקריאת מצבים - ט-י-פ-ש-י-ם. זה שיש כאן תקשורת ספורט שמנסה ליצור ענף מהכלום הזה ומכניסה אנשים תמימים למחשבות על כדורגל זה כבר משהו אחר לגמרי. עם כל הכבוד, הדבר הזה שמתרחש כאן בסופי שבוע וימי ראשון זה לא כדורגל.
פרנקו בארזי "סטרטפורד, אני לא חושב שיש לך מושג על מה אתה מדבר. אולי יש לך, כך או כך אתה יותר מדיי מסנוור משנאה לכל מה שמריח ישראלי, וכדורגל ישראלי בפרט. לפעמים אני תוהה מה אתה עושה בארץ בכלל..." אם אני מקטר הרבה על הנעשה בארץ בכל מיני תחומים זה מכאב ולא משנאה. כדורגל ישראלי ולא יעזור לך כמה שתנסה ליפות אותו,לא נחשב בשום מקום בעולם ובצדק, כתבתי שהליגה הבלגית היא לא מה שהיתה פעם בשנות ה 70 וה 80,אז אחת הליגות המובילות יותר באירופה ועדיין,בכל נקודה היא עולה על זו הישראלית בכמה מונים,החל מהניהול,דרך המתקנים ועד רמת הכדורגל. הבאתי את הדוגמא הזו מקודם ואני אחדד אותה, מספיק לי שפרגוסון ויונייטד בחרו באנטוורפן כסוג של קבוצת בת,חממה לחישול הצעירים של יונייטד שכבר כמה שנים טובות נוסעים להשאלה בקבוצה ובליגה הבלגית וחוזרים שחקנים מנוסים וטובים יותר לאנגליה, ג'ון אושה עשה זאת לדוגמא ועוד לא מעט ולכולם היו רק מילים טובות על החוויה,על הרמה ועל כמה שזה תרם להם מכל הבחינות. אם הכדורגל הישראלי היה כזה כמו שאתה עושה אותו אז גם מאירופה היו פוזלים לכיוון הליגה לכל מיני מטרות, השאלות של שחקנים למטרת קבלת נסיון,קבוצות בת וכל מיני דברים נוספים, אבל זה לא קורה,תשאל את עצמך למה ואחרי תחשוב פעם נוספת אם לכתוב לי שאין לי מושג על מה אני מדבר.
תשמע, אין לי מושג ממתי הציטוט הזה של קשטן, אבל הנבחרת הבלגית לא העפילה ליורו ב2004, לא העפילה למונדיאל ב2006 ולא העפילה ליורו הנוכחי. אלי אוחנה שיחק במכלן בשנות ה90 כמדומני. אז הייתה לבלגיה נבחרת שהעפילה בקביעות לטורנירים הגדולים. שמענו על ה"קבוצות הגדולות" האלה שלהם. הדבר היחיד שנותר לאנדרלכט זה השם שלה. קצב המשחק בבלגיה יותר מהיר? זה תלוי על איזה משחק נפלת. באופן כללי - ממש ממש לא. ההגנות שם פשוט זוועתיות, אפילו בהשוואה להגנות אצלנו. שחקנים מגיעים למצבים בקלות בלתי נתפסת, והמצבים יוצרים אשליה של משחק ברמה וקצב מהיר. בנוגע להשוואות בין הזרים פה והזרים שם - הזר הכי טוב בליגה שלהם לדעת רבים שם הוא אליניב ברדה. גם ברק יצחקי הוא כוכב שם. שניהם אפילו לא נחשבו לישראלים הכי טובים בליגה שלנו כשהם היו פה. אין לי אשליות, הליגה הישראלית ברמה מאוד מאוד נמוכה. הכדורגל פה לא טוב ומהכל יש תחושת מיאוס ותחושת "לוזוניה" הליגה הבלגית לא רק שהיא לא יותר טובה מהישראלית (היא לאו דווקא פחות טובה ממנה), היא לא טובה. נקודה. היא פשוט מריחה חו"ל. בוא נשווה רגע שחקנים - השחקן הכי מפורסם מהנבחרת הבלגית הוא ואן בויטן שמשחק בבאירן מינכן. השחקן הכי מפורסם מהנבחרת הישראלית הוא יוסי בניון שמשחק בליברפול. אתה אומר שבלגיה מוצפת בסקאוטים אבל לארץ אף אחד לא פוזל, אז איך תסביר את זה שיש לנו שחקנים בליברפול, בבולטון, בלה קורוניה, ואני לא באמת צריך להמשיך לפרט, ואצלם הבלגים הכי בולטים משחקים באייאקס ואיינדהובן? איך תסביר את זה שאליניב ברדה הוא הכוכב הזר הכי גדול בליגה שם, כשאצלנו הוא היה לא יותר מאשר חלוץ סביר?
אגב עמיקם,אני חושב שההגדרה של ספרד כ"ענק רדום" וההשוואה למכבי נתניה היא לא מדוייקת. מכבי נתניה לקחה תארים וספרד אף פעם לא עברה רבע גמר. אז בקנה מידה ישראלי נתניה היא ענק רדום,וכמו שאני מבין ענקים רדומים הם ענקים שפעם היו ערים... אז ספרד שלא עברה רבע גמר היא סך הכל גמד ער. שיגרדו תואר נדבר...
דווקא יש להם תואר אחד - אליפות אירופה בשנת 64 http://en.euro2008.uefa.com/history/index.html תלחץ על 1964 באמצע העמוד.
קודם כל, אי אפשר לקחת כדורגן מלאום מסוים ולעשות ממנו דוגמא למדינה שלמה. הליגה בדרום קוריאה יותר טובה מהליגה בישראל כי פארק משחק ביונייטד? בקשר ללגיונרים שלנו: אוואט מהווה חלק משמעותי בדפורטיבו, לבניון יש מניות בליברפול. מה עם כל השאר? מה זה "יש לנו שחקנים בבולטון"? יש לנו שחקן שהגיע לבולטון הרבה בזכות הסוכן שלו והוא מידי פעם מקבל שם צ'אנסים. גם אלברמן וקולאוטי לא שחקני הרכב או משהו כזה במנשנגלאדבך.