הדבר העצוב הוא שרוב האנשים (בעיקר ילדים) שידברו על המשחק הזה, ידקלמו את הפרשנות הרדודה שנשמעה היום באולפן, והתופעה הזאת קיימת כבר המון זמן. כן כן חברים, ארץ ישראל של 2009, ועדיין רוב האוכלוסייה חושבת שהליגה הספרדית היא הטובה בעולם. דעתו של הדור העולה מושחטת בצורה שיטתית ע"י פרשנות נגועת אינטרסים, וע"י פרשנות מעולם אחר (כאמור, המסעדן כהן, הוא חייזר), וכל תפיסת הכדורגל שלו מעוותת מהיסוד עקב זה. כמה עצוב. מאסתי בויכוחי כדורגל בהפסקות כדי להסביר לילדים תמימים שהגול של בניון בברנבאו הוא לא יוצא דופן בהיסטוריה של ליברפול, שהדומיננטיות האנגלית היא לא מגפה שצריך למצוא לה מרפא, ושאיכות השדרן לא נקבעת על-פי הדציבלים שהוא משחרר מהפה. לא עוד! שימו לפארסה הזאת סוף!
את יורם ארבל צריך להכניס לאנשים שצריך להרוג. איך הוא הפך את פאקינג skretl לשקרטל? כדור שרואים בבירור עובר ליד הקורה ומזיז את הרשת הוא הופך לשער. עוד כמה זמן נצטרך לסבול עד שיורם יצא לפנסיה? אוחנה נוראי, אבל תמיד תזכרו שיכול להיות יותר גרוע (שגיא כהן, איציק זוהר). לגבי מה שנדב ואיציק זוהר אמרו, על זוהר אני כבר לא מתפלא. הוא אידיוט, שחצן, סלב סוג ז' אבל מנדב באמת ציפיתי ליותר. כשהוא משדר הוא בלתי נסבל עם הצרחות, החוסר אובייקטיביות והקביעות הנחפזות אבל באולפן בדרך כלל הוא מדבר לעניין. אם הוא היה אומר שהיתה מחצית ראשונה עם כדורגל לא גדול הייתי מסכים אבל המחצית השנייה ובעיקר ה-30 דקות האחרונות היו עם קצב מדהים, מהלכי כדורגל מבריקים (בעיקר מצד דרוגבה ולאמפרד) ודרמה.
אני עדיין מנסה להבין למה התכוון המשורר עם ההערה הדבילית על דקו בסוף.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
גם אני נהניתי, הייתי שידור מצוין ב-ITV, וכמובן אולפן איכותי, ראיונות עם דרוגבה והידינק בסוף המשחק, כמו שכל ערוץ שמשדר שידור ספורט צריך להיראות.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx כאחד שמגיע מתוך העולם הזה אני יכול להגיד שהדבר החמור יותר הוא שספורט 5, ולא משנה מה נגיד עליו, עדיין קובע את הקו. זאת אומרת שאם יטחנו שם מספיק זמן פרומואים בערוץ ופריביואים באתר למשחק NBA שהם משדרים בין הסלטיקס ללייקרס באמצע העונה (אחד מ-82 משחקים), כל האתרים האחרים יילכו אחריהם כמו תוכים כאילו זה ארוע השיא של השנה בספורט. אם הם יטחנו את גמר הפלייאוף בכדורסל נשים כי זה מה שיש להם זכויות אליו, כולם יילכו אחריהם ויסקרו בצורה מוגזמת וחסרת פרופורציות. כך שהם לא משפיעים רק על הצופים והגולשים שלהם, הם משפיעים גם על הגולשים במקומות אחרים. מצד שני בזה אי אפשר להאשים את ערוץ 5 אלא רק את מי שמנהל גופי תקשורת ספורט אחרים. ועדיין, ספורט 5 קובעים חלק מאוד גדול מהקו, במיוחד בכדורגל עולמי וכדורסל. פרופורציות ושיפוט נכון הן כן מילים גסות. יחד עם זאת, אני עדיין חושב שהויכוח על איזו ליגה טובה יותר הוא אך ורק עניין של טעם וריח. לכל אחד יש פרמטרים משלו. יש כאלו שלהם חשובים להטוטים למיניהם, יש כאלו שלהם חשובה מסורת גם מחוץ לאצטדיון. יש את אלו שנהנים לשמוע את הקהל מריע לשחקן אחרי גליץ' כמעט כמו אחרי גול ויש את אלו שלהם חשוב רק מה קורה בתחום של המגרש ולא מעניין אותם שמשחקים כדורגל באצטדיונים כמו של אספניול או סוסיאדד, שכל מה שאתה רואה ברקע זה מסלולי ריצה. אך ורק עניין של טעם. מה שאני אכתוב עכשיו לא נוגע לשום מניע של חנפנות כי הרי מלר גם משתתף כאן בדיונים, אבל מלר הוא בהחלט נקודת אור בערוץ בספורט כי הוא בא מאהבה לכדורגל והוא חף מדעות קדומות. גם בלי הכתבה שלו על הכדורגל הגרמני לפני כמה ימים, מספיק לשמוע אותו בשידורים שם ולראות שהוא ממש נהנה ומעריך את מה שהוא משדר. אותו כנ"ל לגבי השידורים מאיטליה, אותו כנ"ל לגבי גביע אופ"א, שהרבה אנשים מזלזלים בו. אני חושב שגם עמיחי שפיגלר ויונתן כהן בדרך הנכונה, למרות שיונתן צריך להפטר קצת מהתלהבות שנראית לפעמים מאולצת. לראות את שפיגלר משדר ליגה צרפתית זה באמת תענוג. הבעיה היא גם שאני בטוח שלשדר זה דבר קשה מאוד ולא ברור אם יש מחליפים ראויים לדור הישן. אנחנו למשל לא היינו יכולים לעשות עבודה יותר טובה מכסא השדר (לא מדבר על פרשן) וכשמסתכלים על האלטרנטיבות בצ'לרטון רואים שכרגע אין תחליפים. זה המצב ועם זה ננצח.
אז עולה השאלה בעקבות מה שאתה כותב, האם זוהי השעה לחילופי משמרות בערוץ הספורט, והגיע הזמן לקדם את עמיחי ויונתן לבמה המרכזית? בחיי שאני כבר מעדיף את רן מלובני על הציוותים הנוכחיים. שלא נדבר על אבי מלר, שנמצא שם כל הזמן, ומשום מה קברניטי הערוץ ממאנים לתת לו לשדר משחקי ליגת אלופות. ובכל זאת, הוואקום היותר גדול, לדעתי, הוא לא בעמדת השדרן, אלא בעמדה של זה שיושב לצידו - הפרשן. אין ספק שאיווניר זאת מציאה של הערוץ, ואני מקווה שהוא ירוץ בו עוד שנים קדימה (למרות שאי אפשר לבנות על זה, כי ברגע שהוא יאמן קבוצה, הוא יגיד יפה שלום), אבל חוץ ממנו, אין כלום. שגיא כהן הוזה, אלי אוחנה קלישאתי, ואיציק זוהר סתם שוטה. באמת שאני לא רואה מניין תבוא הישועה... ורק חובבי הכדורגל הארגנטיני מסודרים. תענוג לשמוע את יהודה ארם מדבר בתשוקה על הכדורגל של מולדתו.
אפרופו רן מלובאני, נכון האיש קצת מצחיק והוא משדר כל דבר שזז, אבל אני חושב שמדובר בשדר טוב שמגיע מוכן לכל שידור ולא משנה אם זה משחק בליגת כדורגל אירופאית או משחק גולף תיכונים. אני מעדיף אותו בכל יום על פני וויץ-איינשטיין-ארבל בכל משחק ובכל ענף. שוב, אני יודע שהוא קצת מצחיק, אבל מלובאני הוא עוד אחד ששכחתי לציין וששומעים את ההנאה שלו בזמן שהוא משדר. הוא לא מתעתד להבין יותר מהמאמנים, הוא לא מתלהם, הוא לא מחפש מהדקה הראשונה איפה השופט טועה. הוא פשוט משדר טוב ומעביר את ההנאה הלאה. יצא לי לראות אותו הרבה בשנים עברו בתקצירי ליגה הולנדית (בלי שום צחוק - אחד מהדברים הכי טובים בערוץ הספורט) והוא מבין, עוקב, מכיר שחקנים ומאמנים, אצטדיונים, קצת סיפורים היסטוריים. אני בהחלט חושב שהוא צריך להיות משולב באירועים יותר "כבדים". לגבי האולפן - בטוח צריך לעשות שם ריענון ואולי גם ברמה הפרסונלית. עמיחי שפיגלר הוא איש שהייתי בכל מקרה לוקח לשם, יונתן כהן אני עדיין לא יודע. לגבי זוהר ואוחנה אני חושב שיש קונצנזוס לא רק באייסוקר, אלא בקרב כל מי שצופה באולפן. הם לא צריכים להיות שם. לגבי רבע שעה של כדורסל במחצית, דגש מוגזם על ההופעה בסוף וכו', הכל כבר נאמר, נכתב ודוסקס. לא שמעתי אדם אחד שלא קשה לו עם זה וזה לא מהיום. לגבי הוואקום של הפרשן - אני מסכים איתך והקטע המצחיק הוא שדווקא שם יש הרבה יותר מבחר מאשר שדרים. לדעתי כולנו נוכל לחיות בשקט עם משחקים בלי פרשן. זה עובד בליגות מקומיות ממש לא רע, אבל אם מתעקשים לא יכול להיות שיהיו פרשנים כמו אוחנה-רביבו-זוהר. אני שם רגע את שגיא כהן בצד ואומר שאסור שיהיו פרשנים שלא מכירים שחקנים, לא התכוננו למשחק וכו'. אומרים שאוחנה מפרשן כמו שהוא אימן. לא עושה הכנה, לא עוקב אחרי היריבה (או הקבוצות אותן הוא מפרשן). כשזו הייתה הבעיה של לדלי קינג ואוהדי כפ"ס אז ניחא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אבל עכשיו זו הבעיה של כולנו. בשורה התחתונה וממבט מבחוץ, בלי שנדע מה קורה שם בפנים, אני בהחלט חושב שצריך להיעשות ריענון.
THE ARSENAL אני חוזר לפוסט הקודם שלך כדי להסביר למה אהבתי אותו - וזה שכתבת שמפריע לך איך ילדים גדלים כאן. כתבתי את זה בעצמי בעבר ואני חושב שזו הנקודה הכי חשובה. מי שגולש בפורום שובר את הראש על טעויות וכל מיני תיאוריות ומוציא קיטור בדיון הזה. חבר'ה צעירים משוכנעים שהדברים של אוחנה-זוהר ושות' הם האמת לאמיתה וזו הבעיה הגדולה
בתיאוריה זה נשמע מעודד. בפועל, אני לא רואה משהו בכח אדם שם זז בשנים הקרובות, למעט פרשן שולי כזה או אחר שיקבל עבודה כמאמן. הם מקובעים בצורה מרגיזה. לגבי רן מלובני, אני מסכים שהוא שדרן שעושה עבודת הכנה טובה, וגם ציינתי שהוא עדיף לדעתי מהשדרנים הנוכחיים, אבל בוא נגיד שלא עם שדרן כזה הייתי יוצא למלחמה. מה שטוב לתקצירים ולגמר הפלייאוף בכדורעף, לא מספיק סוחף בשביל לסחוב על הכתפיים main event אמיתי. לגבי ההערה שהוספת, אז לזה בדיוק התכוונתי. אתה, אני מניח, ממרום שנותיך, פחות חי את הדור הזה. אני, שחווה את זה על בשרי בבית הספר ומחוצה לו עם חברים, מבין עד כמה התופעה חמורה, בטח כאשר אתה נשכב על הגדר בשביל להסביר את האמת שלך ומסתכלים עליך (אני מניח שכל גולש אייסוקר שהוא גם תלמיד תיכון מכניס את עצמו למשבצת הזאת כשהוא קורא את זה) כאל איזה משיח שקר, והרי זה כ"כ ברור שהדעה שלך מתגמדת לעומת איש מקצוע שמקבל במה באולפן הנכבד של ליגת האלופות.
הרבה כתבו פה "רחמים על מודי", "מודי ומלר היחידים שנורמליים שם"-אני ממש לא מסכים. מודי בר און, בתור המנחה והאיש שהכי מזוהה עם האולפן, הוא לדעתי האיש שאחראי להידרדרות יותר מכולם. במשך שנים כשהאולפן היה איכותי הרבה החמיאו לו על השילוב של ההומור, המוזיקה, ההקשרים התרבותיים-וכנראה השתן עלה לו לראש והוא לא ידע איפה לעצור. מודי התחיל להאמין שהוא הכוכב המרכזי של הערב ולא המשחקים עצמם-ולכן הוא מרשה לעצמו הכל. הוא שר עם גידי גוב וטל פרידמן, הוא עושה מערכונים, וגם אם זה לא רעיונות שלו אני בספק אם יש לו התנגדות, אחרת הוא היה יכול לקום וללכת. אני בטוח שהוא היה מוצא מקומות אחרים להתפרנס, וגם אם לא אז יש לו את בנק דיסקונט. הבעייה הכי גדולה איתו היא חוסר האובייקטיביות-בשנתיים האחרונות משום מה הוא תמיד שם את עצמו בתור מנהיג העם ומחליט בעד מי "אנחנו". ניחשתם נכון-ברצלונה, אברם ויוסי. לא יודע מי שם לב, אתמול במערכון המטומטם שלו עם האיש הדתי הוא בפירוש אמר ש"אנחנו" רוצים שליברפול תעלה, אבל חלילה שבאיירן תעשה נס מול בארסה. זו ממש לא הפעם הראשונה שזה קורה. הוא עדיין מנחה מוכשר, אבל אם לפני כמה שנים היה עליו קונצנזוס בתור איש הטלוויזיה הטוב בארץ, אז היום הוא ממש רחוק מזה.