דיון התשקורת 08/09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Rudess, ‏6/7/08.

1. George Best Member

אני מבין ומסכים עם הפואנטה שלך, אבל אם מישהו יגיד לך ש "ראיתי את הגמר צ'מפיונס מאשתקד שיונייטד ניצחה את צ'לסי" אתה תעיר לו שזה נגמר בתיקו?

ולך תגיד את זה להידינק, שלא ניצח משחק נוק-אאוט אחד עם פ.ס.ו וזכה עימה בליגת האלופות.

2. Tony Adams Member

זה שונה כשיש לך 2 משחקים וכשיש לך משחק אחד על כל הקופה. אם ברסה תעלה מחר בזכות שערי חוץ/פנדלים אז היא לא ניצחה את צ'לסי ב-2 משחקים. כולל משחק בית להזכירך.
    נכון, היא לא הפסידה. אבל גם לא ניצחה.

3. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל כך נכון.

אפשר לחשוב שמישהו באנגליה חושב "יוווואוו, אנחנו חייבים להיות ליגה טובה יותר מספרד", או להיפך.

תפיסה פרובינציאלית, משעממת ובעיקר עוסקת בדברים שאין להם שום קשר אמיתי לכדורגל.

4. The_Arsenal Member

5. קינג לדלי Member

אני מנסה לשכנע אתכם כאן כבר שבוע לפתוח את העיניים ולהבין שמדובר בקבוצת כדורגל מבריקה שלא היו הרבה כמוה וההצגה הספציפית מול ריאל הייתה אכן יצירת מופת.
    אנחנו חייבים לפעמים לראות מעבר לסלידה שלנו מיעקבי החרגול ולהכיר באמת.
    הליגה שלנו היא הטובה המעניינת האהודה האהובה והאטרקטיבית בעולם אבל גם בספרד יש פנינה מבריקה.

אתמול הייתי בחתונה משפחתית והיו שם לא מעט אנשי כדורגל.
    כולם בדיעה שהם חוו עונג צרוף,וגם אני.
    הרי מה זה הכדורגל אם לא הנאה,ובמיוחד כשאתה נטרלי ורוצה להנות.
    כשאתה אוהד קבוצה לא אכפת לך לקחת נקודות בשיניים אבל כנטרלי כיף לך לראות משחק משובח וזה היה משהו לא רגיל.

אני עם מלר כמעט כמו תמיד.

6. THE STRETFORD END Member

אני אומר שמלר לא אוהד אף אחת מהקבוצות המעורבות,הוא אוביקטיבי ולכן הוא יכול לכתוב טור שכזה,
    אני לא חושב שאוהד ברצלונה יתנחם רק בכדורגל הנהדר והמלהיב של ברצלונה
    אם זה לא יביא לו גם גביע אירופה העונה,להיפך,לטעמי זה רק יחדד את התסכול והרגשת הפיספוס שלו.

7. The_Arsenal Member

כן, הוא אמנם לא אוהד אף קבוצה, אבל מלר הוא האבא של כל האנגלופילים, וזה לא כ"כ מסתדר לי עם ההיגיון. לאהוב את צורת המשחק של ברסה, זה קונצנזוס. אבל מפה ועד לכתוב טור דעה, כפרשן, שאומר שאתה משתוקק שהם ינצחו ויעיפו לכל הרוחות את האנגליות הפחות סקסיות. חבר'ה, תרצה או לא תרצו, זה לא כ"כ שונה ממה שבכיתם עליו שעה-שעה מאז הסופר קלאסיקו האחרון.

8. THE STRETFORD END Member

מלר אנגלופיל אבל בניגוד ליעקבי,רצון ושאר "נציגי" הכדורגל האחר,
    הוא לא פאנאט עיוור.

9. Dimitar Berbatov Member

באמת שאני לא מבין מה כל-כך מוזר בטור. היה אפשר לשים לב כל פעם שמלר דיבר על ברצלונה גם באולפן וגם בטורים שלו בספורט5 שהוא אוהב לראות את ברצלונה ושהוא חושב ובצדק שהיא קבוצה מבריקה. זה שהוא אנגלופיל לא אומר שהוא חייב להיות תמיד בעד האנגליות.

והיו בטור של מלר כמה דברים שלא הסכמתי איתם. ברצלונה מודל 2009 כן צריכה להוכיח משהו. היא בכל מקרה תזכר כקבוצה גדולה גם אם תזכה רק באליפות ספרד, אבל לטעמי לפחות היא לא תהיה גדולה יותר מברצלונה של 2006. בסופו של דבר תארים הם הקובעים. ארסנל שנה שעברה שיחקה כדורגל פנטסטי, אני לא חושב שמישהו יזכור אותה בעוד כמה שנים, אותו הדבר לגבי ניוקאסל של 96.

10. בועז Member

אני דווקא אהבתי. המחשבה שאם במקום אבי מלר היה כתוב שם נדב יעקבי וזה היה מקבל לגיטימציה, ואף השמצות, רק מראה לכולם כמה מקובעים אנחנו בתת-מודע.
    הכל מוגדר, הכל מתוייג ותבניתי. בסה"כ מה שאבי מלר כתב זה מה שכל אוהד כדורגל ממוצע אוהב:
    לראות את הכדורגל היפה מנצח.

דבר אחד אבי מלר לא כל כך מזכיר בכתבה שלו - וזה דבר שלכולם כל להתעלם ממנו:
    הכדורגל ה"סקסי" וה"בלונדיני" של ברצלונה שוחק מול קבוצות שנתנו לה לשחק(רק מעטות ניסו גם כן לשחק מולה, ושילמו את מחיר ההפקרות). אני בכנות לא חושב שברצלונה הייתה מסיימת ברביעייה הראשונה אם הייתה משחקת בליגה האנגלית. בגלל שאי אפשר באמת להוכיח את זה נאלץ להישאר עם ה'אם' הזה. לפי דעתי הרבה יותר קל לדחוף שישייה לריאל מדריד, מאשר לעשות את זה לפולהאם. ותשאלו את ליברפול.

11. Cup of Tea Liverpool, UK

נכון מאוד.
    הבדלי הרמות בין הליגה האנגלית לזו הספרדית, בטח ממקום 4 ומטה, הם יותר גדולים ממה שכנראה הרוב חושבים.
    אני זוכר שלפני כמה שנים בולטון שיחקו נגד אתלטיקו מדריד עם חצי הרכב מחליפים כשאצל מדריד שיחק אגוארו (שהורחק מתישהו במשחק) וזה נגמר 3-0 לבולטון. על אתלטיקו מדריד. אבל נכון, זה היה לפני כמה שנים ואף על פי כן אני עדיין בטוח שאם יערך טורניר נוקקאוט בין מקום 8 נגיד באנגליה למקום 8 בספרד (ככה בין כל המקומות בליגה) זה יגמר משהו כמו 17-3 לאנגליות עם רוב האשמה בקישור האחורי וההגנות של הספרדיות.

12. SkiMan Member

לא מבין מה מוזר בטור של מלר?

האיש קודם כל אוהב כדורגל ומיד אחר כך כדורגל אנגלי. אז הוא רושם מה שעל ליבו וכנראה שהשנה הוא נהנה מברצלונה לפני הכל. לגיטימי, הבנאדם לא פנאט ולא צבוע. אבל כנראה שגם עם זה יש לחלק בעיות פה...

נו, מה אתה קשור עכשיו?
    אתה לא יכול לחכות עם האובססיביות שלך עד אחרי יום רביעי בערב? אלוהים אדירים.

נערך לאחרונה ב: ‏5/5/09
  13. ארצ'י באנקר Member

כשמלר כותב שברצלונה כבר לא צריכה להוכיח כלום וזה כאשר
    היא טרם שיחקה בסטמפורד ברדג' וטרם שיחקה בגמר( אם וכאשר) זאת בדיחה
    לא מצחיקה.
    נכון שברצלונה היתה טובה מצ'לסי במשחק הראשון אז.. לא שופטים
    במושגים של מגיע לא מגיע רק אחרי שהמסך ירד?
    יש עוד 90 דקות בגשר ומה יקרה אם צ'לסי המרשעת תפרק את ברצלונה מלכת הערוץ?
    או אז המאמר הזה של מלר יזרק לפח הזבל באותה מהירות שהוא עלה.

להציג את יונייטד, צ'לסי, ארסנל כשריר מול השיר של ברצלונה רק בגלל שברצלונה
    מפרקת את הליגה הספרדית?
    מלר באמת ראית יונייטד -ארסנל? יונייטד היא שריר וסגירות אלכסוניות של עשרה רובוטים?
    נשבע לכם שיש כדורגל מעולה גם מחוץ לברצלונה.
    טור קונפורמיסטי לא יותר.

14. קינג לדלי Member

תבינו,אחת הסיבות שאני לא סובל את נדב החרגול זה שהלוגיקה שלו ילדותית.
    הוא כועס ונלחם בקירות כמו ילד בבית ספר יסודי למען העולם הלטיני שלו.הוא לא מסוגל לעצור לרגע ולראות מעבר.
    חוץ כמובן מחוסר יכולת בקריאת מהלכי משחק (אני מתחיל לחשוב שחייבים לצוות את איווניר כחונך לכל השדרים כדי שיתחילו להבין כדורגל)

מלר,וזה באמת לא קשור לזה שאני מיודד איתו,תמיד היה ענייני.
    לפעמים כעסתי עליו שהוא מגמד את נבחרת אנגליה יותר מידי,אבל הוא פשוט נאמן לאמת שלו.
    אפשר לאהוב את כל מה שאנגליה מייצגת.את האווירה,את הקצב,את הקהלים,את טוהר המשחק,את התשוקה,את הבתים החומים,את הגבעות המוריקות,את ההומור השנון,את המוסיקה הכל הכל הכל !

אבל זה לא צריך לגרום לך להתכחש לעובדות שראית בעיניך.
    את זה נדב עושה יפה ומלר לעולם לא יעשה.

15. ארצ'י באנקר Member

לדלי: כשמלר לא ענייני ומקשקש אז אין מה להתיישר
    עם דיעותיו רק בגלל ההערכה הגבוהה שיש לרבים אליו.
    בוא נעזוב לרגע את נדב (יונייטד חייבת חלוץ כי רוני כבר לא פוגע) יעקבי.
    ליגת האלופות היא מפעל נוקאאוט וזוכים בו לא רק אחרי הצגה בבאזל.
    כדי להיות ראויה לגביע ברצלונה צריכה לתת עוד 2 הצגות נגד 2 קבוצות
    מהטופ העולמי. אם היא תנצח את צ'לסי ולאחר מכן את יונייטד\ארסנל היא
    בהחלט תהיה ראויה. נחכה ונראה..