דיון התשקורת 08/09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Rudess, ‏6/7/08.

1. THE STRETFORD END Member

אני קורא דעות קיצוניות לכאן ולכאן לגבי ברצלונה,יש גם באמצע,יש גם שטח אפור שעדיין לא נצבע בשום צבע אחר,
    ברצלונה של 94 היתה ענקית,רומאריו,סטוייצקוב,קומאן ועוד,שחקנים גדולים,כדורגל גדול,
    בליגת האלופות הם נתנו הצגות כולל 4-0 משפיל על יונייטד בקאפ נואו,
    הם הגיעו לגמר,היו סופר פייבוריטים,אבל מה,מילאן נתנה להם שיעור שעולם הכדורגל לא שכח עד היום,
    אחת התצוגות הכי גדולות שאני ראיתי מקבוצת כדורגל,4-0 בגמר באתונה.

אז את מה זוכרים?
    את הדרך לגמר,את רוב העונה או התבוסה בגמר שגימדה את הכל?

אבל ועכשיו אני פותח את התמונה לרוחב,
    זו היתה קבוצה(אותו הסגל פחות או יותר)שזכתה ב 4 אליפויות רצופות בספרד(90-94)
    וב 92 הם זכו בגביע אירופה.

אפשר להשוות זאת לברצלונה הנוכחית?

ברצלונה הנוכחית,עונה מדהימה בליגה וגם באירופה עד כה,אבל משום מה נוטים לשכוח
    שבסופו של דבר קבוצה צריכה להיות מגובה בתארים ולטעמי,רצופים בכדי שיהיה אפשר להכתיר אותה
    בכאלה תשבוחות של הגדולה מכולן,של כדורגל שלא נראה מעולם(ובמיוחד שטיב היריבות או ההגנות שמולן ברצלונה פגשה לא מעט העונה,כמו זו המביכה של ריאל מדריד עומדים בסימן שאלה גדול) ועוד כמו שעושים בימים האחרונים ובעונה כולה.

גם אני פירגנתי ומפרגן לברצלונה הנוכחית,כתבתי גם בדיון הספרדי,אפילו מקנא בחלק מהמהלכים,
    הם מפחידים אותי כשאני חושב עליהם כיריבה פוטנציאלית אם ניפגש בגמר,
    המשחק והתוצאה נגד ריאל מדריד ובלי קשר לחולשה של מדריד היה היסטורי בכל הנוגע לליגה הספרדית
    כי מדובר ב 2 המעצמות הגדולות שלו,בבירנאבו,תוצאה בלתי נתפסת,
    מי שלא מתרשם ומתלהב משקר לעצמו אבל,רק רגע,רק עוד רגע,
    בוא ניתן לעונה להסתיים,בוא נראה אם צ'לסי,ארסנל או יונייטד יכולות לקבוע עובדות קצת שונות בספרי ההיסטוריה,
    כי אם יונייטד מסיימת את העונה הזו כאלופת אנגליה ואלופת אירופה היא משלימה 3 עונות רצופות כאלופת אנגליה הליגה החזקה והטובה כיום באירופה וקובעת שיא של 2 זכיות רצופות בליגת האלופות,דבר שאף קבוצה לא עשתה קודם לכן ואז איפה יהיה אפשר להציב את ברצלונה מול יונייטד?
    אם ברצלונה תעשה דאבל של ליגה ואירופה העונה היא תהיה זכאית להרבה מאוד כובעים שיורדו בפניה
    אבל בוא נראה מה הידניק,ונגר ופרגוסון יכולים לעשות בנוגע לזה.

2. קינג לדלי Member

בהתלהבות שלי אני לא מתייחס בכלל לתארים כאלה או אחרים.
    אני מתייחס אך ורק לסגנון הכדורגל כי ברור שהיום הם יכולים לעוף בצ'לסי וכו...

סגנון המשחק שלהם כל כך טכני,כל כך מהיר,כל כך לעומק שזה פשוט שלמות התקפית.
    זה קשה לכבוש כל כך הרבה גולים אפילו אם זה בליגה הספרדית ובואו לא נגמד אותה יותר מידי.

כמו שכתבתי,השילוב של הסילוניות עם הזריזות,אומנות הכדרור וכדורי העומק זה משהו שמפיל אותך לריצפה.
    מצידי שיפסידו היום ושיפסידו את האליפות לריאל,אני יודע שביום טוב שלהם הם עושים את זה בצורה כל כך אטרקטיבית שזה נהדר.

מלר כתב,

"גם אם במקרה צ'לסי או ארסנל או מנצ'סטר יונייטד יצליחו להחנות את האוטובוס שלהן ברחבה, ליישם כמה וכמה סגירות אלכסוניות מיומנות בביצוע עשרה רובוטים מתוכנתים כדבעי, ולעלות על הפודיום עם עוד מזמור הלל לרוח הלחימה, לזיעה הניגרת ולשריר שניצח את השיר ".

הכנתי כבר את הביקורת עד שראיתי את זה :

"אבל בעולם שהוא ההפך ממושלם, ברצלונה רבת ההוד וההשראה זוכה להצדעה ולאהדה שלי בין אם היא תרחף כל הדרך לאליפות אירופה, ובין אם מישהו יצליח להוציא סכין בדרך ולהשחית את פני המונה ליזה שלה. ואם אכן התסריט הלא רצוי הזה יתרחש, צריך לקוות שזה יקרה בגמר ולא בחצי. בידי ארסנל או מנצ'סטר יונייטד ולא צ'לסי. אצל יריבה שבד.נ.א שלה יש יחס אמיתי, טבעי וחם ליופי ולא רק לאופי. אצל ארסנל – לא רק אנדרדוג מעורר סימפטיה אלא אף מיני-ברצלונה אנגלית בתפיסה, בנשמה, אך עדיין לא בתוצרת – או יונייטד עתירת הכשרון ועטורת הפאר, שאיננה זונחת את הניצוץ אך לא בוחלת בפרגמטיות. מין קבוצה שהיא אלופה לא רק באנגליה ובאירופה, כי אם בעירוב סגנונות, גישת התקרבות-התרחקות: ממחוזות הסטייל הסוחף אל היעילות הכבושה, וחוזר חלילה. עדיף חלילה ".

הרי ברור שעם שחקנים כמו רוני רונאלדו ושאר ירקות אי אפשר לגמד את היכולת המרהיבה של יונייטד וגם של פרנסנל למעלה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/5/09
  3. THE STRETFORD END Member

לדלי

השאלה לגבי התארים חייבת להישאל בכדי שיהיה אפשר לשים במשקל הנכון את יופי הכדורגל,
    האם הוא היה מספיק טוב ומדהים רק נגד קבוצות והגנות חלשות יותר או פחות
    או היה גם מספיק טוב מול האריות העכשוויות,האמיתיות של אירופה.

4. קינג לדלי Member

חייב להישאל אבל לא אכפת לי בכלל.
    כל מה שאני יודע זה שאנשים בהלם מההצגה שהייתה וכך גם אני.
    זה מה שמעניין אותי.

כל השאר,שפרנסנל יעופו ומצידי שהפועל בלפוריה תיקח את ליגת האלופות משער של גדי החלבן.

5. פול סקולס Member

ביקורת לאבי מלר, בהנחה שיקרא את זה מתישהו:

כתיבה היא עניין של סגנון, אין ספק.
    הכתבה אמורה לדבר על כדורגל (בארסה וכו').
    אני, באופן אישי, הפסקתי לעקוב אחרי 2 וחצי הפסקאות הראשונות שעיקר עיסוקן הוא איזו הצגה על מוצארט.

זהו, אני לא הולך לצלוב אותך או משהו...
    רק שים לב שהתוספת/פיקנטריה וכו' לא הופכות לחלק נרחב יחסית בכתבה.

6. בועז Member

אגב כל מה שנכתב על יעקובי נכון ומצחיק( עברתי על הפורום אירוחים וראיתי שם את האירוח שהיה לו כאן לפני שנתיים, מומלץ לכולם ללכת לקרוא את הדיונים שלו עם איסטלנדס, מצחיק עד כדי דמעות).

לגבי ברצלונה-
    שכל אחד ישאל את עצמו- האם ברצלונה יכלה להיראות כמו שהיא נראית אם הייתה משחקת בליגה האנגלית? האם מנצ'סטר יונייטד הייתה יכולה להיראות כמו שהיא נראית אם הייתה משחקת בליגה הספרדית? אני חושב שהתשובות די ברורות ועם כמה שברצלונה משחקים כדורגל יפה נגד קבוצות בלי הגנה, התואר יגיע להם רק אם יצליחו לעבור את האנגליות בחצי ובגמר.

7. eastlands Member

עוד לא קראתי בכלל את הכתבה של מלר , ועוד לפני אני חייב להתייחס ליופי על המשקל עם התארים.
    ברצלונה 2009 תזכר כאחת הקבוצות הכי מדהימות ,גם אם תכשל מחר או בגמר.

תארים ? הם יקחו את האליפות בספרד וישברו שיא שערים , וזה תואר מאוד נחשב , האם בגלל החמצות או משחק אחד לא טוב הקבוצה המדהימה הזאת כישלון ?

ההגנות של ריאל, אתלטיקו, ביירן מינכן,ליון, ולנסיה , סביליה , לא כאלה גרועות , אריות של אירופה ?
    הם לא כאלה גרועות , ברצלונה הנוכחית נכנסה מבחינתי לאחד הדברים הגדולים שנראו במגרשי הכדורגל .

8. THE STRETFORD END Member

איסטלנד

לא כתבתי שום דבר בנוגע לברצלונה וכישלון לו הם לא יזכו בגביע אירופה העונה,
    הם בחצי הגמר,הם בדרך להיות אלופי ספרד,כישלון ככישלון כמו שאתה אולי מכוון אליו הם בטח שלא.

אם היא תיכשל מחר או בגמר אז יזכרו את הכדורגל הגדול שלא היה מספיק טוב בסופו של דבר
    מול קבוצות והגנות פחות,הרבה פחות נאיביות וההגנה של ריאל מדריד למשל היא גם נאיבית וגם חלשה,בטירוף.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני חושב שיש פה זלזול לא מוצדק בברצלונה.
    האם מישהו פה ראה מתישהו קבוצה כלשהי שמצליחה לשחק בצורה כזאת גם מול קבוצות נחותות? התשובה היא חד משמעית, לא. ואחרי שראינו איך ברצלונה שיחקה נגד צ'לסי היה אפשר לראות שזה לא רק בזכות החולשה של היריבה, הקבוצה הזאת באמת קבוצה מיוחדת, וגם אם נדיח מחר את ברצלונה, אני באמת שלא יוריד בהרבה מהכבוד כלפיה, היא לא תיחשב בעיניי כטובה באירופה, אבל יזכרו אותה, ויש על מה לזכור אותה. בואו נודה שבקאמפ נואו זה לא היה רחוק מלהסתיים 2-3 לטובת ברצלונה, אותה ברצלונה הביאה את צ'לסי למצב שהיא מגיעה למצב בודד שגם הוא בזכות טעות חמורה בהגנה (הידינק עלה במערך ברור, ולא סתם).

ברור שאם זה לא יוביל לתואר באירופה, בארסה לא תיחשב ותיזכר כראוי מבחינתה, אבל כמו שמלר רשם בכתבה שלו, יש אנשים שזוכרים ממונדיאל 74 יותר את הולנד מאשר את גרמניה, בזכות הכדורגל ובזכות ה"טרגדיה" (שבאה בעקבות הכדורגל). ברצלונה של השנה זה סיפור מיוחד, זה סוג של כדורגל שלא ראינו באירופה בכמה עשורים האחרונים, ולא משנה אם יגיע תואר או לא יגיע תואר.
    הרי עליונות של קבוצות גדולות על קטנו יש בשפע, מישהו ראה שקבוצה גדולה מצליחה להביא את העליונות שלה לצורת שלמות וכדורגל שכזו? אני לא ראיתי.

10. Rudess Member

Nostalgia
    http://www.asoccer.co.il/index.php?showtopic=14339

11. THE STRETFORD END Member

http://sports.walla.co.il/?w=/316/1479729

חסר על מה לכתוב שבוואלה מתחילים למחזר כתבות כי אני זוכר ששגיב עשה כתבה דומה לפני פחות משנה.

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

יריבות נחותות, אבל השנה זה משהו נדיר שב7 שנים כאוהד(גם מגיל 9 אני זוכר דברים כאלה) לא ראיתי. היריבות פשוט מזעזעות, ליגה שבה מלאגה עם סגל ששנה שעברה היה יורד ליגה והיום היא במקום ה7.

13. The_Arsenal Member

זה היה לפני המשחק של יונייטד-ליברפול אני חושב, אבל בכתבה שלו הוא הוגבל לדרבים עירוניים עם מגבלת מרחק, ופה שמו למשל את יונייטד ארסנל.

14. Dimitar Berbatov Member

השאלה האמיתית היא איפה הדרבי של מנצ'סטר בכל הכתבה הזאת?

15. spurs229 Member

מדובר בשיר הבא:
    Sol, Sol, wherever you may be,

You’re on the verge of lunacy,

And we don’t give a fuck when you’re hanging from a tree,

Judas cunt with HIV

הצופים נתפסו במשחק מול פומפי בחוץ, ולדעתי קצת מוגזמות ההרחקות מהמגרשים.
    כמו כן, מי שישר מקשר איידס עם צבע עור והומוסקסואליות, הוא קצת גזען והומופוב בעצמו...