את המסקנות יצטרכו להסיק בעיקר ממשלות מקומיות וגופים ממשלתיים ולאו דווקא אופ"א. לאופ"א אין יחידות שוטרים וחוקרים אשר אמורות לטפל בפושעי העולם התחתון במזרח ובמרכז אירופה, כך שאין לי מושג אילו מסקנות אתה מצפה מהם להסיק.
ארצ'י כתבתי אתמול או שלשום,לו זה היה מצב הפוך,רובי קין עושה מעשה הנרי לצרפת,לא הייתי מהמר נגד לו הוא היה מקבל עונש חמור ומהיר,לו היו רוצים היו מוצאים את הדרך והסגנון,בקלות. אבל מדובר בהנרי,שחקנה של צרפת,ארצו של פלאטיני,בקיצור,לא צריך להיות חכם גדול בכדי להבין למה עד עכשיו אםילו לא שמענו את פלאטיני מדבר על הנושא. אני מאוד מקווה שהעניין החדש קניית משחקים בליגות אירופה ובליגת האלופות יימצא כסערה בכוס תה או שלפחות לא באמת בליגות ובקבוצות הגדולות של אירופה,אחרת...אוי ואוי לנו.
מצטער לקטוע את הדיון המעניין, מה דעתכם על אלון חזן? לדעתי הוא משתפר ממשחק למשחק ובלי שום ספק הפרשן הטוב ביותר של צ'רלטון ולוקח בהליכה כמה קשקשנים בערוץ הספורט (איציק זוהר ואוחנה בראשם כמובן). ובכלל, פרשן שכיף מאוד לשמוע ויש לו כמה תובנות מעניינות.
ספר לנו ארצ'י באנקר היקר אילו חוקים יכולה אופ"א לחוקק נגד פשע העולם התחתון ואילו יחידות שיטור היא יכולה לשלוח נגדם (הסקת המסקנות המהותית היחידה שכן הבעיה היא לא האנשים הנוכחיים אלא התופעה עצמה)? אני מחכה בקוצר רוח לשמוע את הפנינים שלך. הטיפול היחיד שאופ"א יכולה לבצע הוא נקודתי, קרי אומר הרחקת אנשים מסויימים מעולם הכדורגל (וגם את זה צפויות לעשות התאחדויות ובתי משפט מקומיים), אך היא לבטח לא יכולה לטפל בשורש הבעיה שכן היא לא זאת האחראית לכך ולכן לא היא צריכה להסיק את המסקנות. לכך אחראיות ממשלות מקומיות (אשר יכולות לחוקק חוקים בנידון) וגופים ממשלתיים, כמו המשטרה, אשר יכולים לאכוף את החוק.
אדם שמכה על חטא באמת ובתמים צריך היה לפנות לשופט ברגע שזה קרה. מה שמנסה לעשות הנרי זה לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה.או במילים אחרות להנות משני העולמות. לכן אהבתי את התגובה של קנטונה.... לפני דקה אתה מזיין אותי בגול שכל כולו תרמית ואחרי 3 דקות אתה בא לנחם אותי?? עזוב אותי באמאשלך מהצדקנות הזאת רימית ? שא בתוצאות.
רובין הוד: חוקים נגד פשעי העולם התחתון ויחידות שיטור, לא כתבתי כאלה דברים.. אופ"א לא צריכה לחוקק שום חוקים, החוק כבר קיים, מה שצריך זה מוטיבציה לפעול ודם חדש בארגון. באופ"א דווקא ידעו בעבר לפעול בעקבות אירוע גדול, כולנו זוכרים את העונש הקולקטיבי ומה שקרה אחרי הייזל. אופ"א כארגון רשמי שמארגן תחרויות לקהל הרחב, ממנה שופטים, מסמיך עסקנים , ורושם שחקנים אחראי גם אחראי על התנהלות תקינה. אם באופ"א שולחים למשחק שופט והוא בא במטרה להעלות קבוצה א, נניח ברצלונה ולזיין קבוצה ב, נניח צ'לסי אז אין לארגון אחריות? מי ששלח שופטים שסרחו ולא בדק את עצמו או אותם לאחר מכן לא אחראי? לפי הפרסומים הנוכחיים מדובר במאות משחקים תחת הקורת גג של אופ"א או של התאחדויות הכפופות לה. התהליך מתרחש כנראה שנים מתחת לאף של מכובדי אופ"א. פעם שהייתי ילד חשבתי שהתפקיד של ראשי אופ"א הוא גם לוודא הגינות ספורטיבית, היום שהתבגרתי הבנתי שכמו בארץ גם באופ"א העסקנות היא אומנות. בבני ברק קוראים לזה "עסקנותו אומנותו" אם מדובר במאות משחקים אין מקום לפעול? אין מקום לאנשים האחראים להסיק מסקנות? תסלח לי אדוני, תסלח לי...
ארצ'י, איזו הסקת מסקנות אתה מצפה מארגון אופ"א כארגון? איזו אחריות בכירי אופ"א, בהנחה שהם לא היו מעורבים בעניין, אמורים לקחת אם מדובר בנושא אשר הם לא יכולים לטפל בו גם אם הם רוצים? אופ"א לא אחראית לאכיפת חוק נגד פושעי העולם התחתון, ולא אחראית לאכיפת החוק בנוגע להימורים לא חוקיים המתרחשים ברחבי יבשת אירופה. הדבר היחיד שהיא מסוגלת לעשות, שוב, תהיה פעילות נקודתית מול גורמים בענף (שחקנים, מאמנים, מנהלי קבוצות, עסקנים ושופטים) אשר יימצאו אשמים בסופו של תהליך. אך גורמים אחרים עשויים לצוץ בקלות בעתיד, במידה ושורש הבעיה, מאפיות עם שלוחות ברחבי אירופה, לא יטופל. הפעילות הנקודתית הזאת היא לא באמת העיקר - היא חשובה, שכן אז גורמים שפשעו מבחינה ספורטיבית יהיו מחוץ לענף, אך עדיין לא תטפל בבעיה - ומירב המסקנות אמורות לבוא מהממשלות השונות ומגופים ממשלתיים (כמו המשטרה). הם אלו שאמורים לפעול בנושא, שכן הוא נופל תחת אחריותם. החקירה הנוכחית יצאה ממזמן מהידיים של אופ"א, שכן כעת מדובר בעבירות פליליות חמורות, בלי קשר להשלכות על המשחקים עצמם מבחינה ספורטיבית. אין שום קשר בין מה שקרה באסון הייזל (אשר גם הצריך התערבות ממשלתית בטווח הארוך) - אלימות בין אוהדים ואיצטדיון לא ראוי לאירוח - לבין עבירות העולם התחתון במרכז ומזרח אירופה. אפילו לא מדובר פה במשהו דומה לפרשת הקלאצ'יופולי, מכיוון שאז היה מדובר במספר בכירים בקבוצות השונות אשר פשוט שיחדו או
אוי ואבוי... מה שאירוני הוא שמרקוס באבל אכן שיחק בליברפול , היה חלק מהקבוצה שזכתה בטרבל. אבל הוא היה הרבה פצוע.
אישית, אני חי בשלום עם טעות כזאת. היא יכולה לקרות. לפחות רואים שמי שכתב את הדברים מודע לכמה דברים וכמה שמות שהיו בכדורגל. לפעמים מחליקים.
טרבל של ליברפול? עד כמה שאני יודע רק יונייטד וברצלונה עשו את זה. הכוונה אולי לזכייה שלהם באופ"א ולשני הגביעים של אנגליה באותה העונה?
אגב, מאחר והתגובה וההתבטאויות של הנרי אחרי מקרה היד היו כ"כ חשובות לחלק מהאנשים פה, שימו לב מה אומר פטריס אברה: Who made the mistake? The referee. "When I think that certain politicians want to replay the match... They don't even know if the ball is round or oval and they would be the first to come and drink champagne in South Africa. "The replay, I'll do it when you want on a Playstation." "We're arguing about Henry? We should build a statue for him," he added. "That the world press destroys Henry, fine, no worries. But that we, in France, do it, that's impossible. It must stop. "If Titi had cancelled out the goal by going to see the referee and we had lost, it would have been the same people who would have talked about his ego. "Frankly, if he had done this, I would have told him 'Titi, you have betrayed us.' "This handball, it's an instinctive gesture. What sportsman can look at himself in the mirror and pretend that it could not happen to him? Who would have gone to see the referee to tell him? "These people are hypocrites. We're going to South Africa, that's all." צריך לבנות פסל של הנרי בצרפת, משחק חוזר צריך לעשות רק בפלייסטיישן, אם הנרי היה ניגש לשופט להתוודות על היד הוא היה בוגד, המממ.
גם לי חשוב לחזק את הנקודה שקל לנו כאוהדי המשחק להגיד שהוא צבוע וכל מה שנאמר כאן, אבל לך "תישא באחריות" שכול האומה שלך תשנא אותך בגלל החלטה ש 99.9% משחקני הכדורגל לא היו מעיזים לקחת, גם אם היא היושר בהתגלמותו. ומצד שני, אברה אומר שנגיעת היד הייתה "תנועה אינסטינקטיבית". חרטא.