לפי מה שהבנתי נחתם הסכם בין ערוץ הספורט לצ'רלטןו בנוגע לתקצירים וחלקם ישודרו במסגרת ההבנה הזאת בערוץ הספורט.
מצויין. עכשיו אולי בחדשות הספורט אשכרה יספרו לנו מה קרה באנגליה השבוע. במשך שלוש שנים אנגליה לא קיימת מבחינתם.
מפתיע, הה? לא יודע, כמה דקות השבוע עם המהדורה בסגנון החדש שלה גרמו לי לחשוב שזה מזכיר יותר את ימיה הראשונים של המהדורה, כשמיכה פרידמן הגיש אותה. יורם ארבל קורא לרוני "אולי בועט הפנדלים הטוב באירופה". כן, כי הוא בעט (וכבש) כל כך הרבה בקריירה. יש גבול כמה אפשר לקצץ וכמה עובדים יקרים אפשר להחליף בעבדים זולים בלי שהאיכות תקבל בומבה רצינית. והיא קיבלה.
ראשית אציין שאני בעד הכתבות האלו למרות שהן אף-פעם לא יסכמו את דעת הקהל הרחב, תמיד יהיו כאלו שיטענו שהחלוקה לא צודקת, אבל הניסיונות של וואלה ספורט הם טובים, הם בהחלט מנסים דברים יצירתיים ובהחלט יש מקום להרים פרוייקט לסיכום העשור. קראתי רק את החלק שקשור לכדורגל כי זה מה שנוגע אליי והשאר פשוט לא מעניין אותי, ובהחלט שיש מקום לביקורת ואני מסכים עם מה שנאמר כאן. קודם כל, צריכים לרשום בבירור את הקריטריונים לבחירה. הרי רונאלדו הוא אולי השחקן עם הכי הרבה כישרון שהיה בכדורגל העולמי(הברזילאי), אבל צריך לקחת בחשבון גם את התארים, ובשנות ה-2000 יש לו מונדיאל ביד ואליפות עם ריאל מדריד. נו טוב, אולי גביע אירופה עם מילאן(הוא לא שיחק כלל בליגת האלופות כי באותה עונה הוא כבר השתתף במדי ריאל מדריד במפעל, במשחק זוטר נגד דינמו קייב). שנית, צריך לבחור יותר מחמישה מועמדים. דבר אחרון - רונאלדיניו היה שחקן נהדר בשיאו, אבל הכבוד וההערכה שהוא מקבל הם פשוט מוגזמים. 2003-2007, אלו השנים הטובות של רונאלדיניו. בשנה הראשונה בברצלונה הוא לא סחב אחריו ובעונה האחרונה מאלו שציינתי, הוא הבקיע בעיקר מבעיטות חופשיות ופנדלים. שיאו האמיתי מתקצר לשנתיים בלבד. הוא ממש לא ראוי להיכלל ברשימה על חשבונם של ראול או גיגס.
נו באמת, אף אחד לא עושה את רשימות החאפ-לאפ האלו עם קריטריונים ברורים. מאותה סיבה שלא עושים את זה עם פאנל של אנשי מקצוע רציניים. כאלה שגם אם תסכים איתם וגם אם לא - תכבד את דעתם. זה לא שווה את ההשקעה. מפילים על מישהו משימה - תעשה רשימה, וזהו. ואז הוא מתחיל לחשוב - טוב, אני צריך להיראות חכם, מתוחכם, לא מושפע. מה זה אומר? שאני מוחק את שלוש-ארבע השנים האחרונות מזיכרוני. לא קיימות, ולא משנה כמה כריסטיאנו רונאלדו או מסי היו גדולים, ולא משנה שרונאלדו הוא שחקן בעל השפעה בינלאומית כבר מאז יורו 2004 - אצלי הם לא נכנסים. אני הולך על השמות הקלאסיים - זידאן, רונאלדו, רונאלדיניו, פיגו. תראו כמה אני בן אדם רציני. אני לא מושפע מהצלחות של השנים האחרונות. יש לי זיכרון ארוך, באמת! אני בעל ידע. תשאלו, תשאלו שאלות על מונדיאל 58! ובכלל, וואלה בחרו את החמישייה של הכדורגל העולמי, החמישייה של הכדורסל ב-NBA, החמישייה של הכדורסל באירופה (מה עם החמישייה של הכדורסל באוקיאניה?), חמישיית האתלטים, חמישיית הטניסאים... ואז, ארר... חמישיית כל האחרים. כי אתלטים וטניסאים הם קטגוריה נפרדת, אבל גולפאים, שחיינים, רוכבי אופניים ונהגי מירוצים אנחנו יכולים לשים אחד מול האחר. הם חבורת ה"כל שאר". פרויקט קלאסי של "טוב, סוף עשור, אז אנחנו חייבים. נעשה משהו כדי לצאת ידי חובה ויאללה סיימנו".
הדבר היחיד שטוב ומשמעותי בשיפור חדשות הספורט הוא שעמיחי שפיגלר ויונתן כהן התחילו גם להגיש את החדשות,הם תוססים ומצחיקים,תענוג לשמוע אותם ואת הקטנות שלהם בשידור.
לא חושב שהם עושים שכונה רודס. הם זורקים קטנות מצחיקות ורואים שיש להם ידע. במקרה הזה עוד מדובר על הגשה, אז בכלל אפשר להרגיע, המשחקים כבר נגמרו ואין צורך ברצינות תהומית. מה, ליניקר לא מתבדח ב-MOTD?
יש להם ידע והם אוהבים, אבל הם לא מתאימים לשדר. גם לברקוביץ' יש ידע והוא לא מתאים לשדר, בגלל השכונה שהוא עושה בשידור. יש הבדל בין לזרוק פעם ב... איזה בדיחה לבין לעשות שכונה מכל השידור. אני לא רואה את ליניקר יושב ומצחקק לו כאילו הוא בסלון מזמין את אלן האנסן ולי דיקסון לעוד סיבוב של בירה.
מסכים בהחלט עם קויס. יונתן כהן ועמיחי שפיגלר כוח עולה בערוץ הספורט. צעירים, רעננים, שנונים ובעלי ידע כל אחד בתחומו הוא. ולדעתי גם יודעים לעשות את ההבחנה שלא קיימת נגיד באולפן הצ'מפיונס בין הבידור לבין מהות התכנית ולשלב בין שניהם בחינניות. כן יירבו אם כבר חדשות הספורט, יורם - עשה לנו טובה ופרוש לגולף. היו לו שנים טובות, שנים שהללויה לא היה מאוס, שנים שבהן הוא היה הרבה יותר תוסס ובהן היה יכול להבדיל בין שחקן שחום עור לבין אלי לוזון. הוא כל-כך לא מתאים להגשת החדשות - סנילי, ישנוני. איפה הוא ואיפה אילדיס.
אפשר לחשוב שאילדיס ו(בעיקר)נבו הם כאלה מבריקים. המהדורה שלהם כבר פשוט לא רלוונטית, מהסיבה הפשוטה שבאחת עשרה בערב כבר אין שום דבר חדש בספורט שמישהו לא קרא עליו באינטרנט, שמע באינספור תוכניות הספורט ברדיו או ראה בשידור ישיר.
אילדיס לא מבריק אבל עושה את העבודה שלו, רהוט, משלב הומור ולבטח עדיף על יורם ארבל. לא מסכים איתך שהמהדורה כבר לא רלוונטית. כמובן שעם הציוויליזציה והתרחבות האינטרנט, לחדשות הספורט יש פחות מה לחדש ופחות צופים (וכך גם למוספי הספורט). ובכל זאת תמיד נחמד ב-11 בלילה לראות תקצירים ולשמוע ניתוחים של פרשנים לפני השינה, גם אם הם מלווים בכתבות בנאליות.