דיון התשקורת 09/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏21/6/09.

1. Cup of Tea Liverpool, UK

זה ברמה של: "יש שחקנים ישראלים באנגליה. אבל למה אין שחקנים אנגלים בישראל? כי זה יוריד את הרמה. הישראלים נוסעים לאנגליה כדי ללמד אותם כדורגל מודרני."

חבל לבזבז על זה יותר מדקה. חבל בעיקר על הבריאות.

2. JR-Riquelme Member

אתם מדברים עכשיו על אבי מלר או על נדב יעקובי? כי אין הבדל ביניהם, חוץ מהדיעות לכאן ולכאן.
    שמעתי במשחק של ברסה-אסטודיאנטס את שניהם בעמדת השידור, כל אחד מנסה לפרשן, בדיוק אותו דבר. שניהם מבינים בשחקנים ובהסטוריה אבל על הדשא - כלום. נדב יעקובי לא יודע מתי שחקן מנסה להרים או לבעוט, ואבי מלר רואה שחקן תוקף שנופל על הדשא אחרי תיקול שנעשה עליו, השופט שורק ומצביע לכיוון בעיטה חופשית, והוא עדיין לא מבין אם יש בעיטה חופשית או נבדל, אפילו שהוא רואה את השחקן בהכנות לבעיטה חופשית, עד שהשחקן לא בועט את הכדור אין לו מושג מה היה.

נערך לאחרונה ב: ‏24/12/09
  3. johnnie walker Member

מה שנכון נכון, אחרי שצפיתי במחזה האימים בליווי פרשן הבלאי אבי מלר של חצי גמר גביע או"פא בעונה שעברה בין המבורג לברמן התחוור לי שאין ממש הבדל בינו לבין יעקבי, שניהם גרועים באותה המידה.

אבל, וזה אבל גדול, מלר זוכה לליקוקים והתחנפויות פה בפורום בגלל שהוא מואיל בטובו לכתוב מידי פעם ובעיקר בגלל שיש לו לובי של מספר חברים/מכרים בפורום בעוד שיעקבי לא כותב בפורום ולא מיודד אישית עם איש כאן.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעולם לא פגשתי את מלר, כמי שעובד בתקשורת אני לא מתרגש מאף אחד, אבל מה לעשות - מעולם לא מצאתי את עצמי בוהה במסך בזמן שידור שלו ותוהה אם הוא מוכן כבר לשתוק. לא כל דבר מבוסס על עניינים אישיים. לא כולנו אברם גרנט. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

5. johnnie walker Member

למה נדמה לך שדיברתי עליך?

כשדיברתי על חברים של מלר לא התכוונתי אליך אלא לכמה אחרים פה שיודעים על מה מדובר. (אתה טוען שלא הכל אישי ואז לוקח תגובה שלא כוונה לבנאדם יחיד ובטח לא אלייך באופן אישי.. הו האבסורד)

6. Robin Hood Member

...ואז גם דואג להוסיף את שמו של אברהם גרנט, בלי שום קשר לדיון, בשביל להדגים לכולנו, שוב פעם (ובעיקר לאחר הדיון המביך שניהל באשכול של אברהם גרנט בפורום הזה), עד כמה הדברים שלו על המאמן הזה נובעים בעיקר, אם לא רק, משנאה אישית בלתי מבוססת ומנותקת מעולם המציאות.

7. GRANDE LAZIO Member

הייתה לי תחושה חזקה שכותבי וואלה ספורט! מציפים פה ת'פורום... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx

8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

שנאה אישית? ללא ספק. בלתי מבוססת ומנותקת מעולם המציאות? מבחינתי אתה הוא זה שמנותק, אבל תהנה. תחי הישראלי!

9. Robin Hood Member

היא בלתי מבוססת ומנותקת מהמציאות עד אשר תסביר לקוראי הפורום הזה את מניעיה ואת תפיסת עולמך. מכיוון שבאשכול של אברהם גרנט החלטת להתחמק בצורה מביכה במיוחד מתשובות (בעוד אלו המעטות שסיפקת היו עטופות באידיאליזם נאיבי וצבוע) והוספת רק מחשבות הגובלות בפלילים - בכך שקיווית למותו של אברהם גרנט - אשר למעשה נגדו לאידיאליזם הנאיבי עליו הטפת (שכן אינך שונה, עקב דברייך, מאף "אדם רע"), ניתן רק להסיק ששנאתך האישית (והלא בריאה, יש לומר) לאדם בלתי מבוססת ומנותקת מעולם המציאות. את קריאות תחי הישראלי השאר לעצמך; אתה, ביחד עם חברייך השונאים ואלו המאוהבים יתר על המידה, כולם ישראלים אגב, היחידים שעוטפים את כל טענות השנאה והאהבה שלהם סביב הפספורט של האדם. כנראה שאת הישראליות אי אפשר להוציא מהאדם, גם אם הוא מנסה כל כך חזק כמוך. לי נותר רק להמשיך לגחך על כל הודעה שלך הסובבת סביב גרנט.

יאללה, לך תוסיף הודעת שטנה נוספת באשכול של גרנט. חבל רק שמקור תקשורת (עיתון הארץ) כה מוערך מספק עבודה לאדם כה מתוסכל, גס רוח, צבוע ומלא שנאה. מצד שני, זה כנראה לא מפתיע, בהתחשב בעובדה שגם דומייך רון קופמן ואבי רצון כתבו עבור העיתון בעבר והיו אחראים על עריכת מדור הספורט וגם בכך שעולם התקשורת, כמו עולמות אחרים, עמוס באנשים כאלו. אני לפחות מכיר במציאות הזאת, בעוד אתה מתכחש לה וזאת למרות שאתה מגלם אותה בכתיבתך בפורום זה.

10. the white pele Member

נערך.

11. THE STRETFORD END Member

johnnie walker

יש לי הרגשה שמשהו אוכל אותך ולכן בכדי לשמח אותך
    אני יכול לארגן לך תמונה עם הקדשה אישית ממלר,תוכל למסגר ולתלות מעל המיטה שלך,
    ככה גם אתה תרגיש מיודד איתו.

אגב,שתדע,הכל בתשלום,
    "הלובי" שאנחנו עושים פה למלר,הכל כסף,אין שום חברות או הכרות באמת,
    מלר פשוט מרגיש שהוא חייב לרצות גם ברנשים כמוך ולכן מוכן לשלם על זה,בכל זאת,הדיון בפורום הזה,
    עליו קמה ונופלת תקשורת הספורט בישראל.
    נדב יעקבי לא היה מוכן לשלם מספיק לכן אנחנו "קורעים" אותו,
    כנ"ל אבי רצון וכל האחרים.
    גם שאול אדר משלם לנו דרך העברה בנקאית מאנגליה,לכן אנחנו מגבים אותו בכל הדברים שהוא כותב על גרנט.

אבל תשמור את זה בינינו,ואת הכתובת שלך תשלח לי בפרטי,בשביל התמונה וההקדשה.

יום טוב.

12. ארצ'י באנקר Member

אבי מלר לא מייצר אנטגוניזם כמו יעקבי בעיקר בגלל שמלר יותר מקצוען במובן של אובייקיטביות.
    יעקבי לוקח רחוק מדי את האהדה\שנאה שלו לתוך השידור ופעמים רבות מטעה את קהל מאזיניו.

מלר סובל מאובר אובייקיטיביות ולא אחת יורד על האנגלים בשל כך, בסוף העונה הקודמת באחד מחלומותיו
    ובמסגרת קידום קמפיין ברצלונה במקום העבודה שלו חשף מלר את דעתו על שחקני יונייטד, ארסנל וצ'לסי כשכתב עליהם "חוטבי עצים ונגרים ". אחרי מילים כאלה אפשר לקחת אותו ברצינות?
    מלר לא עדיף בהרבה מבחינת ניתוח משחק על יעקבי, הערך המוסף שלהם מתמקד בידע רב, נסיון והרבה שעות בעבודת שדה. נסיון שווה זהב.

רובין הוד: יש שני אנשים אחד באנגליה ואחד באיטליה שברגעים אלה עוברים ניתוח להסרת סכין מסובבת בגב. מותר לא לאהוב את גרנט ולכן לא ברור לי מה אתה בדיוק רוצה מאמיר.
    אברם גרנטים יש בכל מקום ובכל מדינת כדורגל והאיש לא חריג במיוחד, כאן בארץ באופן טבעי כל פלוץ שלו זוכה לתהודה ולכן יותר קל לפתח אליו רגשות של שנאה\חיבה\משיכה מינית ועוד.
    אני חושב שחלק מהביקורת כלפיו נובעת מצרות עין ישראלית טיפוסית,לא משהו חדש במחוזותינו.
    אני את גרנט לא אהבתי עוד מהימים כשאימן במכבי ת"א. אני לא יכול לשכוח את הרגע שמליקה גמר לרומן פץ את הקריירה וצעק לאברם שישב בספסל הצהוב "הוצאתי אותו" בלי להרגיש שהמצלמה קלטה אותו.
    לא מת על האיש אבל כדורגל יש גם יש לו בראש.

13. Robin Hood Member

ארצ'י באנקר, ההודעה הטובה שלך על גרנט היא בדיוק מה שאני מצפה מאמיר ע. ולא תגובות קטנוניות, אישיות, מנותקות מהמציאות, ובעיקר דמגוגיות, נגדו. תיכנס לאשכול של אברהם גרנט, ובעיקר לחלק בו הוא ניהל את הדיון עמי ואולי תקבל את התשובה לשאלה "מה אני רוצה מאמיר ע." (למרות שאני חושב שענית לעצמך: שיפסיק להיות צר עין, אטום לחלוטין ומנותק מעולם המציאות ויתחיל לנפק ביקורות מקצועיות ולא אישיות בעיקר).

אגב על אילו אנשים שקיבלו סכין בגב דיברת? אני מניח שאתה מדבר על מארק יוז שקיבל סכין בגבו מהנהלת מנצ'סטר סיטי והמאמן רוברטו מנצ'יני? או אולי אתה מדבר על אותו רוברטו מנצ'יני שקיבל סכין בגבו מהנהלת אינטר ומז'וזה מוריניו? או אולי אתה בכלל מדבר על סוון גוראן אריקסון שקיבל סכין בגבו מההנהלה הקודמת של הסיטינס ומהמאמן מארק יוז (שקיבל את התפקיד יומיים אחרי פיטוריו של סוונגו)? אולי אתה מדבר על סטפאנו קולאנטונו מפאלרמו שקיבל סכין בגב מפרנצ'סקו גודילון אשר קיבל סכין בגב מספר חודשים לאחר מכן מאותו סטפאנו קולאנטונו? האם דיברת על דניס וויז שניסה, והצליח, לתת סכין בגב לקווין קיגן כהשניים היו בניוקאסל? או אולי על ג'רארד הוייה והנהלת ליברפול אשר נתנו סכין בגב לרוי אוונס? או שבכלל התכוונת לבחישה של מרצ'לו ליפי מאחורי כל מאמני יובנטוס מאז עזיבתו של פאביו קאפלו? האם רצית לציין את צורת החלפתו של מאמן מילאן, אריגו סאקי, על ידי פאביו קאפלו ב-1991? או שאולי התכוונת לסכין שקיבל גארת' סאות'גייט לפני חודשיים מהנהלת מידלסבורו, כשהוא נקודה אחת ממקום בפרמיירשיפ? יכול להיות שכיוונת מעט חצים לכיוונו של פול הארט, שמונה, בצורה חשודה למדי, רק יום אחד לאחר פיטוריו של ג'ים מג'ילטון מקווינס פארק ריינג'רס (מג'ילטון הושעה על ידי ההנהלה כשבוע לפני הפיטורים, וכנראה המשא ומתן עם הארט החל בהמלך התקופה הזאת)?

אני יכול להמשיך לנצח למרות שזה לא ישנה דבר שכן כפי שאמיר ע. הוכיח בכל דיון שלו על אברהם גרנט שהוא החליט להתעלם מהמציאות ולהתאונן בצורה גסת רוח נגד אדם אחד ויחיד. אני בספק אם הוא יקבל את העובדה הפשוטה שבעולם הכדורגל, כמו ב"עולמות אחרים", גרנט הוא לא היחיד שפועל על מנת לקדם את האינטרסים שלו ולשמור על מקומו במקצוע התחרותי בו הוא עובד, גם אם לעיתים קידום האינטרסים הזה בא על חשבון אנשים אחרים (והרי איזה קידום אינטרסים וקבלת תפקידים לא בא על חשבון אנשים אחרים, ישירות או בעקיפין? פול הארט, לדוגמה, היה מודח מתפקידו בין כה וכה מכיוון שהוא מאמן כושל למדי, אשר נכשל במדיניות הרכש שלו, הראה חוסר הבנה טקטית, והעמיד כמעט כל שבוע קבוצה לא תחרותית על כר הדשא, וזאת לא בפעם הראשונה שלו בתור מאמן ראשי. גרנט זיהה זאת, קידם את מעמדו בתוך הקבוצה ומונה לתפקיד בסופו של דבר. מעורבתו של גרנט שינתה אולי את מועד הדחתו של הארט, אך לא את הדחתו עצמה).

14. דנידין Member

גם על מלר מורגשת שנאה בצורה מאוד ברורה מספרים אוהדי באיירן בזנמן ששידר בונדסליגה. גם האיטלקים מדברים על כך שהוא מעביר שידור בצורה מקופחת משהו בהשוואה לשידור שהוא מעביר לקבוצה אנגלית (כמובן). לכם נוח לראות אחד שאוהב את הכדורגל באנגליה כ"אובייקטיבי" ואחד שאוהב את הכדורגל בספרד כסובייקטיבי. נכון שאצל יעקובי זה יותר מורגש, אבל גם על מלר מורגש לא מעט הסלידה מקבוצות מסוייומת.

15. THE STRETFORD END Member

Robin Hood

פול הארט קיבל קבוצה מפורקת בקומת ההנהלה,כתוצאה מזה לא קיבל מספיק כסף לרכש איכותי באמת
    ומי שראה את פורטסמות תחתיו בכמה משחקים אחרונים שלו ראה שיפור עצום ממשחק למשחק,
    רוח גבית מחודשת ובאמת שהם סבלו מלא מעט מזל רע,
    האם זה היה מספיק טוב להמשך לא נדע אבל אל קח בחשבון את כל הדברים הללו
    לפני שאתה קובע שהוא היה מאמן נכשל וזמן מספיק בכדי להראות לנו כן או לא,הוא לא קיבל.