דיון התשקורת 09/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏21/6/09.

1. Robin Hood Member

למעט הצלחה זמנית בנוטינגהאם פורסט, פול הארט נכשל, הלכה למעשה, בכל הקבוצות אותן אימן. הוא מאמן מאוד דוגמטי, לוקה בהבנה הטקטית שלו, בעיקר כשקבוצותיו זקוקות לשינויי, ולא מגיב היטב לאירועים במהלך משחקים. מדיניות הרכש שלו בפורטסמות' כשלה לחלוטין, ואת כל הכסף שהוא ביזבז על משכורות והעברות של מספר כה רב של שחקנים בינוניים אשר רובם מתאימים לצ'מפיונשיפ, הוא יכל להשקיע בשחקנים מעט יותר מבטיחים. פתיתת העונה של פורטסמות' הייתה נוראית, ואף מאמן לא היה אמור לשרוד אותה. ההשתפרות של הקבוצה הייתה מאוד שטחית לדעתי שכן היא בלטה אך ורק מול קבוצות שהיו בירידה או סבלו מחוסר יציבות. הניצחון מול וויגאן היה מאוד יפה, אבל אותי לפחות הוא לא הרשים יתר על המידה, שכן הקבוצה הייתה ידועה כבר אז בתנודות מאוד קיצוניות ובהגנה הנוטה להתפרק ברגע שהסכר נפרץ. הייתי אומר שניתן היה לראות שיפור מסויים מהמשחק מול אברטון ב-26 לספטמבר (יש שגידו שכבר במשחק מול בולטון הקבוצה שיחקה היטב, אך לדעתי היא הציגה משחק לא מאורגן, חסר אחראיות, עם הגנה פרוצה לחלוטין, וללא מאמן על הקווים שידע איך להוציא נקודות מהמשחק), אבל הקבוצה עדיין לא צברה מספיר נקודות גם אם הייתה מאורגנת יותר מבחינה הגנתית וטובה יותר מבחינה התקפית. אני לא חושב שיש סיבה להאמין שפול הארט היה מצליח למשוך יותר ממספר מחזורים נוספים עם קצב צבירת הנקודות שהיה לו.

ומה זאת אומרת הוא לא קיבל מספיק זמן? האם ראית פורטסמות' איכותית תחת הדרכתו גם בעונה שעברה? האם ראית שהוא מסוגל להוביל קבוצת פרמיירשיפ בעונה שעברה? אני לא, וכבר בקיץ כתבתי במספר מקומות אחרים ועם דיבורים עם חברים המתעניינים בפרמיירשיפ שהארט לא אמור לאמן בפרמיירליג. הוא פשוט לא איכותי מספיק לכך, והוא הוכיח זאת בברנסלי, רושדן אנד דיאמונדס, ובעונה שעברה בפורטסמות'. פתיחת העונה הירודה רק הוסיפה לכך. אני חושב שהוא היה צריך להישאר באימון נוער, וחבל שהוא לא ניצל את פיטוריו לעשות זאת. במקום לחזור לאימון נוער, הוא קיבל את הצעת העבודה של ק.פ.ר.

נערך לאחרונה ב: ‏24/12/09
  2. ארצ'י באנקר Member

רובין הוד: כתבתי שגרנט לא שונה מהאחרים, מה שמעצבן בו זה הצדקנות והבכיינות
    שבולטת אצלו במיוחד לעומת השאר ואולי זה בגלל שאנחנו בוחנים אותו בזכוכית מגדלת ואחרים פחות.

דנידין: לא ראיתי כמעט את מלר משדר כדורגל איטלקי לעומת זאת ראיתי שידורים שלו של קבוצות אנגליות שבהן הוא יורד לחינם על שחקנים וקבוצות מאנגליה.
    הוא יורד על באיירן? כנראה שהוא אוהב אותם.

3. Robin Hood Member

אתה צודק, היציאות שלו לתקשורת בהחלט מעצבנות, ולעיתים אף מעוותות את המציאות. הוא חוזר על מנטרות חסרות כל אחיזה על תקופתו בצ'לסי, נוהג להתלונן על שופטים כדרך קבע ואוהב לנפח את הישגיו והידע המקצועי שלו. זה עדיין לא הופך אותו לנבל רע הלב (הראוי למוות) שאמיר ע. הופך אותו, בטח ובטח שגם במקרה הזה הוא לא המאמן היחיד בעולם שעושה זאת.

אני מבין מדוע הוא מקבל את זכוכית המגדלת הזאת בישראל, אבל כצופה מחו"ל זה נראה לי מגוחך, שכן כל האמירים ע. כל הזמן מתלוננים על התמקדות יתר בספורטאים ישראלים בחו"ל, ואז עושים את אותו הדבר (אך במקום להיות מאוהבים עיוורים הופכים להיות שונאים עיוורים).

4. THE STRETFORD END Member

Robin Hood

אתה מתעלם לגמרי מסאגת גאיידמק וכל ההשפעה שלה,כסף,אי ודאות,גם בעונה שעברה.
    מישהו אחר היה יכול לתפקד טוב יותר בקרקס הניהולי הזה?
    הוא לא קובע את גובה המשכורות אז מה הקשר לגבי שזה בזבוז הכסף שלו?
    מה זה משנה אם ההתעוררות שלה במחזורים האחרונים היו נגד קבוצות בירידה או בחוסר יציבות?הלוא אלו הן היריבות שלה
    וחלק מקבוצות הליגה.

אם כל פתיחת עונה רעה תביא לפיטורי מאמנים אז חצי מהם כבר היו הולכים הביתה העונה או בעונות קודמות,
    צריך סבלנות ובטח כשיש כזה בלאגן שמשפיע ושזה לא בידיים של המנג'ר.
    אם הארט לא ראוי לאמן בפריימיר ליג ולמרות הנסיון שיש לו בכל הליגות המקצועניות באנגליה
    אז על מה גרנט כן ראוי?
    על עונה ללא תארים עם סגל כמו שהיה לו בצ'לסי(וזה לא מעניין אותי כמה קרוב הוא היה,קרוב זה לא תואר),
    על סמך איזה כדורגל מהסרטים שצ'לסי הראתה תחתיו?

5. Robin Hood Member

אני לא מתעלם מסאגת גיידאמק ומבין את הקשיים בהתנהלותו של מאמן בעת משבר כלכלי, אך הארט לא הרשים אף פעם למעט עונה אחת ויחידה בקריירה שלו, ולכן אתה, לעומת זאת, פשוט מתעלם מההיסטוריה של הארט כמנג'ר. כחובב הליגות הנמוכות באנגליה (בעיקר מכיוון שהקבוצה אותה אני אוהד באנגליה משחקת באחת מהן...), פול הארט היה ידוע גם שם בתור מאמן בינוני ולא מבטיח במיוחד, הסובל מליקויים רבים בכל הנוגע להבנה הטקטית של המשחק ויכולתו לבצע שינויים מכריעים, לטובת קבוצתו, במהלך משחקים ובין משחקים. גם בעונה שעברה בפורטסמות', עם סגל איכותי יחסית, הוא לא הצליח לשקם את הקבוצה ופתיחת העונה הנוכחית לבטח לא שינתה את דעתי עליו. הוא נכשל בתור מאמן הקבוצה, ובהתחשב בכך שנתנו לו מספיק זמן לייצב אותה, לא הייתה ברירה אלא לפטרו. אתה הופך את זה כאילו מדובר היה בהחלטה נמהרת, ומנתק זאת מההיסטוריה של הארט בתור מאמן. בנוסף לכך, אתה פוטר אותו מניהול הרכש הכושל שלו. נכון, לא הוא מחליט על המשכורות, אבל הוא מחליט על הבאת השחקנים. עם כל התלונות על היעדר כסף, פורטסמות' יכלה להביא 2-3 שחקנים איכותיים יותר מאשר לפוצץ את הסגל בשחקני צ'מפיונשיפ הלא ראויים למעמד. כל שחקן כזה עלה כסף - סכום העברה ומשכורת - שיכל להיות משולם למספר שחקנים מצומצם יותר. אין שום סיבה שפורטסמות' תחזיק בסגל כה רחב, בטח ובטח כשהיא לא משחקת באירופה, ובטח ובטח כשהארט בחר בדרך הכי טיפשית לדעתי - כמות עדיפה על איכות.

בקשר להשוואה בינו לבין גרנט: אני חושב שגרנט, מבחינה מקצועית, הוא מאמן איכותי יותר מהארט בעיקר עקב ההבנה הטקטית העדיפה שלו ולדידי הוא היה מבצע מדיניות רכש הרבה יותר הגיונית, למרות שזה מסתמך בעיקר על מה שעשה בישראל ולא באנגליה כמובן. אינני חושב שהוא מתאים לקבוצת צמרת כמו צ'לסי, אשר בה הוא נתן עונה סבירה למדי (וזה כלל לא קשור לתארים, אשר רק אותם אתה מייחס להצלחה. אם טרי לא היה מחליק אז זה היה הופך אותו למאמן כביר כל כך? לא) אך כזאת אשר התבססה על הכדורגל של מוריניו, אבל אני בהחלט חושב שהוא מתאים יותר מהארט לקבוצות פרמיירשיפ בינוניות-מינוס, כמו פורטסמות'. בנוסף להבנה הטקטית העדיפה שלו, הוא מגיב טוב יותר במהלך משחקים והוא טוב יותר גם בניהול סגל ויחסי אנוש מהארט (מישהו ציין שהוא צריך ללמוד אנגלית טובה יותר בשביל להשתפר בנושא זה באנגליה, ואני חושב שזאת אכן בעיה מרכזית למרות שלפחות מראיונות נדמה כאילו הוא שיפר את האנגלית שלו).

הנסיון של הארט בליגות המקצועניות באנגליה הוא בעוכריו, שכן הוא התבלט בכשלונותיו להוביל קבוצות להצלחה, כך שלא ברור לי מדוע לזקוף זאת כנקודת זכות. הנסיון של גרנט, לעומת זאת, בליגה הישראלית ובנבחרת ישראל, הרבה יותר מרשים לדעתי.

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

שיהיה ברור מראש - I'm not doing that again. זהו.

7. Robin Hood Member

אף אחד לא מופתע מכך - אתה כבר הוכחת שאינך מסוגל להיות מתדיין ראוי בנושא בעבר, גם מבחינת הסגנון וגם מבחינת התוכן. כל מה שנותר זה רק להצביע על הצביעות, הצדקנות והשנאה התהומית המביכה שלך בכל פעם שתעלה את שמו של גרנט בצורה אישית ולא בצורה מקצועית.

8. Selby Member

לדעתי לכל אוהד פרמיירליג יש את הזכות לשנוא את התחת בדיוק כמו שאמיר שונא אותו.

9. Robin Hood Member

וזה ההבדל בין אוהדי פרמיירליג אמיתיים לבין מספר אוהדי פרמיירליג ישראלים (לא כולם כאלה כמובן, כפי שניתן לראות בפורום זה שכן אפילו משתמשים שלא אוהבים את גרנט כמו סטרטפורד וארצ'י באנקר יודעים להבחין בין עיקר ותפל): בעוד אוהדי פרמיירליג אנגלים לא מוטרדים מכך שאברהם גרנט מאמן את פורטסמות' - לא מעטים אף חשבו שמדובר במהלך נכון, בעוד לאחרים לא ממש אכפת ממנו - ולא חיים בעולם המנותק מהמציאות בכל הנוגע לקידום אינטרסים מצידם של מאמנים, לא מעט אוהדי פרמיירליג ישראלים רואים כדורגל אנגלי דרך העדשה (או הדרכון) הישראלי.

אתה מוזמן להצטרף למצעד השנאה העיוור והמביך של אמיר ע., אך זה לבטח לא יוסיף לך יותר מדי כבוד שכן הקשר בין השנאה הזאת לכדורגל ולפרמיירליג לא קיים, אלא אם כן אתה חי בעולם המנותק מהמציאות.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אוהד פרמייר ליג מהעין הישראלית, במקום להיות אוהד פרמייר ליג אמיתי? אני, אוף אול פיפל? אוי, כמה פאתטי, כמה חסר מושג, כמה חושב שאתה יודע הכל. רובין הוד, את הדיון על גרנט כבר ניהלתי יותר מדי פעמים, גם לפני שנתיים. אין לי כוח להשחית על הבן אדם הזה עוד ועוד מזמני, מה לא ברור? ולך - אין מושג.

11. Robin Hood Member

במיוחד אתה מכל האנשים, ואת זה הסברתי היטב בהודעותיי הקודמות. מה שהכי מגוחך זה שלא רק שאתה מסתכל על כל מעדשה ישראלית ברורה (שכן אם היית חי באנגליה, לדוגמה, לא היית מתדיין על הנושא בצורה שבה התדיינת עליו עד כה), אלא שאתה גם חי בהכחשה מלאה. זה לא מפתיע - הרי אתה חושב שאברהם גרנט הוא המאמן היחיד שקידם את האינטרסים שלו על פני מאמנים אחרים (לא הספיקו לך הדוגמאות שנתתי? כנראה אתה צריך עוד בשביל להתעורר מהחלום ההזוי שלך), ואינך יודע מה מתרחש ברחבי העולם, במקצועות אחרים, כשאנשים מקדמים את מקומם במקום עבודתם. אה כן, ולאחר מכן אתה מטיף לאנשים אחרים על היעדר מושג...איה הבטן כואבת.

רק בשביל להזכיר לך מדוע אתה מסתכל על הכל מעדשה ישראלית, אצטט הודעה קודמת שלי בנושא:

12. בועז Member

אני קצת פספסתי את הדיון על גרנט. רובין הוד,
    אולי כשמך כן אתה? ואין לך באמת דעה בנושא אלא איזה ניסיון אידאולוגי כל הזמן להגן על החלש? אתה מתבטא נהדר ונהנתי לקרוא את הדעה שלך, כמה חבל שרוב אם לא כל המקרים שציינת עם הסכינים בגב היו קשורים איכשהו לאנשי מקצוע שבאו מבפנים.
    אתה באופייך סלחן יותר ומוכן לקבל את העובדה שלמרות שהוא הגיע לתפקיד בדרך לא מקצועית, תדע להסתכל גם על הדרך המקצועית ולבקר או להעריך כשצריך. ומה עם אותם אנשים שלא מסוגלים לסלוח? אולי יעבור להם, אולי לא. לי גרנט לא מפריע כרגע כי הוא לא בווסטהאם, אני לא מתעסק בו יותר מדי, יש אנשים שלא משנה מה יקרה כבר לא יסלחו לו, הבעיה או לא בעיה היא איתם ולא עם גרנט. לצערנו היום קשרים פותחים דלתות יותר מאשר יכולות, הדלת של גרנט נפתחה והוא נכנס. אם יצליח הוא כנראה יישאר, ואם לא, אז אי אפשר יותר להתחבא מאחורי מילים כמו "הישגים" עם צ'לסי או "בעיות תקציב" עם פומפי.

13. Selby Member

שום מופע שנאה, אתה חושב שהתחת זה הדבר היחיד שאני שונא בפרמיירליג? אני לא אוהב כל דבר שאני חושב שגורם נזק לכדורגל האנגלי ואני חושב שהתחת כמו רוב חבריו ה"עסקנים" הוא אחד מהדברים האלה.
    אני לא חושב שרוב אוהדי הכדורגל באנגליה בכלל מודעים לאיך שגרנט קיבל את התפקיד בצ'לסי ואת התפקיד בפורטסמות', יכול להיות שרובם בכלל חושבים ששני המינויים היו "כשרים" ונעשו משיקולים מקצועיים בלבד. אוהדי הפרמיירליג הישראליים מודעים לכל ההיסטוריה של התחת אז זה ברור מאליו שאכפת להם יותר. 

14. Robin Hood Member

בועז - הודעה מצויינת וריאליסטית, שלדעתי לא נוגדת את מה שניסיתי להעביר בדיון הזה ובדיון הקודם שנוהל בנושא. הדוגמאות שהבאתי מגוונות למדי - הן כוללות מאמנים ואנשי מקצוע שעשו זאת מתוך המועדון או הגיחו מחוצה לו. אני מסכים איתך שאברהם גרנט הוא אומנם תופעה מיוחדת למדי, בהתחשב בכך שהוא לא היה מעורה בכדורגל האנגלי, אך התנהלותו, לפחות לדעתי, לא שונה מהתנהלותם של אחרים במקצוע.

למען האמת, אין לי אג'נדה אמיתית בנושא חוץ מניסיון להסביר לאנשים שאהבת או שנאת יתר של האדם, בעיקר עקב ההסתכלות דרך עדשה ישראלית, רק מורידה מהקשר שלהם לכדורגל האנגלי. אין לי בעיה עם ביקורת נגד התנהלותו של גרנט, כל עוד היא חלק מגישת עולם סדורה (ובמקר של אמיר ע., שמסתבר שהוא תומך באהוד אולמרט על פי סטרטפורד בדיון באוף טופיק, אין שום גישת עולם סדורה), מנומקת ורציונאלית, וכזאת הגם מלווה בביקורת מקצועית. למרבה הצער לא כולם מצליחים לבקר או להעריך בצורה כזאת.

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו שאמרתי, אני לא עוסק בעניין יותר.