דיון התשקורת 09/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏21/6/09.

1. בועז Member

2. THE STRETFORD END Member

אני אוהב את יאיר לפיד,אהבתי את תוכניות האירוח שלו בערוץ 1 ואחד על אחד בכבלים,
    אני נהנה לקרוא את הטורים שלו בכל יום שישי,
    הוא אולי רוצה להיות ראש ממשלה יום אחד אבל הוא גם מציאותי וזה ההבדל
    בין ה 2 ודרכי הפעולה שלהם.

3. בועז Member

עזוב את העניין של רוצה או לא רוצה, הכותב הציג כאן את הדימיון בין יאיר לפיד לברקוביץ', שניהם מלאים בעצמם, לגבי שניהם יש הסכמה כללית שהם מוכשרים מאוד בתחומם, אבל בעוד יאיר לפיד "מאשים" את ברקוביץ' במגלומניה, בסופו של דבר מדובר ביאיר לפיד שפוגש את יאיר לפיד נטול ההתעטפות המלאכותית בצניעות, וההסתייגות שלו מההתנהגות של ברקוביץ' מגיעה מאותו המקום הצבוע שבה בחר "לא לדבר על עצמו והרצונות שלו להיות ראש ממשלה".

4. the white pele Member

היו שם שלושה פנדלים ברורים ועוד שניים גבוליים. אפילו על פי חוק ההגיון וההצטברות, אחד היה חייב להישרק, בטח שמדובר בקבוצה הבייתית.
    אם הוא מושחת או חסר מושג, זה כבר לא מעניין אף אחד כי אין בו אמון.
    אז במקום זה הוא מקבל פרס וממשיך לשפוט ודרוגבה, שבסך הכל אמר את מה שכל העולם(נטול קטלוניה) הרגיש,קיבל השעיה. רצחת וגם ירשת.
    אבל תמיד קיים הסיכוי שאולי הוא רק ממלא הוראות, אין לדעת.
    נ.ב
    אמיר, הוא עשה בית דין שדה ופגע במאות אלפי אוהדי צלסי ובמיליוני אוהבי המשחק והפייר פליי.אין שום שיקול דעת כאן.
    עופר,
    צודק. איך אפשר לא לראות את היד של פיקה?אפילו פיקה היה מופתע שלא נשרק פנדל וגימגם בתגובתו לאחר המשחק.
    האיש בושה...

5. THE STRETFORD END Member

בועז

אני לא יודע איך אתה יכול לקבוע שיאיר לפיד צבוע,לפי מה בדיוק?
    הוא אמר שהוא רוצה להיות ראש ממשלה?
    לא,הוא נמנע כרגע מלהכנס לחיים הפוליטים,הוא כן מנסה לשנות דברים בעזרת כוח הכתיבה והמעמד שלו,
    זה הכל,
    אני לא רואה שהוא עושה זאת מאיזה אינטרס אישי בלבד.
    וגם אם יש לו רצון מסויים,הוא חייב לשתף מישהו בזה לו הוא לא חפץ בזה?לא.

ברקוביץ בחר בדרך שלו לכן אפשר לשאול אותו או להגיד עליו א' ו ב',
    זה שיאיר לפיד ולמרות קווי דמיון מסויים לברקוביץ לא,זה לא עושה אותו צבוע.

נערך לאחרונה ב: ‏22/2/10
  6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא שפט חרא, זה הכל.

יש סיבה שזה טוב שאוהדים לא מנהלים את הכדורגל. אי אפשר לנהל את עולם הכדורגל על סמך אמוציות. האמוציה היא תמיד לשחוט את השופט, לחסל אותו, לגמור לו את הקריירה, ולא משנה איך הוא שפט במשחקים קודמים וגם אם היו לו עשר שנים כל כך טובות ברמות הגבוהות, שאף פעם לא שמענו עליו. מעשית זה לא הגיוני לפעול כך. מילא אוברבו, היו כאלה שרצו לעשות את זה להאנסון רק בגלל אירוע אחד במשחק, אותה יד של הנרי. ואם לא עושים את זה לשופט, אז זה לא בגלל שאופ"א/פיפ"א הגיוניות ורציונליות, אלא בגלל שהן תומכות בכך ואולי אפילו "הזמינו" את טעויות השיפוט. אין ספק שיצרתם לעצמם רציונל שעובד היטב. הוא רק לא קשור למציאות.

זה לא עובד כך ואוי ואבוי אם יעבוד כך. לשחקנים, למנג'רים וגם לשופטים.

7. RealStretford Member

תגידו. בספורט 1+2 החליטו לתת עבודה לאנשים עם מוגבלויות? למשל פרשנים עיוורים. "מאז שטורס עלה ליברפול הרבה יותר טובים" WTF!!! הבן אדם נגע בכדור פעם אחד וגם אז קיבל צהוב (שלא הגיע לו)

יאלה - תפרוש לגמלאות כבר יא זקן.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לשמוע את זלצר הזה מדבר זה פשוט סיוט, מדבר כמו איזה ילד בן 14 עם פלטה בשיניים מסכנים כל הילדים שהוא אימן בנבחרת הנוער.
    ובכלל ההתלהבות הזאת כל פעם שרואים את יוסי בניון בתמונה פשוט מביכה, ועוד הרצון שלהם לראות ניצחון לליברפול רק בגלל שאולי בניון יהיה מעורב במהלך.
    ד"א זוכרים את ה'יש' של אלון חזן בשער של בניון במשחק הקודם בין סיטי לליברפול, איזה אנשים מביכים וקטנים.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקטע הישראלי הזה מרגיז. מילא להיות "אוהדים" של השחקן, אבל לפני כמה זמן נתקלתי באיזה שידור חוזר ברון ברבש מדבר באכזבה לקראת סיום עוד הפסד של סקרמנטו ("כמה חבל" וכו'). לא יודע אם זה בא מהלב או שזה מזויף ומיועד לקהל. אבל חלאס, כולם צריכים להפוך לאוהדים של הקינגס? תשדרו את המשחק וזהו, לא חייבים לקחת צד.

10. THE STRETFORD END Member

אמיר ע

אלו לא אמוציות של אהדה אלא ראייה חלקה וברורה של המציאות בכל הנוגע לאוברבו,המלך הוא ערום,חד וחלק!
    הוא לא עמד בלחץ של משחק קריטי בחצי גמר האלופות,לא היה שום טעם לתת לו פרס ולנהל משחק חשוב נוסף בליגת האלופות,היה עדיף לו היה ממשיך לשפוט אך ורק בליגה המקומית הנורווגית.
    לשחקנים ומנג'רים יש את המשחק הבא לתקן טעויות שלהם,לשופטים ברמות הללו אין את הפריבלגיה הזו.
    אפשר לטעות ושופטים ימשיכו לטעות אבל תצוגת שיפוט כמו שהיתה באותו המשחק,במעמד שכזה,זה פעם ב כמה וכמה שנים.

על החשש העתידי ממנו כתבנו לאחר אותו משחק,לפני כמה ימים התברר שלא טעינו.

11. the white pele Member

אין לי שום אג'נדה נסתרת על שופטים. הם לא מטרידים אותי.גם לא היתה לי קבוצה שאותה העדפתי בגמר ההוא. אני אובייקטיבי לגמרי בעניין הזה.
    מה שהוא עשה באותו משחק גובל בפלילים או בעיוורון או בפירוש מוטעה של מה שעיניו רואות.
    מה שהוא עשה לפיורנטינה זאת עוד התעללות מפוארת(מעניין אם שער כזה לטובת פיורנטינה היה מאושר).האם משחקי ליגת האלופות הם במה לניסויים וסלחנויות או ששם צריכים להיות הטובים ביותר?
    החוצפה של מי ששלח אותו לשם היא לתת לו פרס(ממלא הוראות?)בלהמשיך לשפוט משחקים על הבמה המרכזית. שום דבר לא נלמד, שום ליקוי לא תוקן, שום עונש לא הוטל. רשע וטוב לו.אופא כנראה מבסוטית ממה שהיא רואה.

ואפשר לחשוב איזה פארי יצירה מנהלים את הכדורגל עכשיו. שם, פה ובכל מקום.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו, אבל רק בכך אתה כבר מפגין חוסר היגיון. מי שאמור לראות נבדלים הוא הקוון, לא השופט. העמדה שלו לבדה אמורה לתת לו את האפשרות הזו. אבל מה, זה אוברבו, אז תפיל עליו גם את זה.

ליגת האלופות היא לא במה לניסויים, אבל אתכם לא מעניין מה הרקורד של אוברבו. גם אם היה לו רקורד מצוין ונפילה גדולה אחת, אתם מעדיפים להעיף אותו ולקדם שופט אחר. זה לא ניסוי?

העובדה שבאופ"א החליטו לא לכרות ראשים - וואו, איזו החלטה מזעזעת - אינה מצביעה על כך שבארגון היו מבסוטים, או שהוא מילא הוראות. זה שאתם החלטתם שצריך להעיף שופט על משחק רע אחד ואופ"א לא, הופך אותה כמובן לארגון בעייתי או מושחת...

13. the white pele Member

את הנבדל ראו גם אנשים בחוף של גואה. אם הוא לא ראה-מחזיר אותנו להתחלה-הוא לא ראוי!(ולא דיברנו על- האדום לפיורנטינה,פנדל שלא היה וחוסר שימוש מושכל ביתרון).

מה צריך לקרות שהוא יענש? לשבור לעוד אוהדים את הלב? מה זאת הסלחנות הזאת?זאת לא ליגת ילדים מחוזית.
    אין לי עניין לקדם אף אחד אבל אני בטוח שיש אחרים שראויים להזדמנות.יהיה להם קשה להתמודד עם הרף השלילי שהוא יצר.
    מה שאופא עושה זה לחלק פרס לשופט שטעה.אם היה מקבל השעייה וחוזר-אחלה. לא ביקשתי שיתלו אותו בכיכר העיר. שופטים מקבלים כמה שבועות בבית-בכל ליגה!!! על פחות מזה. אבל כאן, חוצפה ועזות מצח ויריקה בפרצוף לכל חובב כדורגל באשר הוא.זה המקומם בכל הסיפור.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעניין אותי אם היה פעם שופט ששרק לנבדל כשהקוון לא הניף לו דגל... אבל היי, אנשים יושבים פה בבית, עם הזווית המורמת שלהם, עם ההילוכים החוזרים שלהם, ויורדים על בן אדם שהם לא רואים מה הוא יכול ולא יכול לראות.

אני אף פעם לא האמנתי בשיטת העונשים לשופטים. מה, שופט לא רוצה להצליח? מה, שופט לא חש רע ומובך כשבכל העולם או המדינה מדברים על הטעויות שלו ומוכיחים אותן? מה, אתה עושה לו סדרת חינוך? אבל שופט, כמו כל בן אדם בכל מקצוע, נשפט לאורך זמן, לא בזבנג וגמרנו. אם לאורך זמן מתברר שהוא לא טוב, צריך להדיח אותו. לא השעייה, הדחה. הדבר היחיד שהשעייה יכולה לעשות זה להוציא אותו מקו האש ולהקל *עליו*, אבל כל מי שעושה או תומך בזאת לא מעוניין בכך, הוא סתם רוצה להיכנס בו כדי שיכאב לו. חסר טעם.

מה שמקומם זה שאנשים חצופים ועזי מצח מוכנים לגמור לבן אדם קריירה כל כך בקלות. הם לא בודקים את הרקורד שלו, לא מעניין אותם איך הוא היה לאורך הקריירה. פשוט לא מזיז להם. יוצאים בהצהרות פופוליסטיות למה זה בסדר לחסל אותו מקצועית. זה כל כך קל.

15. the white pele Member

אין לי עניין להגיב לך אישית על ה"מחמאות" האישיות שרשמת בסוף.אני יכול לרדת נמוך יותר רק שאני מכבד את האכסניה שאני כותב בה..
    אומר לך רק זאת-הקאריירה שלו ממש לא מעניינת ומתגמדת מול הפשע שהוא ביצע לאוהדי צלסי והכדורגל.פשוט עד כדי כך. אם אתה בעד השעיה או נגד, זה גם לא ממש מעניין.כי זה מה שעושים בכל מוסדות הכדורגל בעולם שאתה יוצא להגנתם.
    אין לי מושג אם הרחת דשא פעם, אך לפי תגובתך לנבדל, כנראה שלא. זה בסדר לשבת במגדל השן ולהיות פוליטלי קורקט. כי הרי קאריירה של שופט היא בוודאי אישיו יותר מקודש מטוהר המשחק(או רשלנות פושעת של אותו שופט). מה שלא מובן הוא, איך נבדל שכל העולם ראה(ללא הילוך חוזר אחד)פיספסו הקוון והשופט. או את האגרוף לכדור של פיקה(היה שני מטר משם).על פי טענתך, לא צריך שופט בכלל כי מיקומו הוא הבעייתי וכאן סגרנו את הבעיה.
    אתה יכול להסתובב סחור סחור כאוות נפשך אבל לעולם לא תשכנע מיליונים של אנשים ששופט כדורגל בכיר(על סמך שיבוצו במשחק)לא רואה אפילו פנדל אחד מתוך חמישה.ולא תשכנע אותי שעל טעויות בסדר גודל כזה, לא רק שלא משלמים אלא מקבלים פרסים.
    אני רואה כדורגל כבר שלושים וחמש שנה. ראיתי שערוריות קשות(קליין בימקא) ראיתי טעויות קשות(יד של לנדאו בגביע) ראיתי טעויות אנוש. אבל המשחק הזה נכנס לכל טופ טרי של שיפוט מגמתי מתחילתו ועד סופו שראיתי(ומדובר במאות או אלפי משחקים).ואין לי שום אמפטיה לאנשים כאלה. בעולם כל כך תחרותי ואכזרי, בו מאמנים ושחקנים נזרקים ומפוטרים כל יום בשבוע על מחדלים, לא יתכן שליצן כזה ימשיך לשוטט על הבימות הכי חשובות של הכדורגל.

נערך לאחרונה ב: ‏22/2/10