http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx רק לפני שבועיים קראתי כתבה על קובי בראיינט שעשו שם.. משו יפה, איכות כתיבה ברמה גבוהה, יידע שלא ראיתי מאף מקום אחר, ממש מקצועי.. חבל, עד שהתחברתי למשו בעיתונות המסרוחה שלנו.
אבי רצון הוא פשוט פרשן אינפנטיל שמונע משינאה נטו לכול כדורגל שהוא לא איטלקי. ישבתי בבוקר עם קפה וקראתי את העיתון המפגר הזה, והאמת לא ידעתי אם לבכות או לצחוק. הליצן טען בכתבה שהניצחון של אינטר מוכיח את העליונות של הכדורגל האיטלקי על הכדורגל האנגלי. וואלה, גם אם הייתי הכי איטלקופיל בעולם לא היה לי אומץ לפרסם אימרה כה הזויה ומנותקת מהמציאות כמו זו. הבנאדם כנראה שכח שאנחנו כבר לא בשנות ה90, היום כול ילד בן 4 יודע שהכדורגל האיטלקי נמצא בשפל הכי גדול מזה שנים, בעוד הכדורגל האנגלי מוכיח עליונות באירופה שמזכירה את זו ששל האיטלקים בשנות ה90. יובנטוס, מילאן ואולי קצת רומא שהיו מאריות אירופה הן היום קבוצות בינוניות ותו לא. מתוך 7 הגדולות שהיו להם בשנות ה90 נשארה רק אינטר וגם היא לא היתה מסוגלת לתת פייט נורמלי השנה לברצלונה גם בסן סירו וגם בקאפ נואו ואני כלל אל בטוח שיש להם מה למכור במפעל השנה למרות שעברו את צ'לסי. זו לא הפעם הראשונה שאני קורא דברים מהסוג הזה במדור הספורט של מעריב. אם היתה שם בקרה, אזי העורך הראשי שלהם היה צריך להיות מובטל כבר מזמן. כול הכתבים שם הם אינטרסנטים חסרי מושג בסיסי, מלא טעויות, מלא שטויות. אני מרגיש צורך לתת לעצמי כאפת שטות בכול פעם שאני חוטא וקורא את מדור הספורט הבזוי של העיתון הזה.
לחמן אחרי השער של מ?בוקני, חלוצה של ליאז?:?תקשיבו טוב, הוא החלוץ הכי טוב באירופה, שמעתם?הכי טוב באירופה?..אוקיי.
כידוע זו לא בדיוק התקופה המתאימה לסמוך על האמינות של אילנה דיין, והמנשרוב הזה שהתראיין שם נראה לי בנאדם מפוקפק שצריך לקחת מאוד בזהירות את מה שאמר, ועדיין אני נוטה להאמין לחלק ממה שנאמר שם. רק שהתחקיר הזה לא ממש חידש-כל אוהדי הכדורגל בארץ יודעים שנמני יצר מחנאות במכבי, שאוהדי מכבי בחלקם הלכו אחריו כמו עדר ושהוא נוהג לסגור חשבון עם עיתונאים שכותבים עליו רעה (למד מהמורה הרוחני שלו, אברם גרנט). בסך הכל, כמו שתמיד קורה בסרטים האלה-אם לא הקידום הפומפוזי של קשת אף אחד לא היה מתייחס לזה.
ראיתי את הסרטון שהיה בעובדה על אבי נמני ואני חייב לציין שאני מופתע, אבל לא עד כדי כך, ובטח שלא מהכל. מההתנהגות שצויינה כאן לנמני אין ספק שאני מופתע, תיארתי לעצמי שכשהאוהדים קוראים בשמך אז אתה לבטח לא סובל, גם אם אני הייתי יושב על הספסל והיו קוראים בשמי זה היה עושה לי טוב בלב, בכך אין ספק, אך מכאן ועד לארגן מחאה של האוהדים מתחת לביתו של קלינגר ההבדל גדול. הדבר שדווקא לא הפתיע אותי בכלל הייתה התנהגות האוהדים. אין מבחינתי הבדל בין תקיפת עיתונאי שמלכלך על השחקן שאותו הם מעריצים לבין לקלל / לתקוף מאמן שלא מצליח בקבוצתו, מה שהרבה יותר נפוץ אצלנו בארץ. אני חושב שהקללות לדגו באמת שהיו מוגזמות בעיקר בשל העובדה שהוא כלל לא היה אשם במאבק הזה שהתחולל בין המועדון לנמני, אך אני בהחלט לא מופתע למה שהקהל מסוגל לעשות כשהשחקן/ הסמל/ הכוכב שלהם על הספסל. אני לרגע לא רוצה להשוות בין הדברים, ואני מאחל שדבר כזה לא ייקרה יותר לעולם, אך יש לי תחושה שאם קטן היה מסופסל בדרך קבע בשלוש העונות האחרונות/ מועף מהמועדון התגובות היו דומות. אולי לא קללות עבור שחקנים אחרים שמצליחים אך בהחלט היו מחאות על חזרתו לקבוצה. הרי בעונה האחרונה של רוני לוי במכבי חיפה, גם כאשר הקבוצה כבשה שער דקה לאחר מכן, כאילו לא היה, הקללות על לוי נמשכו. במקרים כאלו מהר מאוד ,מבחינת האוהדים, הצלחת הקבוצה שולית.
אני חושב שהדברים המדאיגים יותר, אם הם אכן נכונים, זה כמובן עניין המכות והאיומים שכאילו נימני זימן על העיתונאי, על ברוך דגו ועל קלינגר. כל שאר המחנאות עוד מתקבל ואפשר להבין.
Michael Carrick כשאתה חבר קרוב של רוזנשטיין,הררי ואחרים,לא מסתיר את זה,גאה בזה לא צריך את אילנה דיין ופחות או יותר אמינות שלה בכדי להגיד דרשני.
אני לא בא בכלל להגן על נמני, אני חושב שהוא מניפולטור ושהאוהדים שהולכים אחריו מטומטמים, אני רק שם בפרופורציות את התחקיר. זו לא פעם ראשונה שבערוץ 2 מבטיחים רעידת אדמה לקראת תחקיר, ובסוף יוצא בקושי זעזועון קל.
היה ברור שלא יכול להיות שנמני רכש לעצמו כח כל-כך רחב במועדון בלי לפעול מאחורי הקלעים, אבל בכל מה שקשור לאלימות - אני לא חושב שזו דרך המחשבה של האיש ואני גם בטוח שהוא לא נקט באמצעים אלימים, כלומר שלמרות שרוב התוכנית הייתה מעניינת - אני לא מאמין אפילו לא למחצית מהדברים שנאמרו או נראו שם. נמני וודאי לא יצא נגד האלימות, לא הפריע לו שאיימו על דגו - אבל אני גם לא חושב שהוא היה הכוח המניע מאחורי זה, כלומר הוא לא ביקש מהקהל לפתוח חזית נגד דגו ולמרר לו את החיים. היה ידוע שנמני מגיע לכל ברית, כל חתונה וכל אירוע זוטר אחר - וברור שגם לו יש אינטרסים, כמו כל אדם אחר נורמלי. את הדיווחים על כך שהוא רכש לאוהדי מכבי כרטיסים למשחק המדובר בטדי - אפשר להבין, זה הגיוני. והצחיק אותי לשמוע על זה שנמני אמר לשחקנים לא להקשיב לקלינגר - נו באמת... ועזבו לרגע את אבי נמני - אני מרחם על ברוך דגו המסכן שהקהל עשה לו את המוות. דגו נתן מאה אחוז עבור הקבוצה והקהל בכל דקה בה היה על הדשא, והוא פשוט קיבל מהקהל חרא שבוע אחרי שבוע. גם אם לא מדובר בדברים שקשורים לנמני במיישרין - קיללו אותו במגרש בלי הפסקה(ועוד אפילו במשחק נגד אייקס, בו הוא כיכב עם צמד!), התקשרו אליו לנייד והטרידו אותו כל הזמן...הוציאו לו את החשק לשחק כדורגל. ונושא אחרון - מפגן התמיכה של הקהל בנמני בטדי למשל בהחלט היה אחד המחזות היותר גרדנדיוזים שנראו פה, הייתה אהדה בהיקף רחב מאוד - אבל לטעמי זה מטומטם לקוות שהוא יכבוש גול ניצחון נגד הקבוצה שלך. בכלל, הקטע עם החרם, החולצות השחורות - זו פשוט בדיחה, הם הלכו רחוק מידי. אף שחקן לא גדול יותר ממועדון, וזה מה שהאוהדים לא מבינים. יש יותר מידי אוהדי אבי נמני ולא אוהדי מכבי ת"א. ברור שכאב להם שהוא עזב - וצריך ואפשר לנסות להחזיר אותו לקבוצה - למי שיש יד בדבר, אבל ה-11 שעולים מידי שבוע לכר הדשא עם החולצות של מכבי, הם פשוט יותר חשובים.
זאת בהנחה שהדברים אמיתיים. אבל מכיוון שכמו שאמרתי, ה"עד המרכזי" מנשרוב נראה כמו אדם מפוקפק, וגם לשאר המרואיינים יש אינטרסים בפרשה ותחקירים כאלה נוטים לחוסר אובייקטיביות-אף אחד לא מבטיח לך שזה אכן קרה.
בראייה תקשורתית, אני חושב שהתחקיר היה די שטחי. מלבד עדותו של מנשרוב (שמצטיירת כאינטרסנטית ולא אמינה) ועוד כמה רסיסי עדויות שמלמדות על מעשים לכאורה פלילים מצד נימני, התחקיר לא חידש יותר מדי, ולא ירד מספיק לפרטים. אגב, אני לא אופתע אם בהפקה צינזרו חלקים מהתחקיר, נוכח איומים שקיבלו. קשריו של נימני עם גורמים עבריינים, גרעין האוהדים שסר למרותו (ועושה דברו) וכוחו העצום במכבי היו ידועים עוד לפני התחקיר. לטעמי, אפשר היה לרדת יותר לפרטים ולברר מה טיב הקשר בין נימני לאותם גורמים עבריינים, למה נימני לווה כסף מרוזנשטיין וכולי.
אני לא יודע כמה אוהדי מכבי ת"א שפויים נשארו אחרי מה שעבר על הקהל הזה בעשור האחרון. מודה ומתוודה, הייתי אוהד של מכבי, כילד רק הייתי מחכה ללכת למשחקים וזו הייתה עבורי חוויה מחשמלת, אני אפילו הייתי במשחק האליפות ההוא בבאר שבע. כילד לא יכולתי ללכת לכל משחק אבל החוויה של האזנה למשחקים בשירים ושערים, הטקס הזה של לחפש את 95.5 ברדיו האנלוגי בשבת, סיכומי המחזור עם יורם ארבל ומאוחר יותר בערוץ הספורט, כילד באמת אהבתי כדורגל ישראלי אך מאז אני מודה שקשה לי לראות משחקים ולמרות שפעם-פעמיים בשנה איכשהו אני מוצא את עצמי באיזה טריבונה בארץ (ערן יעיד שבזמנו זרמתי סתם ככה על משחק של הפועל כפ"ס נגד הפועל ת"א אחרי משחק של ספרס), קשה לי להתחבר להלך הרוח פה, האווירה ביציע רעה ומכוערת ומה שהולך במכבי ת"א הוא בכלל אבסורדי, הסגידה לשחקן על פני קבוצה היא דבר לא נתפס בכלל, בטח לאחד כמוני ששואב את מוסר-האוהד שלו מתרבות האהדה האנגלית. לא ראיתי את הכתבה על נמני אבל המבקרים ב"הארץ", שהוא עיתון אמין יותר ופחות חסיד שוטה של עסקני ספורט, טוען שזו סערה בכוס מים, שלא חידשו שם כלום ולא חשפו משהו רע באמת על הבן אדם.