דיון התשקורת 10/11

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏13/7/10.

1. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אני לא חושב שזה רעש מכלום. לנו כצופים מגיע לקבל את הטוב ביותר 365 יום בשנה, ולא בגלל שיש חג אז נותנים לנו מישהו שאינו קשור לענף. לא צפיתי במחזה המוזר של אוחנה משדר כדורסל, אבל אני בטוח שלאוהדי הכדורסל הישראלי (כל הארבעה...) זה הפריע.

אתה יודע מה? בוא נלך יותר רחוק עם עניין החגים. בראש השנה במקום בן אדם ישדר את המשחק ראש של דג, בסוכות אולפן ליגת האלופות ישודר מתוך הסוכה בבית של מודי בר און, בחנוכה יעשו עסקת חליפין-קופמן יופיע בפסטיגל ועדי הימלבלוי תשב ביציע העיתונות, ובפסח אחת לעשר דקות השידור ייקטע לטובת קטע וידאו של אחת המכות. נשמע לך סביר? לי לא, מגיע לנו יחס כמו שמקבלים הצופים בכל העולם ואפילו כאן אצל צ'רלטון.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

Michael Carrick צודק. אין בעיה עם צחוקים בפורים, עם תוספות לשידור שאמורות לשעשע, בכיף, עם דגש על תוספות ולא תחליפים. אבל אי אפשר להפוך את זה לשכונה. לא שאני אי פעם מרגיש צורך ממשי בפרשן במשחקי כדורגל, אבל לבוא למשחק בלי פרשן כדורגל בכלל אלא כדורסל (ולהפך) זה ממש לעשות צחוק מעבודה. להוסיף לשדר ולפרשן הרגילים בכדורגל את שימי ריגר, נגיד, היה יכול להיות משעשע. או ממש לא משעשע, אבל לפחות ניסיון ראוי. כשהם עושים מה שהם עושים כעת, זה כמו לומר שבעצם הפרשנים גם כך לא באמת חשובים. הלו, זה ציבור של לקוחות, ולקוחות משלמים.

בגלי צה"ל עשו היום יום שידורים שונה לפורים. אייל ברקוביץ' הצטרף לתוכנית הבוקר של ניב רסקין וגידי גוב שידר שעתיים לצד רזי ברקאי. דגש על לצד. הם לא החליפו את המגישים הרגילים, הם הצטרפו אליהם. ההבדל בין חידוש לבין שכונה.

נערך לאחרונה ב: ‏20/3/11
  3. Mellow29 Kopite

http://www.one.co.il/Article/176529.html

מצטער שאני לא עוקב, אבל הסיפור נשמע לי ממש ממש מופרך וכנראה הוא גם כזה (בהתחשב בכך שהוא פורסם ב-ONE). אז בהנחה שהוא מופרך, יש איזשהו מקור באנגליה שפרסם את הדברים האלה או שהכתבים של וואן הזו את זה?

4. ArsenalFan Member

News of the World. אין לי קישור, כי האתר בתשלום.

5. The_Arsenal Member

וואי איזה היסחפויות. שידור של משחק אחד בליגה הספרדית ובליגת העל בכדורסל, ואתם מנתחים את ה"שכונה" שנעשתה פה כאילו מי יודע מה כבר קרה. ואתם יודעים מה אירוני? שכל מי שמתלונן על זה שהחליפו לו את שגיא כהן בשלח, היה מתלונן גם אם היו משאירים את שגיא כהן, מה שאומר שהרצון להשמיע ביקורת כבר ממזמן עבר את הרציונל שעומד מאחוריה.
    אתם מאשימים את שלח בחטא של לנסות להבין יותר מכולם בהכל, אז מברק חדשות בשבילכם - מי שחוטא בחטא הזה הוא אתם. מבינים יותר מכל פרשני תבל, ומכל עורכי הטלוויזיה בתבל, ויודעים להתלונן על כל מה שקורה, גם אם מה שעומד מאחורי זה הוא לא יותר מאשר ניסיון לקלילות פורימית - גם אם הוא צלח וגם אם לא.

6. THE STRETFORD END Member

The_Arsenal

יש אנשים,אוהדים שלוקחים ברצינות רבה יותר אולי מאחרים את הקבוצה שלהם וכשהיא משחקת
    וקטעי פורים על חשבון השידור של הקבוצה שלהם לא משמחת את כולם.

זה ששגיא כהן לא מוערך(בצדק)ואף אחד לא רוצה לשמוע את הקשקשת שלו,לא אומר ששלח מפרשן כדורגל או אוחנה מפרשן כדורסל וגם באופן חד פעמי לפורים זה משהו כשר לעשותו,זה לא,זה זילות לערוץ,זילות לתפקיד.

המעניין הוא שרק בערוץ הספורט תמיד לוקחים את הניסיון הפורימי או בכלל הניסיון להצחיק בכוח(כמו בשידורי ליגת האלופות לאורך השנים)ובצורה קיצונית יותר מכל ערוץ ספורט אחר שאני ראיתי בעולם.

לו באולפן נדב יעקבי היה עם כובע של ליצן או פאה,סבבה,יאללה,בכל זאת פורים ולא חייבים להיות כבדים יותר מדי
    אבל אני לא רואה את נדב יעקבי הולך לערב של פרשנות בכל הנוגע למצב הבטחוני בדרום באחת התוכניות של ערוץ 10
    ואפילו שהוא במקור מבאר שבע.

7. The_Arsenal Member

סטרטפורד,

על זה בדיוק אני מדבר. אוהדי ספורט בכלל, ובאייסוקר בפרט, לוקחים את הספורט יותר מדי ברצינות. איך אפשר להשוות פרשנות בטחונית לפרשנות כדורגל כמו שעשית בפיסקה האחרונה? קצת פרופורציות אנשים. אני לא אומר שצריך להפוך כל שידור לזנות כמו בליגת האלופות, אבל לא צריך לחפש בכוח איפה להתלונן. ואם אני אוהד של קבוצה שמשחקת, בכלל לא אכפת לי מי הפרשן. המשחק האחרון של הקבוצה שלי ששודר בערוץ 10 זכה לצוות השידור הכי "בכיר" שמסתובב בארץ, ובוא נגיד שלא נהניתי יותר מדי. דווקא אני חייב לציין שזיפזפתי במיוחד למשחק של ברצלונה למרות שהוא עניין לי את הביצה השמאלית, רק כדי לשמוע את שלח, מה יש לו להגיד על כדורגל. בסה"כ לשלח בכדורגל (או לאוחנה בכדורסל) יש לגיטימיצה להביע את דעתו בדיוק כמו כל אוהד פה באייסוקר, גם הוא וגם אנחנו אוהבים כדורגל למרות שאין לנו רקע מקצועי בענף, ואם כל גאוני הדור פה הרי בטוחים שכסא הפרשן מחכה רק להם, אז לשלח בטח שמגיע לשבת שם. ובכלל מה זה משנה, שלח הרוויח את הכסא שלו שם בדיוק בגלל שהוא לא בא מעולם הכדורגל, וזה היה כל הקונספט של הליהוק הזה. אני משוכנע שאין אף אוהד ברצלונה שזה הפריע לו. וגם אם כן, מי יהיה הראשון לקפוץ להתלונן בשמם אם לא גאוני הדור של פורום אייסוקר?

זה ממש לא זילות מבחינתי. זילות מבחינתי זה שפרשן שאמור להתמצא בתחומו עושה מעצמו צחוק (כמו איציק זוהר למשל), לא שמביאים פרשן אורח, פעם אחת בשנה.

8. AronB Member

מצטער, לי היה מאוד מפריע אם את הקבוצה שלי היה מפרשן אדם שכלל לא קשור לענף. את עמדת הפרשן צריך לאייש בן אדם שמבין, שמציג דעה אובייקטיבית ושיודע לדבר. ליהוק כזה, גם אם הוא "רק פעם בשנה", מוכיח איפה נמצא ערוץ הספורט ביחס לתאגידי שידור ספורט אחרים ברחבי העולם כולו. זה עבר את גבולות הטעם הטוב ממזמן.

9. THE STRETFORD END Member

The_Arsenal

אני מאוד סובל מהפרשנים הישראלים במשחקים של יונייטד,מאוד,זה פוגע קשות בכיף של לראות את הקבוצה שלי
    ולו הייתי מקבל את שלח זה היה מרתיח אותי עוד יותר ומה לעשות,אני לוקח ברצינות רבה את הכדורגל,
    זה יותר מרק משחק או ספורט בשבילי ואני יודע שגם עבור חלק מפה גם כן.

לא מעניין אותי מה יש לשלח להגיד על כדורגל,אני לא רואה איזה תובנות הוא יכול לתרום וכשהוא לא חי את המשחק,לא כמוני ולא כמו אחרים מסויימים פה.
    בדיוק כמו בגביע העולם או לפני שנים שערוצים אחרים שידרו את הכדורגל האנגלי,
    הביאו אורחים/פרשנים מכל מיני תחומים בחיים אבל לא כאלה שקשורים למשחק,
    פוליטקאים,בדרנים וכאלה.
    למה רק שידורי כדורגל צריכים להיות במה לחאפלה הזו?

בכל העולם וגם בימי חג וכשיש משחקים,אף אחד לא מחפש להפוך שם את האולפן ואת ההתייחסות והרצינות למשחק.
    בחג המולד באולפנים באנגליה מקסימום יהיה עץ אשוח,יהיו כובעים של סנטה אבל מי שידבר כדורגל יהיו אנשי הכדורגל
    וככה זה צריך להיות.

ולגבי שלח כבר כתבתי,אני לא מאמין בסופרמנים האלה שיודעים הכל,
    אין לי מושג בכדורסל ככה שאני לא יודע אם הוא קשקשן דמוי שגיא כהן כשהוא פרשן כדורסל ראוי.
    אני כן חי את הפוליטיקה ואני מאוד לא אוהב את שלח היודע יותר טוב מכל הפוליטקאים וראשי הממשלה איך לנהל את המדינה.
    אני לא מבין את חיי הצבא אבל מעדיף לשמוע פרשנים צבאיים אחרים על פניו.
    הוא רהוט,איטליגנט,עובר מסך אבל כשאני רואה אותו מדבר על כל דבר שזז,זה לא מריח לי מי יודע מה.

10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני רואה עכשיו את מכבי חיפה כדורסל אותה אני מסמפט, השדר: אבי מלר.

11. THE STRETFORD END Member

אני חושב שגם מלר היה מעדיף לראות בשעה הזו את צ'לסי נגד שיטי

12. k_700 Member

אתה סתם נסחף.
    בערוץ הספורט ניסו לעשות משהו יחודי וקצת שונה לחג.
    אף אחד פה לא דיבר על זה שבכל חג תערך השכונה הזו.
    אני חושב שזה מוסיף הרבה הומור לחג שגם ככה אמור להיות שמח וצבעוני.
    מי שממש רוצה לצחוק יכול לראות את מלר משדר את מכבי חיפה מול ברק נתניה.
    העברתי לשנייה וזה היה פשוט מבדר.

אתם סתם עושים רעש מכלום.

אגב, כחובב כדורסל מושבע, אני יכול להגיד לכם ששלח הוא אחלה פרשן. בטח בכל מה שקשור לכדורסל אירופאי ולליגה שלנו. NBA הוא כבר פחות עוקב מפעם אבל לשמוע אותו מנתח פוזשנים תמיד יהיה נחמד יותר מאשר לשמוע באמצע הלילה את גרוסברד המרדים או גיל ברק החסר כל ידע.

13. THE STRETFORD END Member

k_700

אין לי מושג מי שידר אתמול בצארלטון את יונייטד כי הייתי במאש (לא מסוגל לראות את יונייטד במשולב)
    אבל תחשוב שהיה דבר דומה במשחק של יונייטד אתמול,
    אתה חושב שזה היה מבדר גם כן עבורך מצב דומה?

העברתי לרגע ושמעתי את ג'ובאני רוסו מפרשן כדורסל גם כן...אכן פורים בערוץ הספורט המרכזי של ישראל.

14. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אתה אולי צוחק, אבל אני בטוח שאוהדי אשקלון ונתניה (ויש כאלה) הרבה פחות נהנים. כמו שאני לא חושב שהיית נהנה אם את המשחק שלנו מול בולטון היה משדר סלבה ברזילאי או לייזי גורדון.

הנקודה שאני שוב חוזר עליה היא שאני מצפה מערוצי התקשורת להיות מקצוענים תמיד, בכל יום בשנה. כמו שסטרטפורד כתב-אפשר לציין את פורים עם תחפושות, פרומואים, מערכונים, שידורים חוזרים של אימפריית הדשא (טוב, זאת סתם משאלת לב שלי), אבל לא לפגוע במקצוענות של השידורים.

15. k_700 Member

טל
    בכל מה שקשור לקבוצה שלי זה כבר יותר קדוש מדת.
    כשאני רואה את הקבוצה שלי אני כבר לא מצפה לפירשון טוב ואיכותי במדינה שלנו לכן כן גם במשחק של הקבוצה שלי הייתי סובל את זה.
    מקסימום אם השכונה הייתה עוברת את הגבול הייתי שם על מיוט או עולה לחדר ורואה באנטרנט(וזה רק במצב קיצוני).

וכן, להגיד לך את האמת אני מעדיף את האינטלגנטיות, הרהיטות והקמצועיות של שלח שאני בטוח שהיה עושה שיעורי בית לפני השידור על פני לחמן וניר לוין הבלתי נסבלים.

בכל יום בשנה אני מעדיף את שלח על פניהם.
    מה לעשות יש לי חולשה לאנשים עם איי קיו של פחות מ70 בטח כשהם מבלבלים לי במוח על בסיס שבועי.