"בתוך סל של תפוחים רקובים גם תפוח חצי רקוב עם תולעת נראה כמו מציאה". המשפט שמתאר הכי טוב את המצב של לוקאס בליברפול.
Mellow29 פלטצר ופארק עבורך שווים ללוקאס? אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל לענות לך על הבדיחה העצובה הזו. אתה גם יכול לבדוק את ארון התארים של בראון ואושיי,כשיש להם מניות רבות באותם תארים, בראון העונת הדאבל האחרונה מגן ימני מצטיין למשל. כן,הם אפורים משהו וכן,כל קבוצה צריכה כאלה שחקנים בסגל אבל כמה הבדלים, אושיי יכול לסתום חורים של 4 עמדות,בראון של 2 ומעבר לזה,הם שחקני בית עם כל הערך המוסף של זה וכשאתה מביא שחקן רכש,כמו לוקאס,אתה צריך שהוא יהיה הרבה יותר מזה.
בסדר, אז תמשיכו לאונן על אנדרסון שבינתיים לא ראיתי אפילו שם חולצה של ברזיל במשחקי ידידות, ולספר לנו כמה גיבסון ענק או לא יודע מה. כאילו שחסרים שחקנים ברמה שלו וגם כ"כ פחות טובים ממנו בסגל של קבוצות צמרת ואפילו בהרכב (ג'ון אובי מיקל?). מישהו אמר שחקן הרכב? סטרטפורד היחיד שאומר שחקן הרכב. הוא שחקן הרכב עכשיו כי אין שום אלטרנטיבה, חוץ מפולסן שהוא רק הרכש הכי גרוע בעשור האחרון של ליברפול שנעשה ע"י לא אחר מאהובך מנוסה-ג'נטלמן-אנגלי-כ"כ-יותר-טוב-מהמלצר הודג'סון. מה שמוראד אמר, בעקרון. זה, והקבעון המחשבתי של כל מני אנשים, שבאים עם דעה מוכנה מהבית על לוקאס וזהו, סוף הסיפור נקודה סימן קריאה. אותו דבר עושים עם ג'ונסון אצלנו, אני עוד זוכר שמישהו פה אמר לי שקונצ'סקי מגן פי 2 יותר טוב, היום האפס נרקב במעמקי הצ'מפיונשיפ ומצליח איכשהוא לבלוט לרעה אפילו בהגנה של נוטינגהאם פורסט, כשג'ונסון משחק טוב לא שומעים על זה, למרות השיפור המשמעותי שהוא עשה ממשיכים לרדת עליו ולטפס עליו כי זאת התווית שהצמידו לו ואין לו ממש סיכוי להסיר אותה.
Walkon גם האחים דה סילבה לא מתקרבים בכלל לחולצת הרכב של נבחרת ברזיל,אז? קלברסון היה שחקן הרכב בברזיל אלופת עולם,אז? "לאונן" על אנדרסון...יופי של תיאור יש לך,אגב,אנדרסון בעונת הבכורה שלו היה הפתעה גדולה ובדרך לדאבל,ליגה ואירופה, אתה מבין חביבי,אתה תמשיך לזרוק שמות בזלזול(חולצה של ברזיל)ואני אמשיך לספור תארים שלהם בקבוצה שלי, אתה תספור את החולצה של לוקאס בנבחרת ברזיל ובליברפול מה? אתה מבין את ההבדל,ברוך? "אהובי" הודגסון,בין היתר הביא לך למועדון את השחקן הכי טוב שלכם העונה,מירלש ואגב,בשבת האחרונה אי אפשר היה להוריד לו את החיוך מהפרצוף.... מישהו אמר שחקן הרכב...ובכן,לוקאס הוא כזה ולשלם כסף לשחקן זר בכדי שיהיה אפור בסגל...יודע מה,מצויין,שאלו יהיו הסטנדרטים בליברפול.
לא מבין בכלל מה הנקודה שלך עם התארים, נראה לך ברצינות שלוקאס זאת הסיבה שאנחנו לא זוכים בתארים כבר 4 שנים? ברצינות? יפה שבשבילך לאסוף תארים אישיים הופך שחקן לטוב יותר, אני מניח שבסוף העונה גיבסון רשמית יהפוך לקשר טוב יותר מפברגאס מאחר שיש לו גביע פרמיירליג בארון. אהובך הודג'סון, הביא את מיירלש, הביא עוד 4 אפסים אחרים, החריב את הקבוצה עוד יותר וביסס את מעמדו כמאמן הכי גרוע בהסטוריה המודרנית של המועדון, הרכישה של מיירלש די מתגמדת, אז אני לא מבין מה אתה מנסה לאמר, גם ככה אני לא מעוניין להכנס שוב לדיון הזה. לא יכול להוריד את החיוך? חבל, שיוריד את החיוך מהר, מחכה לו קרב בשיניים על השרדות בפרמיירליג, בדיוק הרמה שלו. ואני בטוח שזה היה גמר הגביע הפרטי שלו. נכון שלוקאס הוא כרגע שחקן הרכב, אחרי הקיץ נדבר על זה, לא רואה מה פסול בשחקני סגל זרים אבל נו שווין, אתה יודע הכי טוב. אולי באמת עדיף איזה תותח שחקן בית כמו גיבסון.
לפי ההגיון הטיפשי שלך בראון ופלטשר יותר טובים גם מטורס וג'רארד כי יש להם יותר תארים. נו, אז הוכחת שליברפול היא אנדר-אצ'יברית, השאלה האם זה בגלל לוקאס? הרי בסה"כ זו העונה היחידה שלו בתור שחקן הרכב כי האליל שלך החליט שפולסן זה מחליף ראוי למסצ'רנו. עד לפני זה הוא תמיד היה שחקן ספסל כשכל שאר הקשרים היו בריאים, ובלי קשר הוא מראה באמת גרף התקדמות די יציב. זה ציטוט נכון, אבל אני לא חושב שהוא תפוח חצי רקוב. הוא אחלה שחקן סגל שאני בטוח שגם אתם לא הייתם מתנגדים לקבל. אם בונים עליו כשחקן הרכב וכשחקן היחיד בעמדה הזאת, זו בעיה של הצוות המקצועי ולא שלו. ויופי, בוגר מאוד. בוא נעשה ככה...על כל דבר טוב שעשה הודג'סון אני אביא לך חמישה דברים גרועים שהוא עשה לליברפול בחצי שנה האחרונה. מה אתה אומר, למי הרשימה תיגמר קודם?
אני לא מבין - כל שחקן זר שאתה קונה חייב להיות להטוטן עם יכולת כדרור שמבשל וכובש שערים? יש חוק או שזה טאבו לקנות שחקן זר שעושה עבודה שחורה במגרש בעמדת הקשר האחורי? ממש לא מבין מה הטענה הזאת.. עוד פעם המחלקות היא שאנחנו לא מעריכים את לוקאס באותה צורה ואתה כנראה מחשיב אותו לאפס ואני חושב שהוא שחקן משמעותי וחשוב שקל להתעלם מהתרומה שלו - ככה שלעמק השווה לא נגיע, אבל השנה בעמדה שלו לוקאס לדעתי עושה עבודה מהטובות בליגה במשחקים החשובים של ליברפול נגד הגדולות ובכלל מאז שדלגליש נכנס לתפקיד. עדיין לא מבין את משוואת ה"זר = להטוטן ושחקן מלהיב"
Walkon כשאתה זורק לי קישקושים של לוקאס ונבחרת ברזיל לעומת אנדרסון אז אני עונה לך בתארים של אנדרסון במדי יונייטד, פה קבור הכלב. "האפורים" של יונייטד מרכיבים סגל שהוכיח את עצמו פעם אחר פעם אחר פעם. אין לי בעיה עם אפורים ויש לי כמה כאלה בסגל אבל הערך המוסף שלהם שווה הרבה יותר, או כי הם שחקני בית ולא עלו לי אגורה,או כי הם יכולים לשחק במספר עמדות ובסופו של יום,הם שותפים בכירים להצלחה בשטח. קח את לוקאס ושים אותו בבולטון או וויגאן והוא לא יעשה שום שינוי שם,אתה מבין,שום שינוי,שום השפעה באמת. שים את בראון בהגנה של בולטון או וויגאן והוא שחקן הרכב,לכל העונה, פה קבור עוד כלב. אין פסול בשחקן זר לסגל אבל אם כבר זר ואם כבר לסגל,שיהיה מישהו שווה הרבה יותר, אנדרסון כזה ליונייטד,פארק בטח ובטח,לוקאס לליברפול...פה זה כבר בית קברות לכלבים.
to each his own מה? עריכה: אני רואה שענית לי קודם לכן על המחלוקת שלנו, ובכן,לא אמרתי שלוקאס אפס ואני בטח לא חושב ששחקן זר צריך להיות למשוואה של להטוטן ושחקן מלהיב אבל כשמדברים איתי על התקדמות שלו,כשאני רואה שהוא שחקן הרכב בליברפול וחתם ל4 שנים נוספות, זה לטעמי מספר בתמצית את ההתדרדרות שם באנפילד. עריכה נוספת: Mellow29 אני עדיין לא התאוששתי מההשוואה שלך בין לוקאס לפלטצר ופארק,מצטער.
Mellow 29, לוקאס כן פחות טוב מפלטשר ועזוב אותך מהשוואות לשחקנים בעמדה אחרת. לוקאס לא פחות טוב מגיבסון או קאריק ביונייטד. הוא לא פחות טוב מדיאבי, דנילסון או רוסיצקי בארסנל. הוא לא פחות טוב מאובי מיקל או ז'ירקוב כשהוא משחק באמצע בצ'לסי. הוא לא פחות טוב מסנדרו, ג'נאס או פלאסיוס מטוטנהאם. הוא לא פחות טוב מבארי או ויירה או אם מילנר משחק באמצע בסיטי. ואלה רק שאר קבוצות הצמרת. אז חלאס לרדת עליו, גם אני הייתי מעדיף אותו כרוטציה ולא הרכב, אבל בגדול הוא שחקן מספיק טוב.
לא הבנתי את ההשוואה לפארק...הוא בכלל משחק בתפקיד אחר. את לוקאס אני מעדיף על פני אנדרסון כן, מהכישרון הגדול של פורטו נשאר שחקן שלא ברור לאיפה הוא הולך, הוא לא טוב מספיק בהתקפה והוא לא מחלץ כדורים בחסד, עדיף כבר היה להמשיך בקו הבנייה שלו כקשר מאחורי החלוץ שם הוא שיחק בפורטוגל. לוקאס אגב, גם כן באופן דומה שיחק כקשר תוקף בגרמיו ואצלנו הפך להיות קשר אחורי. אני לא חושב שהוא משהו נדיר ולדעתי פלטצ'ר טוב ממנו, אבל הוא בהחלט שחקן סביר שהייתי רוצה בסגל. אחרי ה18-24 חודשים הראשונים שלו אצלנו יצא לו שם של שחקן אפס במיוחד, ואני מבין מאיפה זה הגיע כי בזמנו הוא היה באמת חלש, צריך להכיר בשדרוג שהוא עשה במשחק שלו, אף אחד לא אומר שהוא וורלד ביטר עכשיו, אבל הוא בהחלט שחקן סביר.
אני יודע שהם משחקים בעמדות שונות, אבל הכוונה שלי בהשוואה שלהם היא מבחינת ה-squad role שלהם ביונייטד לעומת התפקיד של לוקאס אצלנו. הוא לא שחקן מפתח כמו ג'רארד, סוארז, מיירלש אצלנו בדיוק כמו שפארק הוא לא רוני או נאני או גיגס במנצ'סטר יונייטד. ההשוואה היא לא על בסיס יכולת אלא על בסיס המעמד שלהם והחשיבות שלהם ברוטציה ובסגל. פארק, בדיוק כמו אנדרסון ולוקאס, למרות שהם משחקים בעמדות שונות - לכולם אפשר לחפש תחליף ברמה הרבה יותר גבוהה (מה שקשה לעשות לרוני או סוארז). מצד שני בתור אופציה שנייה לעמדה שלהם הם שחקנים מצוינים גם לפרמייר-ליג. אני בטוח שהייתם שמחים להחליף את פארק בשחקן קו הרבה יותר טוב, אבל בתור סקנד צ'ויס הוא סביר לגמרי, כמו גם לוקאס. בטח ובטח לא הבעיה הכי בוערת של ליברפול. אני לא ממש אופתע אם לוקאס יהיה הקשר האחורי הבכיר בסגל. בסה"כ הוא החזיק מעמד יפה מאוד במשחקים הגדולים, ואנחנו חייבים כל כך הרבה חיזוק - קיצוניים, בלם, מגנים, קשרים התקפיים, שיכול מאוד להיות שלוקאס ישאר הקשר האחורי המוביל שלנו גם בעונה הבאה. אני מקווה שנמצא מישהו יותר טוב, אבל אני לא אצטער יותר מדי אם נתחזק בהרבה עמדות ונישאר איתו כקשר אחורי.
כשלאנדרסון מתחבר הכל, הוא מסוגל ממש לשלוט במשחק. לחטוף כדורים, להוציא מתפרצות, לדהור מרחבה לרחבה. הבעיה שזה מתחבר לו רק בכמה משחקים בעונה וכשמוסיפים לכך את הפציעות, לא רואים את זה ממנו מספיק. רק עכשיו הוא חוזר מפציעה נוספת. הוא בן 23 החודש. כבר לא ילד, דברים צריכים להתחיל להתחבר לו יותר. מצד שני, בקישור, רואים כל כך הרבה פעמים שחקנים שמבשילים מאוחר יותר, זו העמדה הכי קשה במגרש. אני דווקא מבחין בשיפור הגדול שעשה לוקאס בשנה האחרונה, הוא הפך לשחקן לגיטימי, אבל אין שום דרך שאעדיף אותו על פני אנדרסון. אני דווקא רואה לאן הוא יכול ללכת. אם יגיע, תהיה פה חבילת נפץ בדיוק כמו נאני.
הכוונה שכל אחד זכאי לדעה משלו. ובנוגע לעניין בליברפול אני לא יודע ולא ממש אכפת לי על התדרדרות שלהם, אבל אני לא חושב שב6 מיליון ליש"ט שלוקאס נקנה, עם ההתקדמות והיכולת שהוא מציג השנה זו קנייה גרועה. אם היינו מדברים בשנה שעברה בהחלט הייתי מסכים איתך כי הוא פשוט לא הראה יכולת טובה.. אבל השנה המצב שונה לחלוטין כי הוא מראה גם נגד הקבוצות הגדולות שהוא מסוגל ויכול לשלוט במרכז השדה בצורה טובה מאוד - גם כשחקן הרכב.. אם הוא מספק את הסחורה ומראה יכולת למה לא?(ופה מגיע התשובה שלך שלדעתך הוא לא ממש מספק את הסחורה בצורה כזו, חסכתי לך תשובה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx )