מדויק, רייט. צריך לזכור שבעונה הראשונה שלו באינטר מוריניו ספג נוק אאוט מיונייטד והודח כבר בשמינית. כולנו זוכרים מה קרה עונה לאחר מכן. ריאל פאקין 5/6 שנים לא עברה את שלב שמינית הגמר. הוא הביא אותה לחצי הגמר והחלטת שיפוט חיסלה לו את הסיכוי להמשיך לגמר. כל הכבוד לפלגריני שהצליח לסיים עם 102 שערים ו-31 ניצחונות. היה למישהו רגע אחד של ספק שזה יספיק למשהו חוץ ממקום שני? אשליה אופטית. להפסיד לאל קורקון בגביע ולליון (שוב) זה בטח גם מחמיא, לא? אבל תחתיו ריאל כבשה יותר מ-100 שערי ליגה... תיכף תספר לנו שבתקופה שלו שחקני ריאל לבשו את החליפות הכי מרשימות.
פשוט להקיא, ולא מהעליהום הזה על מוריניו (כי אין מה לעשות, או שאוהבים אותו או ששונאים אותו, אין באמצע, ומה לעשות שמלר שונא...), אלא מכל האוננות הזאת על ברצלונה. למה לא עושים כתבות כאלה על המתחזים של ברצלונה? או על זה שבוסקטס מעיר הערות גזעניות בזמן משחק? או על זה שחצי קבוצה שם צוללנים? או על זה שמסתבר שראש יוניצף הוא בעצם גם בכיר באופ"א? לא, זה תמיד ידחק לשוליים, בעוד שבעמודים הראשיים כל החשיפה תהיה על איך ריאל מדריד/אינטר/צ'לסי או כל יריבה אחרת של ברצלונה היא לא בסדר. וזאת הסיבה שבעוד כ-4 שבועות, בגמר ליגת האלופות, אוהד ליברפול (ואני בטוח שאני לא היחיד) יהיה בעד מנצ'סטר יונייטד. כי מגיע להם לא פחות מלברצלונה (אין מה לעשות, צריך להכיר בעובדות וגם לדעת לפרגן) - ואני מת שכל הקרנבל הדוחה הזה (לפחות בארץ) סביב ברצלונה יפסק. אין מדיום תקשורת אחד בארץ שחף מהסגידה העיוורת לפפ והגמדים?
אתה מצפה ממדינת חוסר המושג וחוסר תרבות הספורט לדברים בלתי אפשריים... כולם אוהבים ללכת עם הזרם ולשחק אותה.. נגעלנו מזה כשהיה מנצ'סטר רונאלדו (לטענת המפגרים) היום זה ברצלונה... כשזה יפסק תהיה בטוח שזה רק כי יש משהו אחר במקום
זה כבר לא קשור לברצלונה במקרה הזה. זה בושה שכתבת הבית שלהם היא ברמה כזאת. מלר גרם לאנשים להפסיק לקרוא את הכתבה שלו כבר בפסקה הראשונה שהוא אומר שמוריניו הוא לא יותר ממאמן סביר. הוא לא מסוגל לעשות את ההבדל בין אופי הבנאדם ואיש מקצוע בדיוק כמו שהוא אומר בפעם ה-100 שהעונה זאת העונה של ארסנל כי הוא אוהב את הרומנטיקה(לכאורה) שסביב המועדון הזה. אני בסה"כ מחבב את האישיות של מלר. הוא שנון, נראה בחור סימפטי למדי ובראש ובראשונה הוא אנגלופיל. הבעיה היחידה איתו שכדורגל הוא אף פעם לא הבין ותמיד נראה שהוא יותר מתאים להיות מורה לספרות. אותו דבר אני חושב גם על שגיא כהן שאת הפרשנויות שלו אף פעם לא הצלחתי להבין והוא יכול מבחינתי ללכת ללמד באותו בית ספר כמו מלר רק שיילמד פסיכולוגיה. הוא הרי יודע מה כל אחד אמר ומה כל אחד חושב. הדבר הכי מצחיק(ומעציב) אותי בכל הסיפור זה שכל השטויות האלה הצליחו להיכנס גם לראש של חלק מאוהדי ריאל מדריד. כפויי טובה. וואלה ספורט יוצאים נגד כל דבר אפשרי שקל לשנוא. ספורט 5, שדרני/פרשני הכדורגל הישראלי, מכבי ת"א בכדורסל, ברצלונה בכדורגל, אברם גרנט, קובי ברייאנט וזה ממשיך הלאה אבל רוב הכתבות שלהם כן איכותיות ומפורטות לעומת השטויות שיש ב-ONE(כבר לא נכנסתי לשם כמעט שנתיים לדעתי) וספורט 5. זה אף פעם לא היה באותה רמה. זה בכלל לא מתקרב לזה. הסיבה העיקרית היא כי את הפרמיירליג הם לא משדרים אז הם לא יכלו לבלבל לנו את הביצים כל יום כנראה.
מושלם. אני מת על מלר אבל לעולם לא הסתרתי את דעתי שאין לו יותר מדי מושג בהבנת משחק. מפוצץ בידע מסביב, אהבה, תשוקה, אבל בתכל'ס הידע פרופר על המשחק עצמו תמיד לוקה בחסר.
Mellow29 תיזהר להגיד בסביבת אנפילד שאתה תהיה לטובת יונייטד בגמר נגד ברצלונה. אתה לא תצא חי ולהם שם בארץ הסקאוזרים מעניין את התחת ריאל מדריד או ברצלונה,מוריניו או שאר העולם, אלא קודם כל כישלון של יונייטד ומעל לכל וכשהיא מגיעה לגמר אירופאי. אוהד ליברפול שיהיה לטובת יונייטד...עד לאן העולם התדרדר?
ברור שתרבות הספורט פה על הרצפה, אבל יש הרבה מאוד חובבי ספורט שלאו דווקא עוקבים ומתעדכנים, ומבחינתם מה שרושם "איש מקצוע" באתר כמו ספורט5 זה כנראה האמת וזה נכון. ככה מעצבים דעת קהל מוטה במקרה הטוב, ומטומטמת במקרה הרע. מה שיותר מרגיז זה שאלו הם לא עיתונאים בני 20 שלא הוציאו את האף שלהם מהארץ ולכן קל להם לכתוב שטויות על דברים לא יודעים, זה פאקינג האנשים הכי מנוסים בעיתונות הכדורגל. מלר אפילו העביר כמה שנים טובות באנגליה, לא הייתה לו הזדמנות ללמוד לפחות קצת על איך צריך להתנהג עיתונאי? לשגיא כהן לא הייתה הזדמנות, אחרי אלף שנים שהוא כבר מפרשן בערוץ הספורט, שאין כזה מצב לדעת מה המאמן חושב בדקה הראשונה רק כי שחקן מסוים רץ ימינה והוא בד"כ משחק בשמאל? סטראפורד, למזלי אני לא בסביבות אנפילד אלא בסביבות חיפה, מה שמקטין את הסיכויי לפגוש סקאוזרים זועמים. אני מתאר לעצמי שאני לא אשיר בקול גלורי מאן יונייטד, אבל אם אתה מביא לי בחירה בין איזה 2:1 קטן ליונייטד מעקיצות, או איזה משחק אדיר של ברצלונה עם 5:0 שכולם יזיינו עליו את השכל עוד הרבה שנים, אני מתאר לעצמי שאני אקח את הראשון. מצד שני, שכח מזה...אם תפסידו 5:0 אני לא אתאכזב במיוחד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx אבל אם יתעקשו לפמפם אודות אגדת הכדורגל מסי, אני כבר מעדיף שאתם תיקחו את זה. אולי אותך מבריטניה הרחוקה זה מפליא, אבל אני חושב שבארץ אני רחוק מלהיות היחיד שחושב ככה.
Mellow29 אני בארץ ואני לא מכיר חיה כזו,אוהד ליברפול שיעדיף זכייה של יונייטד בגביע אירופה ובגלל מסי,שמסי,ברצלונה,מוריניו או כל דבר אחר.
נעים מאוד. לא בגלל מסי ולא בגלל פפ, בגלל כל הטמטום התקשורתי הזה שמנסה להכניס את כל המדינה לתוך איזו בארסה-מאניה. עם יונייטד יש יריבות ספורטיבית אדירה, כרגע הם יותר טובים, אני מאמין שאנחנו נהיה טובים יותר במוקדם או במאוחר, לעומת זאת כלפי ברצלונה יש סתם שנאה שנגמרת כתוצאה מזה שמנסים לדחוס לך אותה בכוח בכל דרך אפשרית, עד שזה פשוט נמאס. אני לא חושב שזה כל-כך קשה להבין את זה, למרות שאתה (או כל אחד אחר) לא חייבים לקבל את זה כמובן. נו טוב...יש עוד תקווה אולי שהיום ריאל מדריד תושיע אותנו, זה שהמאמן הסביר שלהם מורחק יכול רק לעזור להם..
אך אברם שורבב לתוך הדברים של מלר? אבי חושב כמו כולנו שגרנט נכשל בגדול בווסטהאם, למה סתם להוסיף דברים? גם אני חושב שמלר טועה בהערכתו למוריניו, אבל בשאר האספקטים מוריניו הפך לבלתי נסבל החודש, זאת הדרדרות שקשה לי להבין למה הוא הכניס פה כזה גול עצמי? הוא ממש התחרפן ויש מקום לביקורת, אני משכנע שגם במדריד יש ביקורת כלפיו, מה רק שבוע שעבר מרביתכם כתבתם פה שמוריניו הוא מנגר ריאל וכאחד כזה כיצד הוא מתבנקר בבירנבאו? סטרפורד אפילו ציין שהוא לא היה רוצה אותו ברפש וגם אני הייתי בדיעה שהוא לא יכול להיות יורש של קבוצה שדיגלה התקפה אחרי בונקר כזה יש מקום שוב לתהיות, אז מה קרה? שכחתם לרגע את האיכויות של מלר? ההערצה שלי כלפי מוריניו בירידה מאז המלחמה הדיבילית שהוא התחיל בה ועוד יותר אחרי הבונקר בברנבאו, ולדעתי גם בעלי קבוצות הפאר יחשבו פעמיים עכשיו, אבל רגע גם אתם חושבים כך, אז מה העליהום הזה עכשיו? בסט- טיפיקל מלר? הוא לא מבין במשחק? תקשיב מלר חד, מלר חי את המשחר, מלר מזהה שחקנים וכישרונות לא פחות ממך, ואפילו כשרונות מהקבוצה שלך הוא זיהה קצת לפניך, טיפיקל בסט ככה לזלזל
אני לא רואה שום מקום לביקורת מהסיבה הפשוטה שהוא מתנהג ככה לאורך כל הקריירה שלו. לטוב ולרע. תרצה לאהוב אותו או לשנוא אותו - זה האיש. הוא התעצבן בצדק כי השופטים (שוב) גנבו את ההצגה במפגשים של ברצלונה בליגת האלופות. אני לא טוען שמשחק כזה או אחר היה מכור אבל העובדות בשנים האחרונות שהשופטים מאוד עזרו לברצלונה. מוריניו הבונקריסט העמיד ריאל מדריד עם 81 שערי ליגה ו-24 שערים בליגת האלופות(2 שערים פחות מאותה ברצלונה שדוגלת באידאילוגיה התקפית) שהעונה עוד לא הסתיימה.
רגע רגע, מה מחקתי אותו כמנגר על? מה קשה לך לראות את הנזק שהוא עשה לעצמו לפני המשחק, למה? הוא הרי הניף גביע שבוע קודם. ואל תספור לי יחס שערים נגד אוססונה וחטאפה זה בדיחה
Mellow29 עדיף שתחזור בך ממה שכתבת במקום להמשיך לחפור בור. אין שום סיבה שבעולם להעדיף ניצחון שלהם בגמר אירופאי בשום מקרה צורה ותאריך כלשהוא שתוכל להמציא לי. מילא אם היה יוצא לנו מזה משהו, נניח שהם נגד קבוצה שלא סיימה בטופ 4 ואנחנו מקום 4 ואז אם הם מנצחים אנחנו באלופות ואם הם מפסידים אנחנו בחוץ, זאת הסיטואציה היחידה שעברה לי בראש שיכול להיות שאני אהיה בעדם, נראה כבר כשיקרה דבר הזוי שכזה. נכנסים פה במלר על ימין ועל שמאל, חבל שהוא לא פה כדי לענות, אני בטוח שהייתה לו תשובה משכנעת. מוריניו, יותר שואו ממאמן, צריך להרגיע את עצמו, הוא לא גדול יותר מאף אחד. הוא יוצר לעצמו שונאים, לא שלנרקסיסט הזה אכפת מזה. הישגים מרשימים אין ספק, קשה מאוד לצפות ממישהו לעקוף את ברצלונה הנוכחית בליגה של 38 משחקים. גרנט, מקבל הרבה יותר מדי במה בפורום הזה, אחוז ההודעות עליו לגמרי גבוה מדי, לא מבין את האובססיביות. מבחינתי הוא עוד מאמן בליגה, מאמן כושל נכון לכרגע.
כולנו חכמים בדיעבד. באופן אישי לא רואה את הנזק או את ה'שער עצמי' שמוריניו עשה. אני לא חושב שיש שום קשר בין הדברים שהוא אמר ולהחלטה של שופט כזה או אחר. ואם הוא היה מדבר יפה אז פפה לא היה מקבל אדום? יצא לך לראות בכלל את ריאל מדריד במשך העונה? הם משחקים כדורגל מצוין לאורך רוב העונה. זה בדיוק כמו מה שקרה עם אינטר בעונה שעברה שגם שיחקו כדורגל טוב לאורך רוב העונה ואנשים צפו בהם רק במשחק השני מול ברצלונה שגם שם אינטר קיבלה אדום לא מוצדק אז הם החליטו שהם קבוצה מגעילה והגנתית כי היא העיפה את 'האלופה האמיתית' ומוריניו יכל ללמד את היטלר איך באמת עושים בונקר וזה נמשך ככה עד עכשיו... אז מתי לספור לך יחס שערים? במשחקים מול ברצלונה העונה? אחת הקבוצות הגדולות בהיסטוריה. כולם רואים שמשחקים איתם התקפי זה לא עובד ומעבר לזה, אתה פשוט מקבל בראש. שהוא מנצח אותם בגמר גביע הספרדי הוא גאון אבל שהוא מפסיד להם בחצי גמר ליגת האלופות בעזרת שופט הוא טקטיקן בשקל ופתאום גם נזכרים להגיד שהוא אישיות מגעילה. מזכיר לי את מה שהיה עם פיני גרשון במכבי ת"א בכדורסל בעונה שעברה. הוא לא הביא קבלות ופתאום התחילו לדבר על האישיות שלו שפוגעת במכבי ת"א כמותג.