כשמנסים להשוות אותו לפלגריני על סמך יחס שערים נגד אוססאנה וחטאפה, זה רק הגיוני להשתמש בנתונים האלה כדי להשוות אותו לברצלונה. Liverpool-Forever לא רואה צורך לחזור בעצמי כי זאת הרגשתי האישית היום. אולי זה עוד ישתנה, אולי לא. בכל מקרה לא אתה ולא סטראפורד ולא אף אחד אחר לא יקבעו מי אוהד ראוי ומי לא ומה הן "הנורמות ההתנהגותיות" הנדרשות מכזה. להבדיל, יש גם כאלה שאוהבים את בניטז וכאלה ששונאים אותו. כמו שאתם לא צריכים לנסות לכפות עליהם את היחס הראוי לטענתכם כלפי בניטז, כך אל תנסו לכפות על אף אחד אחר להתנהג לפי הנורמות שאתם או כל אחד אחר חושב. מה באמת קורה אם יונייטד זוכים בליגת האלופות מבחינת העולות לצ'מפיונס? כשאנחנו זכינו וסיימנו מקום 5 אז גם עלינו בשנה שאח"כ בזכות הזכייה, אבל אם יונייטד זוכים, למי מועבר הכרטיס שמיועד לזוכה?
לא מצליח להבין שום אוהד שלנו שרוצה בהצלחתה של היריבה הכי שנואה ולא משנה מי תיהיה היריבה שלה, מפליא אותי שבכלל צריך להסביר את זה לאוהדי ליברפול זה כבר מביך, אין אוהד ליברפול שרוצה שהסקאם ינצחו בכל מסגרת או סתם באימון. זה ביזוי עצמי של אוהדי ליברפול שמעדיפים את מנצ'סטר יונייטד. לשמוח עם פרגי במידה והסקאם ינצחו את פפ ובארסה?! זה בלתי נתפס ותמוה לחלוטין (עד היום ליל הזכיה שלהם מול באיירן נחשב אצלי לרגע טראומתי). זה שיש בארסה מניה בישראל לא אומר שצריכים להיות תומכי יונייטד בשום צורה. אתה כנראה צריך חינוך מחדש. להזכיר לך שוב שהם היריבה הכי גדולה שלנו, עוד תואר לארון הגביעים שלהם גם יגדיל את הרווחיות והיוקרה של המועדון. בליברפול לפחות עפ"י RAWK מעריכים את הכדורגל של בארסה ולא אכפת להם מהנציגות האנגליות האחרות. ב1999 ובכלל בשנים שהכדורגל האנגלי היה שייך לערוץ 5 הם קידשו רק קבוצה אחת והיא היתה מנצ'סטר יונייטד, למרות שהיו טובות ואיכותיות ממנה ביבשת וגם בליגה הם איבדו כל פרופורציה שם לגביה.
תפסיק כבר לבלבל את המח עם הפפה הזה, די חאלאס לא הגיע לו אדום, אבל אפשר לחשוב, החרא הזה נכנס בפראות וגם עונשי הרחקה מטורפםים בשנה שעברה לא עוצרים אותו, סתם ברברי צחצח בנעלי רוצח איכס!
פפה הוא כנראה השחקן הכי כסחן בכדורגל העולמי היום. אני טוען את זה בפורום ואני טוען את זה גם בפני חברים שלי אבל במקרה עם דני אלבס הוא לא עשה כלום. בזמן המשחק חשבתי שהוא פגע בו אבל זה היה צהוב במקרה המקסימלי. אחרי זה ראיתי סרטון שהוא אפילו לא נגע בו ואלבס פשוט התעופף, עלה על אלונקה כמו מסכן וחזר למשחק בצורה "הירואית" ואיך לא, התגרה באוהדי ריאל מדריד. אז בגלל שפפה כסחן פשוט הגיע לו האדום. אין ספק שזה הגיוני. אז בגלל כל ההצגות של בוסקטס, אם מישהו יבוא וישבור לו את הרגל אז לא צריך לקרות לו כלום כי הוא הביא את זה על עצמו, נכון? ככה אני הבנתי אותך לפחות. עריכה: אתה כאילו כותב שלא הגיע לו אדום אבל לפי התגובה שלך אתה רושם שהוא פשוט הביא את זה על עצמו וזה לא צריך להיות ככה. כל מקרה לגופו.
ליברפול-פוראבר, מוריניו יותר שואו ממאמן? אתה באמת חושב ככה? העניין הוא שצריך לדעת לאכול אותו כמו שהוא - עם יכולות האימון הגדולות שלו לצד השואו. מוריניו מנג'ר חכם עם אבחנות מדויקות, גם הפעם הוא אמר הרבה דברים נכונים, הוא פשוט נוהג לומר אותן בצורה הרבה יותר פרובוקטיבית מאשר היתר. וזה לא שאחרים לא יודעים לעקוץ ולסובב את המילים לכיוון שנוח להם, יש את התכונה הזו אצל כל מנג'ר שנמצא בטופ (אפילו גוורדיולה). אם אין לו, הוא כנראה לא בטופ. שונאים? אם לא שונאים אותך, בעסק הזה אתה בבחינת לא קיים. עם כל השנאה, בעונה שעברה הוא הצליח לשנות אצלי משהו עם הקמפיין הנפלא של אינטר והעליהום הפאתטי שהוא זכה לו. כל אלה שתקפו אותו אז, הם צריכים לשבת בפינה ולהתבייש בעצמם, כל היורם-ארבלים והאייל-ברקוביצ'ים למיניהם. הפעם הוא נתפס כ-sore loser קיצוני והדיבורים שלו מתעלמים במופגן מהעובדה שבקרקס ההתחזויות והלכלוכים, גם הקבוצה שלו נטלה חלק לא פחות מזה של ברצלונה. חוץ מזה, התוצאה מדברת בעד עצמה. אז הפעם שוב אותם חשודים עיקריים נכנסים בו. מוריניו הוא חידה לא פתורה ואפשר לבוא בביקורת כלפיו, אבל מי שמתעלם מהייחוד שלו וקורא לו סתם מאמן סביר ובכיין, עושה לו עוול עצום. בחיים הוא לא היה כותב את זה על מאמנים אחרים שנמצאים באותה קבוצת איכות כמו מוריניו. מה שיותר צורם הוא הניסיון להציב את ברצלונה מול מוריניו כ-Good vs Evil. התחנפות, התקרנפות, קראו לזה איך שאתם רוצים, זה עדיין לא לעניין. ומילה גם על זה לגבי הפרויקט של וואלה - אנשים צועקים את הדברים האלה על ברצלונה כבר לפחות שנתיים, בלי פרויקטים של רעש, צלצולים ופרובוקציות בשביל טוקבקים. בוקר טוב באמת. מסכים ב-100 אחוז. אני כנראה שייך כאן למיעוט הסהרורי שרוצה שווסטהאם תישאר בליגה, גם אם זה לא ממש בגלל אברם.
קשה לי לנתח כמות שערים של ריאל מדריד בליגה הספרדית כי אני בדעה שהיא ליגה ברמה נחותה בהרבה לקבוצה בסדר גודל של ריאל מדריד וברצלונה,אין תחרות,אין אתגר אמיתי,דרגת קושי שונה לגמרי ולכן את היציבות של ריאל מדריד או ההתקדמות אני כן בוחן בליגת האלופות,שם הם עברו גם מחסום פסיכולגי של כמה שנים שבהם לא עברו את שלב רבע הגמר,גם את ההתאוששות שלהם נגד ברצלונה ולאחר ההשפלה מוקדם יותר העונה והם הראו זאת בתיקו בליגה ובניצחון בגמר הגביע הספרדי,זה לדעתי עבודה משובחת של מורניו שכמו פרגוסון,מעבר לכדורגל על הדשא,הוא פסיכולוג גדול. הוא איכזב כי הגיע למשחק בליגת האלופות עם רוח גבית חזקה ובדרך כלל הוא עושה ומצליח כשהוא לוקח את הפוקוס של לפני משחק גדול על עצמו ומוריד את הזרקורים מהשחקנים שלו אבל הפעם הוא הלך כמה צעדים רחוק מדי וגרם לאש להתפשט לכל עבר ובמקום לשמור על להבה אבל כזו שתחת שליטה וזה המשיך בבחירת סגנון המשחק וההרכב. אחרי ניצחון בגמר גביע ושוב,עם רוח גבית לטובתך,לעלות בהרכב וטאקטיקה סופר הגנתית,זה היה ללכת כמה צעדים אחורה וגם מבחינת הכנת הקבוצה למשחק,כאילו מודה שריאל מדריד נחותה יותר. היא אומנם קבוצה פחות טובה אבל במשחק נתון היא יכולה וידעה אחרת,בעונה שעברה עם אינטר הוא ידע במשחק הראשון לבוא ולשחק אחרת לגמרי וזה הצליח בגדול. יכול להיות שהוא צריך עוד זמן עבודה במדריד ובכדי שיהיה לו את הזמן להמשיך ולשנות אבל זה היה נראה רע בשבוע שעבר וכן,גרם לי להרים גבה לגבי האם התנהגות,התנהלות כזו תתאים ליונייטד והתשובה היא לא. אני מעולם לא זוכר את פרגוסון משתלח בכזו בוטות כלפי היריבה והסביבה לפני משחק חשוב, כן הוא תוקע משפטים שמעוררים עניין וגם המון פלפל,כמו לפני מפגש נגד קבוצה איטלקית אמר משהו על שכשאיטלקי אומר לך שיש פסטה על הצלחת אתה צריך לטעום ולבדוק שזה נכון(משהו בסגנון,מצטער שאני לא מדייק) וגם פרגוסון יודע לעלות במערך וחשיבה הגנתית במשחק חוץ קשה באירופה וזה בסדר לשחק נקודתית גם הגנתית, זה ללכת עם שכל ישר ולא להתאבד אבל מורניו פשוט הקצין הכל ובגלל זה הביקורת והיא לגיטמית. האם זה תמיד ככה איתו?לא,ממש לא. האם נפילה כזו הופכת אותו למנג'ר רע?ממש,ממש לא. לפפ לא הגיע אדום שבוע שעבר,במקרה הטוב זו היתה עבירה של צהוב. לגועל נפש של שבוע שעבר שותפה גם ברצלונה עם לא מעט שחקנים מגעילים שצוללים ועושים הצגות במשחק אחד עבור עונה שלמה באנגליה. לא יודע בשביל מה הם צריכים את זה,הם קבוצה מספיק גדולה בכדי לנצח גם בלי זה. גווארדיולה,לו לא היה מגיב למוריניו הוא היה יוצא גדול,הוא נפל למלכודת המילים.
זה מה שמצאתי שכתבתי על בארסה 4/2008. כל הבארסה מאניה הגיעה בפיק מטורף וכנראה ככה גם התשבוחות העצומות והסחף הכלל עולמי (לא שהמועדון שהוא אחד מה3 הכי פופלארים בעולם נזקק לזה). לא יודע אם מוריניו ישאר במדריד בעונה הבאה, אבל קשה לראות תסריט שבארסה במתכונתה הנוכחית עם הסגל הקצר שלה תזכה באליפות 4 ותגיע שוב לחצי גמר-גמר לג"א, אם זה יקרה אז באמת נצטרך להסיר את הכובע. הכל חולף עד למאניה הבאה.
אני לא מבין את הזלזול והכביכול ביטול הזה שיכולת הפסיכולוגית ויכולת יחסי האנוש שלו מול שחקניו. הלו - זה החלק אולי הכי משמעותי בכדורגל בכל הנוגע לקבוצות הגדולות באמת, זה לא משהו שצריך להתייחס אליו בביטול כאילו זה ככה "על הדרך", זה משהו שצריך להעריץ ולהעריך! היכולת וההבנה הטקטית של מוריניו, הירידה לפרטים כ"כ עמוקים וההכנה ההדוקה למשחקים שלו עד לפרט הכי קטן זה משהו יוצא מגדר הרגיל בכדורגל של היום. ההסתגלות הטקטית של הקבוצות שלו זה משהו אדיר שאנשים רואים אותו כמשהו מובן מאליו והוא ממש לא כזה, ומשהו שמצביע המון על היכולת שלו כמאמן על, ואפשר רק להמשיך ולפרט על מה עושה אותו אחד המאמנים הטובים בעולם כיום. עם כל הכבוד למלר- ובהחלט יש כבוד, אני מוצא את הכתבה הזו יותר סוג של venting מתוך שנאה ותיעוב אישי על אישיותו של הבנאדם - ולדעתי לשחרר את זה במעטה של משהו מקצועי על מוריניו המאמן היא בחירה שגוייה ודיי מגוחכת שמראה שאבי ייתפס על הדבר הקטן ביותר רק כדי "להכניס" לו, וגם לדעתי נראה כממש לא מקצועי מצידו.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx אני לא מבין איך אנשים פה מעדיפים שוויגאן לדוגמא תשאר על ווסטהאם, המסורת של ווסטהאם, הקהל, האפטון פארק, הבאבבלס... נכוחתו של אברם מתגמדת לעומת הדברים האלה! הסיבה היחידה שאני מייחל לירידת ווסטהאם זה בשביל דרבי לוהט בשנה הבאה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
AFCA לפעמים אינטרסים אישיים חזקים יותר, אני לא סובל את גרנט,לא רוצה אותו בכדורגל האנגלי,ההתנהלות שלו,התירוצים שלו,השקרים שלו שלא נגמרים רק מחזקים את הרצון הזה ומעבר לכל זה,אני לא אוהב את ווסטהאם. היא דפקה את יונייטד מספיק פעמים בעבר בכדי שאני אשמח בכל פעם שהיא מקבלת בראש. אני חושב שהמועדון הזה מתנהל כמו שכונה כבר כמה שנים,גם עם הבעלים החדשים, שילמדו לאן מגיעים עם ניהול וקבלת החלטות גרועה. מסורת,אני נהנה מלראות את וויגאן מנסה לבנות לעצמה מסורת גם כן, אני חושב שזה מועדון שמתנהל למופת,בלי להשתגע,בלי לקפוץ מעל לפופיק,מאוד משפחתי ועצם זה שעיר בעלת 80 אלף תושבים מחזיקה קבוצת כדורגל כבר כמה שנים טובות בפריימיר ליג,זה סיפור סינדרלה נהדר ואגב,ברוב העונות תוך כדי כדורגל חיובי ביותר,גם העונה ולמרות שהתוצאות לא מעידות על כך. חוץ מזה היא נותנת יציע חוץ שלם מאחורי השער,שזה תמיד תענוג לקבוצות החוץ ובכלל מוסיף. זה גם מרחק חצי שעה נסיעה ממנצ'סטר ככה שאם אני באיזור,זה תמיד קרוב יותר וזול יותר מאשר ללכת לראות משחק במגרש הזה של ווסטהאם,ליד השוק המסריח והם בכלל חושבים לעבור איצטדיון...
מעבר לגרנט, ווסטהאם מנוהלת בצורה מגעילה ומביכה. אולי שני הדייוידים בראשות המועדון צריכים איזה בומבה כדי להתחיל להריץ את העסק כמו שצריך. כרגע זו פשוט שכונה.
אגב, במוסף ספורט של ידיעות אחרונות היום נדב יעקובי כותב טור אנטי-בארסה שכותרתו "ההצגה חייבת להיפסק". מזכיר את אלבס, פדרו, בוסקטס, והעובדה שכנראה כל זה זו הוראה מלמעלה כי גווארדיולה לא עושה דבר כדי להפסיק אותה. אני מתאר לעצמי שהיום באולפן יעסקו גם בזה, לאור העובדה שיעקובי בחר להאשים את ברצלונה בהתנהגות לא ספורטיבית בעוד שמלר הפנה את האש דווקא כלפי מוריניו וריאל.
בדיוק באתי לכתוב על הכתבה היום ב"ידיעות אחרונות". אני חייב לציין שהופתעתי לטובה. את נדב בדרך כלל אני לא מסוגל לשמוע בקשר לקבוצות ספרדיות בכלל ולברצלונה בפרט אבל הטור שלו היום בידיעות אחרונות היה פשוט פנטסטי ומיצה בדיוק את כל הטענות שיש לי לברצלונה. סוף סוף מישהו שם קץ לכל ה"הילה" המזוייפת הזו שיש מסביב לשחקני ברצלונה. וזה בא דווקא מנדב יעקובי. מאוד מאוד מפתיע. כנראה שכשהוא לא נמצא במסגרת המגוכחת הזאת שנקראת ערוץ הספורט הוא יודע להביע דעה אובייקטיבית ורצינית. בהחלט מגיע לו שאפו. אני ממליץ לכולכם לקרוא את הטור שלו היום בעיתון. פנטסטי.
בהחלט מילים טובות, לשם שינוי. התחלתי לקרוא את הכתבה בלי לשים לב בכלל מי כתב אותה- אח"כ ראיתי בכותרת 'נדב יעקבי' עם תמונה- אפשר לומר שהייתי בטוטאל שוק...