דיון התשקורת 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏18/7/12.

1. AronB Member

הבדל עצום בין פורטוגזי שקורא לכריסטיאנו רונאלדו "כריסטיאנו", לבין נדב יעקבי שמכנה אותו בשם דומה. זה כמו שמרטין טיילר יתחיל לקרוא לבניון "יוסי", להזארד "עדן" ולמוזס "ויקטור".

2. skyday20 Member

שדרים אנגליים לא אמרו "כריסטיאנו" לאורך התקופה ביונייטד?
    נראה לי שמעתי את זה מדי פעם.

נערך לאחרונה ב: ‏3/10/12
  3. Ricky van Wolfswinkel Member

גם הספרדים קוראים לו ככה.

4. South Boy Member

השדרים באנגליה קראו לו "כריסטיאנו רונאלדו" אף פעם לא הפרידו.
    בכל מקרה אני חושב שהדוגמא הזאת של יעקובי וכריסטיאנו לא קשורה לשכונה שהולכת שם.

5. סדרו קייטע Member

- שמתם לב לענין נדב יעקובי וה"כרסטיאנו" המציק שלו, בתקציר?

וזו כן דוגמה לשכונה, כי שדרן לא יכול להחליט לכנות שחקן איך שהוא רוצה, גם אם בחלומותיו הם שיתפו פעולה בילדותם בעירוני מדיירה. זה חוסר מקצועיות, נקודה.

- הערה על אבי מלר שאולי לא תהיה פופולרית פה, אבל צריכה להאמר.

הוא תמיד היה אנגלופיל בתשוקה שלו לכדורגל אנגלי וברמה האישית זו כמובן זכותו המלאה והדבר הכי לגטימי בעולם. לזכותו יאמר שלמרות האהדה לכדורגל אנגלי, לאורך השנים הוא ידע להפריד ותמיד היה מאד אובייקטיבי בניתוחים שלו, גם אם לא היית חייב להסכים איתם.

בשנה האחרונה (אולי בגלל היכולת הפחות טובה יחסית של הקבוצות האנגליות שכאילו הכניסה אותו למגננה) הוא נהיה אובייקטיבי כמו פרשן ממוצע בסקיי.

נעזוב דוגמאות רבות מעונה שעברה. העונה הוא תיאר את המשחק בברנבאו בין ריאל לסיטי כספקטל דו צדדי במקום בתיאור אמיתי של מה שקרה: משחק חד צדדי באופן מוחלט, שבו קבוצה אחת עשתה בונקר (לא ממש מוצלח) והבקיעה שני שערים בשלוש וחצי התקפות. גם היום ניסה להסוות את הדומיננטיות הדי ברורה של דורטמונד במשחק חוץ בסטטיסטיקת החזקת כדור. מה, כואב לו להודות שסיטי הייתה צריכה לקבל בראש בני המשחקים? לא ראינו את זה כולנו צהוב-שחור על גבי טלוויזיה?

הוא המשיך בתיאור יכולת הכדורגל המופלאה של ארסנל והסגל הנהדר שלה, כאשר האוהדים האופטימים ביותר שלה פה לא היו חולמים להציג את המציאות הארסנלית הנוכחית בדרך הזאת. אפילו אוחנה שבדרך כלל לא אומר שום דבר בעל ערך הופתע והגיב בסרקסטיות "לפי הדברים שלך הם צריכים להיות אלופי אירופה".

בקיצקוץ, מלר, תרגע.

נערך לאחרונה ב: ‏3/10/12
  6. nadav dashti Member

היום אוחנה שבר עוד שיא. במשחק של ארסנל נגד אולימפיאקוס, בגול השני של פודולסקי, אז הכדור עבר ליד מספר 20 של אולימפיאקוס אז מה אוחנה אמר? "זו טעות של מספר 20 גם, אני אפילו לא יודע את שמו"...

7. South Boy Member

אבל הוא גם לא יכול לקרוא לו רונאלדו בגלל רונאלדו השמן למרות שהוא לא שחקן פעיל כבר, ובריסטיאנו רונאלדו זה ארוך מדי.
    זה ממש שטויות לדעתי.

8. סדרו קייטע Member

נו, רונאלדו השמן פרש. ולכן אין שום סיכוי שמישהו יתבלבל בינהם. ועובדה, שלאורך השנים הוא כינה אותו בשמו הפרטי ובכל זאת אנשים הצליחו, איכשהו, להבין שלא מדובר בשחקן הברזילאי.

גם אם הוא משדר אותו כל שבוע, רונאלדו הוא לא חבר שלו. וגם אם בחלומותיו הם כן חברים, שיעשה הפרדה כאשר הוא משדר משחקים. אנשים שלא מבינים כמה זה הזוי, מוזמנים לחשוב על סיטואציה שבה מכנים שחקנים אחרים בקביעות בשמם הפרטי.

9. oranfu Member

" יש ג'ואי! "..

10. Ricky van Wolfswinkel Member

הוא גם לא חבר של רוביניו אז אולי שיקרא לו רובסון דה סוזה.
    חוץ מזה שרונאלדו זה בכלל לא השם משפחה שלו, זה כריסטיאנו רונאלדו כמו שזה רוברטו קרלוס.

11. Big Virgil Member

צריך לעשות הבדלה בין שחקנים שהכינוי שלהם הוא שמם "המקצועי" וכך הם מזוהים לבין אלה שלא.
    מסכים באופן כללי עם הדברים של קייטע אבל כאשר זה נוגע לרונאלדו באמת שכבר יש תחושה שכל פרשן בעולם קורה לו בשם אחר, כך שזה פחות מפריע לי.

12. Rudess Member

13. Gago Member

לרונן דורפן יש כתבות מאוד מעניינות בישראל היום. אני נהנה לקרוא אותן גם כשאני לא תמיד מסכים איתו. היום הוא התייחס שוב לכלכלת הכדורגל והפייר פליי הפיננסי בעקבות ההתבטאות של נשיא דורטמונד נגד הסיטי. הפריע לי שדורפן כתב "ריאל מדריד במצב לא פשוט מול החוקים הללו, ובכל מקרה כבר הוזהרה בעבר על כך שקיבלה כסף מעסקאות פיקטיביות עם הרשויות - כמו מכירת מגרשים במחירים לא הגיוניים, גבוהים מערכם הריאלי."

כל הפסקה הזאת היא פשוט בורות והטעיה לשמה. אני מניח שהוא מתייחס לעסקת המכירה של מגרשי האימונים ואולם הכדורסל המיתולוגי תמורת 480 מיליון יורו. המגרשים הוקמו ב-1963 בפאתי מדריד, העיר גדלה והתפתחה והמגרשים מצאו את עצמם בלב רובע העסקים של מדריד. כדי למכור את המגרשים ריאל הייתה צריכה שהעירייה תשנה את ייעוד הקרקע משימוש לא מסחרי לשימוש מסחרי. זה הכל. המגרשים נמכרו לחברות מסחריות ולא לעיריית מדריד. על הקרקע שנמכרה נבנו ארבעה מגדלים מהגבוהים באירופה. אחד המגדלים נמכר מאוחר יותר תמורת 815 מיליון יורו. מה אנחנו לומדים מזה? העסקה לא הייתה פיקטיבית, הכסף לא היה ציבורי והסכום שריאל קיבלה מסתמן כריאלי או אפילו נמוך יותר מהשווי האמיתי של הקרקע.

והנה תמונה של המגדלים הלא פיקטיבים.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/Madrid_Cuatro_Torres_Business_Area02.Xxx/800px-Madrid_Cuatro_Torres_Business_Area02.Xxx

המזל הגדול של ריאל (בניגוד לולנסיה) שהיא הספיקה למכור את השטח לפני התפוצצות בועת הנדל"ן.
    אני מקווה שדורפן קורא פה ויתקן את הטעות הזאת, שלא מתאימה לכותב בעל ידע נרחב כמו שלו.

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ואני רק אחזק ואגיד שבלי קשר למגדלים, לריאל ממש לא צריכה להיות בעיה עם הפייר פליי מהסיבה הפשוטה שהיא המועדון שמרוויח הכי הרבה כסף באירופה מכרטיסים, מכירת חולצות וכו'. היא מבין המועדונים העשירים בעולם.

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכל טוב ויפה, אבל כמה אתה מכניס זה רק 50% מהשאלה. השאר זה כמה אתה מוציא, ואם אתה מפריז, זה לא משנה כמה כסף אתה מרוויח - ייתכן שתחרוג. ההכנסות של ריאל, ככל הזכור לי, לא מנעו ממנה בזמנו לקחת הלוואה מהבנק כדי לרכוש את רונאלדו וקאקה.