עם איך שאני מכיר את הקבצה שלי הפועל חיפה היא תעלה לעונה הבאה עם אותה חולצה בדיוק או עם חולצת פסים אחרת ולא מקורית (אבל לפחות זה יהיה פסים אדום שחור כמו שצריך)
אני לא זוכר במדויק באיזה מקום דירגתי את התלבושת הזו. הייתה בוודאות אחת אחרת שהצבעתי לה ואני חושב שהייתה אחת נוספת שהחשבתי אותה ליפה יותר והייתי מצביע גם לה לו היה אפשר להצביע פעמיים לפני זו שנבחרה.
חוזר בי. חוץ מאפשרות אחת (D), כל יתר האפשרויות משמעותית יפות יותר מהזוועה הזו. האפשרויות בקישור: אשכול מדי הקבוצות 2019/20
האמת שכל האופציות בלינק לא הלהיבו אותי. החולצה שמכבי תל אביב עלתה איתה לדרבי בשנה שעברה הייתה יפה מאוד, מזכירה תלבושות מפעם, לפעמים יש יופי בפשטות, כמו הרטרו שאנחנו עשינו לחולצת האליפות שלנו בעונה שמליקסון עזב לפולין (זאת חולצת האליפות) - https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/%D7%94%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D_%D7%9E%D7%91%D7%90%D7%A8_%D7%A9%D7%91%D7%A2.Xxx/500px-%D7%94%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D_%D7%9E%D7%91%D7%90%D7%A8_%D7%A9%D7%91%D7%A2.Xxx
לא תאמין משה, אבל זו המטרה התלבושת שמשווקים כרטרו ומונהגת בגרסאות שונות כבר 3 שנים. הפסים שאז שיחקתם איתם זה לא רטרו במיוחד, בשונה מהיום, פשוט תלבושת פסים מהקטלוג של דיאדורה.
החלוץ בסרטון הוא נבחן של מכבי נתניה, אבל הוא לא הנושא כאן (מי שרוצה להתייחס אליו, שיעשה את זה בבקשה בדיון של מכבי נתניה). כמה זה יפה שהתלבושת צהוב-לבן עם קצת קווי חיתוך בצבע שחור. בתלבושת צהובה-שחורה, אם הצהוב לא תופס לפחות 70% משטח הבד, זה נראה חשוך. תמיד כשאני רואה את הקהל של מכבי ת"א או הפועל חולון, זה מרגיש לי צבעוני ויפה. לעומת זאת, כשאני מסתכל על הקהל של מכבי נתניה או ביתר ירושלים, זה תמיד מרגיש חיוור, כאילו החשיכו את התמונה. לפעמים בסרטון יש קטעים שהשופט לבוש בצהוב-שחור. ליד השחקנים הוא נראה הדבר הכי חיוור שיכול להיות.
ברור שזאת המטרה, ואצלנו התלבושת הייתה רטרו, נערכה הצבעה על ידי האוהדים לאיזה חולצה לעשות רטרו (עונת האליפות ועונת הגביע התחרו צמוד עד הסוף) ועונת האליפות נבחרה...
90% מהליגה עובדות עם אותו יבואן שכולל את לוטו,ג'יבובה,דיאדוארה,מאקרון ושאר החברות "הזולות". לא הייתי מצפה ליצרתיות והפתעות נעימות. ברגע שהקבוצות יעברו לעבוד עם ספונסרים קצת יותר רציניים, (אדידס,נייק,אנדר ארמור,ניו בלאנס,לה קוק) אז גם נראה שיפור גדול באיכות התלבושות. זה גם אינטרס של הקבוצות,זה ימכור להן הרבה יותר חולצות והופך את זה להרבה יותר נגיש בחנויות,מאשר להזמין רק מאתר/חנות הקבוצה.
זה בסך הכל הבדל בין חתימה מול יבואן לבין חתימה מול חברות ישירות. למאקרון (חברה משמעותית גדולה יותר בעולם הכדורגל מלה קוק שציינת, אגב. אין שום קשר ל"מעמד" או משהו כזה) יש תלבושות נהדרות, אבל מה שמקבלות הקבוצות בישראל זה תלבושות קטלוג שלא בהכרח עדכניות אפילו. אשדוד למשל לובשת נייק (רק למשחקים, באימונים משהו אחר), אבל חתומה מול יבואן ולא מול נייק, אז מקבלת דגמים פשוטים. יבואנים ומשווקים מורשים, אגב, יוצרים גם מוצרי מדבקה. הם יכולים להדביק סמל של חברה על חולצה שלא באמת מיוצרת על ידה. בית"ר למשל לובשת יומברו רשמית, אבל למעשה חתומה מול יבואן רשמי (שגם זה לא בכל הקבוצות), אבל התלבושות שלה הם חיקויים לתלבושות ישנות של פומה שלא דומים בשום צורה לתלבושות כדורגל של יומברו (שהן נהדרות בעולם, אגב). אותו דבר היה עם מכבי בעונה הראשונה עם אנדר ארמור, המועדון לא החליף שום הסכם, היו חתומים מול יבואן ששיווק את פומה שהלבישה את מכבי לפני כן ורצה להכניס את החברה האמריקאית לשוק, אבל לא היה לו מספיק זמן לספק דגמים אמיתיים שלה אז הדביק את הסמל על תלבושת שהיא למעשה של פומה, ורק בעונה השנייה עם אוסקר מכבי קיבלה עיצוב אמיתי של אנדר ארמור (אפילו מותאם אישית) שהיה בסגנון שלבשו כל קבוצות החברה בעולם. גם היום מכבי לא חתומה בדיוק מול פילה, שכלל לא מייצרת מדי כדורגל בעצמה כיום, רק טניס ואופנת רחוב, אלא מול פקטורי 54 שמשווקת את החברה בישראל, פס הייצור הוא אמנם של החברה אבל עיצוב המדים הוא של מכבי, ולכן הדימיון לתקופת הייצור העצמי. מה שרואים על הנוער של חדרה לצורך העניין זה מוצר מדבקה.
אני חושב שהיינו בדיון הזה פעם. מכבי נתניה חייבת לאמץ את הצבע הלבן בצורה יותר בולטת, באפשרויות שעלו שם הדגמים עם יותר ייצוג לבן הכי יפים. אולי הסגנון של ויטסה, למשל. מהמחדלים הוא שאין לכם תלבושת חוץ/שלישית ירוקה, אגב. זה הצבע שבו לקחתם אליפות (אולי אפילו שתיים, לא זוכר בדיוק), אפשר לפחות לעשות לתלבושת הזו הומאז' באיזו עונה או שתיים, זה קורה בכל העולם ותופס חזק, לידס למשל עוברים לאדידס ותלבושת החוץ שלהם בשנה הבאה תהיה מחווה לתלבושת חוץ אייקונית מתחילת שנות ה-90, וזה נראה נהדר.
זה אכן דיון שהיה בעבר. אני חושב שטריקולור צהוב-לבן-שחור יהיה פיתרון מעולה עבור נתניה. כמו כן, אני מסכים שזה מחדל שהם לא עושים שימוש בירוק כתלבושת שלישית, שהיה בשימוש נרחב בעבר ידי הקבוצה, לא פחות מצהוב. זו התעלמות מההיסטוריה והמסורת של המועדון. https://www.pendelmag.com/bitmaps/159poster.Xxx