מלמד לא הצליח אצלנו גם כי כמעט ולא קיבל הזדמנויות בתפקיד האמיתי שלו. בכר מסיבותיו שלו שיחק איתו לא מעט בכנף. לדעתי יותר דקות שם מאשר בשפיץ. זה לא המקום שלו.
אם אתה מסתכל על ההיסטוריה של מכבי חיפה, אז להוציא את האווירון ויעקובו שהיו הכי גדולים איזה עוד חלוצים היו לנו שהיו יותר טובים מדינדה? ארבייטמן? רוקאביציה? עופר שטרית? לא חושב שדינדה נופל מאף אחד מהם, לטעמי גם טוב יותר.
או שיש מאמן שלא השתמש בו נכון, מאוד מתאים לבכר של אותה תקופה שלמעשה כבר התחיל את הצניחה החופשית שלו אצלנו.
בן שהר לא היה עדיף עליו ושיחק יותר בגלל קיבעון של בכר. ושוב, אני לא בעד להביא את מלמד עכשיו, אני רק מדגיש שמלמד לא קיבל את הקרדיט שהיה צריך לקבל. ובגבולות שקיבל כחלוץ ממש לא היה רע.
בן שהר היה החלוץ הכי יציב בליגה בתקופתו בב"ש. כולם מטומטמים כנראה אם למלמד עונה אחת בקבוצת צמרת בקריירה שלו.
כמו שאמרתי, חלוץ ישראלי גנרי. יותר טוב מזה, פחות טוב מההוא, ממוצע כזה. אפשר וצריך לשאוף לחלוץ טוב ממנו. הוא יכול להיות הישראלי הבכיר, לצורך העניין. אבל צריך חלוץ זר טוב ממנו. אצלנו מחפשים איזה מתחזה חובבן בן 30 שיגיע כי הוא זול.
מה שמצחיק כאן שאתה חושב שארבייטמן, דינדה ורוקאביצה זה חלוץ ישראלי גנרי. כל אחד מהם בשיאם הם במינימום טופ 3 חלוצים בליגה.
רוברטו קולאוטי היה חלוץ יותר טוב מדין דוד שאין לו באמת כדורגל, הוא הכי מהיר בליגה, יש ימים שהכל מתחבר והוא מבקיע שלושה שערים מארבעה מצבים ולאחר מכן יפספס כמה שערים בטוחים. אנדריי קלשצ'נקו היה חלוץ טוב אבל זה פיק של עונה אחת ובעיקר שלומי ארבייטמן הוא פיק של עונה אחת שהכל הצליח לו. אני בטוח שיש עוד דוגמאות. מה שכן אני חושב שמה שדין דוד עושה השנה קצת יותר מרשים, ברצף האליפויות עם ברק בכר הקבוצה הייתה מגיעה להמון מצבים בכל משחק ככה זה עם טבחים כמו צ'ארון שרי ועומר אצילי ודולב חזיזה כשהוא בריא. העונה זה אחרת. בכל מקרה זה דיון תקשורת ואהבתי לראות בספורט5 כתבה אתמול על גיא מלמד, קצת מספרים שתמיד זה מעניין ומושך את העין, ונושא "חדש". מגיעה לבחור הזה תשומת לב ואני שמח לפרגן לו.
ארבייטמן היה חלוץ מוגבל יותר מאלה שציינת. חי בעיקר על עונה אחת, שבמהלכה גילה צ'וקריות. עוד יחסית הצליח בחו"ל.