דניס ברגקאמפ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י gilb, ‏20/1/03.

1. gilb Member

לגבי העונה שעברה אתה אולי צודק, לגבי הדאבל ב98 אני בספק אם בלי ברגקאמפ ארסנל
    היתה מגיעה לאותו הישג, ברגקאמפ שיחק שני שליש עונה והבקיע יותר מ20 שערים.
    חוץ מזה ברגקאמפ הופך את השחקנים שביבו ליותר טובים.

2. Fernando Cavenaghi Member

הוא הופך את השחקנים ש/סביבו ליותר טובים בגלל שלמרות שהוא יכול לסיים בתור מלך שערים כל עונה, אם הוא ישקיע בזה, הוא מנסה לסיים בתור מלך הבישולים, הרבה מאוד פעמים הוא מעדיף את המסירה החכמה להנרי, וילטורד והחברים מאשר עוד דריבל מיותר, ואני חושב שה מה שהופך אותו לכזה שחקן גדול.

ושנה שעברה היה לו גול בליגת האלופות שהוא קיבל את הכדור עם הגב לשער הקפיץ אותו הסתובב והבקיע, שער יפהפה, מול מי זה היה?

3. gilb Member

זה היה השער הרביעי מול לברקוזן ב 4-1 , בערוץ 5 פלוס התמוגגו.
    היה לו מהלך דומה בשער השלישי מול יובנטוס אבל אז הוא מסר ליונברג שהבקיע.

4. ScouserAndy Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx
    (מצטער, לא התאפקתי)

5. ScouserAndy Member

בסופו של דבר כמה וכמה אנשים כבר כתבו את מה שרציתי לומר, אז אני רק אסכם ואחזק;

1- ברגקמפ הוא אחד מהשחקנים היותר אינטיליגנטים, בעלי ראיית משחק שלמה ואלגנטיים שקיימים היום (He's a man with style and grace שרים לו אוהדי ארסנל ויודעים למה).

2- ברגקמפ אכן מיצה את הקריירה שלו, אבל ברמה האישית ולא ברמה הקבוצתית.
    למה אני מתכוון? ברמה האישית הוא עשה את הטופ שבטופ הבקיע שערים מדהימים ושערים חשובים גם בליגה, גם באירופה וגם במונדיאלים.
    שיחק בכל גביע אפשרי. אבל לא לקח הרבה תארים ולכן לא מיצה את ההצלחה ברמה הקבוצתית. אני יכול לחשוב על עוד הרבה שחקנים גדולים שלא "מיצו את עצמם ברמה הקבוצתית" ואני חושב שלא צריך לשייך את זה לרעת השחקן, כי זה לא תמיד אשמתו. סתם דוגמא שקופצת לי לראש, מייקל אואן, שחקן ענק בכל קנה מידה שלא לקח עוד אליפות, אבל לא בגלל שהוא לא ממצה את היכולות שלו(טוב, עד לעונה הנוכחית).

3- הפרישה שלו. במהלך השלוש שנים האחרונות ברגי דואג להודיע מתישהו באמצע העונה שזאת העונה האחרונה שלו. למה? לדעתי הוא ממתין לראות אם ארסנל יתנו לו חוזה לעוד שנה. אם לא, הוא יעדיף לפרוש בכבוד.אם כן, הוא ישאר.

4- דניס הוא שחקן שהופך את השחקנים שלידו לטובים יותר. זאת קביעה שאין עליה ויכוח אני חושב. ליונברג ההתקפי למשל, הוא בהחלט בחלקו יציר כפיו של ברגקמפ המבשל ויש עוד הרבה דוגמאות.

5- ברגקמפ מעדיף לבשל מאשר להבקיע וברגקמפ כשחקן הולנדי קלאסי. יש אמת רבה בשתי האמירות. ברגקמפ אוהב להבקיע ויותר מזה אוהב לסדר מסירות חכמות ואלגנטיות לאחרים. במובן הזה, הוא מאוד מאוד הולנדי-היופי של המשחק מאוד חשוב לו. הוא מעדיף שערים יפים, הוא מעדיף בישולים חכמים. אבל הוא לא הולנדי קלאסי, כי הולנדי קלאסי מעדיף להפסיד ולא לשחק מכוער. ברגקמפ שאפתן לא קטן בכלל על המגרש.

6- לסיכום, אחד השחקנים הגדולים של העשור האחרון. אין הרבה כאלה.

6. gilb Member

מסכים איתך מילה במילה!