דרכים לשיפור הכדורגל הישראלי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י burning soil, ‏21/12/02.

1. ג'רי בית הלוי Member

-בקטע של תיקרת שכר יש לא מעט בכיינים בארץ שילכו מהקבוצות שלהם אם יפגעו להם במשכורת(קוביקה, טלקר בן זונה ימות אמן, רוסו, בנין וכו'), אבל אם לא טוב להם, שלום ותודה.

-צריך להגביל את מספר הזרים, אבל ל ל-3, צריך ל-4, בגלל שבכל זאת, קבוצה על טהרת הישראלים(נגיד זר אחד פצוע אחד מרוחק השני סתם מסופסל), לא תצליח בכלום. 4 זה מספיק, וגם לא יביאו סתם זרים כמו מהו קודרו ושות'.

תסלח לי, אבל זה רעיון טיפשי מאוד. אם יש משחק נבחרת נגיד ביום רביעי, אז יהיה מחזור בשבת? ומה אם זה שני מחזורים מרוכזים של מוקדמות היורי, שיש משחק נגיד ביום רביעי, ואז ביום רביעי שאחרי זה? זה עומס בלתי נתפס.

- לבנות איצטדיונים נורמלים בחיפה, ב"ש, פ"ת ונתניה. הביזיון הזה לא יכול להימשך, שלקבוצות כמו מכבי חיפה, אלופת המדינה ומועמדת לארח את משחקי ליגת האלופות בשנה הבאה(במידה והם יעלו כמובן), הפועל ב"ש, מכבי נתניה ושתי הפתח-תקוואיות יש איצטדיון כאלה גרועים, עם תנאים מעליבים, זווית צפיה איומות(ורק מי שהיה בשער 9 בב"ש יכול להיבן על מה אני מדבר), שירותים של המאה ה-12 ועוד. זה לא בעיה למצוא כסף ל-4 איצטדיונים האלה(אני יודע שזה נשמע מופרך, אבל יש כסף לאיצטדיונים האלה, אפשר להביא מכל מיני מקומות(*שיעול* לא לתת לגברי משכורת *שיעול*), וזה ישפר בהרבה את המצב.

2. burning soil Member

העניין של הזרים בעייתי,צריך לזכור שבעיקר בזכותם הגענו לאן שאנחנו באירופה שחקנים כמו מילאן אוסטרץ',יעקובו איגביני,ורוסו רק עזרו באירופה,השאלה אם הישראלים ימלאו את מקומם בצורה טובה..

קודם כל חיפה לא מארחת שום ליגת האלופות,כי עדיין אין בית,חיפה לא זכתה באליפות וקרית אליעזר בכלל לא עומד בתקנים של ליגת האלופות(חסרים מקומות),חיפה תוכל לארח רק באיצטדיון ר"ג,ששם יש בעיה אחרת(תאורה)...

וזה באמת בושה אם ב"ש תארח בארץ קבוצה מחול,באיצטדיון עלוב כמו וסרמיל..

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

האיצטדיון שלנו באמת ביזיון ואנחנו מוחים על כך(שירים כבר יש,והפגנה מתוכננת),אבל אתם יכולים להירגע יש מכרז חודש הבא(לפי ראש העיר וזינו)יש משקיעים והולך להיבנות כאן בין האיצטדיונים הטובים בארץ.
    ובקשר לזרים,להוריד לשלוש,נכון שהם מוסיפים הרבה אבל זה בא על חשבון הנבחרת והצעירים שבמדינה,כל אחד מאיתנו(אולי חוץ מאוהדי חיפה)יעדיף לראות שחקן בית פותח בהרכב על זר שעוזב בסוף השנה,לדעתי אם הורדת הזרים לשלושה נראה עוד שחקנים כמו:ארז אלאיב,שלו מנשה,יוסי רוזן וכדומה...........

4. AFC Member

באמת? מה אתה אומר?
    מוזר, כבר כמה ימים שכולם שומעים "קיצוצים" בבית"ר ושיש קשיים בתשלום המשכורות כבר מלפני חודשיים. אז מדוע הם לא עזבו ליפן או הפועל חיפה (איכס!)?

ובאמת, אם תקרת השכר תגרום לרוסו לעזוב את הארץ אז אני בעד! נמאס משחקנים שמשחקים בשביל הפרמיה (ולרוסו יש מאות אלפי סוגים של פרמיות. כל פעם ששחקני חיפה דורשים מענק מסויים רואים שרוסו כבר דאג למענק משלו)!

-------------

בקשר לאצטדיונים, כבר יש תוכניות בנתניה, ב"ש וחיפה לאצטדיונים חדשים. כך שהבעיה הזאת כבר הולכת להיפטר.

הרעיונות שלי לשיפור הכדורגל הישראלי :

1. שההתאחדות תממן את השיטור! קבוצות כמו בית"ר ירושלים שלא עשו כלום וזוכים לסטיגמה של קבוצה עם אוהדים שהם חיות פרא ובגלל זה יש במשחקים שלה שוטר אחד על שלושה אוהדים! ומי מממן את זה, אתם שואלים? מאיר פניג'ל. אחר כך תוהים למה כל הקבוצות בהפסד כספי, בעוד התקציב של ההתאחדות הוא כ-30 מליון שקלים.

2. להגביל את מחירי הכרטיסים. למרות שאני לא שלם עם ההחלטה, כי אז עוד אוהדים מופרעים כמו של בני יהודה יוכלו להרשות לעצמם לממן כרטיס כניסה למשחק, בכל זאת זה פשוט אבסורד כשכרטיס בראשל"צ עולה 95 ש"ח ובלוזונלנד 80 ש"ח.

3. לשים עין על מכבי חיפה. פשוט בושה שכל מחזור שופט אחר מצליח לככב במשחקיה של מכבי חיפה ולתת לה נקודות לא מוצדקות. ואני שואל - עד מתי? לא הגיע הזמן לבדוק את חשבונות הבנק של השופטים לפני המשחקים מול מכבי חיפה? או לפחות לשים אותם בבידוד כדי שהתשלום השבועי שלהם לא יגיע אליהם? די כבר! המון קבוצות היו צריכים להרוויח נקודות וחיפה הייתה צריכה להיות עכשיו מקום רביעי! זה כדורגל, לא מאפיה, לתשומת ליבו של יעקב שחר.

5. לירן-ביתר Member

רעויונות גרועים. עזוב את השני כי היה כבר ויכוח על זה אבל מה יעזור אם יקיימו את המחזור גם
    עם יש משחק נבחרת באותו שבוע? השחקנים יהיו עייפים וישחקו פחות טוב, איזה דבר טוב
    יצליחו להשיג מהרעיון הזה? וגם הורדת הגדירות במגרשים לא תעזור ככה יכנסו אוהדים ולא יהיה משחק.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן-בית"ר כניראה אתה אוהב להיות כלוא כמו חיה,הורדת הגדרות אבל לעשות סוג של הפרדה בין האוהדים למגרש(כמו בראשן).
    מה קרה?
    יש לשחקני הנבחרת(שרק 14 מהם משחקים)שלושה ימים או ארבעה ימים לנוח,לא מספיק?אתם מדברים על אירופה ומקצענות אז צרכים להתחיל גם בקיום המחזור למרות משחק הנבחרת.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי צריך לעשות קריטריונים לזרים כמו שעשו באנגליה..

8. שגיא Guest

בטח......
    רק אנחנו נצליח להביא זרים שמשחקים קבוע בנחברת.......
    זה חלומי, ולא מציאותי!

9. לירן-ביתר Member

אבל הורדת הגדרות לא תשפר את הכדורגל. חוץ מזה לדעתי ככה יהיו יותר פעמים שאוהדים
    יכנסו למגרש כי יהיה הרבה יותר קל. ואני רוצה שיהיה מחזור גם אם יש משחק של הנבחרת
    בגלל שאף שחקן של בית"ר לא בנבחרת ואז קבוצות כמו הפועל ת"א מכבי ת"א וחיפה יפסידו מזה.

10. GreenMan Member

אני חושב שהכי חשוב להגדיל את הליגה ולעבוד עם הצעירים על כושר, כוח ולפתח את החוסן הגופני שלהם כדי שיהיה לנו סיכוי טוב באירופה!

אח"כ צריך לבדוק אם אפשר לממן מתקני אימונים ברמה גבוהה!

11. AFC Member

שלושה או ארבעה ימים לנוח?

האם אתה מודע שעקב חוסר החוכמה אצל המאמנים הישראלים השחקנים מתאמנים חמישה פעמים בשבוע לא כולל אימון לפני משחק והמשחק עצמו? זאת לא מנוחה. באנגליה או ספרד נותנים לשחקנים לפעמים באמת 4 ימים לנוח, אבל בארץ נדיר שיש יום חופשי אחד. המאמנים חושבים שאם השחקנים לא יתאמנו לכמה ימים אז הכושר שלהם ירד.

אז תאר לעצמך ששחקן בסביבות הגיל 30, שכבר אין לו הרבה כושר סיבולת, משחק משחק של הקבוצה שלו, מיד אחר כך עושה אימון נבחרת + אימון נבחרת לפני המשחק ואימון נבחרת, משחק את המשחק של הנבחרת וחוזר לאימונים האינטנסיבים בקבוצתו. וזה עוד לא כולל את הטיסות הלוך-חזור לחו"ל ששחקן לא יכול לישון כמו בן אדם.

בקשר להורדת הגדרות - לדעתי זה באמת משהו שצריך לעשות, ראינו מה קרה לאמיר רנד בגלל כמה מפגרים אוהדי מכבי חיפה (או במילים אחרות כל יציע ג') וזה גם יקל על המשטרה עם כל הסיפור של פתיחתסגירת הגדרות, וראינו שהמשטרה תפקדה כמו שצריך כשהאוהדים המפגרים של מכבי חיפה פרצו שנה שניה ברציפות למגרש, כי היה להם יותר קל עם גדרות נמוכים.

בקשר ל"חוק שנותן כל שנה אזרחות לספורטאי מצטיין שתורם לארץ" - זה הדבר הכי מטופש ששמעתי בחיים שלי! בצבא עושים מדיניות של שירות קל לספורטאי מצטיין, ואתה יודע מי מקבל את הזכות הזאת?! כל מני שחקני כדורעף אלמוניים או שחקני כדורגל רמה של ליגה ב'! כך שכל מי שרוצה לקבל אזרחות ישראלית פשוט יבוא לשנה בארץ וישחק בהרכב הראשון! אתה גאון! שלא לדבר על אפשרות מסויימת שמחבל ישיג אזרחות ככה...

ובקשר להצעה של לעשות מעין רישיון עבודה - איש הגשם, רישיון עבודה מחייב שחקן להשתתף ב70% מהמשחקים הקודמים של נבחרתו ושיהיה לו מוניטין טוב. מה שאומר שקבוצות כמו ראשל"צ יצטרכו לפתות עם כל הכסף הדל שיש להם שחקנים כוכבים שמחוזרים ע"י קבוצות הצמרת באירופה, וכל מני תגליות כמו איגביני בחיים לא היו מתגלים.

12. ofer16 Member

אני אחרוג ממנהגי, ואכתוב קצת בפורום של הליגה העלובה שלנו.

לפי דעתי, הרעיון הכי טוב לשפר את הליגה, הוא תקרת שכר שפועלת ככה:
    1. תקרת השכר נוגעת רק לשחקנים ישראלים. היא תהיה בסביבות ה100 אלף שקל לעונה (משכורת סבירה בהחלט). המצב הזה יוביל לכך ששחקנים כמו בנין, נמני וחצי מכבי חיפה יעברו לחו"ל וכך יפנו מקום לשחקנים צעירים יותר ומוכשרים כגון קטן, דגו, עובד ואפק. השחקנים שיעברו לחו"ל (אפילו לקבוצות מליגות נמוכות יותר באירופה) יזכו בנסיון ברמות גבוהות יותר (כן, הסרייה בי יותר טובה מליגת העל) וכך יתרמו לנבחרת. השחקנים הישראלים שיקבלו במה בליגה הישראלית גם יתרמו לנבחרת עם הנסיון שהם ירכשו בהרכב הראשון.
    כמובן שצריך לבוא שיפור גם ברמת המתקנים לשחקנים צעירים מגיל הילדים ומעלה.
    2. הורדת מספר הזרים ל3. תקרת השכר לא חלה על השחקנים הזרים, וכך קבוצות יביאו שחקנים ברמה גבוהה יותר, מכיוון שהן יוכלו להרשות לעצמן.

כמו כן, צריך לזרום יותר כסף לכדורגל, אבל למקומות הנכונים. יותר למתקנים ומאמנים טובים מחו"ל, פחות להתאחדות ולאיגודים (בית"ר, הפועל, מכבי ושאר ירקות. שלא תורמים לקבוצות, אלא מרוקנים אותן מכסף).

13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק לזה התכוונתי..ככל שהשחקנים פה ירוויחו יותר כסף ככה יהיו לנו יותר שחקנים בחו"ל..
    וככה יותר יסתכלו על הישראלים..
    למשל..במנג'ר שאני משחק אני כמעט אף פעם לא קונה ישראלים לקבוצות שלי כי הם עולים הרבה ויש להם דרישות ולעומת זאת אני יכול לקנות שחקנים הרבה יותר זולים וטובים לא פחות
    אם הישראלים יהיו מאוד זולים אז יהיה שווה לקנות אותם..

14. ofer16 Member

אני התכוונתי לכיוון ההפוך. ככל שירוויחו פה פחות, יעברו יותר לחו"ל בתמורה לפחות כסף, וכך ישתפרו.

15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

חחח התכוונתי כמוך..בטעות רשמתי יותר..