דרמה במיטבה: צ'כיה ויוון מעפילות לרבע הגמר

הנושא בפורום 'פורום יורו 2012' פורסם ע"י לירן, ‏15/6/12.

1. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

וואלה, טעות שלי.
    מודה ועוזב ירוחם. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

כנראה התוצאות האחרונות השכיחו זאת...

2. Igi Member

גם אם מאמינים שיש כזה דבר "מגיע" בכדורגל, לרוסים לא מגיע לעלות לשלב הבא. למרות ה4-1 במחזור הראשון, היוונים והצ'כים הוכיחו את עצמם כנבחרות יותר טובות ממנה אם נסתכל על התמונה הכללית. שתי הנבחרות האלה רצו יותר מהרוסים ועזבו את זה, יוון פשוט שיחקה יותר טוב אתמול.

3. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

זה ברור לי, מה שלא מונע ממני (ומרוב האוכלוסייה בעצם) להשתמש במילה הזאת במקרים כאלה ואחרים.

4. AronB Member

פשוט מעצבן אותי לשמוע את כל אותם "מביני כדורגל" שממשיכים לטעון שהכדורגל ההגנתי הוא לא כדורגל. אותם אנשים ממשיכים לחיות בבועת הברצלונה ולהאמין שהפרו אבולושן, בו עם ביתר אתה יכול לנצח את ריאל מדריד עם 75% אחזקת כדור, משקף משהו בכדורגל האמיתי. לא לכל קבוצה יש את היכולת והאיכות להניע כדור כמו ברצלונה, אז מה? אז יוון תעלה 3-4-3 ותחפש רק לכבוש? אנשים שלא אוהבים כדורגל, אלא באים בשביל לראות תהילה ואת העלק הצגות של ברצלונה, שמפרת את לבאנטה הנהדרת ואת הרקולס המצויינת 18:0.

חוץ מזה, נעשה צדק בבית הזה. יוון וצ'כיה לא היו הפייבוריטיות הישירות לעלות, אבל הן הציגו כדורגל נהדר לפרקים, בין אם הוא היה אטרקטיבי ובין אם אומנות הגנתית במלוא מובן המילה. רוסיה בהחלט באה זחוחה אחרי ההתפרעות במחזור הראשון והטריו שלה פשוט לא עבד. אולי בגלל שהשחקנים שלה מגיעים מהליגה הרוסית ולא "זכו" להתמודד עם מקום שהוא לא הבית שלהם. מחמאות להרבה מאוד שחקנים שם (בראש דזאגוייב כמובן), אבל לא לארשבין. לטעמי טורניר שמוכיח כמה ארשבין הוא דוגמה לשחקן שההתנהגות חירבה לו הכל, ולא, הוא לא פרובוקטור כמו זלטאן או ואן ניסטלרוי, הוא גם לא בוגד כמו אלכסנדר חלב, אלא פשוט שחקן עצלן ואפאתי, שיכול לעשות הרבה, אבל לא עושה כלום. התנהגות שונה והוא היה היום אחד מהשחקנים הטובים בעולם, אחרי 10 שנים של תהילה אירופאית ברמות הגבוהות ביותר.

לסיכום, הצפי התממש: הבית שנחשב לחלש ביותר (ובאותה מידה לפתוח ביותר, לפני שדנמרק והולנד did their stuff) היה בית מצוין למי שחובב כדורגל באמת - היו פה דרמות, תהפוכות, כשרונות, שערים יוצאי דופן ואקורד סיום מהנה במיוחד.

5. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

אותם אנשים שמברברים את השטויות האלה גם ככל הנראה לא ראו את המשחק, במחצית השניה יוון היתה הרבה יותר מסוכנת מהרוסים שלא עשו כלום חוץ מלבעות מ 300 ק"מ

6. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

מה לעשות שהשחקן הכי איכפתי של הרוסים הוא קשר אחורי. אולי דניסוב צריך להיות הקפטן? כי את הקפטן היווני ראיתי כל הזמן בפעולה, בכל שלושת המשחקים. משחק באמצע, מטריף את כל העשרה מסביבו ורץ יותר מכולם, בגיל 35. ואדון ארשבין מהבחינה הזאת לא מתקרב אפילו לפטר צ'ך.

נערך לאחרונה ב: ‏17/6/12
  7. JR-Riquelme Member

טוב אחי, אתה חובב כדורגל באמת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx
    פאתטי

אני לא מסוגל לראות את היוונים לא בגלל שהם משחקים הגנתי מאוד ולא מחזיקים בכדור זה פשוט בגלל שאין מה לראות שם. אני אחד שאוהב לראות שחקנים גדולים עם קלאסה וליוון אין את זה

8. AronB Member

זכותך המלאה. אני חושב שמי שבוחר להנות גם מהחלק של הדרמות וההפתעות בכדורגל, שנבנות מגיבוש קבוצתי ומומנטום, יכל בהחלט להנות מהבית הזה. לרגע לא טענתי שמי שלא נהנה מיוון הוא לא חובב כדורגל אמיתי, כנראה שלא הבנת אותי טוב. חוץ מזה, כולנו אוהבים שחקנים גדולים עם קלאסה, אבל פעם ב-4 שנים מותר גם להנות מהשחקנים הפחות נוצצים של הכדורגל; בהתאם לזאת, אנחנו לא נשב לראות ליגה יוונית בזמננו החופשי.

9. ManUtd Fan Member

עכשיו רק סיימתי לראות את המשחק של יוון נגד רוסיה, ותרשו לי לא להצטרף לכל המחמאות האדירות שהיוונים מקבלים. כן, אופי מצוין וכל זה. אך יותר מאופי מצוין וכל זה, היה את החוסר-אופי של הרוסים וכל זה... שום דבר הם לא עשו במחצית השנייה כשהם חייבים שער אחד בסך הכל. הזדמנות אחת של דזגוייב, וזהו. כל השאר סתם בעיטות מרחוק. הרוסים, בסופו של דבר, לא היו שונים מהפולנים. מאבדים את הראש ברגע שהם חייבים להוציא משהו מהמשחק.
    בחיים לא חשבתי שככה הם יסיימו את היורו הזה, אבל אין מה להגיד. מגיע להם.

ובהמשך ליוון, לדעתי אין להם סיכוי מול אף-אחת מבית המוות (אולי חוץ מהולנד, בהנחה שעדיין לא ממש למדו לסיים מצבים, ואת זה נדע מאוחר יותר). אתם רואים את גרמניה מאבדת ככה את הראש ולא מצליחה לעשות כלום חוץ מבעיטות מרחוק (וממש לא מסוכנות)? אתם רואים את פורטוגל עם עומס הכישרון האינדיבידואלי שלהם לא מצליחים? גם דנמרק לדעתי יותר טובה מהם ותנצח אותם אם וכאשר.
    והעובדה שאין להם את המנהיג שלהם ברבע הגמר רק מחזקת אצלי את המחשבה על זה שהדרך שלהם תסתיים. בקיצור, הראו אופי, גרמו לנו להנות מדרמה אדירה, אך ברבע הגמר הדרך שלהם תסתיים.

10. Raulito Madridista

כנראה שלא הצלחתי לשלוח את ההודעה מהפלאפון, ובכל-זאת:
    כשאנחנו חוזים ביוונים מצליחים שוב ושוב בטורנירים האלה ובטח במפגשים הישירים נגדינו תמיד עולה השאלה: למה הם כן ואנחנו לא? ואני חושב שאתמול קיבלנו תשובה רצינית עם סימן קריאה. גם אני התעצבנתי על מה שקרה ביורו 2004, הם הצליחו להרדים אותי בהמון משחקים והנבחרת כושלת נגדה שוב ושוב. אבל אתמול באמת שהייתי בעד הנבחרת הזו.
    בגלל קראגוניס שרוב המשחק התעסק בקקה - בעיקר בעבודת הגנה, ופעם אחת הוא קיבל כדור כמו שצריך והיה ברור לכל העולם שהוא יבעט פגז לרשת, עם כל הלב. בגלל העצבים שלו אחרי סלאלום ברחבה במהלכו קיבל צהוב ממש לא בצדק ולכן לא ישחק ברבע הגמר. בגלל האופי שיוון הפגינה, דקות של כדורגל אפילו מבחינת סמארס.

קשה להבין איך הרוסים נראו כל-כך רע אתמול ודי מביך מבחינתם לאבד את הראש בצורה כזאת. כולם שידרו 'פאניקה, פאניקה, פאניקה' חוץ מארשבין שתמיד עם אותו פרצוף ואתמול לא עשה מספיק. רוסיה השפילה את צ'כיה עם מתפרצות קטלניות אבל אתמול מול הגנה עומדת לא היו לה שום תשובות. ברור שרוסיה מוכשרת הרבה יותר משתי העולות אבל בגלל השאננות המגעילה פשוט לא מגיע לה להיות בשלב הבא. וגם הפרצוף החמוץ של אדבוקאט מעצבן.

11. ראיין אדלי Member

זה מגוחכך לערוך השוואה בין נבחרת יוון לישראל, בכלל לא צריך לנסות אפילו.
    אנחנו רחוקים מהם שנות-אור, גם מבחינת ההקרבה והנשמה (שלצערנו, פשוט אין לנו) וגם מבחינת חומר השחקנים.
    מספיק רק לראות את השחקנים שמשחקים אצל השכנים ולבדוק אצלנו. וקודם כל שהשחקנים שלנו יתחילו לעבוד ולרוץ ולא לעשות לנו טובה שהם מפרגנים בגליץ' פעם בשלושה משחקים.

יוון את שלהם עשו, מול גרמניה זה יהיה משימה בלתי אפשרית, במיוחד בלי קראגוניס (שלא ברור למה קיבל צהוב). אבל יהיה מעניין ובזה אני בטוח.

12. Leoforos Member

בתור מי שפתח את הטופיק על הליגה היוונית באייסוקר שדווקא עורר עניין, נעלבתיhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

ולגבי קלאסה...מה שקיריאקוס פאפאדופולוס עשה אמול בהגנה זה לדעתי "קלאסה", הדריבל של סאמארס שהוא חתיכת כישרון מבוזבז- (שחקן בגובה 1.92 מהיר וטכני )היה אתמול "קלאסה"...אני בטוח זלאטן היה גאה בדריבלים כאלה.