גם האיראניות לא פוגעות באף אחד כשהן משחקות עם חיג'אב. חוקים זה חוקים. אתה לא יכול לעקם לפי האמונות שלך. אתה רוצה להשתף בזה? קבל עלייך את החוקים המוסכמים.
אני מסכים שיש בזה גוון של צביעות אם אתה רוצה להתיר משהו ליהודים ולאסור משהו על מוסלמים, אבל זה לא בדיוק דברים שקולים. ללבוש גופייה מתחת זה בשום אופן לא דומה ללבוש רעלה או כיסוי ראש, ואני חושב שבנוגע לאיראן אין להן ממש בחירה ורוב הנשים נוהגות ככה משום שהן במעמד נחות מהגברים, בניגוד לבחירה אישית לחלוטין של הכדורסלנית שלנו ללבוש גופייה. אני חושב שחייב להיות איזשהו common sense של מה מותר ומה אסור, אני משתדל להסתכל על זה באופן די אובייקטיבי ואני חושב שללבוש שרוולים אלסטיים או גופייה מתחת למשחק זה בכלל לא דומה ללבישת חיג'אב. אם יש משהו שכדאי לך לא לאמץ (או לאמץ באופן יותר מתון) מהאירופאים זה את חוסר הגמישות המוחלט במקומות שבהם באמת מותר ורצוי לפעמים להפעיל הגיון בריא.
בסה"כ זה עניין של היגיון בריא לדעתי. אפשר לקבל את זה שבחורה לא רוצה לשחק עם גופייה וזה מרגיש לה חושפני. אבל ענייני החיג'אב וכל הכיסויים הפרימיטיביים לנשים זה כבר משהו אחר, מדובר במפגן ברברי שלדעתי פוגע בכבוד הספורט וזה מוגזם לחלוטין. תמונת היום : http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/249957_10150148733407614_555612613_5848181_5126310_n.Xxx
ההתבטאות שלך ושנאת האחר שלך היא מדאיגה ומחשידה. יש לך נתונים של אחוז הפדפולים מבין אלו שהוסמכה לרבנות, לעומת אחוז הפדופילים בכלל האוכלוסיה, האם ערכת מחקר בנושא? דיברת עם רבנים? דיברת עם קורבנות תקיפה מינית? האם הנתונים שלך שאובים מהמרכז לנפגעי תקיפה מינית? או שאתה בסך הכל ניזון מהתקשורת כמו אווז מפוטם?
http://www.kipa.co.il/family/45347-%D7%94%...7%9B%D7%94.html N כמוני - לא באמת כתבתי את החלק עם הסירוס כימי ברצינות, זה היה די בהומור. ובכל זאת אני חייב לומר שכמות המעשים המגונים ותקיפות מיניות המדווחים בקרב רבנים ואנשי דת בכללי (מי שמכיר כאן את המעשים הנוראיים שכמרים ביצעו בילדים באירלנד) היא מוזרה מאד. הדרישה שלך לנתונים מצחיקה, אתה יודע שבסעודיה ואיראן שיעור האונס הוא הקטן בעולם (ואם אני לא טועה בארץ זה ככה בבני ברק)? האם אתה חושב שזה כי באמת אונסים שם פחות, או בגלל שפשוט לא מדווחים כי זה מחלל את כבודו של הקורבן? אני בטוח שיש עוד הרבה מקרים שלא שמענו עליהם.
להשוות משחק עם בחורה שמעוניינת להצניע את גופה ממינעים אידואולוגים (וזה לאו דווקא חייב להיות מניעים דתיים, יכול להיות שאשה פמיניסטית לא תסכים לשחק ללא חולצה מתחת לגופייה כי זה סקסיסטי בעיניה ), ללבישת בגד משפיל ומבזה את האישה כמו חיג'אב היא פסולה לחלוטין. הנשים באיראן לובשות חיג'אב מתוך הכרח, המשטר שם לא מאפשר להם לשחק ללא לבישת חיג'אב והיתר על לבישת בגד כזה היה פוגע בזכיויות הפרט, במקרה של נעמה שפיר המקרה הוא הפוך לחלוטין, פיב"א יצאה פה בהצהרה שכדורסל הוא משחק לחילונים בלבד. ההחלטה פגעה בזכויותיה של נעמה שפיר כאשה דתייה, וזה פשוט לא בסדר. אגב, לא ידעתי שנעמה שפיר מייצגת את כל הדתיים, ו"ההתקפלות" שלה מהווה מדד "להתקפלותו" של כל הציבור הדתי אם " תעמדו על העקרונות שלכם". זה כמו שאני אגיד החילונים רמאים כי השר הירשזון נכנס לכלא.
לא מבין מה הקשר בין הקישור שהבאת למה שאמרתי. הדרישה שלי לנתונים מצחיקה? הערכה שלך שבחברה החרדית הנתונים נמוכים בהרבה, כי כולם שם מפוחדים ומסתירים היא מצחיקה לא פחות. בכל מקום שיש יחסי מרות, החשש מהגשת תלונה קיים, זה נכון. אבל אני ממש לא חושה שיש הבדל מהותי בין ישיבה חרדית, לפנמייה חילונית למשל בנושא הזה.
הלינק הוא בתגובה לMellow שביקש את המקור של התמונה הקודמת, אח"כ ערכתי את ההודעה אחרי שראיתי את התגובה שלך. הדרישה שלך מצחיקה כי כמו שאמרתי, אם אני אבדוק את כמות הגשת התלונות באיראן, יתברר שכמעט ואין מקרי אונס שם... האם אתה רואה מצב שבו מדריך בפנימייה מבצע מעשים מגונים בילדים, ופורום מלא בבונים בשם "תקנה" לא מדווח למשטרה כלום כי הם לא רוצים לפגוע בשם שלו, אז הם משתיקים את העניין? האם אתה לא רואה הבדל ענק במנטליות החילונית לבין המנטליות הדתית הפרימיטיבית, לפיה מישהי שנאנסה היא לא בסדר והיא צריכה לשמור על זה בסוד, כי לא ימצאו לה שידוך אח"כ? תראה מה קרה אחרי פירסום פרשת הרב הפדופיל מוטי אילון : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3849751,00.html פתאום עשרות גברים התלוננו. בספר דברים כב' פסוק 28 רשום שנערה שנאנסה מחוייבת להתחתן עם האנס שלה (מחכה לעיוות של הרב התורן). בקיצור כן, ההודעה שלך מצחיקה.
סקסיסטי?! אתה רציני? זה ספורט. זה טבעי שבחורה תשחק עם מה שהכי נוח לה. אין לזה שום קשר מיני. אני מעולם לא התחרמנתי מבחורה שמשחקת כדורסל. אין בזה שום אלמנט סקסיסטי. אני אפילו אספר לך שכשהייתי צעיר יותר, הייתי בקורס מדריכי טניס, והייתי בקורס עם בחורה שדי חיבבתי. היא היתה משחקת עם חצאיות קצרות ומכנסונים קצרים. היא ואני הסתדרנו לא רע, וכמעט היה משהו בינינו. עכשיו, תאר לך את ההלם על פניי כשהלכנו לקיוסק והיא שאלה על ההכשר... עכשיו, חיבבתי אותה מאוד, אך לא בגלל החצאיות והמכנסונים, אלא בגלל שהיא באמת היתה בחורה יפה עם אופי. זה לא מניעים אידיאולוגיים ולא בטיח, זה הוראה פרימיטיבית של הרב שלה. בדיוק כמו ההוראה לנשות אירן לשים חיג'אב כשהן משחקות כדורגל. נתנו לה הקלות לנעמה שפיר. היא קיבלה אפילו אישור לשחק בשבת. אז על פאקינג כיסוי זרוע אתם זועקים על חילול הזכויות הדתיות שלה? חוץ מזה, היא הסתדרה, לא? אני רק אומר, שמרוב כבוד שמשום מה נותנים לדתיים פה, ושלא בצדק כמובן, אנחנו בעצם מגישים את הלחי השנייה, וסליחה על הביטוי התנ"כי(וכן אני יודע שזה מהברית החדשה). אנחנו בעצם נסוגים לאחור בעוד שהדתיים מנסים לנצל את זה ולהשתלט על השיח הציבורי. וזה לא רק החרדים, כן? שיהיה ברור. אתמול זה היה היזכור, היום זה החזרת סעיף הלאום ומחר זה יגיע לדברים יותר חמורים. זהו טבעו של מדרון חלקלק. אגב, בקשר לכמרים, תראו מה קרה לשינייד אוקונור, אחרי שהיא ניסתה להביע את מחאתה כנגד מה שקרה באירלנד עם הכמרים. מדהים איזו בחורה אמיצה היא.
אתה כמובן מעוות את המציאות, פורום תקנה הוקם בגלל שאנשים לא רצו להתלונן על אנשים שיש להם יחסי מרות, ולכן פונים לאנשים החשובים והטובים האלה שנמצאים בפורום הזה. זה כמו יוהל"ן של הישיבות הדיות בתי הספר הממ"דים ומהמכינות הקדם צבאיות. גם בפרשת משה קצב היה עדר של מתלוננות אחרי המתלוננת הראשונה, גם אצל איציק מרדכי, גם אצצל חנן גלודבלט, איך זה לעזאזל קשור?
N כמוני - ברגע שתגיב על שאר הדברים שאמרתי, ולא רק על מה שנוח לך, אני אענה לך. סטיבי - אולי תרחיב קצת על שינייד אוקונר? אני לא מכיר את הסיפור המלא.
הסיפור שלך הוא לתכנית הלילה של יוסי סיאס אך אני לא מצליח להבין מה הקשר לדיון הזה. הבחורה עם החצאית והמכנסונים, היא בחורה דתייה שלא מקפידה בענייני צניעות, נעמה שפיר היא בחורה שמקפידה יותר, ויש בחורות אחרות שיקפידו יותר. לכולן מגיע לשחק כדורסל, טניס ובדמינגטון אם הן רוצות, ותקנות דרקוניות לא צריכות למנוע מהן את זה. מדובר פה בכפייה חילונית במלא מובן המילה. ההתנשאות הזאת שלכם כאילו מדובר בהוראה פרימיטיבית מרב פרימיטיבי, כאילו דת היא לא אידאולוגיה רק מוכיחה את זה. אינני מכיר את מקרה הכמרים באירלנד, אינני מכיר את שינייד אוקונור, אשמח אם תוכל לומר לי איך היא קשורה לנעמה שפיר.
מלבד מה שהבאת מפרשת כי תצא התייחסתי להכל, ולא התחמקתי מכלום. גם למה שאמרת אני אתייחס כאשר יהיה לי ספר תורה על ידי כדי שאוכל לראות בדיוק על מה אתה מדבר ולא לשלוף מהמותן.
אני גם אשמח לשמוע את הסיפור מהצד שלך על שינייד אוקונור - גילוי נאות: מעולם לא שמעתי את השם מקודם, אבל משיטוט קטן ברשת זו בחורה שאובחנה כסובלת ממאניה-דיפרסיה, שהצהרות על הנטיות המיניות שלה כדי לקדם מכירות אלבומים ופרובוקציות כנגד הכנסייה צצו אצלה כמו פטריות לאחר הגשם לכל אורך הקריירה המוזיקלית שלה. אני לא יודע מה הדוגמא הזאת באה להוכיח, אבל אני חושב שהיא, בלי קשר לפעילותה נגד כפייה דתית, קוקו לא קטן.