N כמוני, החיג'אב זה השיא בהצנעת הגוף, מוזר שאתה מכבד את רצונה של ההיא, אך מנגד בז ללבוש של ההן. אגב, לא כל אישה באיראן עם חיג'אב עושה את זה מתוך כפיה, תאמין או לא, כמו בישראל, גם באיראן יש לנשים אידואולוגיה.
אני לא בז ללבוש של אף אחד,ולא לאמונה של אף אחד ואם נפגעת מדברי, אני מתנצל. באיראן כמו במדינות פונדמנטליסטיות אחרות, קיימת כפייה דתית. אי אפשר להתכחש לכך. דווקא בגלל שבנבחרת איראן היה רצון של כל הנבחרת ולא של אישה אחת או שתיים רק מעיד על כך. לו היה מדובר במקרה פרטני של רצון אישה אחת או שתיים, גם פה הייתי חושב שפיב"א היתה צריכה לבחון דרכים לאשר.
הבחורה, זמרת מפורסמת בסוף שנות ה80(ואף שרה את Mother בדה וול שרוג'ר ווטרס הרים בברלין בשנת 90, סתם אנקדוטה מעניינת), הופיעה בתוכנית SNL וטוב... תראו בעצמכם. וזה מה שקרה אחר כך, במופע טריביוט לבוב דילן דרך אגב, הבחור המבוגר שהציג אותה, קריס קריסטופרסון, מגדולי הסונגרייטרס במאה ה20 לטעמי(יותר מ500 אמנים ביצעו את שיריו), כתב שיר על אותם אירועים באלבום האחרון שיצא לו ב2007. Sister Sinead.
ברור לי שיש באיראן כפייה, כמו שיש בסעודיה ומדינות אחרות. אגב, גם בישראל יש כפיה, לאו דווקא בלבוש, אלא בדברים אחרים, כמו התחבורה למשל. אני לא נפגעתי בכלל, האמת שאני נגד הלבוש הזה, וכל "התירוץ" הזה שנקרא להצניע את הגוף הוא מטומטם ואבסורדי. במקום שהדת או אנשי הדת יכפו על האישה להצניע את גופה, הם צריכים לדרוש מכל גבר חרמן לעשות מנוי באתר סקס במקום להציץ לבחורות בציצים.
N כמוני - שאלתי אותך שתי שאלות ובחרת לא לענות עליהן. בחרת תגובה סטייל "אה, וגם על משה קצב התלוננו, אז מה?". אז אני אגיד לך מה, ההבדל הוא שאתה מדבר על מקרים ספציפיים של אנשים מאד חזקים בחברה החילונית, שנשים פחדו להתלונן עליהם, בעוד בחברה החרדית עצם אקט האונס נחשב כבושה שאסור לדווח עליה ללא קשר לזהות האנס, ובטח כשמדובר ברבנים. בגלל זה מנכ"ל המועצה לשלום הילד אמר שלא מתלוננים בחברה החרדית ואמר בלינק שהבאתי לך דברים כל כך חריפים, נראה לך שהוא היה נכנס לפינה הזאת סתם? על כל רב שנחשף בתקשורת, אין לי ספק שיש עוד כמה. במילים אחרות, אם אתה דורש ממני מספרים, אתה דורש מראש נתון שלא משקף את המציאות. בחברה החרדית אישה שנאנסה בפעמים רבות נדרשת לא להתלונן, האם אתה לא מסכים עם זה? האם אתה לא מסכים שיש מקרים גם שילדים מתלוננים על מעשים בישיבות, וההורים פשוט מסרבים להאמין להם ולדווח (מרדכי אלון וגם אליאור חן החולה נפש, שבסוף התברר שהוא לא רב בכלל, דוגמאות שאני שולף מהראש של הורים שסירבו להאמין לילדים שלהם)? לגבי פורום תקנה - מי הסמיך את חבורת הליצנים הזאת להחליט מה לעשות עם אנסים? בכל חברה נורמלית אנס הולך ישר למשטרה, ומבחינתך הם "אנשים חשובים". עצוב מאד. לגבי הספר תנ"ך שאתה רוצה שיהיה לידך - http://www.mechon-mamre.org/i/t/t0522.htm תיהנה, פסוק כח'. אה, ועוד משהו - הלכה יג' ויד' -http://he.wikisource.org/wiki/%D7%A8%D7%9E%D7%91%22%D7%9D_%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA_%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A8%D7%99_%D7%91%D7%99%D7%90%D7%94_%D7%90 הרמב"ם מתיר לשכב עם ילדה בת פחות מגיל שלוש, אפילו אם זה אבא והבת שלו, ולאישה מותר לשכב עם ילד מתחת לגיל תשע, אפילו אם זה בנה. האמת היא שגם לגבר מותר לשכב עם ילד מתחת לגיל תשע. קריאה מהנה, דת מקסימה היהדות.
פורום תקנה הוא זה שהגיש את התלונה נגד הרב אלון, פורום תקנה לא מכריח אנשים לפנות אליו במקום להגיש תלונה במשטרה, אבל מדובר פה בחלופה באמת ראויה לאנשים שרוצים לבדוק את הדברים. הרבה יותר קל ללכת למהלך של תלונה במשטרה כשיש לך את פורום תקנה מאחוריך. מתוך האתר של פורום תקנה. פורום תקנה נועד על מנת לעזור לנפגעי תקיפה מינית ולא להצר את צעדיהם, חבל שאתה מנסה ליצור פה מציאות הפוכה. וכן הרבה סתיו הרב שרלו הרבנית גיסר, הם רבנים טובים וחשובים, שאגב הם גם בית הלל מובהק, רבנים מקלים לחלוטין שלא פעם עושים פריצות דרך בהיתרים ובהכשרים שהם נותנים. לגבי הפסוק מספר דברים. מדובר פה בחובה שהיא חד צדדית בלבד. גבר שאנס מחוייב להתחתן אם אותה בחורה ולדאוג לכל צרכיה, אם היא ואביה רוצים בכך. הבחורה לא מחוייבת להתחתן איתו אם היא לא רוצה. לגבי דברי הרמב"ם. לא יודע לא מכיר, מודה שנתקלתי בזה פעם ראשונה. אני אחזור אליך עם תשובה בהמשך. אני מניח שהרמב"ם מתייחס פה למהו גילוי עריות במובן ההלכתי גרידא. אני בטוח שגם הרמב"ם פוסל קיום יחסי מין עם ילדה מתחת לגיל 3 מטעמים מוסריים אחרים. לא מסכים עם מה שאתה אומר על החברה החרדית כי אתה לא מכיר את החברה החרדית. אני לא חושב שיש הבדל מהותי בין לחץ שמופעל על בחורה או ילד חרדי שעבר אירוע טראומתי כזה ללחץ שמפועל על בחורה או ילד חילוני. יכול להיות שיש אוכלוסיות מסויימות קיצוניות בתוך החברה החרדית ששם אולי דברים הם כמו שאמרת, אבל בתוך המיינסטרים של החברה החרדית אני באמת לא חושב שיש הבדל.
פורום תקנה הגיש תלונה על אלון, באמת הכל טוב ויפה, רק חבל שהם עשו את זה אחרי שהם כבר "הגלו" אותו לצפון (אני משתגע, שולחים פדופיל לצפון כאילו ששם אין ילדים ושם הוא לא יעשה כלום, מזל שיש כאלה אנשים חשובים!) והסתירו את הגל הראשון של המעשים המגונים שלו מהמשטרה... תגיד לי, אם חלילה היה לך ילד שהיה נאנס ע"י רב, היית חושב שזה טוב שמישהו ידע על זה והסתיר את זה מהמשטרה? הבנתי שמצאת פרשנות\עיוות של רב חרטטן בהידברות\כיפה. זה לא מעניין אותי. יש פסוק בתורה (שהיא דברי האלוהים!) שאומר חד משמעית משהו פשוט מאד, ולא כל כך אכפת לי מה הרבנים המציאו כדי שזה ישמע יותר יפה. האם הפירוש שהבאת רשום איפשהו? מזל שאתה מניח ובטוח, הרי אחרת איך המציאות תסתדר בצורה נוחה בשבילך... בקיצור, התעלמת מכל מה שרשמתי לך כי זה לא נוח ואמרת במילים אחרות "אני לא מסכים איתך, אני לא חושב שזה ככה וזהו". היגיון של דתיים... http://up352.siz.co.il/up1/yymlvvtmjni2.Xxx
מצחיק שאתה מעביר עלי ביקורת שאני מביא דברי פרשנות מרבנים בעוד אתה עצמך מביא דסריו של הרמב"ם כדי להוכיח לי שאתה צודק. אז כן מסתמכים על רבנים או לא מסתמכים על רבנים? אתה צריך להחליט. ולשאלתך, אי אפשר להבין את התורה כפשוטה, ולכן באים הרבנים שיסיבירו אותה. חיכיתי שיהיה לי ספר תורה כי ידעתי את מה שהמפרשים במקום ורציתי להביא לך אותה. לרשום תנ"ך ולחפש בגוגל כל אחד יכול. הפירוש הוא לדעתי של יותר מפרשן אחד, הרמב"ן, האבן עזרא או דעת מקרא, אינני יכול לומר לך כרגע מי בדיוק.
http://www.hahem.co.il/slipperyslope/?p=65..._medium=twitter מידע נוסף על התוספת לחוברת האזרחות שדניס פרסם כאן.
ערכתי את ההודעה ולא ראית, אז הנה עוד פעם השאלה - אם חלילה היה לך ילד שהיה נאנס ע"י רב, היית חושב שזה טוב שמישהו ידע על זה ויסתיר את זה מהמשטרה? את הדברים של הרמב"ם אני מביא כראיה לכך שהוא וחבריו חולי נפש ושהדת שהם יצרו (מה לעשות, הדת מתבססת על ההלכה שאותה כתבו הרבנים) היא חולנית. אל תבלבל את זה עם המקרה שאנחנו מדברים עליו. יש בתורה פסוק חד משמעי שכל טמבל מבין מה משמעותו. עם זאת מבחינה הומאנית וחוקית הרבנים לא יכולים להודות בזה ולהורות על כך, אז הם מעוותים את זה בצורה הכי עלובה שיש. זה בדיוק כמו הפסוק שצריך להרוג הומואים. רשום שחור על גבי לבן, להרוג את מי ששוכב משכב זכר, בספר שכל מה שכתוב בו הוא קדוש ונכתב ע"י אלוהים. אבל זה לא נראה טוב אז כל מני רבנים מחליטים להמציא שאלוהים בכלל לא התכוון לזה! איזה מין מאמין אתה אם אתה נותן לאנשים אחרים לעוות מסרים ברורים של אלוהים אליך? לא אכפת לי כמה חסרי מוח פירשו את הפסוק הזה, כי הם חסרי מוח אז מה זה משנה? אפס ועוד אפס זה עדיין אפס. אי אפשר להבין את התורה כפשוטה, מי אמר לך את זה? יכול להיות שזה מה שהרבנים בעצם אמרו לך (מעניין שהרבנים אומרים להתעלם מדברי האלוהים אבל להקשיב לדבריהם שלהם, ניגוד אינטרסים הייתי אומר...)? ברור שאי אפשר להבין את התורה כפשוטה, ואתה צריך שרב יפרש לך פסוק שילד בכיתה ג' מבין, אם אין לך יכולת לחשוב בעצמך בצורה עצמאית. הרי רשום שם בפירוש! מה אתה אומר בעצם, שאלוהים לא מספיק חכם כדי להעביר לך את ההוראות שלו? שהוא לא יודע לכתוב, וכשהוא כותב שאישה צריכה להתחתן עם האנס שלה, אז הוא בעצם מתכוון שהאישה לא חייבת אם היא לא רוצה (יפה באמת מצידו, העיקר שהוא מכריח את האנס כן להתחתן ואפילו לפצות אותה בחמישים שקל על עוגמת נפש, אוי המוסר ביהדות)? מה, אלוהים עילג ואנאלפבית? אוי כמה שהדת היא בדיחה, אין דברים כאלה.
" דברים פרק י"ז פס' י-יא' יחד עם התורה שבכתב ירדה גם התורה שבעל פה. (המשנה והגמרא), כמו שצריך להקשיב למה שנאמר בתורה שבכתב צריך להקשיב למה שנאמר בתורה שבעל פה. במשנה ובגמרא קיימים הלכות חדשות, וגם חידודים והסברים למה שכתוב בתורה שבכתב. אי אפשר להבין את התורה כפשוטה כי התורה היא לא ספר הסטוריה, וכן צריך שיהיה מי שיפרש את זה. כולם פה במדינה מעריצים את אהרון ברק אם כל "האקטיסביזים שיפוטי" בו הוא לוקח את החוק להיכן שהוא רוצה, אבל מזלזלים באנשים שהולכים אחרי רבנים. כמו שצריך עורכי דין כדי להבין את מה שכתוב שגם ילד יכול להבין בחוקי מדינת ישראל, כך גם צריך את הרבנים שיסבירו את הנאמר בתורת ישראל. שוב אתה מעוות את המציאות במקרה מוטי אילון: לא נמצא במעשה של מוטי אילון שום דבר פלילי, אנשי פורום תקנה התיעצו עם היועמ"ש ונאמר להם שאין תיק נגד מוטי אילון כי על פי החוק, יחסים רב- תלמיד הם יחסים שאין בהם מרות (התלמיד שהתלונן לא היה תלמיד בתוך הישיבה אלא קיבל ייעוץ חיצוני), וכמו כן המתלונן לא היה קטין. פורוםתקנה החליט להחמיר איתו ושלח אותו לצפון תוך כדי אזהרה שלא יעסוק בפעילות הדרכתית וחינוכית. מרגע שזה קרה פורום תקנה חשף את הרבה מוטי אילון, כשהגיעו דיווחים על מעשים אסורים, הוגשה גם תלונה במשטרה.
תתפלא N כמוני, את הפסוק הזה הבאתי כבר בדיון הזה לפני די הרבה עמודים כהוכחה לשטיפת המוח של אנשי הדת שלוקחים מאנשים את הזכות לחשוב בעצמאות. איך אתה משווה את זה שרבנים מעוותים פסוקים, שלטענתך נכתבו בידי יצור כל יכול שיודע הכל, לבין שופט בישראל שמפרש חוקים שנכתבו בידי בני אדם? אני לא מדבר עכשיו על למה היהדות מתבססת על הגמרא ולא על התורה ועל סיפורי הסבתא של הרבנים שרצו את כל הכוח לעצמם. את הגירסא הזו אני כבר מכיר (כמובן שאין לך שום דרך לדעת שההסבר שכתבת הוא נכון, כי הרי רב אמר לך אותו מתישהו, אבל למה לחשוב בכוחות עצמך, זה מעייף), מה שמעניין אותי זה איך לוקחים פסוק כל כך ברור וכל כך חד משמעי, שנכתב בידי מישהו שלא יכול לטעות, ומעוותים אותו לחלוטין? מילא אם היה מקום לפרשנות, אולי איזו דו משמעות, אבל אלוהים כזה טמבל שצריך המצאות מצד רבנים? ותקן אותי אם אני טועה, אבל בה בהקשר לאמירה שלך על עורכי דין והחוק, אם עורך דין יקח חוק, ויפרש אותו בצורה הזויה לחלוטין, שלא כתובה בשום מקום ועל דעת עצמו, זה לא מתקבל בבית משפט. ביהדות הרב יכול להגיד מה שהוא רוצה וכולם יאמינו לו, כי הרי אסור לא להקשיב לו ולא להסכים איתו, אפילו בפסוק שהבאת רשום את זה. ההיגיון היחיד של הפרשנויות העלובות האלה הוא להוציא את היהדות "בסדר". אף רב היום לא יכול להגיד בישראל שאישה צריכה להתחתן עם האנס שלה ללא שיהיו לכך השלכות, כי מה לעשות שהמדינה שלנו לא עובדת על פי החוקים הפרימיטיביים של הילד הקטן והמתוסכל בשמיים... הרבנים פשוט ממציאים מה שבא להם וכל העדר אוכל את זה בכיף. אתה ממשיך להתחמק מהשאלות שלי ולכן אני לא מתכוון לענות לך. להזכירך, שאלתי שתי שאלות : 1. אם חלילה הילד שלך היה נאנס, היית גם כן מסכים שהוא במקום להתלונן ילך לפורום של "חכמים" שיחליט האם להתלונן או להגלות את האנס לצפון הארץ? 2. האם אתה רואה מצב בחברה החילונית שבו יש פורום כזה שהוא אלטרנטיבה לתלונה במשטרה במקרה של עבירות מין?
כמו שכבר אמרתי, כמו שיש את יוהל"ן בצה"ל או את המרכז לנפגעי תקיפה מינית כך יש את פורום תקנה. שום דבר פה לא בא במקום הגשת תלונה, פורום תקנה מהווה גורם מייעץ ותומך. למה הגלו את מוטי אילון לצפון הארץ כבר הסברתי. אני את התשובות האלה נותן כבר איזה 3 תגובות ואתה ממשיך לקשקש שאני לא עונה ושואל כל פעם את אותן השאלות. אני חושב שאם השאלה לא משתנה, אין טעם שהתשובה תשתנה. זה נראה לי די טבעי
אתה עדיין לא עונה על שאלה מס' 1 בהודעה האחרונה שלי, ולמיטב זכרוני גם לא ענית עליה בהודעות קודמות. יוהל"ן הוא גוף צבאי ולא אזרחי ולכן הוא לא קשור לדיון הזה, אי אפשר לקחת דוגמא ממנו לניהול תקין של חברה אזרחית, ובכל זאת, יוהל"ן לא היה מגלה מישהו שמטריד מינית ומשתיק את העניין. לא יוהל"ן ובטח לא המרכז לנפגעי תקיפה מינית (השוואה אומללה וחסרת רגישות שיכולה לבוא רק מאדם שמאמין בדת) מתעסקים בלהגן על עבריין המין, הם מתעסקים בלתמוך בקורבן ובלעזור לו נפשית וברוב המקרים גם להגיש תלונה. בפורום "תקנה" ידעו על מעשי הטרדה מינית של הרב ובחרו לא לדווח עליהם, בגלל שלא רצו שכולם ידעו על מקרה נוסף (הפלא ופלא) של עוד רב פדופיל. דרך ההתמודדות של הפורום הזה והמנטליות שלו משקפים את ההתייחסות בחברה החרדית לאונס ותקיפה מינית - מדובר בבושה שצריך להחביא אותה, וזה הרבה פעמים (בלי להכליל) יותר חשוב מהסיוט שעבר הקורבן. טוב נו אבל למה שבעצם ידווחו למשטרה? הרי הרמב"ם בעצמו אומר שזה בסדר לשכב עם ילדים מתחת לגיל 9 וילדות מתחת לגיל 3... כמו שאמרת, אתה בטח תביא לי תשובה בהמשך. כשהמשיח יגיע...