דת

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏31/12/06.

1. yonmu Member

סטיבי ג'י - לא שנפגעתי, אבל ההתלהמות שלך פשוט מקשה להגיב עליך, ובכל זאת -
    1. חד משמעית - אלוקים הוא 'ערך' גבוה מחיי אדם. כל החיים וכל מה שקשור לחיים נוצר אך ורק בזכותו. וכל מטרת החיים היא עבודת ה'. ולמרות זאת, חיי אדם הם ערך גבוה מאוד ביהדות, שיש רק שלוש מקרים בהם מוותרים עליו - אני מצווה למות רק אם אם אני מחויב לעבור על שפיכות דמים (מי קבע שהדם שלי שווה יותר מדם האדם שאותו אהרוג?), עבודה זרה (כי אם כל משמעות החיים שלי היא עבודת ה', ברגע שאני כופר בו החיים שלי מאבדים את משמעותם)וגילוי עריות (על זה אולי אפשר להתווכח). בסופו של דבר, תסתכל על המציאות - כמה דתיים רוצחים? אונסים?
    2. אתה יכול להמשיך לפמפם שכל הנ"ל מותר כאילו שיש לך מושג איך עובד המותר והאסור ביהדות. ברור לשתינו ולכל מי שקורא את הדיון הזה שהיהדות לא מעודדת לרצח\גזל\אונס גויים. הטיעון הזה מגוחך בדיוק כמו המאמר הזה - http://174.132.200.226/~zeevg/wp-content/u...itary-rape2.Xxx
    "חיילי צה"ל גזענים כי הם לא אונסים ערביות". למה באמת חיילי צהל לא אונסים? הרי גם לצבאות אחרים יש את ה'מוסר המערבי' המהולל? כנראה שזה דבר קטן שהם קשורים אליו ושאר העולם לא - היהדות.
    הכיבוש אינו מוסרי? דיון פוליטי. בא תגיד לי מה ההבדל העקרוני בין שטחי 67 לשטחי 48 ולפניהם. למה את השטח שעליו נבנתה תל אביב מותר לנו לגזול מהערבים (או שגם זה אסור וכל העולם רק חיפש לדפוק את הערבים) אבל את השטח שעליו נבנתה קרני שומרון אסור לנו? מה ההבדל ביניהם, 'הסכמה בינלאומית'? חרטה. גם לעולם אין זכות להחליט ששטח ששיך לערבים (לשיטתך) יכול לעבור ליהודים. בקיצור, הדתי-לאומי-מתנחל כובש ומשחית בדיוק כמו התל-אביבי-השמאלן.
    תקיפת חיילי צה"ל?! מיעוט שבמיעוט שבמיעוט. והבודדים האלה, מאוד רחוקים מהיהדות. זה נוער השוליים של הציבור הדתי לאומי, שנמצא בשוליים מבחינה דתית.
    3. אם אתה לא מאמין שהנהגת ה' תהיה ברורה בעולם אף פעם (לי אישית עצם העובדה שעם נידח שהתפזר בכל העולם במשך 2000 שנה ואז חזר בדיוק למקומו תוך כדי שכל חייל שלו מביס עשרות {?} חיילי אויב ["אחד ירדוף אלף ושניים יניסו רבבה"] מספיקה. להרחבה - הרב סולוביצ'יק, "קול דודי דופק", 6 דפיקות - http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%...95%D7%A4%D7%A7) אז אתה לא יכול להאשים את היהדות שהיא תרצח גויים. אם זה יהיה נדבר, אם לא, אין על מה.
    4. אם מדינת ישראל היתה עובדת בשיטת "עין תחת עין" במקום בשיטת "להושיט את הלחי השניה", סביר להניח שגלעד שליט היה היום בבית. אבל שוב, זה נהיה פוליטי.
    5. קודם כל לגבי ש"ס - תחפש שסניק שיסביר מה הם עושים. בדיוק כמו שאמרתי לדניס ברגקאמפ על היהדות החרדית, אני לא מייצג אותם ולכן לא שייך שאני אגן עליהם, מה עוד שאני פחות או יותר מסכים איתך בנקודה הזאת. השומרוני הטוב - כל הכבוד לו. כיום זה לא קורה. אלא אם כן הנמשל היום הוא לנשים במלחמה שחיילי צהל האכזריים והגזענים לא מוכנים לאנוס עד שמגיעים חיילי מדינות המערב הנאור ועושים איתן חסד ואונסים אותן.
    6. זה שאתה מזלזל בבנאדם או במשהו לא אומר שאתה אמור להביע את הזלזול הזה כשאתה מנסה להתדיין איתו ענינית. אם אתה חושב שהטיעונים שלי כל כך מגוחכים אין לך שום חיוב להגיב עליהם. ואל תדאג, אני לא צריך לשאול את הרב שלי מה יקרה לך במקרה הנ"ל - קודם כל כי אין כזה דבר 'הרב שלי', אחר כך כי אפילו אם היה לי לא היה לי קריטי מה הוא אומר, ולסיום כי אני יודע בעצמי.

2. yonmu Member

דנידין - כנראה שלא שמת לב לעיקר ההבדל שבין היהדות לשאר הדתות. היהדות כן טוענת שהיהודים מיוחדים משאר הגזעים (עד כמה שיהדות היא גזע, וזה ממש לא חד משמעי), אבל היהדות טוענת שכתוצאה מהייחוד הזה יש לנו חובות נוספות, לא זכויות נוספות. אנחנו הסיירת מטכ"ל של העולם - אנחנו צריכים לקרוע את התחת קשה יותר מכולם (מה שעונה על טיעוני דניס ברקאמפ של 'היהודים תמיד נדפקים יותר, עדיף כבר לא להיות עם נבחר' - אתה בסיירת. לא רוצה? תתחתן עם גויה ותציל את הילדים שלך מהסיירת). אנחנו צריכים לקיים 613 מצוות דאורייתא ועוד אינספור מצוות דרבנן כדי לקדם את העולם למצב בו 'עולותיהם וזבחיהם לרצון על מזבחי, כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים' - כי כשעמ"י יקיים את תורת ישראל כל העולם יראה שיש מקום שבו ילדים בני 14 לא מעלים תמונות ערום של ילדות הכיתה שלהם לאינטרנט, ויש מקום שבו חיילים לא אונסים נשים במלחמה, ויש מקום שבו אנשים מתנהגים כמו בני אדם, וכל העולם יבוא ללמוד ממנו. במקום ללמוד איך לייצר ולתפעל טנקים, הוא ילמד איך מייצרים משפחה נורמלית, שלא עברה 4 גירושים ואינספור בגידות.

3. spurs229 Member

א. אז אתה אומר שצריך להגיב לטרור בטרור? לטבוח באוכלוסייה אזרחית פלסטינית?
    ב. ישראל ממש לא נוקטת בגישה של הושטת הלחי השנייה. להיפך, אין פעולה נגדינו שלא מגיע תגמול בעקבותיה.

4. yonmu Member

דניס ברקאמפ -
    1. תתפלא, החברה הדתית-לאומית לא חשוכה יותר מהחברה החילונית, למרות שזה התירוץ היחיד שיכול לענות על הדוגמא.
    הרמב"ם לא בא להורות איך חיים בחברה תקינה. הרמב"ם בא לסכם את הגמרא למעשה, וגם הגמרא לא באה לתת הוראות איך חיים בחברה תקינה. קודם כל, פדופיליה זה ללא ספק אסור משום 'ועשית הישר והטוב'. בקיצור, ניתן ל'דור רביעי' (נינו של החת"ם סופר) לענות לך -
    "ועוד תדע דבכל הדברים המאוסים שנפשו של אדם קצה בהם, אפילו לא היה התורה אסרתן - היה האדם העובר ואכלן יותר מתועב ממי שעובר על לאו מפורש בתורה... בשר אדם לדעת הרמב"ם אינו אלא באיסור עשה, ולדעת הרשב"א מותר לגמרי מן התורה; ועתה אמור נא בחולה שיש בו סכנה ולפניו בשר בהמה נחורה או טרפה... ובשר אדם - איזה יאכל? הכי נאמר דיאכל בשר אדם שאין בו איסור תורה, אע"פ שמחוק הנימוס שמקובל מכלל האנושי, וכל האוכל או מאכיל בשר אדם מודח מלהיות נמנה בין האישים, ולא יאכל בשר שהתורה אסרו בלאו? היעלה על הדעת שאנו עם הנבחר עם חכם ונבון, נעבור על חוק הנימוס כזה, כדי להינצל מאיסור תורה?!... דכל שמתועב בעיני האומות הנאורים שאסורה לנו... מטעם המצווה ד'קדושים תהיו', וכל שאסור לכלל מין האנושי הנאורה בחוק הנימוס, אי אפשר להיות מותר לנו עם קדוש" גם אם למעשה רוב הפוסקים חולקים עליו כאשר ההלכה מתנגשת עם המוסר, כולם מסכימים לעקרון שיש חיוב בסיסי, עוד לפני התורה ועוד לפני עמ"י, להתנהג בצורה מוסרית. השאלה שלך הייתה קיימת אם הרמב"ם היה פוסק שחובה לשכב עם בנות שלוש.
    2. סבבה - אם אי אפשר לדעת בוודאות שכשילד יגדל הוא יהיה מחבל, אי אפשר להרוג אותו עכשיו. אם תיאורטית היה דרך לדעת שהוא מתכוון לפוצץ את פיצריית דומינו - חובה להרוג אותו כבר כשהוא קטן. כיוון שזה רק בתאוריה, אין כאן 'למעשה'. אם ב'תורת המלך' כתוב שצריך לעשות כך עכשיו אני אשמח לשמוע מאיפה הוא יכול לדעת שילד יהיה מחבל בוודאות (אגב, יצא חיבור 'דרך המלך' שהוא אלטרנטיבה הלכתית ומטא-הלכתית ל'תורת המלך').
    3. כמו שהמאמר מבהיר בצורה יפהיפיה, אלוקים לא יגיד לנו לעשות דברים לא מוסריים. אבל כן, במקרה של התנגשות בין ציווי אלוקי מפורש לדעתי המוסרית - אני מוכן לקבל את זה שיש דברים שאני לא מסוגל להבין מתוקף היותי מוגבל, ולכן עלי להתבטל כלפי ציווי שמגיע מישות בלתי מוגבלת. כמו שבתור חייל אני יכול לא להסכים עם פקודה קצת לא מוסרית של הרמטכ"ל אבל לבצע אותה בכל זאת - כמו שהפער ביני לבין ה' גדול פי אינסוף מהפער ביני לבין הרמטכ"ל, ככה ה'קרדיט' שאני אתן לאלוקים - לעשות דברים שאני לא מבין ורואה כלא מוסריים - גדול פי אינסוף. כמובן, רק כשברור לי בצורה מוחלטת שזה דבר ה'.
    4. תשאל את האנשים שמזמינים רבנים לכנסים בנושא אתיקה רפואית מה הם יכולים לתרום.
    התפיסה של 'להושיט את הלחי השניה' היא חלק מרכזי בתפיסה המוסרית של המערב (כפי שיעיד סטיביג'י?).
    5. תתיחס לעקרון. אם אני נותן למישהו משהו למטרה מסוימת והוא משתמש בו למטרה הפוכה - אני יכול, צריך, ואפילו מחויב לקחת ממנו את הכלי הזה.
    6. משום מה, כל התרבות של העולם המערבי הנאור רק צועקת כן לחשוב על מין כל הזמן. ומשום מה, כל בנאדם שלמד תורה יגיד לך שזה כן מפחית את החשיבה וההסתכלות על בנות, ואני אומר לך את זה מנסיון שלי ושל כל אחד שאני מכיר. אחר כך תקרא לזה "קלישאה ללא שום ביסוס".
    היהדות גורמת לעצור יצר טבעי? גם אתה! אם בחור רואה בחורה ברחוב ויש לו יצר טבעי לשכב איתה, אתה בא ועוצר אותו כי היא לא מסכימה. אז המוסכמות החברתיות שלך ושל המערב הנאור קובעות שכל עוד שתיהם מסכימים וזה לא באמצע הרחוב זה בסדר, והמוסכמות החברתיות שלי דורשות יותר מזה. בסופו של דבר אחוזי הגירושים מדברים בעד עצמם, אבל אתה כמובן תצליח להמציא איזה טיעון כמו 'כי דתיים מפחדים להתגרש' או כל סיבון אחר (כמו בכל נושא אחר), כי בטח, רבנים כל היום אונסים ילדים. נכון.

5. yonmu Member

לא אמרתי לפוצץ אוכלוסיה סתם. אבל לנתק חשמל לאוכלוסיה שרובה המוחלט תומך חמאס יועיל הרבה יותר לשחרור גלעד שליט מאשר כמה סלבס שמצלמים את עצמם בצינוק. וכן, אנחנו (=מדינת ישראל) מחויבים לגלעד שליט פי מליון יותר ממה שאנחנו מחויבים לכל אזרחי עזה (ולא, לא 'כי הוא יהודי ואנחנו גזענים').

6. StevieG Member

בטח שיש הבדל בין שטחי 67 לשטחי 48. בשטחי 48 יש זכויות גם לערבים וגם ליהודים(אפשר להתווכח אם יותר או פחות) ובשטחי 67 יש אפרטהייד מוחלט.

אני לא מצליח להבין איך אתה מקדיש את חייך עבור יצור דמיוני, שמעולם לא נגלה אלייך ומעולם לא הוכיח את קיומו עבורך. כל מטרת החיים שלך היא לעבוד את אותו היצור? זהו נגמר מבחינתי הויכוח. אני כ"כ מרחם עלייך ועל החיים המסכנים שאתה חי, שקשה לי להתווכח איתך. כמה עליבות יש בחיים בלשרת משהו שהוא לא קיים. איזה בזבוז. אתה יכול למות עכשיו בלי לתרום שום דבר לטובת האנושות.

היהדות אולי לא מעודדת לרצוח ולגנוב מגויים, אבל היא גם לא אוסרת את זה, נכון? את זה אתה לא טורח להכחיש.

לגבי האונס. חיילי צה"ל אולי לא אונסים, אבל בזיזות, השפלות, אלימות ורציחות יש. מעניין שדווקא האונס לא נמצא בעשרת הדברות ומעניין למה. חלק מהיחס ה"חיובי" שהפגינו כלפי נשים היו קשורים במעשי אונס. בסיפור של סדום, כשתושביה של סדום רוצים לאנוס את המלאכים שבאו לבקר את העיר, לוט, "הצדיק", מציע להם שיאנסו את בנותיו במקום את המלאכים(קדושת השם, כבר אמרנו?). הסיפור השני מצליח להיות יותר מזעזע ביחס שלו כלפי נשים וקוראים לו הפלגש בגבעה. יהונדב, אתה בטח מכיר את הסיפור, אבל אני בכל זאת אספר אותו לטובת אלה שלא מנותקים מהמציאות. מעשה באדם משבט לוי שלקח לעצמו פלגש מבית לחם שביהודה. אחרי שלקח אותה מבית אביה, המשיכו בדרך, אך לא רצו ללון בעיר נוכרית. המשיכו לגבעה, עיר אשר בשבט בנימין. עד שמצאו מקום ללון שם, כבר ההמון החרמן הקיף את הפונדק ורצה לאנוס את... הגבר(מסתבר שתנ"ך, אונס = כפייה של מין הומוסקסואלי עלז כר). בעל הפונדק לא הסכים, והדף את הפילגש החוצה, כנגד רצונה כמובן, על מנת שתשמש כלחם והשעשועים של הנערים החרמנים. הם התעללו בה ואנסו אותה כל הלילה עד שהיא מתה. למחרת בעל הפונדק ביתר את גופתה ל12 חלקים ושילח את החלקים לכל חלקי הארץ. אחח, אהבת הנשים בתנ"ך, אין דברים כאלה. אה, נכון, זה בגלל שהם מכבדים את הנשים. כמובן.

לא ברור לי איך אתה חושב שהעובדה שהיהודים שרדו בעולם היא בזכותו של אלוהים. היהודים עברו שואה, פוגרומים, אינקוויזיציה, מעשי רצח, התעללות, התאבדות המונית וכו. העיקר שיש מי ששומר על עם ישראל. שמע, מזווית ריאלית, אם אתה באמת חושב שנוכחות אלוהים בעולם מוכחת באמצעות זה, אז אני מציע שתעבור צד, אחרת אתה סתם מאזוכיסט, ברמה של סאדו מאזו קשה. אתה יודע מה זה סאדו מאזו, כן?

ההערות שלך בנוגע לשומרוני הטוב אינן ברורות דיין. ברור לי שאין לך דרך להתמודד עם זה. ישו היה אדם הרבה יותר מוסרי מהיהודים שהיו פה. אולי בגלל הרעיונות המהפכניים שלו, היהודים שפטו אותו בסנהדרין ומכרו אותו לרומאים?

דרך אגב, אלוהים שלך עדיין מוזמן להתחבר לי. הופה, עדיין ברק לא הכה בי. האם זאת הוכחה שאין מה לפחד מאלוהים?

7. yonmu Member

1. אני לא מדבר מצד היחס לערבים. אני מדבר על הזכות שלנו לגור שם. מה ההבדל בין 67 ל48?
    2. אלוקים באמת לא הוכיח את קיומו אליי, אבל אחרי מחקר שכלי של שנים (שכמובן ממשיך כל הזמן) אני סבור שהרבה יותר הגיוני שהוא קיים והיהדות נכונה מאשר שלא. יכול להיות שכל החיים שלי עושים לי 'מופע של טרומן' ובעצם אין כזה דבר יהודים בכלל, אבל באותה מידה אפשר להגיד את זה על השואה.
    3. קודם כל, היהדות כן אוסרת רצח גויים. מחלוקת האם גזל הגוי מותר (אני כמעט בטוח שלהלכה גם זה אסור), אבל שוב, ההלכה בנויה על מוסר אנושי טבעי. דור המבול נענשו למרות שלא היו להם שום מצוות לעבור עליהם - פשוט כי יש ציפייה טבעית מהאדם להתנהג בצורה מוסרית. אם זה מעוגן בהלכה או לא - זה לא אומר שום דבר. לך תמצא לי את היהודי שלא גונב מיהודים כי התורה אוסרת את זה אבל כן גונב מגויים כי זה מותר.
    4. הסיפורים האלה הם דוגמאות לחטאים. לא רק של ההמון ההזוי, אלא גם של לוט והאיש הלוי. פשוט שהם לא נהגו בצורה ראויה.
    5. שוב, וסיירת מטכ"ל אוכלת הרבה יותר חרא מהג'ובניקים בקריה. כמה עמים שרדו גלות של 2000 שנה?
    6. לא מכיר את ישו, לא יודע כמה מוסרי הוא היה, אבל ברור לי שיש גויים שהם מוסריים הרבה יותר מיהודים מסוימים. ג'ון לנון מוסרי יותר מבני סלע, מאושר? אבל אל תבדוק לפי פרט, אלא לפי הכלל - מה ארה"ב (נציגת המוסר המערבי הטהור) עשתה בהירושימה ונגאסאקי, ומה הנצרות של ישו (עאלק שלו, הנצרות שעברה מאה שינויי צורה) עשתה במסעות הצלב. גם על האיסלאם צריך להתווכח?
    7. כשהייתי קטן אבא שלי לא הרשה לי לראות משחק של מילאן כי היה לי למחרת מבחן במתמטיקה. התעבנתי וצעקתי עליו שאני שונא אותו. הוא לא הרביץ לי ונתן לזה להישכח. זה אומר שהוא לא קיים... או שהוא ממש אוהב אותי?

8. StevieG Member

1.מהו מוסר בשבילך? האם להפלות עם שלם בגלל שהוא לא יהודי, לא לת להם זכויות שוות כמו לאזרחים היהודים הגרים בשטחים הכבושים, האם זה מוסרי בשבילך?

2. ובכן, אחרי מחקר שכלי של שנים, אחרי שחונכתי בבחירה החופשית, למעט אירוע טראומתי בגיל 8 ימים(ותסמוך עליי, אני לבנים שלי לא אעשה ברית מילה), ולא עשו לי שטיפת מוח דתית מגיל צעיר, כמוך למשל. אני יודע שאתה מחזיק ממני כתינוק שנשבה, אבל פה הבדיחה היא על חשבונך. אני לא הייתי אתאיסט כל חיי, בניגוד אלייך שאתה כן היית דתי כל חייך. אפילו עליתי לתורה בגיל 13(ובלי לחץ מצד הורים/סבים/סבתות), בצעד שהיום אני מתחרט עליו. אז מי פה התינוק שנשבה, אדם שנעשתה לו שטיפת מוח מגיל ינקות, או אדם שעשה את הבחירות בחייו אחרי חשיבה ארוכה? לא יודע מה הקשר לשואה ולמופע של טרומן. אשמח אם תבהיר את דברייך.

4. אם אני אינני טועה, לוט תוגמל על התנהגותו בפרשה. האם זה מוצג בתנ"ך בתור חטאים, או שבמוסר של היום זה נחשב כחטא?

5. מה ההגיון בלהיות העם הנבחר אם אתה רק סובל. מה ההגיון אם אתה סובל מנסיונות לרצח עם? מה הטעם כאן? מי בכלל יעדיף שיירצחצו את כל המשפחה שלו, רק כדי לשמש כאור לגויים?

6. היי, אני לא נוצרי, אני מתעב את הנצרות כמעט כמו את היהדות(את האסלאם אני מכיר פחות טוב, מודה), ואני חושב שבדרשה על ההר של ישו היו כל מיני דברים שלא מצאו חן בעיניי. כמובן שכל הסיפורים על ישו ועל מה שהוא אמר בדרשה על ההר נכתבו רק אחרי 200-300 שנה, אבל עדיין, זה קוד מוסרי שמחזיק עד היום, ולכן זה מרשים. לא מעניין אותי מה ארה"ב, שהיא לא אומה נוצרית, עשתה בהירושימה ונגאסקי. בברית החדשה, אם אתה מוריד את כל השטויות של לידת הבתולה, ההליכה על המים ושאר הירקות, אתה יכול למצוא יופי של קוד מוסר. להתחלק בעושר, להפגין איפוק, ואהבת לרעך כמוך...המסרים שהנביא של הנוצרים העביר היו מסרים הרבה יותר מוסריים מאשר המסרים שמשה הביא לעם ישראל. זה שהם לא מילאו אחרי המסרים האלה, זה עניין אחר לגמרי. ובכל זאת, אני סתם נתי את הנצרות בתור דוגמא לדת שכן הרבה יותר מוסרית מהיהדות.

7. תפסיק לזיין את השכל עם מטאפורות לא קשורות. האם אתה רואה את אבא שלך מולך כשאתה צועק עליו? האם אתה רואה את אלוהים? האם יש איזושהי הוכחה לקיומו של אלוהים חוץ מהקשר הנסיבתי הרופף(נאוד) שעם ישראל שרד 2000 שנה בגלות בזכותו של אלוהים? בבית המשפט הטיעון הזה לא היה מחזיק מים.

נערך לאחרונה ב: ‏6/7/11
  9. Bensh Member

לרוב הדיונים פה מעניינים, ואמנם אני לא לוקח שום צד כאידיאולוגיה, אבל חשוב לי לציין שסטיבי ג'י, תרבות הדיון שלך שואפת לאפס. אתה נכנס בבנאדם בצורה מבחילה ואני לא מבין איך אף אחד לא מעיר לך או מזהיר אותך בקשר לזה. כל הכבוד לך יונמו, אני לא הייתי מצליח להתעלם מזה יותר מפעם אחת

10. yonmu Member

1. אתה מגיב על מה שאני אומר? אמרת שהכיבוש משחית. אני הבנתי שכיבוש=גזל אדמות. מה ההבדל בין גזל האדמות שעשינו בשומרון לגזל האדמות שעשינו במרכז? שבמרכז אנחנו (עאלק) מתייחסים אליהם יפה יותר?
    2. שוב, לא באתי לתקוף אותך. אתה צחקת על זה שהחיים שלי מוקדשים לעבודת יצור דמיוני, אני הסברתי שאני חושב שהוא קיים על פי השכל שלי, מה עוד שאני מזדהה עם הערכים שיוצאים מהציוויים שלו כלפיי (בניגוד לתפיסה של פרופ' ליבוביץ'). לא באתי לתקוף את ההיסטוריה הדתית שלך.
    4. האמת, אני לא זוכר שלוט תוגמל. אבל אני משוכנע שגם אם הוא תוגמל זה על החלק של להציל את האורח, לא על החלק של הפקרת בנותיו. אבל צודק, אני אבדוק את זה מתישהוא.
    5. מי בכלל יעדיף להיות בסיירת מטכ"ל? למה שמישהו ילך להיות קרבי במקום לעשות עתודה ולסדר לעצמו את החיים?
    6. תראה איזה מעוות זה יוצא. אתה אומר שהערכים של היהדות הם לא מוסריים ומעודדים רצח גויים, בעוד ערכי הנצרות מוסריים ומעודדים איפוק. אבל כשמסתכלים בפועל - מי רצח את מי במסעות הצלב? רואים בפועל שכל הערכים המתייפיפים של הנצרות רק גורמים ליותר אלימות, בעוד שהיהדות שמדברת דוגרי אף פעם לא עשתה שום דבר שמתקרב לזה. נחמד לזרוק ערכים שנשמעים יפה, אבל כולנו רואים כמה הם באים לידי ביטוי בפועל. בדיוק כמו ערכי השיוויון של השמאל - שמיכאל בן ארי הוכיח בבריכת גורדון. בקיצור, המוסר נמדד במעשים, לא בדיבורים.
    7. תגיד, אתה רואה את היטלר כשאתה עומד בצפירה ביום הזכרון? האם יש איזושהיא הוכחה לשואה (תשאל את אבו מאזן, יש לו אחלה עבודה על זה)? כן. אני ממשיך עם המטפורות ה'לא קשורות'.

לאט לאט נסיים את כל הסעיפים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. StevieG Member

אמרתי שאין שום דבר מוסרי בכיבוש. אין שום דבר מוסרי באפלייה של עם אחר, רק בגלל שהוא לא יהודי. לא יכול להיות שיהיו שלאנשים שחיים באותו מקום יהיה חוק שונה. לא שבישראל המצב עם הערבים הוא טוב מאוד? הוא יכול להשתפר בהרבה. כנראה שהוא לא, אבל הוא יכול. בשטחים הכבושים, המצב שונה בתכלית. לערבים שם אין זכות בחירה, ושהדם שלהם לא שווה לדם של יהודים, אז כן יש פה בעיה רצינית של מוסר.

שמע, אני אספר לך סיפור. כשהייתי ילד קטן, היה לי חבר דמיוני. הוא היה קיים בשכל שלי. אבל תנחש מה? אני התגברתי על זה. תגבר על זה גם אתה.

הבנתי, אז אתה מעדיף להקריב 6 מיליון בני אדם רק בשביל הזכות להקרא העם הנבחר. כי זה מה שאתה בעצם אומר פה עם המטאפורה המפגרת הזאת.

אם היהודים יהיו מספיק זמן בשלטון, מסעות הצלב והאינקויזציה ייראו כמו משחק ילדים לעומת מה שיתחולל כאן. הסיבה היחידה שהיהודים לא ביצעו רצח עם, זה כי לא היה להם את הכח לעשות זאת, ונדמה לי גם שדניס ברקאמפ גם אמר את זה באחד העמודים הקודמים. אני מרגיש שאני ממחזר תשובות לאותן שאלות.
    ואמרתי לך כבר, אני לא נוצרי ואני מתעב את הנצרות, כמעט כמו את היהדות. אני לא אלך להגן על הנצרות בשבילך. אבל, המוסר כפי שהתבטא בדבריו של ישו, הוא מתקדם הרבה יותר מהמוסר ביהדות, וזו היתה הנקודה שהייתי צריך להוכיח. לא שהנצרות היא דת יותר נאורה מהיהדות. אולי בקצת, אבל אלו שתי דתות מתועבות.

בנוגע לסעיף 7, מה לעזאזל הקשר? תחזור אליי כשתתבגר.

12. Lebron Member

סטיבי ג'י אתה מתנהג בצורה מבישה. אני חילוני ואני שונא גזענות, שלצערי קיימת בחוגים לא קטנים ביהדות האורתודוקסית, אבל למרות שאתה מנסה להציג את עצמך כאיש של שלום ושל אחווה, כולך אכול שנאה ליהודים דתיים, או לכל מי שלא מסכים איתך.
    אתה אדם ברברי, בלי דרך ארץ ובלי תרבות דיון, ואני ממליץ לך לשנות את זה לטובתך אישית, אף פעם לא מאוחר מדי.

אתה כל הזמן מדבר על היהדות הלא מוסרית, וכשאתה עושה את ההשוואות בין רמת המוסריות הדתות פתאום אתה לא מכיר כ"כ טוב את האיסלאם, כמו שרשמת בסוגריים בציטוט שלך. זה אומר שהשנאה שלך ליהדות כ"כ גדולה (וגובלת בגזענות כלפי מי שמאמין בה, למרות ה"סלידה" של מגזענות) שאתה מנסה להתחמק מהשוואה בין האיסלאם ליהדות לגבי השאלה "מי יותר מוסרית?". כנראה שאתה לא אוהב את התשובה.

נערך לאחרונה ב: ‏7/7/11
  13. StevieG Member

למרות שאני לא מכיר את האסלאם כ"כ טוב, אני מניח שברגע שאכיר את זה טיפה יותר לעומק, כנראה שאני אתעב גם את הדת הזאת. לברון, אני אגיד את זה בצורה שתהיה ברורה לך ולכולם - אני מתעב את כל הדתות. הייתי יושב עכשיו ומתחיל ללמוד על האסלם, אבל אני גמור מעייפות. זה לא באמת משנה איזו דת אני שונא יותר. אין לי סובלנות לדתיים. גם כשעמדתי באמצע רחוב בדן בוש וניגשו אליי כמה מוסלמים שרצו לשכנע אותי לבוא לתפילה, ניערתי אותם מעליי, בדיוק כפי שאני אנער מעליי יהודי שיבקש ממני להניח תפילין או איזה נוצרי שיבקש ממני להגיע לכנסייה.

אין לי שנאה למי שלא מסכים איתי. הזלזול והחוסר סובלנות שאני מפגין כלפי הדת היהודית, היא בעקבות הדברים שאני רואה שקורים. מה שעצבן אותי במיוחד זה שהגענו לדיון על מוסר. ליהדות ולמוסר אין שום חפיפה. היהדות היא דת גזענית, מתקרבנת ושונאת אדם. אין שום סיבה שאני אגלה כלפיה סובלנות. יש מעט דברים שמעצבנים אותי יותר כמו הדת היהודית והכיבוש. השילוב ביניהם מעלה לי את הסעיף.

רק אחזור שוב על הדברים שרשמתי בהתחלה - אני לא מכיר טוב כ"כ את האסלם. אני לא אבוא ואזיין בשכל על משהו שאני לא מכיר מספיק טוב בשביל לזיין בשכל. אתה רוצה שאני אחרטט או שאני אכפיש סתם? תעשה את זה בעצמך. אני לא מעוניין בכך.

14. Lebron Member

גם לסטלין לא היה סובלנות לדתות, אחד הרוצחים הכי נתעבים בהיסטוריה.

אתה לא מכבד דעות של אחרים (לא לכבד דת זה לא לכבד את מי שחי על פיה), זאת בעיה חמורה מאוד. אבי אתאיסט ואמי ממשפחה דתית, והם נותנים כבוד אחד לשני. ככה לא תגיע רחוק בחיים, אני יכול לתת לך אין ספור דוגמאות של אנשים חרדים ודתיים נהדרים, אבל לפי מה שאתה כותב כאן הם לא יכולים להיות מוסריים.
    ובתור אחד שמתלונן ללא הרף על ה"כיבוש" תסלח לי אם אני לא מאמין לך שאתה לא יודע את עקרונות הדת המוסלמית.

לפעמים נראה לי שאתה מנסה להציג את היהודים ואת מדינת ישראל כמקור הבעיות של כל העולם, את ישראל כמדינה הפושעת בעולם ואת היהדות כדת הכי מושחתת מוסרית בעולם, מה שבפועל לא נכון, זה פשוט מגעיל אותי.
    אתה נשמע כמו שפטל בגרסה השמאלנית הקיצונית.

אני סיימתי בינתים להתדיין איתך, כי אתה מביא לי את הסעיף בשנאה שלך, אני מקווה שתרסן את עמדותיך הקיצוניות, בהצלחה.

15. דנידין Member

לברון מה המצב אחי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

גם אני לא אוהב להשתמש במילים כמו מה אתה מזיין את השכל וכל זה, אבל אתה בא ומדבר אליו בדיוק באותה שפה (אם אתה לא שם לב) ולא חמור פחות מכך. כנראה שמה שמכעיס אותך הוא התוכן, למרות שיש בעיות מוסר עם הדת היהודית איך שלא תסובב את זה. אולי גם אתה צריך קצת להפתח לתוכן שהוא כתב. תשאיר את הפוליטיקה והכיבוש בצד, ותראה שנאמרו כאן דברים נכונים על אלוהים שמזריע שנאה לזר, נקמות ומה לא. שאני אומר את זה בטון פחות קשה, זה הופך לך את הדברים לבסדר או שאתה איכשהו מוצא לנכון לכעוס גם עלי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx