אין דבר כזה שנשים נראות יותר מדי ואין שום הקבלה בין השפלת האישה לעפר והפיכתה למתלה סמרטוטים כדי שהזכר ישלוט בעצמו להענקת לה החופש המחשבתי לעשות כרצונה: שזה אומר להשתתף בעולם החופשי לצד גברים כשווה. אני לא מבין למה אתה מתרגש מזה שרב מוכן לדבר איתך שעתיים: גם אחמדינג?אד מוכן לעשות את זה. כל מי שמנסה לחנך את העולם לשטויות מוכן להקדיש מזמנו לגיוס מאמינים נוספים - זה תקף לרבנים לא יותר אשר למכחישי שואה, מורמונים וקומוניסטים.
1. יש כזה דבר. כשתשעים אחוז מהיחס בתקשורת לנשים הוא בקשר לגוף שלהן, אז אולי באמת עדיף לוותר על כל ה'קידמה' הנאורה הזאת. 2. ברור שרב מחפש לחנך את העולם, ובדיוק בגלל זה אי אפשר להגיד שהם 'חבורת פדופילים שמחפשים לשלוט בך ולחלוב ממך כסף'. כל רב שאני מכיר באופן אישי יכל ללכת לעבוד במקצוע קצת יותר מכניס מהוראה, אבל בהוראה כי ככה הוא מאמין שהוא יתקן את העולם. כמה אנשים פה יכולים להגיד על עצמם שהם יוותרו על משכורת של הייטק ויעבדו בהוראה כל החיים פשוט כי זה מה שהם חושבים שנכון לעשות? 'מכונת כסף' עאלק.
1. זו דעתך האישית כגבר. אתה לא תקבע עבור נשים מה הן רוצות והן ?רוצות? ללבוש סמרטוטים רק בקהילות דתיות קיצוניות בהן יש משמרות צניעות אלימות ורציחות על רקע ?כבוד המשפחה?. כאשר ניתנת לאישה בחירה היא שמחה הרבה יותר להיות בעולם החילוני בו כולם מסתכלים על הגוף שלה ולא רק אבא. מן הסתם, אף אחד לא מדבר על הגוף של ציפי לבני, הילארי קלינטון או שאר הנשים שממלאות תפקידי מפתח בעולם החילוני והניסיון לתאר את האלטרנטיבה להפיכת האישה לבובת סמרטוטים על חוט כמשהו נצלני הוא שגוי ושקרי. 2. יצא לי לדבר בחיי עם אנשי דת רבים על מגוון נושאים ורובם הם אנשים די ממוצעים - לא מפתיע לחלוטין בהתחשב בכך שיש קורלציה חזקה בין אמונה דתית לאינטלגנציה נמוכה. אהבתי את ההתייחסות להיי-טק, שכן מדובר בגוף העובדים הכי אתאיסטי שאי פעם הייתי חלק ממנו - ולא לחינם.
1. אם הולכים לפי מה ש'נשים רוצות', אז הנשים בלינק למעלה רוצות לעשות מה שהרב מצווה לעשות. חשבתי שיש לנו הנחת מוצא משותפת שהתיחסות לאישה כבשר נטו זה דבר שלילי, כנראה שגם זה מוטל בספק. 2. שוב, אני לא מדבר על כמה הם חכמים או מוכשרים או צודקים. אני מדבר על העקרון הפשוט - האנשים האלה שמים את טובת העולם לפני טובתם האישית, ולכן לקרוא להם 'מכונות כסף' זה בדיחה, כשהבנאדם הולך לעבוד בהוראה ולגור בדירת 3 חדרים כשהוא יכל להיות הייטקיסט שמרוויח פי חמש (ורוב הרבנים שאני מכיר באופן אישי הם כאלה).
1. אתה צודק. אין שום מגבלות סגנון חיים בעולם החרדי וההתנהגות ההומוגנית לחלוטין של חברי הקהילה - דבר שאין כמותו בעולםהחילוני בשום הקשר - לא מייצגת כפיה אלא בחירה. קווי הדימיון בין האיסלאם הכבד לחרדים הם עבים וברורים ואם מישהו רוצה לדעת כיתד תראה מדינת ישראל על טהרת הדת, כל מה שהוא צריך לעשות זה להציץ למדינת האייטולות באירן. 2. לא פגשתי רב אחד שיכול להיות הייטקיסט ואני מכיר הרבה מאוד הייטיקיסטים ויודע דבר אחד או חמישים על התכונות המומלצות. החשיבה הדוגמטית של הדת לא משתלבת בצורה טובה עם תעשיות עתירות ידע ומדעים והנוכחות של מאמינים מהסוג הזה בתחומים הללו היא מזערית: אם אתה צודק, ייתכן ונפל בזכותך הכבוד לפגוש את כל הרבנים ההייטקיסטים-בפוטנציה על גבי הפלאנטה. פגשתי מספר כמרים קטולים עם פוטנציאל לדברים מהסוג הזה, אבל זה לא מפתיע. בכלל, הרבנים בישראל הם בטלנים יותר מאשר אנשי הדת באמריקה - הדת חשובה פחות מהסדר החברתי החילוני בכל מדינה. באשר לנקודה המקורית שלך: בהתחשב בתוצר שלהם, הרבנים הם אנשי עסקים מבריקים. לא כל שרלטן חסר מעש מקבל גם דירת חדר.
1. ברור שיש מגבלות, אבל הנשים מצידן יכולות לפרוץ אותן ולעבור לגור בתל אביב. זה לא שיתנקשו בהן אם הן ינסו, פשוט אין להן את הכלים לחיות בעולם החילוני, מה עוד שמגיל קטן כבר 'מרעילים' אותן נגד זה. אותו הדבר בכיוון ההפוך. 2. אז פגשת מקסימום שלוש רבנים בחיים שלך. גם אני וגם חברים שלי מכירים רבנים שהם באופן חד משמעי אינטלגנטים יותר מהממוצע. ועאלק 'חשיבה דוגמטית של הדת' - שוב, או שאין לך מושג על מה אתה מדבר או שאתה משקר. אני מכיר מספיק עובדי הייטק שלמדו בישיבה, וכולם יגידו לך שלימוד תורה דורש יותר יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה מאשר הייטק. ואני אישית מעיד שלימוד תורה דורש הרבה יותר מאשר לימוד לבגרות במתמטיקה, פיזיקה, אנגלית, או כל מקצוע 'קודש' אחר.
ואני מכיר מספיק עובדי הייטק חרדים שיעידו על ההיפך. ללמוד משהו מבלי להעז לפקפק בו ולגלות אם הוא נכון או לא מגביל את גבולות החשיבה של כל אדם ואדם. אגב, הבגרות בפיזיקה, מתמטיקה ואנגלית לא מצריכות יכולות חשיבה מיוחדות, אם תלמד לזה אתה תקבל ציון טוב.
אני לא מדבר על חרדים. וברוב הישיבות שהייתי בהן, כן מפקפקים בהכל. אין שום בעיה לשאול שאלות כפירה מוחלטות ולייצג דעות קיצוניות יותר מאלה שמוצגות פה. אגב - (על הפגישה של בן גוריון עם החזון אי"ש) ח"כ שלמה לורינץ מספר כי בן-גוריון אמר לו לאחר השיחה כי לא זו בלבד שלא פגש מימיו אדם כה פיקח, אלא שגם לא העלה על דעתו שיכול להיות כזה אדם פיקח. ובאותם נושאים שבהם עסק החזון אי"ש כל ימיו ובהם השקיע את כל הפיקחות שלו, עוסקים בישיבות. בין השאר בדבריו. ולמרות הגדולה העצומה שלו, לא מהססים לחלוק עליו, או על הרב עובדיה יוסף (עוד בן אדן עם מנת משכל 'קצת' מעל הממוצע) או על ה'משנה ברורה'. עאלק 'בלי להעיז לפקפק בו ולגלות אם הוא נכון'.
ברור שלא, המשפחה שלהן פשוט תנדה אותן ותזרוק אותן לרחוב, וכל החברה שהן היו חלק ממנה תתייחס אליהן כמתות. אבל אף אחד לא מכריח אותן... לגבי הפדופילים ההייטקיסטים - אתה מצייר את עולם ההייטק כאילו מדובר באיזשהו חלום נשגב שאף אחד לא יכול להגיע אליו, ולכן זה מעשה אצילי מאד שהפדופילים מחליטים להיות רבנים ולא ללכת לעבוד בהייטק. עולם ההייטק ממש לא זוהר כמו שמציגים אותו, ואני לא מופתע שרבנים מעדיפים גדודים של אנשים חסרי יכולת חשיבה עצמאית שיעריצו את האדמה עליהם הם דורכים, וכמובן גישה בלתי נגמרת ובלתי מפוקחת בישיבות לילדים קטנים ותמימים.
ההייטק זה דוגמא. אתה באמת מאמין לעצמך כשאתה אומר שהסיבה שרבנים מוותרים על משכורות גבוהות ועובדים קשה הרבה יותר בשביל הרבה פחות כסף זה 'גישה בלתי נגמרת ובלתי מפוקחת לילדים קטנים ותמימים'?! לאיזה רמות של שקרים עצמיים אתה מגיע? מילא לחשוב שחיילים יהודיים לא אונסים נשים ערביות בגלל גזענות, מילא שדתיחים מתגייסים לקרבי כי הם רוצים לרצוח ולשתות דם, מילא שדתיים לא מתגרשים כי הם מפחדים שיצחקו עליהם, אבל גם כאן אתה לא נעצר? כי ברור, בנאדם בוחר להתחיל תואר הוראה בגיל 25 במקום תואר הנדסה בגיל 21 כי אחר כך כשהוא יהיה רב של ילדים בני 18 הוא יאנוס אותם. בדיוק.
מה זאת אומרת שאתה לא מדבר על חרדים? אתה אמרת עובדי הייטק שלמדו בישיבה. גם החרדים לומדים בישיבות, מה ההבדל?
כלומר דת היא כמו נשים. מכאן יוצא שאם יש בורא עולם, אז הוא אישה, ולכן הדת היא לסטרייטים בלבד, שכן רוב הדתות מסתייגות מהומוסקסואליות. תהנו.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4127972,00.html מה שמביך זה שסיפורים כאלה מופיעים לעיתים גם בפרסומים זרים ואז אנשים חושבים שישראל היא מדינת אייטולות מטורפת ולא סתם מדינה חילונית בה רוב שפוי (באופן יחסי) נכנע לתכתיבים של קומץ ברברים מתקופת האבן.
נוסע עולה לאוטובוס דחוס ( פטנט ישראלי והודי ), ולפתע הנהג עוצר בפראות. הנוסע עף שלא מרצונו על אישה אחת, שישר שואלת אותו: "אתה רוצה לדפוק אותי?" הנוסע עונה: "חס וחלילה גברת, פשוט הנהג בלם בפראות, ולכן עפתי עליך, אני מתנצל". הנוסעת משיבה: "אז יאללה יאללה, תתחפף, תן למשיהו אחר". חלק מההווי של קווי "חודרין ולא מתלוננין".