דת

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏31/12/06.

1. yonmu Member

אתה טורח לקרוא את מה שאני כותב או שאני מדבר לעצמי?

וכמובן -

2. לייזר Member

קראתי את כל דבריך, הפרכתי כל פסיק מהם ואפילו ביארתי אותם עבור אחרים.

כפי שכבר כתבתי, אין לך מה לדרוש דוגמה מקבילה כי אין לך בכלל תקדים ולתקדים כשלעצמו אין שום חשיבות כי תוכנו של ספר לא מעיד על אמיתותו. אין לך תשובות לדבר ממה שאני או Robin Hood כתבנו לכן אתה חוזר על עצמך כמו תוכי.

הניסיון שלך להתעלם מישו כמי שסתם ביצע ניסים הוא עלוב: ישו הוא המשיח מבחינת 99.99999% מכל אלו שמאמינים במעמד הר סיני. אם 3.5 מיליארד הנוצרים והמוסלמים מאוששים את אמינות משה וההר, הם מאוששים גם את עובדת היותו המשיח. נסה לעמוד בקצב של מה שאתה זורק לחלל הדיון.

נערך לאחרונה ב: ‏3/12/11
  3. yonmu Member

לא אכפת לי מכמות האנשים שמאמינים במשהו מסוים. כמו שאתה יכול לראות בעמוד הקודם, את הפסקה לגבי כמות האנשים המאמינים במעמד הר סיני כיום התחלתי במילה 'אגב' - כלומר, לא עיקר הדיון, אלא הערה קטנה וטפלה. לכן, לא אכפת לי כמה אנשים מאמינים שישו הוא המשיח (אגב, מוסלמים מאמינים בו?), אלא אכפת לי מה הטענה שלהם. האם הם טוענים ש3.5 מליארד אנשים ראו את ישו מוסמך למשיח על ידי האלוה (תשובה: לא), או שישו שיכנע 3.5 מליארד אנשים שהוא משיח (תשובה: כן)?

שוב, זה בדיוק ההבדל בין היהדות לדתות אחרות. אין בעולם שום סיפור שטוען שמליוני אנשים ראו מה שהם בוודאות לא ראו. יש סיפורים על אנשים שהאמינו למישהו שבוודאות שיקר\טעה, אבל אין (או לפחות אני לא מצאתי ואף אחד כאן לא הצליח למצוא בשבילי) סיפור שטוען שהמוני אנשים ראו משהו ש(על פי היהדות) הם לא יכלו לראות.

אגב (הערה טפלה, לא עיקר הדיון) - זה מקשה מאוד על הדיון כשאתה עורך את ההודעות שלך אחרי שאני מגיב עליהן.
    אגב 2 - כבר בתורה מוזכרים 'קוסמים' - במכות מצריים הראשונות, מיד לאחר שמשה ואהרן עושים אותן, נאמר 'ויעשו כן החרטומים בלטיהם', כך שאין ליהדות בעיה להודות בכוחות על טבעיים בעולם, גם על ידי אנשים שאינם יהודים.

4. StevieG Member

אתה כ"כ הזוי.

הסיפור על מעמד הר סיני התגלגל במשך כ"כ הרבה דורות, ומי שיכול להעיד על כך שזה קרה, מת כבר 3000 שנה. אז מישהו כתב באיזה ספר מיתולוגיה מטופש שמיליוני אנשים היו במעמד הזה. זה אומר שזה נכון? יש ספר עם עדויות לגבי איך זה קרה?

אה, ולגבי זה שהתורה עושה חסד וטוענת שגם ל"אחרים" היו כוחות על טבעיים, זה רק מגחיך את התורה. כי אין דבר כזה יכולות כישוך וקסמים ועל טבעי, אז אתה מוכיח במילים שלך כמה דבילי הוא ספר התנ"ך.

5. אלי מתחן Member

גם ביוון העתיקה מספיק אנשים פגשו בזעמו של זאוס ממקור ראשון. גם על האמיתות של זה צריך להתווכח?

6. לייזר Member

כמובן שהמוסלמים מאמינים שישו היה המשיח, עד כמה אתה בור וחסר מושג?

ההתפתלויות שלך עלובות:
    1) בהתחלה למספר המאמינים בנושא מסוים יש משמעות, אבל עכשיו אין להם משמעות כשהטיעון המספרי הוא לא לצידך
    2) קודם לישו אין שום משמעות והוא שקול לאורן זריף, אבל עכשיו שהדגשתי עבורך בפעם השלישית את העובדה שישו הוא המשיח מבחינת כולם (מלבד חופן יהודים), הפסקת לנסות לבטל אותו כמישהו שלרבנים היהודים אין שום בעיה איתו

התרחיש הזה חוזר על עצמו שוב ושוב בדיון הזה, אפילו עם סיפורי הכדורגל - אתה זורק משהו לחלל הדיון, הוא נפסל באופן מוחלט ואז אתה נאחז בקרנות המזבח, עוצם עיניים ובועט אחורה:

כמו פרדי קרוגר, השקר המכוער הזה מסרב למות, לא משנה כמה פעמים הורגים אותו.

1) אין שום הבדל בין היהדות לדתות אחרות בעניין הזה: אין סיפור כזה גם ביהדות כפי שכבר נאמר לך מספר פעמים (ואתה עצמך גם כותב זאת, רק שאתה פשוט נכשל בשפתך ומנסה לומר את ההיפך). החזרה הבלתי פוסקת שלך על השטות חסרת הבסיס הזו לא תגרום לה להיות נכונה יותר. אין ביהדות סיפור שקובע שמיליוני אנשים חזו במעמד הר סיני כפי שהוא מתואר בתורה. אתה דורש מקבילה כשאין בכלל תקדים. בתורה מתואר על אנשים רבים (לא מיליונים, אלא אם אתה קראי ואז אין לך חוקי כשרות - אתה סתם נזהר כשאתה מבשל גדי בתוך חלב) שישבו מתחת להר וחזו בסופה. על ההר עצמו היה, כביכול, אדם אחד בלבד.

הנקודה הזו - שאתה טועה בכלל בנסיון שלך להציג את מעמד הר סיני כמשהו שחזו בו אנשים רבים - היא חסרת משמעות ואני מסביר אותה רק כדי להראות שאפילו את הספר הקדוש שלך אתה לא באמת יודע לקרוא.

2) אין שום משמעות לייחודיות שאתה מנסה להמציא כאן: לכל דת ודת יש ייחודיות משל עצמה לעומת אחרות. האם הייחודיות שמישהו המציא עבורך בעלת משמעות רבה? אף אחד אחר בדיון הזה לא חושב כך. מבין 3.5 מיליארד האנשים שמוכנים להאמין במעמד הר סיני רק חופן לא מוכנים לקבל כעובדה גם את המשיחיות של ישו, כך שמבחינה מספרית אתה נמצא בעמדה די משעשעת: 99.9999% מהעולם חושב שאתה לא יודע לחשוב. להאמין במעמד הר סיני ולא להאמין בכך שישו זה המשיח זה כמו להאמין בכך ש2+2=4 אבל לא בכך ש3+2=5. זכור, ידידי, אתה זה שאמר ש?סיפור מונפץ לא תופס?: אם 3.5 מיליארד אנשים מאמינים בהר סיני ואותם אנשים (מינוס חופן יהודים) מאמינים שישו הוא המשיח, אז מי שמאמין בראשון ולא בשני הוא זה שמאמין בהנפצה, בכך שישו הוא _לא_ המשיח!

yonmu חסר כל ידע או הבנה בכל הדתות מלבד היהדות (משעשע שהוא לא יודע על כך שגם המוסלמים מאמינים שישו היה המשיח) ולכן היה קל לשכנע אותו עם סיפור הייחודיות של ההתגלות ההמונית: אין לו מושג אם יש סיפורים דומים במסורות אחרות (ויש כאלו בהודו) או אם יש ייחודיות יותר משכנעת ומעניינת בנצרות (ואכן יש כזו, כפי שציינתי והוא דאג במהרה להתעלם). זה לא שהוא הלך וחקר את כל הדתות האחרות, חיפש את האירוע המכונן המשכנע ביותר ומצא שהלה קיים ביהדות - חס וחלילה, ממש לא. מישהו - באינטרנט, בבית כנסת או בחצר - אמר לו שלמעמד הר סיני אין אח ורע בשום מסורת אחרת ומאז הוא מקשקש על זה.

הנה, למשל, הייחודיות של הנצרות: מדובר בדת היחידה שהנבואות שלה התגשמו בספרי הקודש. המשיח, שנולד לידת בתולין בבית לחם, נדחה על ידי בני עמו ונבגד על ידי חברו הטוב, נצלב וחזר לחיים הוא התגשמות הנבואות מהתנ?ך והוכחה ניצחת לנכונות הנצרות. ישו המשיח הסתובב ברחבי ארץ ישראל וביצע מספר רב של ניסים פומביים בפני מספר רב של אנשים, במקומות שנים ובזמנים שונים: הוא ריפא מצורעים, הפך מים ליין, הלך על מים, החזיר שמיעה לחרשים וראייה לעיוורים והחזיר מתים לחיים. הוא עצמו חזר מהמתים ונגלה למאמיניו לאחר מכן, כאשר לכל הדברים הללו יש יותר עדויות מאשר למעמד הר סיני, שנסמך על סיפורו של אדם אחד. עכשיו זו ייחודיות! האם yonmu שקל את כל זאת כשהגיע למסקנה שמה שחשוב באמת זה סיפור אחד בלבד מהמיתולוגיה היהודית? כמובן שלא.

הסוד של המטיפים הדתיים היהודים הוא בביטול הצורך במחקר עצמאי אצל בורי החברה: הרבנים יכולים ?ללמד? כל דבר החל מנצרות, איסלאם והינדואיזם וכלה בביולוגיה, כימיה ופיזיקה. הסיבה שהם החלו ?ללמד? את הדברים הללו היא דווקא כי הדברים הללו מפריכים את היהדות עבור רוב האנשים שנתקלים בהם. אנשים לומדים ביולוגיה כדי לייצר תרופות, לרפא חיות ושאר דברים מועילים - לא כדי להפריך את קיומו של אלוהים. למה הרבנים ?מלמדים? שקרים מגוחכים על ביולוגיה? כי הביולוגיה במקרה מכילה אבולוציה שגורמת לספר שלהם להראות רע. למה yonmu ?יודע? (הוא לא יודע כלום) משהו על יהדות בהשוואה לנצרות או לאיסלאם? כי יש צורך ?ללמד? יהודים למה הדת שלהם נכונה יותר מהדתות הפופולריות והמצליחות יותר. הטריקים הזולים האלה עובדים על היהודים המאמינים שמעבירים בינם לבין עצמם מכתבי שרשרת על ?חתני פרס נובל יהודים? כשכל האנשים שבקרבה להישגיהם המדעיים הם מתהדרים הם רובם ככולם לא האמינו\מאמינים ביהדות.

נ.ב.

בדקתי את חותמות הזמן של ההודעות שלנו ומצאתי רק הודעה אחת בה העריכה שלי היא בסמיכות (ולא אחרי, כפי שאתה סתם טוען) לזו שלך שאחריה. מכיוון שאתה מתעלם באופן די גורף מתוכן ההודעות שלי וסתם חוזר על אותם הדברים המופרכים כל הזמן, אני גם לא רואה שום חשיבות לכל העניין הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/12/11
  7. vasisualy Member

אתה עדיין לא תופס שאני מדבר עם כל אחד בדיוק באותה ספה ורמה שהו מציג? כל מה שאתה רואה - זה אתה. אני רק המראה. האם אתה מסוגל להבין ולהסיק מסקנות?..

בכוונה הכנסתי את השמות של אנשים שעברו למדינות אחרות אל את העבודות שלהם התבססו על מחקרים של מדענים מברה''מ.

"הגלות האקדמית" של צ'טבריקוב לא קשור לליסנקו. בשנים 1929-1934 הוא עבד במכון באודסה. ו"גלות" של צ'טבריקוב - זה מ-1929 עד 1932, כאשר הוא חי וממשיך להתעסק בביולוגיה ב"מקום קטן וזניח" - סברדלובסק (יקטרינבורג). בשנים 1932-1935 הוא ממשיך להתעסק בביולוגיה אבל כבר בולדימיר. משנת 1935 הוא עןבד באוניברסיטה בגורקי (ניז'ני נובגורוד) כפרופסור ומנהל קתדרת גנטיקה ואחרי כמה שנים - דיקן של פקולטה לביולוגיה. את הדוקטורט בביולוגיה הוא קיבל בדיוק באותם שנים - ללא צורך בתזה והגנה. בשנת 1947 הוא עזב את האוניברסיטה (דווקא עכשיו - בגלל ליסנקובשינה) אבל המשיך להתעסק בביולוגיה עד הימיו האחרונים. הוא גם הספיק לראות איך שולחים לעזאזל את הליסנקו (כפי שאמרתי כבר - ההשפעה שלו הייתה די קצרה, כ-10 שנים), ומת בגורקי ב-1959.

תמשיך לשקר!

8. vasisualy Member

המאמר "Evolution as resistance to entropy" (בצורה יותר פופולרית) היה ב-"Journal of General Biology" ב-2005 ב-2 פרקים. מצאתי באנגלית רק כמה שורות - פרק 1 ו-פרק 2.

לגבי שאלה השנייה - אני כבר לא זוכר את המאמרים. סליחה.

9. לייזר Member

אדם שמתאים את עצמו לרמת ההתבטאות של האדם שאיתו הוא מדיין הוא חסר כל רמה משל עצמו ולא יכול להעיד על רמתם של אחרים. זה לא משנה למה אתה כותב איך שאתה כותב, המציאות היא שאתה כותב כמו חזיר. אתה יכול לטעון שאני כותב בדיוק באותה הצורה (לא נכון בעיני, אבל זה לחלוטין לא מעניין אותי), אבל אני - בניגוד אליך - לא כותב בצורה צבועה עד כדי גיחוך על רמתם של אנשים אחרים.

כי אתה לא יודע לקרוא. מדענים שעבדו בחו?ל אינם נופלים תחת המטריה של ההודעה המקורית שלי שגרמה לך להתחיל לצעוק כאן כמו משוגע. הרשימה שלך מלאה באנשים שאין כל קשר בינם לבין ההודעה המקורית שלי - וMJC כבר אמר לך את זה בעמוד הקודם. אתה משוגע ועילג.

נערך לאחרונה ב: ‏5/12/11
  10. אורי אדום בנשמה Member

מחילה על ההפרעה באמצע הקרב האימתני, המלצה ספיישל לאתיאסטים שביננו (ולא רק) - הספרים ?המהפך - המדע מגלה את האמת שבתנ?ך? ו?המהפך 2 - מיתוסים בקריסה? של הרב זמיר כהן. תטעמו - תבינו...

11. Vanitas Member

:aaarofl:

12. vasisualy Member

הנה ההודעה המטופשת שלך:
    אין פה שום מטרייה חוץ מהכפשה של כל הביולוגים מברה''מ. אני נתתי רשימה של אנשים שהם פרי של ביולוגיה בברה''מ. חוץ מאנשים האלה היו עוד אלפי מדענים ברמה מספיק גבוה. אתה יכול ללכלך כמה שאתה רוצנ - זה לא ישנה שום דבר. ולא תצליח לקחת שום כבוד מאותם אנשים, שעבדו וקידמו את המדע גם תחת מטומטמים כמוך שזלזלו בהם.

ידעתי ששאלה שלי - היא רטורית!

13. לייזר Member

זה לא ?המדע מגלה את האמת שבתנ?ך? אלא ?מטיפי הדת היהודים מגלים את השקרים של המטיפים הנוצרים מתחילת המאה ה20 ומתרגמים אותם לעברית?.

מכיוון שהיהדות אינה ביסודה דת מיסיונרית, לקח למנהיגיה זמן רב יותר להסתגל למציאות החילונית של העולם המערבי ולהתחיל ?לחנך? את האוכלוסיה בזבל טהור. דתות אינן נוטות לחדש יותר מדי בשל אופיין השמרני ולכן הן מעדיפות לעבוד עם הקיים. מכיוון שלנצרות ותק של מאות שנים של מלחמה במדע ובקידמה, ?טוב? עשו היהודים בכך ששאלו מהם את טיעוניהם. מכיוון שאדם שקורא ספרים של זמיר כהן הוא אנאלפבית גבולי שלעולם לא יקרא ספר מדע בעצמו - ובטח שלא ספר בשפה האנגלית - הסיכויים שהקורא התמים (מאוד) יתפוס את הגניבה הזו הם נמוכים מאוד. מן הסתם, ספרי הנוצרים מכילים גם ?הוכחות? מהסוג שyonmu דוחף כאן בעמוד האחרון (ה?מדע? הדתי מוכיח לא רק את היעדר האבולוציה שהיא קונצנזוס בקהילה המדעית, אלא גם שלל דברים בנוגע לנצרות), אבל אלו הושמטו על ידי שוטפי המוח העבריים והוחלפו בקוריוזים מקבילים ש?מוכיחים? - על סמך אותם שקרים של מטיפים נוצרים - שהיהדות היא האמת. בכל הנוגע ליחס למדע, הדת היהודית היא לא אור לגויים; למעשה, היא שואלת מהגויים את החושך והבערות כדי לדכא את הסקרנות והאינטליגנציה בקרב מאמיניה.

בקצרה: הספרים הללו הם תרגום מגמתי וחלקי של שקרים נוצריים משנות ה30 של המאה הקודמת. נשמע לכם כמו מקור טוב ללמוד על מדע (או תנ?ך, אם כבר)?

בונוס: נא לשים לב לכת הטאליבאן שקמה לה במגזר החרדי. גם כאן היהדות מנסה להדביק פערים - המוסלמים קלטו את העוצמה שטמונה בהלבשת נשים בשקים לפני כמה עשרות שנים.

ואסילי,

אתה משתמש באנשים שגדלו ברוסיה וביצעו את עיקר מחקרם בה או בארצות אחרות בניסיון לסתור את טענתי שהייתה בעיה בחינוך ובמחקר הביולוגי בברה?מ. כל הצעקות העילגות שלך לא ישנו את העובדה שאתה פשוט לא מבין מה כותבים לעברך.

נערך לאחרונה ב: ‏5/12/11
  14. vasisualy Member

אני נתתי סיפור חייו שלם של איש - ולא היה שם שורה לגבי "ארצות אחרות" אבל אתה מתעקש על השקר שלך. למי אתה משקר? כנראה - לעצמך...

אני יכול להשוות מה שאני למדתי בב''ס ומה שמלמדים כאן. אם אצלי "הייתה בעיה בחינוך ובמחקר הביולוגי" - כאן זה פשוט אי-קיום של שניהם. אתה כנראה יודע לפחות על בשרך מה זה חינוך ומחקר בברה''מ, ולא סתם זורק מילים! באיזה אוניברסיטה עשית שם תואר בביולוגיה?

אסכים אתך לשם שינוי - אני אכן לא מבין את השקרים ולא קונה אותם. כשתלמד לכתוב את האמת - יש סיכוי שאבין אותך.

15. לייזר Member

אתה נתת רשימה שלמה של אנשים וסיפור חייהם של רובם לא סותר את דברי במאומה אלא, להיפך, מגבה אותם. אני לא משקר כשאני אומר שדובז?נסקי גדל ברוסיה, ברח מברה?מ והתפרסם בזכות עבודתו בארה?ב. אתה סתם עושה מעצמך אידיוט אפילו יותר גדול כשאתה מציג אותו כדוגמה להצלחת הביולוגיה בברה?מ. אתה חוזר על עצמך כמו תוכי על ספיד, אולי חוויית הלימודים שלך בברית המועצות חסרה מכות עם הסרגל לא פחות מאשר ביולוגיה.

נערך לאחרונה ב: ‏7/12/11