השימפנזה ושאר הקופים החכמים, והאדם כמובן, התפתחו מסוג של קוף קדמון. כל זה קרה בתהליכים של מיליוני שנים, כמובן.
אין סיכוי ואפילו לא קטן. יצורים חיים כולל אנחנו קיימים כבר מיליוני שנים. אם הם כתבו שהחיים על פני כדור הארץ נוצרו לפני 5700 שנה, אז העובדות סותרות כאן בצורה מוחצת את הדברים וזה גם מעמיד את האלוהים שהמציאו בסימן שאלה מאוד גדול.
אתה מתעלם ממה שכתבתי. לא אמרתי שלא היו חיים לפני (בעצם אני לא יודע אם היו או לא ואיך הם נראו) אמרתי שהחיים במתכונת הנוכחית (שזה אומר שאדם הוא אדם ולא יצור דמוי קוף) קיימים 5700 שנה. מה היה לפני אין לי מושג ולעולם גם לא יהיה לי. דינוזאורים זו תאוריה יפה ואולי אפילו נכונה, אבל אין דרך להוכיח אותה. גם את אלוהים אין דרך להוכיח, כן? בגלל זה כל העסק נקרא אמונה.
אבל האבולוציה היא לא אמונה. היא עובדה. גם הדינוזאורים הם עובדה. אלא אם אתה מאמין בקונספירציית ענק לפיה בני אדם המציאו עצמות ענק וטמנו אותם בחול כדי שיחשבו שהיו מפלצות ענק בעולם.
האבולוציה היא עובדה? תוכיח. אתה תרוויח מזה המון המון כסף. מתוך ויקיפדיה: "תורת האבולוציה היא תאוריה מדעית המתפתחת כל הזמן ומסכמת את הבנתם של חוקרי הביולוגיה לגבי תהליך האבולוציה הביולוגית." אתה יודע מה זה תאוריה ומה ההבדל בינה לבין עובדה, כן?
יש ממצאים של עצמות ועקבות של דינוזאורים. אני מאמין רק למה שאני רואה, ורואים. יש באינטרנט, אתה לא חייב לנסוע למוזאונים בחו"ל. זה נכון גם לגבי עצמאות וגולגולות אדם בשורשיו היותר מוקדמים.
תאוריה מדעית היא עובדה. היא אוסף של עובדות שיוצרות יחד פאזל שלם שנקרא תאוריה. אתה מתבלבל עם מה שאנחנו רגילים בשפת הרחוב "תאוריה" שזו השערה, אבל תאוריה מדעית היא משהו שחייב להיות מוכח אחרי שנבדק לפרטים.
אז מצאו גולגולת שדומה לגולגולת של אדם. איך מכאן אפשר להוכיח מה הגיל של הגולגולת הזו ושהיא באמת הפריביוס ורז'ן של הגולגולת שלנו כיום? ואל תדברו איתי על דינוזאורים, אני לא פסלתי את קיומם. כמו שדינוזאורים נכחדו ככה נכחדו גם מינים אחרים של בעלי חיים, זה דבר שהוא הגיוני לגמרי, אבל לא מפריך את מה שאני מאמין בו. אתה מסתבך... מתוך ויקיפדיה: "המפץ הגדול (באנגלית: The Big Bang) הוא שמה של תאוריה פיזיקלית המהווה את תמצית הקוסמולוגיה המודרנית." אז תאוריה פיזיקלית זה לא עובדה? פיזיקה זה לא מדע? כל מה שיתוייג תחת הקטגוריה "תאוריה מדעית" בויקיפדיה יהפוך לעובדה? כי יש לי הרגשה שאם אני אחפור קצת אני אמצא כמה פרדוקסים. גם קיומו של אלוהים הוא עובדה בקרב מי שמאמין בו.
לא גולגולות שדומות לאדם, אלא גולגולות ועצמות של האדם. גם ציורי קיר במערות, כלי עבודה שהצליחו לפתח בהדרגה אט אט במשך מיליוני שנים וכו'. אם לא תקרא ולא תתעמק, לא תדע. במקום לשלוח אותך לספריה, בוא נעשה זאת יותר הומוריסטי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
לא צריך ללכת רחוק. על פי ממצאים היסטוריים. העיר דמשק מיושבת ככה או אחרת משהו כמו 7000 שנה לפני הספירה. זה קצת סותר את ספר העובדות "התורה".
ומאיפה תוכיח שהכלים האלה והציורים האלה הם בני מיליוני שנים ולא בני אלפי שנים? התחילו לחקור את זה רק ב-150-200 השנים האחרונות, זה לא שחקרו את זה דורות על גבי דורות ותיעדו את המחקרים האלה. העולם היה קיים הרבה לפני שהאדם גילה את המדע. עריכה: תחסוך ממני סרטונים של רבנים כי 95% מהם (לפחות, הכוונה לאלה שמוציאים פסקי הלכה כמו הבחור הזה) לא מייצגים אותי בשום צורה. "מחפירות בתל רמד בשולי העיר עולה כי העיר הייתה מיושבת כבר באלף השביעי לפני הספירה, כנראה בסביבות 6,800 לפנה"ס, והיא נחשבת לאחת הערים העתיקות בעולם." באמת שניסיתי למצוא קצת על החפירות האלה ועל הממצאים שלהן ולא הצלחתי. אם אתה מוצא תיידע אותי.
יש מכשירים שבודקים את זה. יש מכשיר שיכול להציג כל עצם בת כמה היא באמצעות פחמן קרבון. אם הדינוזאורים האלו בני פחות מ 5000 שנה, אז הם כנראה אכלו צהריים עם בני ישראל במדבר. זה לא סרט רבני, אלא בדיוק ההפך. אל תחסוך זמן, תראה וזה יחסוך ממני לענות על השאלות המביכות שאתה שואל כאן.
אני חוסך לך מלנבור במחקרים של מאות עמודים ונותן לך הכל מסוכם קצר ובהומור (שממנו אתה יכול להתעלם). תקדיש 6 דקות לזה, לא מבקש הרבה:
אני ראיתי את זה בשני ספרי היסטוריה. אם אתה רוצה אני אמצא אותם. ונתקלתי בזה ממש בדרך אגב פשוט זה משהו שזכרתי כי זאת נחשבת לעיר שמיושבת הכי הרבה זמן. כמו כן אם תמצא איזה הוכחה לחפירות שנעשו והוכיחו את הימצאות הסנה הבוער והר סיני אשמח.
יש מכשירים שבודקים את זה? באמת? מהם המכשירים? איך הם בודקים את זה? איך תכנתו אותם? JAVA או #C? איך נקבע הגיל לפי פחמן הרקבון הזה? שאלת את כל השאלות האלה או ש... כמה אנשים סיפרו לך ובחרת להאמין להם? זה לא מה שאתה טוען שדתיים עושים? עריכה: שמתי לב ששוב השתמשת ב"דינוזאורים" למרות שכתבתי כאן לפחות פעמיים שלא שללתי את הקיום שלהם, גם אם היה לפני סיפור בראשית. למה כל כך קשה לשחרר? לגבי הסרטון: גולגולות מלפני 400 אלף שנה, גולגולות מלפני 100 אלף שנה... יפה. הוכחה לזה? לא הצלחתי למצוא בסרטון. ושוב - הרב יכול להתחבר לי (גם לי מותר). הוא לא מייצג שום דבר, יש אנשים שאומרים אמן על מה שהוא אומר - אני לא. אם אני אגיד לך שאני מכיר ספר היסטורי שמוכיח מה שאני אומר אתה תצחק עליי נכון? כי מדובר בתנ"ך שבו אתה רואה ספר אגדות. אז למה שאני לא אצחק עליך ועל הספרים שלך?