דת

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏31/12/06.

1. Vanitas Member

אז של מי היו הגולגלות האלו? הראו לך גולגלת של שימפנזה שקטנה בהרבה מהגולגלות הכי עתיקה שמצאו של אדם. חושב שהאדם הספיק להתפתח פיזית כל כך מהר? או שהיו כאן יצורים אחרים שנכחדו באותה תקפות זמן די קצרה?

ניתן לבדוק במדוייק כל עצם. לא תכשיל את המדע והאמצעים שלהם בכך. תן להם עצם של אדם שמת לפני 20 שנה, הם יגידו לך במקום גם אם מצב העצם עגום (גם אבנים אגב). כך נכון גם לגבי עצמות בנות אלפי ומיליוני שנים. אם אתה לא באמת פתוח ורוצה לדעת, אז תשאר בור ולא תדע. שים ת'ראש בחול ותגיד שהעולם בן 6000 שנה, לא היה עידן קרח, לא היה עידן אבן, כל השרידים הם המצאות, לא היה אדם ניאנדרטלי ממין שונה משלנו שנכחד, כלום לא היה. כל מי שמביא הוכחות הוזה ורק מי שכתב והחליט שהחיים על כדור הארץ הם בני 5700 ללא שום הכוחה, הוא הצודק. סחטיין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏12/4/12
  2. VAR Member

אתה תמשיך להתעלם ממה שאני כותב או שבשלב מסוים תקלוט שלא שללתי חיים לפני 5700 שנה? אתה יודע מה - יכול להיות שאפילו בני אדם פרימיטיביים היו לפני התקופה הזו. איך זה סותר את מה שאני מאמין בו? הדבר היחיד שסותר זה תורת האבולוציה שהיא, כמו שהבאתי לך הוכחה מקודם - תאוריה. יכול להיות שבעוד מיליוני שנים כשבני האדם יוכלו לעוף התאוריה הזו תשמע הגיונית יותר להרבה אנשים אבל במהלך חיי לא יצא לי להתקל ביצור שעבר שינויים כל כך מהותיים, וגם לא נתקלתי בתיעוד של יצור כזה בעבר.

אני לא קבעתי שום דבר כעובדה, אני מכיר בזה שכוחי כבן אדם הוא קרוב ל-0 ולא משנה כמה השכלה נרכוש יש דברים שלעולם לא נדע. אתה זה שקובע עובדות.

במשך הרבה מאוד שנים אנשים קבעו שהשמש סובבת סביב כדור הארץ. זו הייתה עובדה, אם היית חושב אחרת היו מחשיבים אותך לאידיוט. גם תאוריות מדעיות אנשים הפריכו בעבר, כך שאלה לא עובדות.

3. מזגן Member

ממתי אתה צריך לראות משהו במו עיניך כדי להאמין בו?

4. vasisualy Member

וויכוח לגבי הוכחות - ריק מתוכן. בכל דבר יש אקסיומות בסיסיות שלא צריך להוכיח. כמו שאין הוכחה לאקסיומה שדרך 2 נקודות אפשר להעביר קו ישר אחד, ואף אחד לא מתווכח לגבי זה, כך אין הוכחה לקיומו של אלוהים. או שמקבלים את האקסיומה, ומדברים על תוצאות שנובות מזה, או שלא מקבלים ופשוט לא מתייחסים לזה, בלי דרישות להוכיח.

נ.ב. כל מי שדורש הוכחה לגבי אלוהים - שיוכיח אקסיומה לגבי 2 נקודות וקו אחד. או שיגיד שכל המדע שנקרא גאומטריה - זה זה מדע על ספגתי מעופף.

5. Vanitas Member

SoloConTe, תאוריה היא דבר מוכח, היא לא אותה מילה בה נהוג להשתמש ביום יום בשפת הרחוב. אתה מתכוון להשערה, אבל תאוריה במדע היא אוסף של נתונים שעבדו עליהם ובדקו טוב טוב שהם נכונים עד היסוד ואז סיכום כל הנתונים נקראים - תאוריה מדעית. היא לא השערה בפעם האלף. זה שכדור הארץ שטוח זה אמרו גם במקורות בתורה ובקבלה וגם מחוצה להן ואלו היו השערות, ולא הוכחות מדעיות.

יש הרבה בעיות עם הספר הדמיוני שאתה מאמין בו, בעיקר בתחילתו. כי הוא סותר תקופות שלא הוא מכיר בהן (כי אלו שכתבו אותו לא חיו בהם ולא העלו על הדעת שהיו קיימות) כמו אלו (סתם בשליפה): http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A2%...%9C%D7%99%D7%94

6. Ice Cream חסה

אני לא מאמין באלוהים כלשהו שהוא ישות עליונה, אבל מי שמאמין יש לו הסבר: הוא מאמין שיש.

למדתי לא מזמן על תיאוריה להיווצרות החיים הראשונים ואת כל מה שהצליחו ולא הצליחו לעשות עד היום במעבדות: אז אני גם יכול לדרוש באותה מידה שתוכיח שהחיים נוצרו מתגובות פיזיקליות שונות בין חומרים אנאורגניים פשוטים. אתה רק מאמין מכל מיני סיבות שזה קרה ככה.

אני לא שולל את קיומה של מפלצת הספגטי המעופפת ויכול להיות שהיא באמת התגלתה לבובי הנדרסון (.... אבל בסך הכל יש הסכמה לגביה שהיא דת צינית (ויש שמועות שגם ראסל לא באמת רואה קנקן תה בין כדור הארץ לשמש...). וגם אם בכל זאת מישהו מתעקש על קיומה של מפלצת הספגטי המעופפת. היא גשמית, יש לה תכונות אנושיות של נהנתנות והראסטפריאניזם הוא מאוד לא מוסרי (דת שבמרכזה עומדים שודדים...), וסגנון כזה של אלים מזמן יצא (אלי האוליפוס...).

לגבי התורה- אתם שוכחים שבתנ"ך דברים כתובים במשפט אחד ובהבנה של לפני 4000 שנה, אפשר רק לפרש ולנחש ולחבר תיאוריות מה קרה באמת. יום של אז יכול היה להיות כמה מיליוני שנים (תחשבו שאז מהירות כדור הארץ, המרחק מהשמש וכו' הייתה שונה, אז יכול להיות שיום לקח יותר מ-24 שעות), ואף אחד לא באמת יודע מתי בני אדם התחילו לספור שנים (או שכן?). גם יכול להיות שאדם וחווה היו קופים...

כדי שתיאוריה תחשב לנכונה, היא צריך להיות לא רק הגיונית, אלא גם מבוססת על עובדות (שרידים, ניסויים, תיעודים...).

דווקא יש מחקרים אודות הר סיני, הסברה הנפוצה היא ג'אבל מוסא בדרום סיני, אבל זה לא חד משמעי ויש מחקרים. תיעוד של הסנה? תיעוד של שיח אחד שראה אדם אחד? בטח יש חיפושים אחר שיחים שמסוגלים לבעור בלי להישרף (אציטון... זו השערה שלי בלבד אבל), אבל תיעוד של הסנה ספק אם נראה.

*** הידע שלי בכל הנושא הזה, הוא מאוד מוגבל, אז סליחה מראש... ***

7. VAR Member

אני מאמין בשואה לא כי ראיתי אותה מתרחשת אלא בגלל ששמעתי מאנשים שראו, כי יש צילומים.
    לך אין כלום. גם לי אין כלום. לכן לא אני ולא אתה נדע בודאות איך נוצר העולם ואיך נוצרו החיים - נשארנו רק עם מה שאנחנו מאמינים בו. למה אתה חושב שהאמונה שלך עושה אותך יותר משכיל ממני? אתה חושב שאין אנשים בעלי השכלה של תואר שני ומעלה שמאמינים באלוהים? גם מעליהם תתנשא? אתה מודע לכך שמעל 50% מהעולם מאמינים? כולם אידיוטים?

8. Vanitas Member

כי אצלו זה לא אמונה, אלא שרידים שהן ההוכחות. אם הרבנים לא יפסלו אותם, זה כבר לפחות בתור התחלה יהפוך אותם לברי שיח. אומנם זה יוצא אותם פחות טיפשים, אבל עדיין לא יספק תשובות לכל הסתירות שיש בספר שהם ואתה מאמינים בו.

9. VAR Member

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%99%...%99%D7%95%D7%AA

מדברים פה גם על תאוריות מדעיות שהופרכו. אז בעבר אנשים קבעו תאוריות מדעיות (עובדות - כהגדרתך) ובאו אנשים והפריכו את התאוריות האלה. ממתי אפשר להפריך עובדה?
    אתה בעצמך טענת שאתה לא מאמין במפץ הגדול, לא? למה לא? תאוריה! אי אפשר להתווכח על זה...

10. Vanitas Member

כך הגענו למה שהגענו עד היום. לכל תאוריה שמורכבת מעובדות מוכחות נוספו עוד עובדות שנותנות לה מימד גדול יותר. זה נורמלי לחלוטין ורואים שאתה עוד צעיר ולא עברת באוניברסיטה. אתה תבין עם הזמן שקביעת תאוריה היום זה לא כמו לפני 500 שנה, אלא נוקשה בהרבה ולכן תאוריות מוכחות כבר לא יפריחו, אלא רק יפתחו הלאה תוך כדי שילמדו עליהן עוד.

יש חלקים שהם גם עובדות במפץ הגדול וחלקים שהם לא עובדות ולא שייכות רשמית לתאוריה כי לא הוכחו. דווקא הרבנים מאמינים שהעולם נברא כך משום מה, כך שאל תבוא אלי בקשר למפץ הגדול. הם מכנים את זה "הבריאה". לא שהם יודעים משהו ממה שכתוב להם שם בספר על איזה נחש, תפוח וכל זה...

11. VAR Member

אתה חושב שחסרים אנשים עם כיפה על הראש שכן עברו באוניברסיטה? אני בשלוף מכיר שניים כאלה ועוד אחד שמאמין באלוהים אבל לא דתי. מה תגיד להם? אתם צעירים ולא עברתם באוניברסיטה?

אני לא מנסה לשנות את האמונה שלכם במדע. באמת שלא. תאמינו במה שבא לכם. רק די, די עם ההתנשאות הזו. זה הדבר היחיד שאני מנסה לשנות בדיון הזה.

באותה המידה בדיוק אני בז לרבנים שרואים בחילונים חמורים. אני לא רואה רק צד אחד.

12. Vanitas Member

זה גם תלוי מאוד מה הם למדו ומה היו מוכנים ללמוד במסלול הלימודים בו למדו.

אני לא מאמין בכלום, השאר זה עובדות.

13. sandro Member

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%99%...%D7%9E%D7%9F-14

14. VAR Member

כבר כתבתי מה אני חושב על העובדות האלה, אז אם אין לך משהו אחר להגיד - שיהיה לילה טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx

א. אם יש לך תואר בכימיה/אלקטרוניקה אז אתה מבין מה שנכתב שם יותר ממני (לי אין). אם אין לך, אז כנראה שקראת רק את שני המשפטים הראשונים שעל פיהם זו אחת השיטות המדויקות ביותר.
    ב. גם אם כל מה שכתוב שם 100% נכון, עדיין זה לא מפריך את מה שכתבתי מקודם. יכול להיות שהעצמות בנות 100 אלף שנה. אז היו חיים לפני 100 אלף שנה. אז? איך זה סותר? כתבתי בעצמי שאני לא פוסל את האפשרות הזו.

הידע של האדם מתפתח עם הזמן אבל זה לא אומר שאין לו גבול. יוסיין בולט שבר את שיא העולם ב-100 מטר כמה וכמה פעמים אז מה, מישהו מאמין שיום אחד מישהו יעשה 100 מטר ב-3 שניות? היכולות של האדם מוגבלות, הן פיזית והן שכלית, זו הנקודה המרכזית שלי.

15. Vanitas Member

סבבה, כל עוד אתה מקבל את זה שהאדם חי כמיליוני שנה, אז אין לי מחלוקות איתך.