דת

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏31/12/06.

1. Ice Cream חסה

הבת שלך רוצה להתחתן עם מתנחל דתי, איך היית מגיב?

2. StevieG Member

שיהיה לה בכייף. אם ככה היא מעדיפה, אז רצונה לו יהי. אני אקווה שהם יגורו בתוך הקו הירוק. מודה, אני גם אבדוק אם היא מסכימה עם זה לעומק ואנסה לשכנע אותה, אבל לא במחיר של נתק. הלאה.

3. Charlton Member

כוחות על טבעיים :aaarofl:

4. StevieG Member

חוץ מזה, יהונדב, הטיעונים שלך מגוחכים. אם אתה טוען שהאנטישמיות היא מאלוהים, למה שאני לא אלך להיות נוצרי או מוסלמי? איזה הגיון יש בלהיות יהודי?

5. Ice Cream חסה

ליהדות אין מטרה שכמה שיותר אנשים יבואו אליה. להפך, בשביל להפוך ליהודי אתה צריך לעבור הרבה דברים ולהוכיח שאתה שלם עם זה ורק אז תוכל לעבור גיור.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/4/12
  6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנטישמיות תופעה על טבעית... טוב מה אפשר כבר לומר על זה? זה שבני אדם שונאים אחד את השני זה בהחלט משהו שלא נראה מעולם. אפשר לחשוב שהיתה שנאה מאז ומעולם גם כלפי השחורים ברחבי העולם.

יש כל כך הרבה כשלים לוגים בסיסיים בהודעה שלך... כי בוא נזרום עם הטענה הזאת שאנטישמיות היא משהו על טבעי, וזה ששונאים אותנו כל כך הרבה זמן זה מאלוהים - אז האם זה לא מוכיח בדיוק את ההיפך ממה שאתה אומר? איך אלוהים נותן שישנאו, יתעללו, יטבחו וישרפו את העם הנבחר שלו? לפי מה שאתה אומר אין שום סיכוי שאלוהים של היהודים קיים כי הוא לא מפסיק למרר לו את החיים.

וצודק. זה שאנשים באו (הרוב ממדינות מפותחות) בנחישות להקים פה בית ומדינה לתפארת, והצליחו להפריח את המקום, זה ממש על טבעי. אלוהים פשוט עשה הוקוס פוקוס (בתקופת התנ"ך לפחות זה היה הרבה יותר ברור ולא היה צריך לעוות את המציאות ולהכריז על דברים מובנים לחלוטין כ"על טבעיים").

כמובן שגם לא ענית לשאלות שלי. אני אחזור על זה עבורך :

בבקשה תענה לי למה אני ואתה, על פי ההיגיון ה"על טבעי" שלך, לא צריכים ללכת עכשיו ולהצטרף להינדים. אם קיומו של העם היהודי הוא פקטור חשוב, אז עדיף ללכת עם עמים ששרדו הרבה יותר זמן, וגם כאלה שהאלוהים שלהם לא גורם לכולם לשנוא אותם ולרדוף אותם אלפי שנים. בבקשה תענה, אם לא אז כמובן שאתה יכול ללכת לרב שיכתיב לך את התשובה הנכונה.

דלהאזה, מה ההודעה האחרונה שלך קשורה לדיון או לחיים?

נערך לאחרונה ב: ‏14/4/12
  7. yonmu Member

מיסטר ג'ו קול - כן. עד היום היהדות שורדת יפה מאוד אלפי שנים, והכפירה שלך היא במקרה הטוב בת דור או שתיים. נחיה ונראה מה ישרוד.
    סטיביג'י - מילא אם האנטישמיות היתה נגדי, אבל היא גם נגדך. גם אותך היו שוחטים באושוויץ. יש סיבה לזה? זה הגיוני שיחפשו להרוג מישהו כל כך נאור, שהדעות שלו בדיוק כמו של שאר העולם המערבי? לא. זה לא הגיוני, זה לא טבעי, זה הזוי. ועדין מישהו, איכשהו, ידע את זה לפני 2000 שנה. מוזר.
    ומה אני אגיד לבת שלי? 'אלוקים לא מרשה'.
    חוץ מזה, אלוקים אף פעם לא אמר שכיף להיות יהודי. תעשה הבחנה בין החלק האוביקטיבי ("האם יש הוכחה שיש אלוקים והיהדות נכונה") לחלק הסוביקטיבי ("האם כדאי לי להיות יהודי"). יכול להיות שמאוד מאוד מבאס להשתכנע שהיהדות נכונה, אבל היא עדין נכונה.

דניס ברגקאמפ -
    האנטישמיות כתופעה היסטורית היא על טבעית. אין לה שום הסבר, וכבר פרופסורים אמרו את זה לפניי. אתה יכול לתלות את השנאה בדת היהודית, אבל שנאו גם יהודים חילונים. אתה יכול לתלות את השנאה בהצלחה היהודית, אבל שנאו גם יהודים מסכנים. אתה יכול לתלות את השנאה בנבדלות היהדות, אבל שנאו גם יהודים מתבוללים. שוב, אם זה היה סתם ככה הייתי פשוט אומר שמשהו כאן מוזר, אבל כשמישהו אומר שזה יקרה 2000 שנה לפני שתופעה כזאת מוזרה מתרחשת... זה קצת מעבר למוזר. זה על טבעי.
    איך אלוקים עובד? אין לי מושג. 'כי גבהו שמים מארץ כן גבהו דרכי מדרכיכם ומחשבתי ממחשבתיכם'. לנסות, עם המוח המוגבל שלנו, להבין איך פועל אל בלתי מוגבל, זה הזוי הרבה יותר מאשר שמקק ינסה להבין איך בן אדם עובד.
    וכן, זה שבמשך מאות שנים היו יהודים בארץ ישראל והיא פרחה, ופתאום היא נכבשה על ידי עם אחר, ואחר כך עברה שליטה של אולי עשרות עמים, ותחת כולם היא היתה שוממת ועלובה, ואז פתאום יהודים חזרו אליה והיא שוב פרחה - זה קצת מוזר. ושוב, זה הרבה יותר מוזר כשאדם מלפני 2000 שנה אומר שזה יקרה.

ולגבי השאלה שלך - לא אמרתי שהדת הכי פזמניקית היא הדת הכי צודקת. אמרתי שזה שלפני 2000 שנה אמרו שהיהדות תשרוד לנצח, ועד היום, למרות אינספור נסיונות, היהדות עדין שורדת - זה מענין. הרי אם נשאל אותך, כמה זמן עוד היהדות תשרוד? דור? 100 שנה? זה בדיוק מה שאמרו הכופרים לפני 2000 שנה. והנין-של-נין-של-נין שלך יגיד שוב אותו דבר, שממש עוד רגע היהדות תעלם.
    אבל הכפירה תעלם הרבה לפני.

8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע, ה"נבואה" שעליה אתה מדבר נשמעת לי מפוקפקת יותר מרגע לרגע, תוכל להפנות אותנו אליה? כי יש לי תחושת בטן שמדובר בפסוק שעוות לחלוטין כדי להסביר איך הוא חזה את המצב של היום.

אחלה, זה בדיוק מה שאני אומר, אין לך שום דרך להוכיח את קיומו או להסביר את מעשיו, אבל מה שעצוב זה שאתה בכל זאת עושה את זה, וברגע שאין לך תשובות אתה חוזר ל"אי אפשר להבין את המעשים שלו". כשנוח לך אז פתאום זה כל כך ברור שהכל הגיע ממנו, והאנטישמיות ה"על טבעית" (צריך להרים טלפון למארבל שיעשו סדרת קומיקס חדשה על התופעה הזאת שלא נראתה מעולם, בטח לא כלפי שחורים או בכלל כלפי אנשים שונים למשך כל תקופת ההיסטוריה). דתיים... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

בקיצור תודה שעם הדוגמא על אנטישמיות הוכחת לנו שאלוהים אולי היה פעם עם היהודים, אבל ברור לחלוטין שהוא נטש את העם היהודי לטובת הנוצרים, כי הם אלה ש"זוכים לתגמול" בעולם הזה בעוד העם היהודי ממשיך להירדף אלפי שנים.

עריכה - מרוב שאתה מתחמק כבר הצלחת לגרום לי לשכוח משאלה מאד חשובה ששאלתי, כמובן ללא תשובה מצידך. עשרה שבטים מבני ישראל לא נמצאים כיום בארץ ישראל, ולא יודעים בכלל שהם חלק מהעם היהודי! אז אלא אם כן זה גם צוין בנבואה הזאת שלך, כנראה שהנבואה לא היתה נכונה, לא?

נערך לאחרונה ב: ‏15/4/12
  9. מזגן Member

חייב לציין שדברים כאלה עוד לא שמעתי בשום מקום (אפילו הסיפור על זה שהאיסלאם והנצרות מתבססים על אדם אחד בזמן שהיהדות מתבססת על מעמד הר סיני שם חוו את אלוקים 2 מליון איש יותר הגיוני מזה, למרות שזה גם סילוף של אנשי הדת היהודית, כי את הניסים של ישו ראו אלפי אנשים בארץ בזמנו ולא בנאדם אחד).

היהודים קיימים אלפי שנים במתכונת דיי דומה. אם תשווה תקופות שונות ורגשות איבה איומים שאנשים שגרו איתם רכשו כלפיהם אתה עושה השוואה לא נכונה. להסביר את השנאה כלפי היהודים בזמנים של טרום מלחמת העולם השנייה הם אחד הדברים הקלים יותר לעשות ואין שם שום דבר על טבעי אלא פשוט טבע האדם בהתגלמותו, שנאת האחר, חיפוש שעיר לעזאזל, קנאה ואפשר להמשיך בלי סוף עד כדי רצון של השלטון לשלול את רכושם (האנטישמיות שם היתה אפילו גם רווחית כלכלית). לא מבין מה על טבעי פה.

10. StevieG Member

משהו קטן לגבי ישו. את הניסים שקרו אף לא ראה. הברית החדשה נכתבה כ-150 שנה אחרי מותו של ישו. ההשערה שלי היא כזאת. היה אדם כריזמטי בשם ישו שהטיף למוסר אנושי אחד כלפי השני. כדי "למכור" אותו יותר טוב, האנשים שכתבו את הספר לקחו אגדות ומעשים על טבעיים מסיפורים פגאניים אחרים או הומצאו על ידם.

11. מזגן Member

פספסת את הנקודה. את הניסים של ישו ראו אלפי אנשים כי הוא ביצע כמה וכמה ניסים מול הרבה אנשים. בדיוק כמו את מעמד הר סיני חוו מליוני אנשים. ככה שזה לא נס שהיו עדים אליו בן אדם אחד לעומת 2 מליון. זה הכל.

12. StevieG Member

אבל הניסים האלה לא באמת התרחשו, כמו שהניסים של עם ישראל, אין שום הוכחה שהתקיימו בכלל. ואם כן, למה אנחנו לא צופים בניסים כאלה היום?

13. SeRgInHo Member

ועוד שאלה, בתנ"ך אלוהים אשכרה היה אחד מהחבר'ה, יצא עם יענקל'ה ומושון כל שני וחמישי לדרינק. למה זה לא קורה באלפיים השנה האחרונות?

14. מזגן Member

אני רק הבאתי דוגמא לעיוות שאנשי דת יהודיים עושים כאשר מצדיקים את הדת היהודית כעדיפה על דתות אחרות. למשל נצרות. אני לא טוען שזה קרה אני אומר שהאותנטיות שלהם דומה אם לא זהה לחלוטין.

גם התיעודים הכי עתיקים של מעמד הר סיני היו כמה דורות אחריו במגילות ים המלח. עברו כמה דורות עד שזה תועד.

15. Vanitas Member

היה כנראה משהו כמו מעמד הר סיני. משה על להר, לבד, רק הוא דיבר עם אלוהים והכתיב לו את עשרת הדיברות איתם ירד לאחר מכן מההר והציג לכולם. אף אחד לא ראה את אלוהים ומשה אולי המציא הכל כדי לשלוט בברברים שהיו לו שם למטה, שחיפשו רק לאנוס, לבצע גילויי אריות, להאמין בפסלים ולהרוג אחד את השני.

גם יש הוכחות לעיר דויד (ירושלים) לפי פחמן קרבון (שמודד גם עצמאות וגם אבנים), עליו דיברנו לאחרונה, שהיה כאלף שנים לפני ספירת הנוצרים. אז הכל קרה, אז? זו הייתה תקופה שונה עם אנשים שהאמינו בכוחות וחיפשו אותן בכל פינה. מאז שהגיע תקופת ההתפקחות והיו הסברים לתופעות טבע, העניין נגמר.